Hirdetés
- Mobil flották
- iPhone topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Több memóriával és tárhellyel kezd a Galaxy S25
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz hszilard666 #39598 üzenetére
köh-köh flamer? Ez csak design. A túlmelegedő VRM-re egy venti vagy vizesblokk elég. Sőt, többnyire a túl kicsi gap-pad az oka. Egyszerűen dzsunka gyártók mind, még az Asus is. Többen szétszedtük és szarul odarakott, rövid gap volt csak.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #39594 üzenetére
Lefűrészelni a radi két oldalából ugye?
-
Makesz79
tag
Nincs valakinek elfekvöbe egy 120-as Phobya radija ????
" Rövid az élet, hosszú a sír, mindenki játszon, amennyit bír "
-
Leon77
őstag
válasz KonzolKartel #39586 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de a triton típus hibája, hogy a kupak alatt a csatlakozó bemenetnél megreped a plexi és ereszteni kezd. Nézz utána a jelenségnek, ha repedt, gariztassad, ha nincs gar... az szívás, mert a radija alu és pici is, az nem sokat ér....
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz TESCO-Zsömle #39389 üzenetére
Küldemény átvéve. Az 1400 RPM-es YateLoon-ok síri csendben vannak 5V-on.
Megvan a 9 könyök és a két 45°, úgyhogy már csak csövet kell keríteni.
Hogy mennyire rám fér a pihenés, arra a legjobb bizonyíték, hogy gyakorlatilag rendeltem 3 csatlakozót egy olyan blokkra, ami már nincs is a gépben... És nem tűnt fel, hogy régiek a tervek...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
senior tag
Szia!
Nekem ilyenem van, szóval 13/10-esek a gyári csövek, mindenhol G1-13/10-es csatlakozók vannak. Merlinnél ha jól láttam kapni raijintek csövet, a csatlakozó meg szerintem az aquacomputeres sima szürke hasonlít rá legjobban.
(Vagy ha érdekel, én pont most vágom kukába az egészet, két csatit neg tudok menteni, lehet csövet is. Persze ez most nem hirdetés ) -
gyiku
nagyúr
megmered a csonk atmerojet, nezel hozza 1m csovet es 4db fittinget. mondjuk merlinen.
hüllő
-
őstag
Sziasztok!
AIO Vízhűtésről lenne szó, de inkább Ti tudtok segíteni a dologban.
Egy Raijintek Triton-hoz kéne szereznem fittinget, mert költözésnél szerintem ki lett dobva.
Eddig bilincsekkel voltak rögzítve a csövek, mert le cseréltem a gyárit, de most vissza kéne állítanom "gyári" állapotra.
Illetve lassan, de ereszt a pumpa kupakja. Gondolom az egy másik O gyűrűvel megoldódik.
A kérdés az lenne, hogy milyen fitting kéne nekem, és honnan? Ebay is jó, mert nem sürgős a dolog.szerk.: na meg kéne rá cső is...valami átlátszó, ami a gyárihoz hasonlít...
[ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
topaz45
tag
Hát ez nagyon gyenge!
Üdv. topaz45
-
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #39582 üzenetére
Nem is rossz ötlet. Dizájnos kék sávval.
Szóval merre kapok jó áron fekete szilikon csövet?
A 13/10es is jó lehet.[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
nagyúr
Hali,
fekete tömlőt merre lehet emberi áron venni? 10/8 vagy 11/8 kellene.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
DigitXT
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #39579 üzenetére
Akkó', ha "titkos", írd meg priviben, hogy hol a bolt, és bemegyek érte.
Feltéve, ha nem csak fűtési rendszerekbe jó a cucc, hanem nekem is.[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz DigitXT #39578 üzenetére
Mit fejtsek ki? Fűtési rendszerben se egészséges, ha a fémek elkezdik enni egymást. Réz radiátort meg nemigen találsz... Ellenben az összes csap/szelep az.
Öntöttvas radinál nem számít, mert mire 100 kilót elhord, addigra úgyis kicseréled, de egy alant is linkelt, elegáns alumínium radiátort relatíve hamar szét tudna hordani a galvanikus reakció...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
DigitXT
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #39577 üzenetére
Na ezt kifejthetnéd, mert ha - idővel most már tényleg? - be
akarom kötni az Aquaductot, "akármilyen" lötyivel nem merem.Neve, ára, ilyesmi: a nem átlátszó, nekem nem számít.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz seniman #39574 üzenetére
Mondjuk arra volna megoldás, csak ne akarjon átlátszó csöveket meg plexi blokkot hozzá...
Nálunk a boltban kaphatóak korróziógátló granulátumok meg folyadékok. Van is a pulton egy pitliben víz meg szög, de semmi baja a cuccnak, de nem látsz át a löttyön, mert alapból opálos. Ha minden igaz, 4 éve van ott. Szóval van, amivel megoldható, hogy ne balhézzanak a fémek, csak nem esztétikus a látványa. Bár, egy kis mayhems pastellel keverve...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Ennek a vízhűtés rácsnak mi a pontos magyar megnevezése?
És lehet ilyet kapni itthon valahol normál, emberi áron, 12cm-es be?
A gépházamon szeretnék kialakítani egy plusz szellőző nyílást, (vízhűtés miatt), és ez pont kapóra jönne...[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Laraxior
titán
válasz DigitXT #39572 üzenetére
Egy CPU-ra nem elég? 3 ventit ráteszek, csak keresztülfújja.
Annyira nincs hely a gépben az Alpenföhn K2 miatt, hogy inkább szabadulnék tőle. Blokkom megmaradt régről, a szivattyúm is, csak egy radit kell vennem, meg tartályt.
Se a ramokat nem tudom hűteni, pedig kellene, mert 4 van egymás mellett, meg az alaplapon levő SSD is melegszik...*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
Ezzel mi a helyzet? Elég olcsó
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
ViZion
félisten
válasz rambustibi #39518 üzenetére
Gratula!
Jó cucc lett Kihajcsae?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
hszilard666
veterán
válasz Zsírkrétamen #39568 üzenetére
Igen, az a pumpa csak novával ment.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #39565 üzenetére
Oké Akkor marad az a lehetőség, hogy megveszem és kipróbálom. Addig csökkentem a Mora melletti radi mennyiséget, ameddig nem lesz jó.
iszilard: Akkor neked volt ilyen pumpád? Nova előtt hány radid volt amivel még elbánt? Hangja mennyire volt a pumpának?
Légtelenítés nálam nem gond, ha a Tritonnal elbántam, ez se lehet nagyobb dió. Úgy is van egy külön gép csak erre, na meg mindenhol átlátszó csövek...Na végülis akár hogy is lesz ma megrendelek mindent (úgy is mire a merilinből megérkezik ) aztán majd eldől. Rosszabb már úgy sem lehet, muszáj mihamarabb felváltani azt az eresztö sz@rt.
Köszi mindenkinek a sehitségért -
Leon77
őstag
válasz TESCO-Zsömle #39561 üzenetére
Nekem alu radiátoraim vannak, ilyeneket vettem a llakásomba. Az a vicc, hogy számoltam mindent amit kellett, de még ezzel az egyszerű alakkal is nagyon overkill lett, alig van radi, de szinte alig mennek, olyan hatékonyak.
Ilyen ez a drága Bekössem a gépet ?
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Zsírkrétamen #39564 üzenetére
Sehol. A gyártók nem adnak meg laboreredményeket, az oldalak meg nem csinálnak laborteszteket...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #39563 üzenetére
Oké, ez újdonság volt. Lenne még mit tanulni, csak jelenleg se idöm nincs rá, még a héten döntenem kell valahogy, amig teljesen el nem áztat a Triton
Hol tudnám kiszámolni morástul az ellenállást, hogy birja-e?
Esetleg, ha tényleg csak az 1 mora marad, úgy biztosan elbírná a rendszert? -
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Zsírkrétamen #39562 üzenetére
Zárt rendszerben amúgy se kell a pumpának "emelnie", mert sehol se kell a gravitáció ellen dolgozni. Az emelési magasság (statikus nyomás) a rendszer ellenállására megy el.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #39559 üzenetére
Köszi, inkább kihagyom Ez méretben még elfér, meg jó is lenne, ha vinné a pumpa. Ha esetleg számit, akkor pont a gép mellett lenne, nem kellene a pumpának sokat emelnie.
Na meg, gondolom, ha később jobban állok anyagilag beújítok egy jobb pumpára (ddc or d5), a kérdés, hogy egy darabig (max fél év, bár ja tovább bírja sem baj ) elmegy-e.
(Na meg, a triton pumpája leszabályozva vitte eddig a rendszerem, látszott is rajta, hogy sok áramlás nincs, de nem volt vele bajom. 4000rpm körül már mozgatta rendesen a dolgokat, ha bír annyit az új pumpa, mint a mostani, már örülök.) -
TESCO-Zsömle
félisten
válasz seniman #39560 üzenetére
Ugyanakkor a MO-RA csöves radiátor. Nincsenek benne vagy osztó/gyűjtő kamrák, mint a Novában.
Purmo. Egy átlag 360-as árából kijön egy 90cm magas és 50cm széles dög. Én full-passzív rendszerre gondoltam egy ilyet akasztani. Azért is a 90-es magasság, hogy dolgozzon a felhajtóerő. De nem valószínű, hogy lesz belőle valami. Túlságosan nagy és nehéz lenne, illetve a nyári 30+ fokos szobát se szeretné.
A durva az lenne, ha lehetne kapni az acéllemez radiátorok felépítésével rendelkező alumínium radit. Na az tényleg gyilkolna. Az a baj az AluRad-dal, hogy a felépítése olyan, hogy az egy vicc. Ugyanarra a teljesítmény/méret osztályra lőnek alu és acél anyagú radiátorokkal. Képzelheted mennyivel egyszerűbbek az ALU modellek, hogy ne szárnyalják lényegesen túl az acél modellek teljesítményét... Persze ennek nyilván gyakorlati okai vannak. Az AluRad tagos felépítésű, így tetszőleges hossz érhető el belőle. Az acéllemez radiátorokat -ahogy nevük is mondja- acéllemezekből sajtolják/hegesztik. Kb olyan a különbség mint a csöves és a kamrás radiátorok közt itt a vízhűtéseknél.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
seniman
veterán
válasz Zsírkrétamen #39558 üzenetére
Nem sok esélyt látok a Mora leküzdésére,Szilárd egy Nova-val szenvedte meg a légtelenítést,pedig annak jóval kisebb az ellenállása
(#39559) TESCO-Zsömle
Dunaferr monszterkúúler?
[ Szerkesztve ]
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Zsírkrétamen #39558 üzenetére
Akkora a MO-RA árából vegyél egy acéllemez radiátort. Az elbírja passzívan is a rendszert. Fizikailag is, mert vagy két számítógép elfér rajta kiterítve.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
senior tag
válasz abridabri #39557 üzenetére
Nem akarok ventit. Ha halk ha nem, akár mekkora, az hány darab, de akkor se. Inkább növelem a felületet ameddig a terem engedi, de legyen passzív.
Akárhogy is, most a 2db 240-es ventin van össz 6 venti épphogy indulási feszkón, akkor is hallom.
Közel van a gép, mellette alszom, ezért ragaszkodok ennyire hozzá. -
veterán
válasz Zsírkrétamen #39555 üzenetére
Eladod a 240est ,es a morara mehet 2db 24es halk venti
-
senior tag
-
veterán
válasz Zsírkrétamen #39553 üzenetére
Mora melle minek meg egy 240 ?
-
senior tag
-
törölt tag
válasz abridabri #39551 üzenetére
A D5 is ennyit tud pl. Ja igen persze ez az a leírás, ami hibás még azóta is, ez a D5 specifikációja, rosszul írták be.
Aztán ha bekerül egy rendszerbe, marad belőle 150 jobb esetben.Ez a Magicool szivattyú jóval kisebb persze. Valaki mintha vett volna egy ilyet már itt. Elbírni biztos el fogja a rendszert.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Zsírkrétamen #39550 üzenetére
"Maximális áramlási sebesség: 1.500 l / h" azta
-
senior tag
Sziasztok!
Jól értelmezem, hogy EZ egy pumpa és egy tartály egyben?
Mennyire jó az a pumpa, 2db 240-es pumpával, egy cpu ás egy gpu blokkal elbírna? (Esetleg egy mora+240-es radi? vagy az már sok?) -
Leon77
őstag
válasz Omli85 #39513 üzenetére
Igen vásároltam, jó dolgok vannak ott, vettem a zuhany paravánomhoz is profilt, na meg 13/10-es csövet ami teljesen jó, bár nem olyan nagyon átlátszó, mint amit amúgy vennél, de jobban hajlik, lágyabb és tökéletesen működik.
Viszont vettem ott szilikon zsinórt (tömör cső) 10-eset és nem tudtam betenne a 12/10-es rézcsőbe... oda vinni kell a csövet, legközelebb úgy teszek, mert nemsokára petg-vel fogok szórakozni....
-
tomcat78
őstag
válasz KAMELOT #39544 üzenetére
Most tuti,mert kényszerből 2 tartály van a rendszerbe.Viszont az egyik repedt(hosszú történet lukas radiról és kevés csőről).Azóta megvan az új radi,a repedt tartályt meg ki akarom venni.Legalábbis,míg meg nem csinálom,vagy nem tudok szerezni rá másik csövet.Viszont ha ez kijön,nem látom,hogy mozog e a víz,ugyanis a másik tartályra nem látok rá,úgy van a gép az asztalon.
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz KAMELOT #39542 üzenetére
Blokkra??? Azzal el vagyok látva,jól működő,kész vizem van,amit kicsit át szeretnék alakítani...Pl lötyi csere,csövek,ilyesmi.Meg egy plusz radi illetve esetleg a 360-ast cserélni 420-ra,ha be tudom tuszkolni Ez igazából tényleg a tetszik kategória...Bár,ha látom,hogy pörög,akkor megy a rendszer
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
Ennyiért nincs normális pálinka megfelelő mennyiségbe
-
hash99
senior tag
válasz hszilard666 #39531 üzenetére
Jó van na "custom"
-
tomcat78
őstag
Látom a kérdésem senkit nem hozott lázba
-
proci985
MODERÁTOR
válasz hobizoli #39520 üzenetére
egy kompaktot mai napig lever egy jobb kettornyos leghuto (pl a D15). Ezt azzal szoktak kompenzalni, hogy raraknak 2000+rpmes ventiket a kompaktra "ugyis szabalyozzak" jelszoval, de bencheken 12Vn persze hozzak a max 1000-1300rpmes ventivel szerelt leghutoket (dBat meg nem mindenki nez).
blokknal a bordak a lenyegek, meg az ellenallas.
az en rendszerem olyan 750+Wot elbir 20 koruli dTvel fullon meno ventikkel (jo, ugy mar hangos).
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
seniman
veterán
válasz hszilard666 #39531 üzenetére
Amikor banánszoknyát raknak egy reseratorra
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
DigitXT
nagyúr
Ha mindenképpen "szupermacit" akarsz venni, akkor igen, szerintem jobb vétel.
A D5-ös linket elírtad, de kihoztam belőle, amit akartál. Igen, szerintem jó cucc.
A radi az meg radi. Sok hozzáfűznivalóm nincs. (De tényleg elég drága cuccok.)[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
-
DigitXT
nagyúr
válasz hobizoli #39524 üzenetére
Csak ő pontosan azt írta, hogy nem csak CPU-t fog hűteni, ezzel indulna.
Amúgy nem értem, hogy a blokk "jóságát" hogyan határozza meg a mérete?Egyébként a legtöbb 25-30K-s "készenkaphatót" leveri egy 15K-s léghűtés...
Csak ez nagyon nem az a topik.RazoR8402: a magam részéről a plexitetős blokkokat nem erőltetném.
[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
válasz Omli85 #39522 üzenetére
jo de 25-35k korul kapni kompakt hutoket, itt meg egy blokk 20k es meretre akkora csak az is, amit a kompaktban is van, csak meg kulon kell venni hozza a hocserelot, meg a szivattyut, meg a ventiket, meg a fittingeket, meg a csovet, meg a folyadekot ...osszeadom ~60-70k, es kb azt tudja hutoteljesitmenyben, kb, mint a 25-30k-s keszen kaphato is
wow
de nagy bizniszCorsair i szeriaja meg mar kevesebbert tobbet is nyujt, USB-n nezheted, allitgathatod, meg csicsamicsa, es az is csak ~40k meg
szoval nem ertem en ezeket az egyedieket, hogy mi bennuk a plane, azon kivul, hogy magadnak csinalod, mert hacsak nem hutesz mindent vizzel, a CPU-t, a VGA-t es az anyulapot is, es azert "muszaj", mert csak akkor van benne racio igazabol
amig csak a CPU van vizzel hutve, addig szerintem nem alternativa, mert sokkal dragabbra jon kia diffibol inkabb veszek egy jobb CPU-t vagy VGA-t
több drón kell ;P
-
hash99
senior tag
Szerintem a costum víznél két szempont érvényesül:
1, látvány és szerelgetés
2. nem csak a procit lehet vizezniSemmi baj a compact hűtőkkel és valóban olcsóbbak is. De ha már vga is kerül a körbe akár több darab akkor megéri a costum szerintem. Hangtalan és hűvös.
Arról nem beszélve hogy a vga blokkot leszámítva a többi alkatrész az idők végezetéig használható és a használt piacon elég olcsón hozzájuk lehet jutni.
[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
"Szupermaci" blokkom van nekem is 25-28 fok körüli szobában 4.8-on 1.5+v fesszel 63-65 fokon megtartotta a kupakot 10 kör IBT Very High alatt pedig az FX azért tud fűteni . Nekem elvileg a gyengébb MX blokkom van de pár fok különbség van elvileg csak az MX meg EVO blokkok között.
Kinek mire kell átlagos használat mellet elég lehet egy drágább kompakt is ha nem akar babrálni vele az ember bár annyiért vagy olcsóbban kapsz egy combos léghűtést is és kb ugyanott vagy és egy duplaradis kompakt nem lesz halkabb mint egy felső kategóriás léghűtés az is biztos. Ha később bővíteni akarnál akkor nem tudsz ez is a kompakt hátránya adott esetben. Volt kompaktom egy rossz szavam nem lehet rá semmi gondom nem volt vele de megvoltak a határai amit átléptem így építeni kellet nem volt mese .
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
tomcat78
őstag
Erről kinek van tapasztalata,véleménye?
[link]"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
Omli85
őstag
válasz rambustibi #39518 üzenetére
Hát ez egy korrekt kis pakk gratula.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
rambustibi
őstag
válasz Omli85 #39502 üzenetére
Köszi a segítséget.
Ma hoztam el a gépet, nagyon patentEz van benne:
Phobya nova 1080+ 4x 18cm phobya venti,Phobya G changer v2. 240,Laing d5 plexi tetővel,Ek supreme Clean csq Full nickel cpu blokk,Ek GTX 980 VGA blokk,+250-es akril tartályHangtalan és cseppmentes. Az alkatrészeket brutál hűvösen tartja.
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
RazoR
veterán
Ez kezdésnek jó lehet+cső+csatik:
Tartály+pumpa
Radi
CPU blokk -
DigitXT
nagyúr
Ezt csak te tudod, hogy hogyan fogod kialakítani a csövezést.
Általában a cső hajlik, hiszen rugalmas. De ha túl kis ívben kéne
meghajlítani, akkor megtörhet, az meg nem jó. Olyankor jól jöhet
egy-egy speciális csati, mondjuk egy 90 fokos. (De abból sem jó
túl sokat felhalmozni, mert visszafoghatja az áramlást... 8-10 db.) -
tomcat78
őstag
Sziasztok!
Nanoxia lötyikről van valakinek tapasztalata?Blood redet szeretnék belőle."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
Leon77
őstag
Én innen simán ajánlom neked a 13/10-es csövet. Métere úgy 600 forint körül van.
Jól hajlik. Figyelni kell, hogy ne törjön meg. Ha úgy adja magát, akkor lehet venni 90-fokos csatlakozót, ami forgatható.
Hány radiátor lesz? Ha csak egy, akkor ugye van 2 tartály csatlakozó, 2 szivattyú, 2 cpu blokk csatim neg 2 radiátor csati.
Én ezeket használtam elsőre, teljesen jók:
Én tennék bele valahová egy T idomot alulra és egy csapot, ha le kéne engedni a rendszert.
-
BandiT85
aktív tag
válasz #90933760 #39498 üzenetére
Valahol oda van írva a honlapjukra, hogy engineered in Slovenia, manufactured in china. Nem én találtam ki. Aztán lehet hogy csak bizonyos termékeket gyártanak ott, mostanában sokat nézegetem a dupla 180-as radijukat (talán oda van írva), csak nem tudom milyen ventit tegyek rá. Valszeg pont phobya lesz a befutó...
Mindegy is, nekem nagyon bejönnek a cuccaik, csak ne lenne 100+ euro egy fc blokk. -
Omli85
őstag
13/10 mm vagy 16/10 mm (nagyobb szám a külső kisebb a belső átmérő) adja magát, hogy a belső átmérő ugyan az ugyebár a vastagabb falú cső jobban bírja a hajlítás kisebb az esélye, hogy megtörik. Én special 13/10-et használok nekem ezzel sincsen bajomde sokat számít a cső minősége.
Ha ésszel odafigyeléssel van használva amúgy teljesen jól használható a filléres autósboltban kapható átlátszó 10/12 környéki cső is.Blokkokhoz, pumpához egyebekhez általában le van írva milyen menettel rendelkeznek, többnyire 1/4" menetes a legtöbb cucc.
Én hollandis csatikat használok én ezekben bízok meg[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
Milyen csőméretet ajánlotok egyenlőre csak cpu hűtésre, majd később vga-ra is? Hülye kérdés, de hogy tudom kimatekozni, hogy milyen fittingek kellenek?
-
Omli85
őstag
válasz rambustibi #39493 üzenetére
Szintén EK-t használok blokkokban direktben tőlük rendeltem leírások infók teljesen rendben voltak plusz pár nap alatt meg is jött. Tudtommal a blokkokat pl helyben gyártják Szlovéniában nem Kínában. Radiból pedig van szerencsém használni egy phobya g-changer 480 v.2 full réz radit, egy rossz szavam nincs rá .
A helyedben azért átnézném a rendszert majd huzamosabb használat előtt (folyadék állapota/minősége, blokkok tisztasága stb) nehogy aztán utólag legyen gond.
Amúgy csak nem valami OC szörnyet építesz megint ?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- ELKELT! - Thermaltake TH120 Argb Sync AIO vízhűtés - Packeta vagy Foxpost az árban
- ELADÓ SAPPHIRE PULSE RX 6700XT + BYKSKI BLOKK
- Eladó Lian Li GA II LCD és Hydroshift 360-as Vízhűtők!
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
- Thermalright Frozen Notte 360 ARGB vízhűtés 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest