Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kymco

veterán

válasz ngabor2 #1990 üzenetére

és szerinted? személy szerint nem tarton hiteles és önálló embernek azt, aki mindig valami másra hivatkozva hozza meg az elképzeléseit. igen, kell alap, de nem annyira, hogy ne tudjunk elszakadni tőle.
    A bíróságon téged a szubjektív törvényértelmezésedről faggatnak, vagy az, hogy te hogyan értelmezed személy szerint a törvényt független a te szubjektív törvénymagyarázatodtól?
    Szerintem a bíróságon senkit nem érdekel, hogy hogyan magyarázol félre egy tövényt normális esetben... nem fog felmentést adni, hogy én ezt így meg így értelmeztem... Jó esetben van egy tölünk független vezérelv, ami alapján kvázi objektívan hoz a bíró ítéletet...
    Tehát mellékes az, hogy én hogyan magyarázom félre a törvényt... ezért nincs ott a szerintem... mert akkor létezne egy szerinte, és egy másik szerinti értelmezése... és már is relatív az, amit az Isten nem annak adott....
    Nem bizonytalan vagyok magamban, nem akaratgyenge vagyok, egyszerűen tudomásul veszem, hogy nem ér semmit a törvényk szubjektív értelmezése.... ettől még vannak önálló gondolataim :)

leginkább emiatt hagytam el a vallást.
    Az összes közösségi területtől búcsút mondhatsz a tudományon keresztül a sportig stb... mindenütt megjelenhet az önös érdekérvényesítés.... és példák ezrei szólnak ezekről.... én a helyedben nem mennék azért remetének.... volt aki anno azt gondolta, hogy az a biztos, ha kivonom magam minden olyan dologból, ahol megjelenhet a bűn... így aztán a világtól elvonult remeteként esetenként rájöhetett, hogy így sem menekült meg az alapproblémájától.

mert az íratlanokat aki betartja, az nem igazán fog senkinek ártani. A Biblia szerint (szerintem is :) ) az ilyen törvényeket Ő írta be a szívünkbe.... ezt hívják lelkiismeretnek.... de ez önmagában kevés... eddig egy civilizáció sem volt életképes írott törvények nélkül (az írott alatt a tőlem kívülről jövő szabályozást értem ).

A hierarciát ne keverd össze az uralkodással. Ezzel az erővel el kellene ítélnünk az oktatást, mert a tanár megkülönböztetetett a diákokkal szemben....
    Önmagában a struktúra sen nem rossz se nem jó. A lényeg, hogy mire használjuk... lásd kasza.... én nem vetem el a kaszát annak ellenére, hogy több százezer ember haláláért lehet felelős a szerszám maga, azzal, hogy fegyverként használták... :)

Új hozzászólás Aktív témák