Új hozzászólás Aktív témák
-
Froclee
őstag
sziasztok.
sulis projektet csinálok. a lényege az lenne, hogy gépemen lévő mysql adatbázist ér el messziről egy alkalmazás. ez localhost szinten működik is (tehát a gépmen futó mysql-t meg tudja jeleníteni a gépemen futó alkalmazásom), de más számítógépéről nem megy.a távoli eléréshez a server = "localhost"; sort ugye átírtam a public ip címemre. illetve routerembe a mysql portját átirányítottam a számítógépemre. a gondom az, hogyha máshol elindítják a programot el sem indul, hanem alkalmazás leállt hibaüzenet és kilép. esetleg mysql-ben kéne konfigolni remote elérést? úgy tudtam hogy az alapból is működik (pláne roottal).
köszi
-
Jester01
veterán
válasz
h1ght3chzor #6297 üzenetére
De, azt is lehet. ShellExecute + RunAsUser
-
Jester01
veterán
válasz
h1ght3chzor #6295 üzenetére
Bekéred őket aztán beállítod a ProcessStartInfo megfelelő mezőibe?
-
h1ght3chzor
őstag
Sziasztok!
Hogyan tudnám megvalósítani, hogy úgy indítson el a programom egy alkalmazást, mint ahogy shift+jobb egérgomb futtatás másik felhasználóként el tudom indítani az alkalmazást. (Tehát a felhasználónév/jelszó párost be kelljen írni).
Köszönöm.
Üdv -
hNp88
aktív tag
üdv,
akad-e olyan vállalkozó szellemű programozómester, aki hajlandó volna nekem egy USB-s RGB LED szalag meghajtó vezérlőprogramját módosítani?
a program tudja a CPU terheltség függvényében állítani a szalag színét, viszont ezt jelenleg zöldes árnyalatokban teszi, én viszont kék(es) színekben szeretném tündökölni látni.
ahogy nézem, az összes forráskódok megvannak hozzá.
ha valaki megcsinálná, előre is nagyon köszönöm
-
Amartus
senior tag
válasz
martonx #6286 üzenetére
Érdekes, amit írsz, mert az Oracle-től a legutolsó ODAC-ot szedtem le, ami decemberi. Visual-ból pedig at általam most észrevett VS2013 sp4 community-t, amit szintén csak most fedeztem fel. Most néztem, és a példa project-et lehet 6-sal is csinálni, csak nuget-tel le kell frissíteni a project-et.
Csak ez a módszer van, vagy esetleg valami külön telepítő, hogy ne kelljen minden esetben letölteni a project-hez? -
Amartus
senior tag
Leszedtem és újra raktam az ODAC-ot. Most is felment csont nélkül, de most működik.
Most nagy az öröm. El nem tudom képzelni, mi volt a probléma...Hunfatal: régen volt 5-ös? Nem használod, vagy nem az ötöst? Melyiket?
-
Amartus
senior tag
EF problémám lenne. Oracle ODAC-val próbálkozom és kezdő is vagyok EF téren. A tutoriál oldalon lévő példát csináltam meg, de számomra érthetetlen hibába futottam bele, holott minden a példa alapján csináltam.
A példa linkje:[link]
5-ös EF-t használtam és a Program.cs-ben, amikor futtatom, a következő hibát dobja a program:"An unhandled exception of type 'System.ArgumentException' occurred in System.Data.Entity.dll
Additional information: A megadott tárolási szolgáltató nem található a konfigurációban, vagy érvénytelen."Erre a sorra:
var OraLINQ1 = from e in ctx.EMPLOYEES
where e.EMPLOYEE_ID < max_id
select e;Itt pedig a teljes forrás:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
using System.Data;
using System.Data.EntityClient;
using System.Data.Objects;
namespace EntityFramework
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
using (HREntities ctx = new HREntities())
{
int max_id = 102;
// LINQ to Entities query -- Retrieve employees with ID number less than max_id
var OraLINQ1 = from e in ctx.EMPLOYEES
where e.EMPLOYEE_ID < max_id
select e;
Console.WriteLine("LINQ to Entities Result");
foreach (var result in OraLINQ1)
{
Console.WriteLine("ID: " + result.EMPLOYEE_ID +
" Name: " + result.FIRST_NAME +
" Salary: " + result.SALARY);
}
Console.WriteLine();
Console.ReadLine();
}
}
}
}Minden a példa lapján csináltam, Oracle 11r2 Express és VS2013 Community alatt. Mégis dobja ezt a hibát.
Néztem Linq példákat is, de azok is ilyen kóddal adnak vissza sorokat táblából.Meg tudná mondani valaki, hogy mit cseszek el?
-
G.A.
aktív tag
válasz
sztanozs #6279 üzenetére
Üdv!
Igen a using MCP2210 az a DLL file használatához kell.
Még új vagyok a C#-ban, kérlek javíts ki ha rosszul tudom.
A class MCP2210_Function amolyan header file-ként tekintem, amibe funkciókat helyeztem.
print_MCP2210_error
print_MCP2210_settings
MCP2210_Settings
... stb.Amikor a static void Main()-ben használom az egyiket, pl.: MCP2210_Functions.print_mcp2210_setting()-et
akkor a benne lévő kód lefut, majd amint a tartalma végére ér, az összes benne lévő változót "eldob", vagy itt tévedek?Amit most tapasztaltam.
Véletlenül nem kapcsoltam be az áramkört, így futtattam a kódot, így már az első print-nél hibázott.
Ekkor az jutott eszembe, mi van, ha valahogy a többinél megszakad a kapcsolat és ezért kapok fura értékeket?Így arra gondoltam, mi lenne ha beilleszteném a print-be még ezt a sor:
bool isConnected = UsbSpi.Settings.GetConnectionStatus();és igen, ez segített... ,de miért?
-
sztanozs
veterán
Lehet, hogy az a baja, hogy újra és újra létrehozod az osztályodat...
a Main-ben egyszer a print_mcp2210_settings-ben pedig minden alkalommal, amikor lefut...
Van ott egy using MCP2210 is az elején (gondolom az IC dll driverének a wrappere), szóval egy csomó probléma lehet. Lehet wrapper probléma, lehet, hogy az a gondja, hogy több osztályból akarot meghivatkozni a cuccod... -
G.A.
aktív tag
Üdv!
Egy USB-SPI átalakítóhoz (Microchip - IC: MCP2210) írnék a parancssorban lefutó alkalmazást.
Jól haladtak eddig a dolgok, de valami nem állt össze, így a kódot lényegében elölről kezdtem, majd apránként adtam hozzá a kívánt funkciókat.Már az elején találtam valamit amit nem vagyok képes felfogni, hogy mi lehet a baj?
A kód egyszerű. Csak ki kéne belőle olvasni a beállításait, majd azokat átírja és ismét kiolvassa, majd harmadszor is.
A gond, hogy elsőre jól olvassa ki, majd a második és harmadik olvasás is értelmetlen eredményeket ad.
A szépség az egészben, hogy a kiolvasást egy funkcióba (MCP2210_Functions.print_mcp2210_settings())
helyeztem el, szóval ugyanaz a kód elsőre megy, aztán meg nem...Ez egy kód hiba lenne?
-
[KgP].Robot
aktív tag
Sziasztok!
Teszt automatizálással foglalkozik valaki? Konkrétan a Test Automation FX program érdekelne kicsit behatóbban. Sajnos nem sokat találtam róla neten, ezért itt érdeklődök. A kérdésem az lenne, hogy egy WPF-es alkalmazásban levő DataGrid sorait szeretném felhasználni a GUI tesztben, de nem tudom az elérési módját.
Ha lenne valakinek bővebb információja(példák, leírás, használat) a programról az is érdekelne.Köszönöm
Üdv -
Lacces
őstag
Hello.
A 70-486-os Asp.Net MVC vizsgához mennyi felkészülési idő kell? És tényleg fontos az, hogy legyen 2-5 éves tapasztalat?
(Html, Css, Javascript, Bootstrap az kisujjban van. Én aktívan fél éve dolgozom benne, de előtte php-ból az MVC és Network elméleteket már megszereztem. Azure-en voltam egy ilyen alap tanfolyamon, hogy mit csinál, hogyan nézz ki, de nem kódoltam benne.) -
MATEO6600
őstag
LINQ-val hogyan tudnám megkeresni egy elem helyét?
Tegyük fel, hogy van egy stringünk: string text = "asdfg"
Az 'f' karaktert megkeresem ezzel:
char f = text.Where(x => x == 'f').First()
Ezután hogyan tovább ha az 'f' karakter indexét akarom megtalálni? (ha egyáltalán így kell) -
Keem1
veterán
válasz
#32839680 #6267 üzenetére
Én így használom a gyári DLL-lel. Ha érdekel, van egy kész sample-m, ebből származik az alábbi:
string DbFilePath = "e:\\Home\\teszt.s3db";
SQLiteDatabase db = new SQLiteDatabase(DbFilePath);
DataTable recipe;
string QueryStr = "SELECT username, fullname, email FROM im__users";
recipe = db.GetDataTable(QueryStr);
dataGridView1.DataSource = recipe;Bocs, ha már olvastad a hsz-t, kérlek, frissíts, mert egy csomó mindent kihagytam belőle
-
MATEO6600
őstag
válasz
fordfairlane #6260 üzenetére
Ez más problémára ad választ.
Úgy oldottam meg, hogy csináltam egy globális változót, amit a hívó környezet törlés esetén igazra állít, másolás esetén hamisra... és akkor ez alapján vagy a törlés vagy a másolás hajtódik végre. -
martonx
veterán
válasz
haromegesz14 #6263 üzenetére
Viszont a VS2013 Community Edition ingyenes, és a VS2013 Pro komplett funkcionalitásával rendelkezik, szóval semmi se gátolhat meg abban, hogy ne azt használd.
-
martonx
veterán
válasz
haromegesz14 #6261 üzenetére
simán nem kompatibilisek
-
haromegesz14
aktív tag
Visualt Studio '13-ban készített projekteket nem kompatibilisek '12-vel? Nem tudom betölteni a projekteimet a régebbi környezetbe.
-
MATEO6600
őstag
Egy ötletet kérnék!
Adott egy program, aminek a dolga, egy bonyolult másolás.
A másolást 6 metóduson keresztül hajtja végre, mire elér a File.Copy() művelethez.
Szeretnék belerakni egy új funkciót, a törlést.
Ehhez a 6-ik metódusnál a Copyt Delete-re kell cserélni.Kérdésem, hogy ezt hogy lenne érdemes megvalósítani?
Egy új bool változóval (pl isDeleteSelected), ami mind a 6 metóduson keresztül átadódik, majd a végén emiatt töröl, vagy van ennél jobb megoldás? -
MATEO6600
őstag
Sziasztok!
A Visual Studio status bárját akarom módosítani, hogy mikor futa program, ne Ready legyen kiírva, hanem pl "Processing".
Erre van egy interface, az IVsStatusBar, aminek a segítségével tudnám módosítani.
A példányosítása így történne:
IVsStatusbar StatusBar = (IVsStatusbar)GetService(typeof(SVsStatusbar));
Viszont az a GetService() metódus sehonnét sem kerül elő, gondolom nem nekem kéne megírnom...
Mindenhol úgy hivatkoznak rá, mintha az már implementálva lenne.Ötlet?
-
martonx
veterán
Mondjuk biztos nem a leghatékonyabb, de én fognám és mindkét számból mondjuk listát csinálnék, majd LINQ-val distinctelném a két listát, és képezném az uniójukat. Ha az unio két elemű, akkor mehet az összeadás. Bár jobban belegondolva a megoldásom azokra a speciális esetekre nem lenne jó, amikor mindkét szám ugyanaz, és mindkét szám kizárólag ugyanabból az egy számjegyből áll pl. 111 vs 111
De ezt a speciális esetet akár egy szimpla if is el tudja dönteniAz biztos, hogy futásidőben ez lesz a legrosszabb megoldás, de összesen 6 darab számjegyről beszélünk, és egy egy soros megoldásról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged