Új hozzászólás Aktív témák
-
haromegesz14
aktív tag
Azon problémára, hogy egy erőforrást a lehető legjobban kihasználjunk, milyen algoritmusok vannak? (Knapsack-re ráakadtam, ilyesmi kellen)
10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!
-
kexes123
újonc
Ha nagyon megerőltetem magam akkor valószínűleg kitudom, mert tanultuk.
-
kexes123
újonc
Sziasztok
Van egy C# feladat aminek nem tudok nekikezdeni sajnos :/
Segítségeteket kérem.Feladat:
"Írjatok nekem tetszőleges nyelven olyan programot, ami az első parancssori paraméterként kapott pontozott decimális ábrázolású IP cím és a második paraméterként kapott alhálózati maszk alapján kiszámítja:
- a hálózat címét
- a broadcast címet
- a hálózaton megcímezhető hostok számát"Mini példaprogram:
using System.IO;
using System;class Program
{
static void Main()
{
byte t1 = 5;
byte t2 = 38;byte a = 23;
byte b = 255;
byte c = 0;Console.WriteLine("{0}", t1 | t2);
Console.WriteLine("{0}", t1 & t2);Console.WriteLine("{0}", a | b);
Console.WriteLine("{0}", a & c);
}
}Köszönöm a segítséget.
-
rbertkrl
aktív tag
válasz lord.lakli #6341 üzenetére
Köszönöm szépen, a legoptimálisabb megoldás!!!
Az ámokfutás a jövő tömegsportja.
-
lord.lakli
őstag
válasz rbertkrl #6340 üzenetére
Legyen List<int> és nem kell a hosszával foglalkozni, mert így előre lefoglalsz 20 hosszú tömböt, pedig lehet, hogy egy negatív szám sem lesz. Legyen foreach akkor már. Ha maradsz tömbnél, akkor külön változóban tárolni kellene az aktuális negatív elemek számát pl.: var negosszesen = 0, ekkor negativ[negosszesen++] = szamok. Na meg ha negosszesen < 20 és kiolvasol olyan elemet, ahol nincs érték, akkor elszáll, így azt is le kell kezelned. Na szóval legyen inkább List<int>
-
rbertkrl
aktív tag
válasz Froclee #6339 üzenetére
Eddig oké, de ezt hogyan valósítsam meg? Adott egy integer tömb és csináltam a programrésznek egy negativ nevű tömböt. Beleraktam egy for ciklusba, hogy végigmenjen az elemeken... Beleágyaztam, hogy vizsgálja meg, hogy negativ-e... Megnyitom a ciklust és visít erre:
int[] negativ = new int[20];
for (int i = 0; i < szamok.Length; i++)
{
if (szamok[i]<0)
{
negativ = negativ+szamok[i];
}Az ámokfutás a jövő tömegsportja.
-
rbertkrl
aktív tag
Ajjajjj ... Ez még magas mint hangyának a járdaszegély. Azért köszönöm a gyors felvilágosítást!! Akkor viszont lenne egy másik kérdésem. Adott egy véletlen számokkal feltöltött vektor... ami így néz ki:
generalas: Console.Clear();
int[] szamok = new int[20];
Random veletlen = new Random();
for (int i = 0; i < szamok.Length; i++)
{
szamok[i] = veletlen.Next(-100, 100);
}Ezekből a számokból kéne feltöltenem a negatívakat egy új vektorba. Ez most vagy túl könnyű és az orrom előtt van, vagy megint szivat a tanárom. Kérném ebben a segítségét.
[ Szerkesztve ]
-
rbertkrl
aktív tag
Sziasztok!!!
Egy éve tanuljuk itt a suliban a C#-ot(előtte egy év python volt). Na most már egész értem... Még csak menürendszereket csinálgatunk Console-ban. Win Formban is csinálgattunk progikat, de egyenlőre Console-nál maradunk. Jelenleg is egy menürendszert készítek el, az eddig tanultakat kéri számon tőlünk a tanár. Viszont először is szeretném szépíteni a programot. Valaki le tudná nekem írni, hogy Console-ban hogyan tudok egy fix képpontos ablakot létrehozni és, hogy a szöveget hogyan tudnám bealkotni középre? Előre is köszönöm a segítséget !!
(Egyébként érdekel a programozás, szeretném csinálni továbbra is, eleinte nagyon nyers volt, ugye a python fejlesztőkörnyezet volt nagy részben az oka, de a visual studio valamivel fejlettebb, szebb és a többi)
-
fatal`
titán
válasz haromegesz14 #6332 üzenetére
Az első próbálkozással még van egy olyan probléma is, hogy nem determinisztikus a futási idő.
(#6333) Karma: Miért instabil a guiddal való rendezés?
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz lord.lakli #6329 üzenetére
Ja nem neked, neki: haromegesz14
Szerintem csinálj egy listát 0 - 30-ig és azt keverd össze random módon és abból vegyél ki annyit, amennyi neked kell:
Enumerable.Range(0, 30).OrderBy(x=>Guid.NewGuid()).Take(amennyikell).ToList()[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
lord.lakli
őstag
válasz haromegesz14 #6328 üzenetére
Egy fapados megoldás kockás papíron tesztelve:
private static const int MAX_SZAM = 30;
public int Generator()
{
while (randomList.Count < MAX_SZAM + 1)
{
var myNumber = R.Next(0, MAX_SZAM);
if (!randomList.Contains(myNumber))
{
randomList.Add(myNumber);
return myNumber;
}
};
throw new CustomException("Elfogytak a számok!");
}[ Szerkesztve ]
-
haromegesz14
aktív tag
Szeretnék csinálni egy mindig egyedi random számot visszaadó metódust! Google segítségével ráakadtam maga az egyedi random szám generálására, viszont ezt egy ciklusba és egész számot visszaadó metódusba ágyazni nem tudom. Amim van:
public int Generator()
{
do
{
MyNumber = R.Next(0, 30);
if (!randomList.Contains(MyNumber))
{
randomList.Add(MyNumber);
}
} while (!randomList.Contains(MyNumber));
return MyNumber;
}Ez ugye akkor is vissza adja a random számot, ha az már szerepel a listába. Erre valami megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
luzer0901
csendes tag
De pontosan valami ilyesmire gondoltam köszi szépen a segítséget.
-
válasz luzer0901 #6325 üzenetére
Alapvetően nincs benne nagy kanyar. A felhasználó megadja a nevét és a jelszópróbálkozását, az alkalmazásod pedig 1) megkeresi azt a rekordot, ami a felhasználónévhez tartozik, 2) leellenőrzi, hogy a próbajelszó és a tárolt jelszó egyezik-e. Ha volt hozzá tartozó rekord és a két jelszó megegyezik, akkor a belépés sikeres; ha valamelyik nem igaz, akkor pedig nem.
A jelszó tárolási stratégia, ezáltal az egyezés megállapítása egy olyan dolog, ami el tud ágazni sokfelé.
Például adja magát, hogy a jelszót simán egy oszlopban tárold a név mellett, szövegesen, és így string-összehasonlítással meg tudod állapítani hogy jó-e, de ezt az utat kerüld el! Helyette inkább egy salted hash stratégiát javasolnék.Vagy nem ilyen iránymutatásra gondoltál?
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
luzer0901
csendes tag
Segítségre, igazából útmutatásra lenne szükségem, hogy hogyan indujak el a probléma megoldásában. A problémám az lenne, hogy egy bejelnetkező felületet szeretnék létrehozni amihez több jelszó és felhasználónév tartozik egy külön lézető Bejelentkezés nevű táblában de nem tudom, hogy induljak el, mert míg egy jelszóval és felhasználónévvel simán megoldom addig az a módszer itt nem működik. A segítséget előre is köszi.
-
attis71
tag
Sziasztok!
Segítség kellene elakadtam egy feladatban.using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Security.Cryptography.X509Certificates;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
namespace korokZh
{
class KorStat
{
//adattagok
public List<EgyKor> korList;
private int[] korok;
//konstruktor
public KorStat(int korokSzama)
{
//List<> tároló létrehozása
korList = new List<EgyKor>();
korok = new int[korokSzama];
//feltöltés véletlen számokkal
Random r = new Random();
for (int i = 0; i < korok.Length; i++)
{
korList.Add(new EgyKor(r.Next(-21,21), r.Next(-21,21), r.Next(1, 11)));
}
}
//indexelés
public EgyKor this[int index]
{
get { return korList[index]; }
}
//összes kör területe
public double TeruletOsszeg()
{
double teruletOsszeg = 0;
EgyKor kor = new EgyKor();
for (int i = 0; i < korok.Length; i++)
{
teruletOsszeg += (double) (Math.PI*Math.Pow(kor.R, 2));
}
return teruletOsszeg;
}
}
}
using System;
using System.Linq;
using System.Text;
namespace korokZh
{
struct EgyKor
{
//adatmezők
private int x, y,r;
//adatmező lekérdező tulajdonságok
public int X
{
get { return x; }
}
public int Y
{
get { return y; }
}
public int R
{
get { return r; }
}
//constuctor
public EgyKor(int x_in, int y_in, int r_in)
{
this.x = x_in;
this.y = y_in;
this.r = r_in;
}
//ToString
public override string ToString()
{
return string.Format("({0},{1}){2}", x, y, r);
}
}
using System;
using System.Linq;
using System.Security.Cryptography.X509Certificates;
using System.Text;
namespace korokZh
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
int korokSzama = 0;
Console.WriteLine("Adja meg a körök számát: ");
try
{
korokSzama = int.Parse(Console.ReadLine());
if (korokSzama < 0)
{
throw new Exception(
"A körök száma nem lehet negatív szám!");
}
}
// string esetén kapja el
catch (FormatException exc)
{
Console.WriteLine("Ez nem szám!\n"+exc.Message);
korokSzama = 10;
}
// minden kivételt elkap
catch (Exception exc)
{
Console.WriteLine(exc.Message);
korokSzama = 10;
}
//minden esetben lefut
finally
{
Console.WriteLine("Körök száma:{0}",korokSzama);
}
KorStat korStat = new KorStat(korokSzama);
// indexelő használat
Console.WriteLine("A körök adatai (x,y)r:");
foreach (EgyKor kiir2 in korStat.korList)
{
Console.WriteLine(kiir2);
}
//körök területének összege
Console.WriteLine("Az összes kör területének az összege: {0}",korStat.TeruletOsszeg());
Console.ReadKey();
}
}
}A körök területének összege kell, de mindig 0 kapok amit a konstruktor beállít.
A Getter R-t szeretném lekérdezni a TeruletOsszeg() metódusban, de nem akar sikerülni.
Tudna valaki ebben segíteni?
Előre is köszi.attis71
-
Jester01
veterán
válasz haromegesz14 #6318 üzenetére
De miért nem próbáltad ki, vagy kerested meg az msdn-ben Komolyan nem értem emberek miért tesznek fel ilyen kérdéseket, amire jó eséllyel saját maguk hamarabb és megbízhatóbb választ kapnának mintha egy fórumon valami ismeretlen szavának hisznek.
Jester
-
haromegesz14
aktív tag
Ha van egy XY osztályom, ami megvalósítja a ZS interface-t, és egy W osztályom, aminek ősosztálya az XY, akkor az így örökli az ZS interface-t is, vagy külön hozzá kell rendelni?
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
-
lord.lakli
őstag
válasz haromegesz14 #6314 üzenetére
Console.BackgroundColor = ConsoleColor.Blue;
Console.ForegroundColor = ConsoleColor.White;
....
Console.ResetColor(); -
haromegesz14
aktív tag
Hogyan tudom azt csinálni, hogy ha van egy override-olt .ToString()-em, és csak a benne deklarált, konzolra kiíratni kívánt változók értékét szeretném más színnel megjeleníteni?
Tehát return "Salátaszövegdefaultszínnel: " + változóértékemásszínnel + ".." + ...;
Jajj de szépen fogalmaztam ..
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz byron75 #6312 üzenetére
Ezeknek a chipeknek általában nincs túl nagy memóriájuk, ráadásul a tartalom nem látható drive-ként, speciális programmal olvasható csak. Egy nagyobb memóriával rendelkező darabra egy 200x200 px közepesen tömörített jpeg talán ráfér, de ne gondolkodj nagy fájlokban.
Ezen a kártyán konkrétan 2 kB memória van, ne is álmodj kép tárolásáról - egy url-t esetleg el tudsz tárolni, ha nem túl hosszú...
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
byron75
újonc
Sziasztok.
A csatolt képen látható smart kártyát szeretnék íratni. Keresnék valakit, aki Budapesti és tud nekem segíteni az ilyen típusú kártya írásában. Igazából egy képet szeretnék rátenni és amikor az olvasóval a géphez csatlakoztatom, akkor szeretném, ha a rajta lévő kép megnyitható legyen. Egyáltalán kivitelezhető ez?
Kérem, hogy aki tud ebben nekem segíteni, az csörögjön rám. (+36702175841) Nem kérem ingyen, természetesen fizetnék érte.
Előre is köszönöm. -
Froclee
őstag
köszi a tippet, az exception-nel + egy kis guglizással rájöttem a bajára.
itt a copy local-t kellett true-ra állítani, így a debug mappába létrehoz egy mysqldata.dll fájlt, és így lefut a progi szépen és végre megkaphattam a hőn áhított "unable to connect to any of specified mysql hosts" ablakot
Karma, megcsináltam, még mindig nem jó. át is megyek mysql totyikba és bocsi a zavarásért.[ Szerkesztve ]
-
válasz Froclee #6304 üzenetére
Semmi köze hozzá tényleg. Viszont az lehet a baj, hogy a MySQL alapértelmezetten csak localhostról érhető el. Ez két-három helyen igényel módosítást:
1) A my.cnf fájljában a bind-address sort írd át 0.0.0.0-ra; vagy ha több IP-d van és van közöttük egy fix, amelyiken jön be majd a kapcsolat, azt is megadhatod.
2) A felhasználók localhostra korlátozottak, ezért nem fog semmit se engedni a szerver. A mysql.user táblában a host oszlopot állítsd át %-ra, ha bárhonnan engedélyeznéd a kapcsolatot. Itt ki van fejtve részletesen.
3) Sémaszinten is lehet, hogy le van korlátozva a hívó hostja. Hasonló %-os megoldás kell hozzá.Az utóbbi kettőt a !egegyszerűbb MySQL Workbench-csel megcsinálni.
martonx:
Modern webes környezetben is össze kell kötni a DB-t és az appszervert[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
martonx
veterán
válasz Froclee #6304 üzenetére
Semmi köze, mert borítékolom, hogy egy sornyi C# kód se fog elhangozni a végén, mint megoldás.
Itt az ideje némi logolást tenned a programodba, hogy lásd, mi a hiba
Lehet, hogy csak valami mysql-es izét fel kell telepíteni a másik gépre is.
Pont az ilyen szarakodások miatt halt ki mostanra a klasszikus vastag kliens-es ügyviteli rendszerek fejlesztése, és váltotta fel a webes fejlesztés.Én kérek elnézést!
-
Froclee
őstag
válasz martonx #6301 üzenetére
semmi köze a programozáshoz? tűzfal ki van kapcsolva. ha ilyesmi gond lenne, gondolom kiírná hogy unable to connect to server, de ehelyett csak simán leáll (application stopped working). milyen kompatibilitási gondok okozhatják? hogy hozzáadtam visual studiohoz mysql referenciát + névteret lehet az készíti ki?
[ Szerkesztve ]
-
h1ght3chzor
őstag
válasz h1ght3chzor #6302 üzenetére
Úgy tűnik csak ennyi.
ProcessStartInfo psi = new ProcessStartInfo(@"run.exe");
psi.Verb = "runasuser";
Process.Start(psi);Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Noblechairs Icon black (Karácsony előtt olcsóbban!) A gamer székek királya!
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- iphone 14 Pro 256 GB - használt, független, 240 000 HUF
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest