- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- OnePlus Watch 4 néven újráz az Oppo Watch X3
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Android szakmai topik
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
A Biblia szerint...
és szerinted? személy szerint nem tarton hiteles és önálló embernek azt, aki mindig valami másra hivatkozva hozza meg az elképzeléseit. igen, kell alap, de nem annyira, hogy ne tudjunk elszakadni tőle.
he nem vagy biztos magadban, akkor inkább írd azt, hogy szerintem. tudom, hogy ez a biblia szerint dolog nem egészen erről szól mindig. de egy potenciálisan félrefordított, és félreértelmezhető iratgyűjteményre hivatkozni elég necces.
A kereszténységet, és sok más vallást politikusok, királyok, hataloma törő személyek megpróbálták és mindig is megpróbálják felhasználni céljaik elérése érdekében
leginkább emiatt hagytam el a vallást. nekem ne akarja megmondani senki, hogy mit akarok. van egy józan emberi vonal, ami mentén lehet élni, amihez nem kellenek írott törvények, mert az íratlanokat aki betartja, az nem igazán fog senkinek ártani. az, hogy az íratlan tv-ket egy idő után kénytelenek voltak leírni, mert egyesek csak az írottakat voltak hajlandók betartani... az más lapra tartozik. ezt teljesen más közegben én is érzem.
A mi közösségünk, a ref. egyházunk nem tör hatalomra.
tehát nálatok mindenki egyenlő? bárki kiállhat a közösségből a szószékre osztani az igét? vagy csak a lelkész? a lelkésznek nincsenek (világi/vallási) feljebbvalói? mert mihelyt egy közösségbe bekerül a hierarchia, az a közösség valamilyen szinten az ''elnyomásról'' és az ''uralkodásról'' szól, ha nem is olyan inzenzitással, mint pl. a közéletben. a magasabb poszton levő egy jódarabig partnernek tekinti a lentebb állót, és vezeti. akkor van baj, amikor esetleg ez a vezetés irányításba csap át. és mivel mindkét oldalon emberek állnak, ez ellen nem lehet védekezni. van olyan vezető, aki egész életében meg tudja magát őrizni testvérnek, barátnak, partnernek. de vannak olyanok, akik elég hamar kinyilvánítják, hogy márpedig itt én vagyok a főnök, és azt csináltok, amit én mondok, ha nem is így. ha a ti közösségetek az első kategóriába tartozik, akkor nagyon szerencsések vagytok, és azt mondom, hogy az ilyen közösségeket meg kell őrizni. pontosabban az ilyen közösségek megőrzik magukat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mini-ITX
- LEGO klub
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- További aktív témák...
- MSI GF65 Thin - 15,6"FHD 120Hz IPS - i5-9300H - 16GB - 1,25TB SSD - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CMW16GX4M2Z3200C16
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ 15" Microsoft Surface Laptop 7 X Elite 16GB 1TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest