Keresés

Aktív témák

• proximus

senior tag

válasz Accord #623 üzenetére

Gondolom UHU -t használsz...
    Ha így van, nézd meg a beállítóközpontban, ha még eddig nem tetted volna meg. Bár én még nem használtam UHU -t, de hátha enged váltani egyikről a másikra.
    Amit még jó ha tudsz: ALSA = Advanced Linux Sound Architecture, magyarul fejlett hangrendszer linuxhoz. Régebben amíg nem létezett az ALSA, az OSS (Open Sound System)driverek voltak használatosak, de az ALSA megjelenésével egy sokkal flexibilisebb, (''olyan mint a legó'') hangrendzsert kapott a Linux, így szép lassan eltolódott minden ''hangos'' az OSS -től, az ALSA -felé, noha még a legújabb 2.6 -os kernelszériában is megtalálható, igaz, már csak ''biztos ami biztos'' alapon. Ja és az ALSA teljes egészében képes emulálni az OSS -t, szóval ajánlott az ALSA-t használni:)) Az ALSA oldala:
    Bővebben: link

• proximus

senior tag

válasz Accord #606 üzenetére

Volt nekem régebben egy 466 (van is:) ) Celeron-os Mercury lapos(Via apollo pro plus), 133 SD RAM -os gépem, Asus Gef2MX -szel. UT2003 --> Win--> Fél óráig töltés, majd valami kivehetetlen grafika, ahol éppen mozgolódni tudtam, csak menni nem. OK, nézzük Linux alatt: (memória megtakarítás végett csak minimális ablakkezelő indítása)1024x768, minden maxon, és még -enyhén szaggatva ugyan de- megy.:DD :DD A mostani konfigomon már megy(menne, ha még meglenne a linuxos demó) mindkét opre -ben (KT266A, 256 DDR, 1900+ AthlonXP, 9200 Radír). => Ebből következtethetsz:))

''Azt tudom, hogy a win nagyon beszippantja a géperötartalékait. És a LInux??'' Linux-nál van lehetőség takarékoskodni az erőforrásokkal, (ATI-knál biztos, mert 2-3 fajta driver közül lehet választani, de pl. az ATI-é 100% -on pörgeti a procit minden esetben:( ), ugyanis vagy válogatsz a driverek közül, ahol lehet, vagy prioritás-, illetve erőforrás -kvótát raksz az induló, vagy a már futó folyamatokra.

• proximus

senior tag

válasz Accord #600 üzenetére

1. ''OpenGl-böl mindet????'' Erre úgy tudok válaszolni, hogy OpenGl -re sokkal több van, sőt ami eleve (csak) Linuxra készül, annak muszály OpenGl -esnek lennie.
    2. Ami nincs meg Linuxra(és akár D3D -s), azt lehet próbálgatni a wine nevű Win. emulátorban, de itt is előny lehet az OpenGl -re ''megírtság'':)

• glett

tag

válasz Accord #595 üzenetére

Nem hiszem, hogy bárki figyelné, hogy egy újonc kérdez-e avagy őstag. :)
    Nem kell lehúzni a win-es winyót, csak figyelj oda arra, hogy a megfelelő helyre telepítsd az UHUt. Nem ismerem a telepítőjét, de ha a primary slave vinyóra teszed, az általában /dev/hdb1-9 között van. Nem tudom, hogy az UHU alapértelmezésben tud-e NTFS fájlrendszetr írni (kernelfüggő), mindenesetre a FAT32-t javaslom olyan partíciónak, ami mindkét oprencer alól látszik. En linuxos boot-managert használnék (LILO, GRUB), nem lesz vele gond.
    Ciao

glett

• vati

senior tag

válasz Accord #558 üzenetére

...pontosabban:
    a telepiteskor a floppys boot mellett dontottem, de utolag azt szeretnem, megis legyen ott a Linux az XP boot menujeben. Anelkul hogy az MBRt babralni kellene.

Ami HOWTO-t eddig olvastam, mind azzal indult, hogy rakjuk fel a LILOt, aztan inditsuk innen a Windowst. Miert?

Az NT rendszerek boot loaderet egy ilyen egyszeru boot.ini fajllal lehet konfiguralni

[boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT=''Microsoft Windows XP Professional'' /fastdetect
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS=''Microsoft Windows 98SE''

hogyan lehetne ezzel kezelni a linuxot?

Aktív témák

Hirdetés