Új hozzászólás Aktív témák

• Viszlát
    addikt

Ha én írok le ilyet, hogy nincs igazad, akkor jön egy 100 hsz-nyi fröcsögés :)

Az a baj veled tudod, hogy sérelmekből élsz a mai napig, emiatt elutasító vagy és igazából nem is akarod érteni amit pl én is írok, csak keresed a beleköthetőségi pontokat. Ez mind oké, szíved joga, csak akkor ne papolj nekem szerénységről, meg toleranciáról, meg arról, hogy milyen a keresztény. Abból amit elmondtál, fogalmad sincs, milyen egy keresztény, vagy az élete, csak katolikust ismersz. Én meg nem győzködök senkit, hogy nem saját kitalációimat hirdetem, nem az a dolgom, hogy meggyőzzek bárkit is. A közös nevező valóban lehetetlen, de nekem nem is célom, mint ahogy Jézusnak sem volt, hogy közös nevezőre jusson a bűnös világgal. Elmondta amit kellett, vállalta a következményeit, feladat beteljesítve. (Még mielőtt bárki ráugrana, hogy Jézushoz hasonlítom magam, szó sincs erről, csupán próbálom követni példáját.)

Persze, hogy nehezen tudod elképzelni, mivel halvány lila gőzöd sincs rólam, meg az életemről :) No meg nem is szeretnék a te elképzelésed szerinti keresztény életet élni. Bizonygatni meg főleg nem, hogy az vagyok, ti próbáljátok meg belemagyarázni a nagyképűséget a mondandómba, mert sérti a humanista önérzetet az elfogadás hiánya. Soha nem is fogom elfogadni az emberben lakozó bűnt, sem annak semmilyen válfaját. Talán egyszer sikerül felfogni, hogy ez nem az ember ellen szól... talán.

Mellesleg légyszíves másold be, ahol leírtam, hogy én vagyok az igaz keresztényiség élő példaképe. Köszönöm.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák