Hirdetés
- Netfone
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A Xiaomi nem késlekedik az Android 15-tel
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Yettel topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
-
XY6020L Sinilink DC-DC átalakító
lo XY6020L Sinilink DC-DC átalakítóAz ok amiért írok egyszerű, elakadtam, és nem találok információt egy kérdésre, de ezt...
-
GPS és jobb üzemidő a Garmin Lily 2 Active-ban
ma Valamelyest a forma is változott, de a legnagyobb újdonság a műholdas vevő bekerülése.
-
Küszöbön a Silent Hill 2 Remake megjelenése
gp A készítők nemrég megosztották velünk a hamarosan érkező játék launch trailerét.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alexios
veterán
válasz MineFox54 #7400 üzenetére
Ahogy felettem is írták, ha a dictionary elemére akarsz hivatkozni mert a cntk az(nem "változó konstruktor" akármire is gondoltál ezalatt ) akkor [entry.Value.Name]. Viszont jótanács: használj sokkal kifejezőbb neveket, elbírja azt a plusz bájt adatot a gép, cserébe sokkal olvashatóbb lesz a kód.
-
alfa20
senior tag
VS 2015 Community-ben melyik névtérben érem el a HashSet-et.
MS szerint ausing System.Collections.Generic;
kell de nekem nem ismeri fel."Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
alfa20
senior tag
semmi extra csak ismerkedem a C#-al, azt akartam, hogy két lista elmeiből egy harmadik listába tegye bele "a" és "b" lista elemeit, de minden elem csak egyszer szerepeljen.
a
List<int> b = new List<int>();
sor alá akartam az alábbit betenni:HashSet<int> ab = new HashSet<int>();
, de mivel nem engedte így lett sima lista, halmaz helyett, és a kiválogatás is más megoldást kapottitt a jelenlegi amiből kihagytam a
HashSet()
-et:using System;
using System.Collections.Generic;
namespace Console_halmazok
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
List<int> a = new List<int>();
List<int> b = new List<int>();
int hossz = 10;
Random rnd = new Random();
#region kitoltés
while (b.Count < hossz && a.Count < hossz)
{
int szam = rnd.Next(1, 101);
if (b.Contains(szam) == false)
{
b.Add(szam);
}
szam = rnd.Next(1, 101);
if (a.Contains(szam) == false)
{
a.Add(szam);
}
}
#endregion
#region Unio
List<int> ab = new List<int>(a);
foreach(int item in b)
{
if (ab.Contains(item) == false)
{
ab.Add(item);
}
}
ab.Sort();
#endregion
#region kiiratás
Console.Write("A lista {0} eleme: ", a.Count);
a.Sort();
foreach (var i in a)
{
Console.Write("{0}, ", i);
}
Console.Write("\nB lista {0} eleme: ", b.Count);
b.Sort();
foreach (var i in b)
{
}
Console.Write("\nAB lista {0} eleme: ", ab.Count);
ab.Sort();
foreach (var i in ab)
{
}
#endregion
Console.ReadLine();
}
}
}"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
Alexios
veterán
pedig ahol list<int> van ott hashset<int>-nek is mennie kéne, ugyanaz a namespace
Amúgy lista.distinct() és kivannak szűrve a duplikált elemekIlletve olvashatóbb a kódod ha egy megametódus helyett, amiket ráadásul regionnal szedsz szét, amiket most regionokbe raktál kirakod egy külön metódusba és azokat hívod meg.(főleg hogy lényegében mind ugyanazt csinálja, és 3x kell leírnod mikor egy metódusba elég lenne 1x és azt 3x meghívni)
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz Peter Kiss #7410 üzenetére
Hupsz, az assemblyt elfelejtettem megnézni
Jó az aláírásod második fele
-
veterán
Sziasztok!
Villamosmérnökként jelenleg főleg beágyazott teszteléssel foglalkozom, illetve beágyazott C programozásból van tapasztalatom. Amit a BME-n, Kandón lenyomtak C++ból azt akkor évekkel ezelőtt megtanultam. Window application fejlesztési tapasztalatom csak Perl/PerlTK-ban van.
Most van lehetőségem 3-4 hónapig aktívan tanulni egy munkahelyváltáshoz. Érdemes lenne-e C#-ra ráfeküdni?
Nem köntörfalazok, erősen motiválna a pénz, szóval olyan irányba mennék, amivel itthon pár év tapasztalattal ha nem is nettóban de meg lehetne keresni 7 számjegyet.
Ha nem a C# a jó irány, akkor mi?
Ha a C# a jó irány mik lennének a lépések?
1. Visual Studio MSDN-ről, regisztrálni valami free-re
2. Valamilyen Lynda, vagy nCore PDF alapján elkezdeni
3. Hogyan tovább? Ha eljutok egy szintre hova jelentkezzek ahol sokat lehet fejlődni, nem csak a napi rutin van? Mennyi idő kell eljutni arra a szintre, hogy felvegyenek?Köszi
https://tinyurl.com/rasoapro
-
martonx
veterán
Miért ne lenne a C# jó irány? Persze ha csak a pénz a lényeg, akkor a legjobb valami extrém nyelven istenkirály programozónak lenni, pl. bank szektorban COBOL programozók 1,5-2 misit simán meg lehet keresni. Más kérdés, hogy a munka is pont ennyire szar
Aztán ott vannak a big data nyelvek (Scala és társai) ezekkel is jól lehet keresni. Igaziból bármilyen nyelvvel jól lehet keresni, ha igazán jó leszel abban, amit csinálsz. A nyelvenkénti fizetés eltérések hiszem, hogy 10-20%-on belül mozognak.
Én kérek elnézést!
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Biztosan nem túl bonyolult dolog, de nem tudom, hogy álljak neki. Azt szeretném megoldani, hogy egy alkalmazás automatikusan a másodlagos kijelzőn induljon el, méghozzá teljes képernyővel. Ez utóbbit már sikerült beállítanom, de arra nem jöttem még rá, hogy miként tudom áttenni a másik monitorra, hogy ne kelljen áthúzni.
c# Wpf alkalmazás
Köszi előre is!
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
-
szoke12
őstag
Sajna csak WPF-et tanultam, illetve ezeket a speckó részeit annak sem. Ha valaki tudna nekem egy komplett megoldást erre, azt nagyon megköszönném
Egy szem képet akarok kattintásra kitenni a másodlagos kijelzőre. Ennyit kell tudnia."Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
válasz szoke12 #7422 üzenetére
Megvan!
Egy nagy adag játszadozás után sikerült megoldani!
public partial class MainWindow : Window
{
public MainWindow()
{
InitializeComponent();
Screen s = Screen.AllScreens[1];
System.Drawing.Rectangle screenBounds = s.Bounds;
this.Left = screenBounds.X;
this.Top = screenBounds.Y;
this.Height = screenBounds.Height;
this.Width = screenBounds.Width;
}
}Ha "Maximized"-re állítottam a WindowState-et, akkor visszaugrott az első képernyőre.
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
Újabb kérdés:
Azt szeretném leprogramozni, hogy ha egy bizonyos mappában el van helyezve egy kép, akkor az legyen a háttérkép, minden egyéb esetben egy alapértelmezetten megadott háttér legyen.
WPF-ben van írva. Eddig ott tartok, hogy a mappát ha nincs, akkor létrehozza, és ellenőrzi, hogy van-e benne valami."Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
sztanozs
veterán
válasz szoke12 #7423 üzenetére
OnLoad-ba kell tenni a maximized-et, nem simán a defincióba propertybe (esetleg
oninitializedWindow.SourceInitialized is jó lehet). [link]JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
szoke12
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Kezd alakulni a dolog, amit írtatok, az alapján haladtam tovább és úgy fest, már működik is
Ha van benne kép, akkor azt teszi ki, ha üres a mappa, akkor a megadottat.
Már csak azt kell lekezeljem valahogy, hogy csak a képeket vegye figyelembe a mappában. mert ha pl van benne egy .txt, meg akarja nyitni és máris nem fut tovább... Még ezt keresem...Kezdek belejönni
-
szoke12
őstag
Valóban kellett az IO osztály. Ez lett a végleges megoldás:
string[] extensions = new string[] { ".jpg", ".JPG", ".jpeg", ".JPEG", ".PNG", ".png" };
string route1 = Directory.GetCurrentDirectory();
route1 = route1 + "\\" + subfolder + "\\";
DirectoryInfo jpegInfo = new DirectoryInfo(route1);
FileInfo[] files = jpegInfo.GetFiles()
.Where(f => extensions.Contains(f.Extension.ToLower())).ToArray()[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz szoke12 #7431 üzenetére
Csak hirtelen néztem rá:
.Where(f => extensions.Contains(f.Extension.ToLower())).ToArray()
Ha már úgy is ToLowerrel vizsgálsz, akkor minek teszed bele a listádba a nagybetűket? (amúgy se lenne értelme, de így)Path.Combine-nek is nézz utána.
jpeg a file name, de png is lehet benne, ez csak rossz elnevezési gyakorlat[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
törölt tag
Sziasztok! Valaki Win Form-on próbálkozott olyannal, hogy TabControl bordert eltünteti? Sajnos külön opció nincsen rá, így valami TabControl alap tulajdonságot felülíró kis Control-t kéne összehozni. Nézegettem külföldi fórumokon, de gondoltam megkérdezem itt is, hátha próbálkozott már vele valaki, egyszerűbb megoldással. Konkrétan erre gondolok:
Válaszokat előre is köszi!
-
-
nagyúr
Sziasztok! Adott egy tanulgatos projekt. WPF + Entity framework. Egy HR-szerű appot irok, amiben dolgozokat lehet felvenni az adatbazisunkba. Van egy rakat tabla, pl. a Dolgozo tabla kapcsolatban all a Fizetestipusok tablaval, Beosztasok tablaval stb. Ezeket meg tudtam oldani, az xaml-ben bindinggal. A kerdesem az lenne, hogy hogyan szokas mondjuk egy olyan kapcsolatot a felhasznalo ele tarni es megvalositani, amiben junction table van, azaz pl. Egy Dolgozo tartozhat tobb ceghez is, ekkor adott egy Dolgozok tabla, egy Cegek tabla es a kettot osszekoto DolgozokCegek junction tabla. A cegnel ahol vagyok, ott MVVM patternnel jatszunk. Ugy terveztem, hogy lesz egy legordulo lista es abban checkboxok. Hogyan tovabb?
-
-
nagyúr
Sziasztok!
Adott két lista. Különbségeket keresek (pontosabban azt, hogy van-e különbség). Az elemeit össze kell hasonlítanom bizonyos propertyk alapján, egyesével végighaladva a listák elemein. Fontos a sorrend, az A lista első elemét a B lista első elemével kell összehasonlítanom.
For ciklussal, if-ekkel tökéletesen működik, de meg szeretném írni rövidebben linq-val.
if ((Kiserocimkek.Where(a => EredetiKiserocimkek.Any(b => (a.EloirtDarab != b.EloirtDarab) || (a.Vonalkod != b.Vonalkod)))).ToList().Count > 0)
return true;Ezt írtam, de valamit benézek és a lista összes elemére teljesülnek a feltételek
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
Ha már rövidebben akarod akkor:
if ((Kiserocimkek.Count(a => EredetiKiserocimkek.Any(b => (a.EloirtDarab != b.EloirtDarab) || (a.Vonalkod != b.Vonalkod))) > 0)
return true;Viszont itt nincs semmiféle sorrend, minden elem össze van hasonlítva mindegyikkel, eleve ha fontos az index, akkor nem nagyon fogod linq-val megírni
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Fontos volt az index, de felesleges volt az egesz, mert entity framworkos megoldassal gyakorlatilag egy sor volt az egesz. Kezdeti allapottal hasonlitgattam az objektumok aktualis allapotat, de a DataContext ChangeTracker objektumanak van egy HasChanges() metodusa, ami megoldja a problemamat
[ Szerkesztve ]
-
alratar
addikt
Sziasztok.
Kérlek segítsetek nekem.Egy ListView-t próbálok használni egy xml-ben tárolt adatok megjelenítésére. Ezzel semmi gond, simán műkődik.
A bonyodalom ott kezdődik, hogy egy második formon adatokat kérek be, az beíródik az xml-be és megjelenőik a listviewban.Vagyis.
Van egy fő form. Ezen van a listview meg egy gomb.
A gombot megnyomva megjelenik egy újabb form, amin texboxok segítségével bekérek néhány adatot, amik az itt lévő gomb megnyomására bekerülnek az xml-be. (ezt megoldottam)
Ugyanezzel egy időben a fő form listviewba is be kellene kerüljön.Remélem érthető. Ha nem, szóljatok és megpróbálom jobban elmagyarázni.
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
sztanozs
veterán
válasz alratar #7448 üzenetére
(#7449) efs - Gondolom a lista elérésével a másik formból...
A második formnak át kell adni az első form referenciáját, vagy mind a kettőt elérhetővé kell tenni a Main függvényt futtató osztályból, amikor legyártódnak.
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- iPhone 13 Blue 256GB SÉRÜLÉSMENTES!
- 2db Be Quiet! Silent Wings Pro4 140mm
- LG 39GS95UE - 39" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GAMER PC: i7-12700KF/14700KF - RTX 3060 12GB GDDR6 - 512GB-4TB NVMe SSD -16/32GB DDR4- GAR/SZÁMLA!!!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen