Hirdetés
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A Xiaomi nem késlekedik az Android 15-tel
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Yettel topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Hirdetés
-
Amit a Samsung okostelefonok, táblagépek, kütyük "régiózásáról" tudni kell!
lo Amit a Samsung okostelefonok, táblagépek, okosórák, fülhallgatók "régiózásáról" tudni kell!Avagy útmutató a...
-
Profiknak szánt, Thunderbolt 4-es SSD a ProGrade Digitaltól
ph A maximum 2,5 GB/s-os iramot diktáló megoldás 2-től 8 TB-ig skálázódik, és tetszetős a körítése.
-
Greenwashing miatt támadják az olaszok a Sheint
it Olaszország vizsgálatot indított a Shein weboldal és app ellen, greenwashing vádjával.
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Mondjuk biztos nem a leghatékonyabb, de én fognám és mindkét számból mondjuk listát csinálnék, majd LINQ-val distinctelném a két listát, és képezném az uniójukat. Ha az unio két elemű, akkor mehet az összeadás. Bár jobban belegondolva a megoldásom azokra a speciális esetekre nem lenne jó, amikor mindkét szám ugyanaz, és mindkét szám kizárólag ugyanabból az egy számjegyből áll pl. 111 vs 111
De ezt a speciális esetet akár egy szimpla if is el tudja dönteniAz biztos, hogy futásidőben ez lesz a legrosszabb megoldás, de összesen 6 darab számjegyről beszélünk, és egy egy soros megoldásról.
Én kérek elnézést!
-
MATEO6600
őstag
Sziasztok!
A Visual Studio status bárját akarom módosítani, hogy mikor futa program, ne Ready legyen kiírva, hanem pl "Processing".
Erre van egy interface, az IVsStatusBar, aminek a segítségével tudnám módosítani.
A példányosítása így történne:
IVsStatusbar StatusBar = (IVsStatusbar)GetService(typeof(SVsStatusbar));
Viszont az a GetService() metódus sehonnét sem kerül elő, gondolom nem nekem kéne megírnom...
Mindenhol úgy hivatkoznak rá, mintha az már implementálva lenne.Ötlet?
-
MATEO6600
őstag
Egy ötletet kérnék!
Adott egy program, aminek a dolga, egy bonyolult másolás.
A másolást 6 metóduson keresztül hajtja végre, mire elér a File.Copy() művelethez.
Szeretnék belerakni egy új funkciót, a törlést.
Ehhez a 6-ik metódusnál a Copyt Delete-re kell cserélni.Kérdésem, hogy ezt hogy lenne érdemes megvalósítani?
Egy új bool változóval (pl isDeleteSelected), ami mind a 6 metóduson keresztül átadódik, majd a végén emiatt töröl, vagy van ennél jobb megoldás? -
haromegesz14
aktív tag
Visualt Studio '13-ban készített projekteket nem kompatibilisek '12-vel? Nem tudom betölteni a projekteimet a régebbi környezetbe.
10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
válasz haromegesz14 #6263 üzenetére
Viszont a VS2013 Community Edition ingyenes, és a VS2013 Pro komplett funkcionalitásával rendelkezik, szóval semmi se gátolhat meg abban, hogy ne azt használd.
Én kérek elnézést!
-
MATEO6600
őstag
válasz fordfairlane #6260 üzenetére
Ez más problémára ad választ.
Úgy oldottam meg, hogy csináltam egy globális változót, amit a hívó környezet törlés esetén igazra állít, másolás esetén hamisra... és akkor ez alapján vagy a törlés vagy a másolás hajtódik végre. -
Keem1
addikt
válasz #32839680 #6267 üzenetére
Én így használom a gyári DLL-lel. Ha érdekel, van egy kész sample-m, ebből származik az alábbi:
string DbFilePath = "e:\\Home\\teszt.s3db";
SQLiteDatabase db = new SQLiteDatabase(DbFilePath);
DataTable recipe;
string QueryStr = "SELECT username, fullname, email FROM im__users";
recipe = db.GetDataTable(QueryStr);
dataGridView1.DataSource = recipe;Bocs, ha már olvastad a hsz-t, kérlek, frissíts, mert egy csomó mindent kihagytam belőle
[ Szerkesztve ]
-
MATEO6600
őstag
LINQ-val hogyan tudnám megkeresni egy elem helyét?
Tegyük fel, hogy van egy stringünk: string text = "asdfg"
Az 'f' karaktert megkeresem ezzel:
char f = text.Where(x => x == 'f').First()
Ezután hogyan tovább ha az 'f' karakter indexét akarom megtalálni? (ha egyáltalán így kell) -
Lacces
őstag
Hello.
A 70-486-os Asp.Net MVC vizsgához mennyi felkészülési idő kell? És tényleg fontos az, hogy legyen 2-5 éves tapasztalat?
(Html, Css, Javascript, Bootstrap az kisujjban van. Én aktívan fél éve dolgozom benne, de előtte php-ból az MVC és Network elméleteket már megszereztem. Azure-en voltam egy ilyen alap tanfolyamon, hogy mit csinál, hogyan nézz ki, de nem kódoltam benne.) -
[KgP].Robot
aktív tag
Sziasztok!
Teszt automatizálással foglalkozik valaki? Konkrétan a Test Automation FX program érdekelne kicsit behatóbban. Sajnos nem sokat találtam róla neten, ezért itt érdeklődök. A kérdésem az lenne, hogy egy WPF-es alkalmazásban levő DataGrid sorait szeretném felhasználni a GUI tesztben, de nem tudom az elérési módját.
Ha lenne valakinek bővebb információja(példák, leírás, használat) a programról az is érdekelne.Köszönöm
Üdv -
G.A.
aktív tag
Üdv!
Egy USB-SPI átalakítóhoz (Microchip - IC: MCP2210) írnék a parancssorban lefutó alkalmazást.
Jól haladtak eddig a dolgok, de valami nem állt össze, így a kódot lényegében elölről kezdtem, majd apránként adtam hozzá a kívánt funkciókat.Már az elején találtam valamit amit nem vagyok képes felfogni, hogy mi lehet a baj?
A kód egyszerű. Csak ki kéne belőle olvasni a beállításait, majd azokat átírja és ismét kiolvassa, majd harmadszor is.
A gond, hogy elsőre jól olvassa ki, majd a második és harmadik olvasás is értelmetlen eredményeket ad.
A szépség az egészben, hogy a kiolvasást egy funkcióba (MCP2210_Functions.print_mcp2210_settings())
helyeztem el, szóval ugyanaz a kód elsőre megy, aztán meg nem...Ez egy kód hiba lenne?
-
sztanozs
veterán
Lehet, hogy az a baja, hogy újra és újra létrehozod az osztályodat...
a Main-ben egyszer a print_mcp2210_settings-ben pedig minden alkalommal, amikor lefut...
Van ott egy using MCP2210 is az elején (gondolom az IC dll driverének a wrappere), szóval egy csomó probléma lehet. Lehet wrapper probléma, lehet, hogy az a gondja, hogy több osztályból akarot meghivatkozni a cuccod...JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
G.A.
aktív tag
válasz sztanozs #6279 üzenetére
Üdv!
Igen a using MCP2210 az a DLL file használatához kell.
Még új vagyok a C#-ban, kérlek javíts ki ha rosszul tudom.
A class MCP2210_Function amolyan header file-ként tekintem, amibe funkciókat helyeztem.
print_MCP2210_error
print_MCP2210_settings
MCP2210_Settings
... stb.Amikor a static void Main()-ben használom az egyiket, pl.: MCP2210_Functions.print_mcp2210_setting()-et
akkor a benne lévő kód lefut, majd amint a tartalma végére ér, az összes benne lévő változót "eldob", vagy itt tévedek?Amit most tapasztaltam.
Véletlenül nem kapcsoltam be az áramkört, így futtattam a kódot, így már az első print-nél hibázott.
Ekkor az jutott eszembe, mi van, ha valahogy a többinél megszakad a kapcsolat és ezért kapok fura értékeket?Így arra gondoltam, mi lenne ha beilleszteném a print-be még ezt a sor:
bool isConnected = UsbSpi.Settings.GetConnectionStatus();és igen, ez segített... ,de miért?
-
Amartus
senior tag
EF problémám lenne. Oracle ODAC-val próbálkozom és kezdő is vagyok EF téren. A tutoriál oldalon lévő példát csináltam meg, de számomra érthetetlen hibába futottam bele, holott minden a példa alapján csináltam.
A példa linkje:[link]
5-ös EF-t használtam és a Program.cs-ben, amikor futtatom, a következő hibát dobja a program:"An unhandled exception of type 'System.ArgumentException' occurred in System.Data.Entity.dll
Additional information: A megadott tárolási szolgáltató nem található a konfigurációban, vagy érvénytelen."Erre a sorra:
var OraLINQ1 = from e in ctx.EMPLOYEES
where e.EMPLOYEE_ID < max_id
select e;Itt pedig a teljes forrás:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
using System.Data;
using System.Data.EntityClient;
using System.Data.Objects;
namespace EntityFramework
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
using (HREntities ctx = new HREntities())
{
int max_id = 102;
// LINQ to Entities query -- Retrieve employees with ID number less than max_id
var OraLINQ1 = from e in ctx.EMPLOYEES
where e.EMPLOYEE_ID < max_id
select e;
Console.WriteLine("LINQ to Entities Result");
foreach (var result in OraLINQ1)
{
Console.WriteLine("ID: " + result.EMPLOYEE_ID +
" Name: " + result.FIRST_NAME +
" Salary: " + result.SALARY);
}
Console.WriteLine();
Console.ReadLine();
}
}
}
}Minden a példa lapján csináltam, Oracle 11r2 Express és VS2013 Community alatt. Mégis dobja ezt a hibát.
Néztem Linq példákat is, de azok is ilyen kóddal adnak vissza sorokat táblából.Meg tudná mondani valaki, hogy mit cseszek el?
Istenem, tele van csillagokkal...
-
-
Amartus
senior tag
-
Amartus
senior tag
Leszedtem és újra raktam az ODAC-ot. Most is felment csont nélkül, de most működik.
Most nagy az öröm. El nem tudom képzelni, mi volt a probléma...Hunfatal: régen volt 5-ös? Nem használod, vagy nem az ötöst? Melyiket?
[ Szerkesztve ]
Istenem, tele van csillagokkal...
-
Amartus
senior tag
válasz martonx #6286 üzenetére
Érdekes, amit írsz, mert az Oracle-től a legutolsó ODAC-ot szedtem le, ami decemberi. Visual-ból pedig at általam most észrevett VS2013 sp4 community-t, amit szintén csak most fedeztem fel. Most néztem, és a példa project-et lehet 6-sal is csinálni, csak nuget-tel le kell frissíteni a project-et.
Csak ez a módszer van, vagy esetleg valami külön telepítő, hogy ne kelljen minden esetben letölteni a project-hez?Istenem, tele van csillagokkal...
-
sztanozs
veterán
-
hNp88
aktív tag
üdv,
akad-e olyan vállalkozó szellemű programozómester, aki hajlandó volna nekem egy USB-s RGB LED szalag meghajtó vezérlőprogramját módosítani?
a program tudja a CPU terheltség függvényében állítani a szalag színét, viszont ezt jelenleg zöldes árnyalatokban teszi, én viszont kék(es) színekben szeretném tündökölni látni.
ahogy nézem, az összes forráskódok megvannak hozzá.
ha valaki megcsinálná, előre is nagyon köszönöm
Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"
-
h1ght3chzor
őstag
Sziasztok!
Hogyan tudnám megvalósítani, hogy úgy indítson el a programom egy alkalmazást, mint ahogy shift+jobb egérgomb futtatás másik felhasználóként el tudom indítani az alkalmazást. (Tehát a felhasználónév/jelszó párost be kelljen írni).
Köszönöm.
ÜdvKérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
Jester01
veterán
válasz h1ght3chzor #6295 üzenetére
Bekéred őket aztán beállítod a ProcessStartInfo megfelelő mezőibe?
Jester
-
Jester01
veterán
-
Froclee
őstag
sziasztok.
sulis projektet csinálok. a lényege az lenne, hogy gépemen lévő mysql adatbázist ér el messziről egy alkalmazás. ez localhost szinten működik is (tehát a gépmen futó mysql-t meg tudja jeleníteni a gépemen futó alkalmazásom), de más számítógépéről nem megy.a távoli eléréshez a server = "localhost"; sort ugye átírtam a public ip címemre. illetve routerembe a mysql portját átirányítottam a számítógépemre. a gondom az, hogyha máshol elindítják a programot el sem indul, hanem alkalmazás leállt hibaüzenet és kilép. esetleg mysql-ben kéne konfigolni remote elérést? úgy tudtam hogy az alapból is működik (pláne roottal).
köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- E-book olvasók
- ASUS BTF koncepció: látszólag vezetékek nélküli PC
- Asszociációs játék. :)
- Trollok komolyan
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- iPhone 13 Blue 256GB SÉRÜLÉSMENTES!
- 2db Be Quiet! Silent Wings Pro4 140mm
- LG 39GS95UE - 39" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GAMER PC: i7-12700KF/14700KF - RTX 3060 12GB GDDR6 - 512GB-4TB NVMe SSD -16/32GB DDR4- GAR/SZÁMLA!!!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen