Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Yettel topik
- Áll néma csend, repülő szárnya kint
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
válasz
ngabor2
üzenetére
és szerinted? személy szerint nem tarton hiteles és önálló embernek azt, aki mindig valami másra hivatkozva hozza meg az elképzeléseit. igen, kell alap, de nem annyira, hogy ne tudjunk elszakadni tőle.
A bíróságon téged a szubjektív törvényértelmezésedről faggatnak, vagy az, hogy te hogyan értelmezed személy szerint a törvényt független a te szubjektív törvénymagyarázatodtól?
Szerintem a bíróságon senkit nem érdekel, hogy hogyan magyarázol félre egy tövényt normális esetben... nem fog felmentést adni, hogy én ezt így meg így értelmeztem... Jó esetben van egy tölünk független vezérelv, ami alapján kvázi objektívan hoz a bíró ítéletet...
Tehát mellékes az, hogy én hogyan magyarázom félre a törvényt... ezért nincs ott a szerintem... mert akkor létezne egy szerinte, és egy másik szerinti értelmezése... és már is relatív az, amit az Isten nem annak adott....
Nem bizonytalan vagyok magamban, nem akaratgyenge vagyok, egyszerűen tudomásul veszem, hogy nem ér semmit a törvényk szubjektív értelmezése.... ettől még vannak önálló gondolataim
leginkább emiatt hagytam el a vallást.
Az összes közösségi területtől búcsút mondhatsz a tudományon keresztül a sportig stb... mindenütt megjelenhet az önös érdekérvényesítés.... és példák ezrei szólnak ezekről.... én a helyedben nem mennék azért remetének.... volt aki anno azt gondolta, hogy az a biztos, ha kivonom magam minden olyan dologból, ahol megjelenhet a bűn... így aztán a világtól elvonult remeteként esetenként rájöhetett, hogy így sem menekült meg az alapproblémájától.
mert az íratlanokat aki betartja, az nem igazán fog senkinek ártani. A Biblia szerint (szerintem is
) az ilyen törvényeket Ő írta be a szívünkbe.... ezt hívják lelkiismeretnek.... de ez önmagában kevés... eddig egy civilizáció sem volt életképes írott törvények nélkül (az írott alatt a tőlem kívülről jövő szabályozást értem ).
A hierarciát ne keverd össze az uralkodással. Ezzel az erővel el kellene ítélnünk az oktatást, mert a tanár megkülönböztetetett a diákokkal szemben....
Önmagában a struktúra sen nem rossz se nem jó. A lényeg, hogy mire használjuk... lásd kasza.... én nem vetem el a kaszát annak ellenére, hogy több százezer ember haláláért lehet felelős a szerszám maga, azzal, hogy fegyverként használták...
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Warships
- OLED TV topic
- Tőzsde és gazdaság
- War Thunder - MMO Combat Game
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Philips Sonicare 9900 Prestige elektromos fogkefe
- Apple iPhone 11 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 92%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 17 /iPhone17e / iPhone 17 Pro/ iPhone 17 Pro Max
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest