Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Weareus

    addikt

    válasz fuvi #44455 üzenetére

    Mondjuk, hogy igen. 2017-01-12 09:36-kor közzétett prohardveres cikkből idézet:

    Végül csak a szokásos módon, azaz a szorzó, illetve a feszültség emelésével próbáltuk kihozni a léghűtéssel még stabilan elérhető maximumot a két processzorból. Némi kísérletezést követően 1,4 volt környékén állapodtunk meg az i7-7700K, míg 1,38 V körül az i5-7600K processzornál, amivel előbbiből kereken 5000, míg utóbbiból 4800 MHz-et sikerült kipréselnünk, legnagyobb meglepetésünkre és örömünkre. Mindez annyit is jelent, hogy ezen a téren, úgy tűnik, megszűnt az enyhe csökkenő, illetve antituning tendencia. Bizonyára sokan emlékeznek, hogy a Sandy Bridge még 5 GHz-et is könnyedén elért, az Ivy Bridge, a Haswell, a Devil's Canyon és a Skylake is 4,7-4,8 GHz körül állapodott meg, a Broadwell pedig már 4,2-4,3 GHz körül kifeküdt. A konzisztens növekedés itt egyértelműen a gyártástechnológiai finomítások eredménye.

    A hőmérsékleti értékek terhelés mellett 90-95 Celsius-fok körül alakultak, a kupak alatt ezeknél a chipeknél továbbra sem forrasztással, hanem (megkérdőjelezhető minőségű) pasztával biztosít hővezető kapcsolatot az Intel a chip felületével, így ott alakult ki a nagy hűtőnk ellenére is szűk hővezetési keresztmetszet.

    Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

Új hozzászólás Aktív témák