- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
Aktív témák
-
bbazsy
őstag
válasz
proximus #708 üzenetére
Hali !
Namost, X bejön jee
Gond: /dev/input/mice .
Szép egér ottvan középen, de megse moccan.
MS Intellimouse Optical [ 1.1a ]
Nincs esetleg ötleted hogy lehet életre kelteni ?
Mer így aranyos, hogy nemtok csinálni semmit, ennyi TAB-ot régen nyomtam, hogy megtudja írni ezt a HSZ -t
Kössz -
vati
senior tag
válasz
proximus #617 üzenetére
szerintem a kommersz mezei alaplapok BIOSai nem tudnak raid-ről bootolni, sőt nem is látják ezeket a lemezeket. Csak maga a raid vezérlő, amit külön meg kell hajtani az oprendszerből.
Előbb feláll a bios, és csak utána áll fel a raid-kártya. A raid támogatás általában úgy van utólag opcionálisan hozzátákolva az alaplapokhoz, ezért a bios nincs felkészítve hogy innen bootoljon. Gondolom én hajnali 3-kor ...de már megyek aludni. -
vati
senior tag
válasz
proximus #607 üzenetére
, vagy prioritás-, illetve erőforrás -kvótát raksz az induló, vagy a már futó folyamatokra.
Ezt már a WinNT-k is régóta tudják, igaz elég durva skálán lehet prioritást beállítani, processzor kvótát pedig nem lehet. (diszk kvótát is lehetne, de otthonra minek)
Azt én is tapasztaltam -régen-, hogy ugyanaz a C forráskód akár 2x gyorsabban is lefut linuxon mint NT alatt. (semmi spéci, csak számítások és lemezre írás)
Erre van ''tudományos'' magyarázat? -
vati
senior tag
válasz
proximus #602 üzenetére
adj ki egy dmesg parancsot, hátha írni fogja mi a gond(ha a lemez akadozik, már akkor is dőlni szoktak a warning-ok, meg az ''Atapi reset complete'' )
A dmesg-et shell ablakból kell kiadni? Mit csinál? Kiiírja a kernel üzeneteket amíg le nem lövöm?
Maga az író sw is visszad egy ablakban nagy csomó üzenetet, ''Atapi reset complete'' nem rémlik, este megnézem.
Nem akartam ISO fájlt csinálni, hanem röptében írni DVD-RWt. (hoppá, ugye nem lehet gond a minuszos DVD-formátum? Mert nekem az van.)
Maga az éles írás rögtön az elején leakad, szerintem semmi nem megy ki a lemezre. (onnan gondolom, hogy utána a diszk törlés azonnal visszajön sikerrel)
Érdekes módon a dvd-rw lemez inicializálás ment, legalábbis semmit nem reklamált. Pedig ekkor is írnia kellett a lemezre, látszik is a diszken hogy van rajta valami!
Azért _annyira_ nem új dolog a DVD-írás, és egy sor sw-fejlesztő cég úrrá tudott lenni a problémán.... az íróm vagy 10 formátumot ismer. DVD-RAM támogatásról ne is álmodjak? -
WN31RD
addikt
válasz
proximus #602 üzenetére
''A másik amit hallottam--> Nem tudsz ISO fájlt DVD -hez csinálni, mert túl nagy neki, ezért marad az UDF.''
Ezt rosszul hallottad, simán lehet ISO only filerendszert rakni DVD-re, nincs gondja 4.3 GB-os lemezzel, csak egy 4.3 GB-os file-t nem tudnál rárakni, de ilyesmire elég ritkán lenne szükség. -
burgatshow
veterán
válasz
proximus #444 üzenetére
Master:
/dev/hda1 boot: * start:1 end:2562 blocks: 20579233+ id:7 system: hpfs/ntfs
/dev/hda2 boot: start: 2563 end: 4866 blocks: 18505880 id:f system W95 Ext'd (LBA)
/dev/hda5 boot: start: 2563 end: 3326 blocks: 6136798+ id:83 system: Linux
/dev/hda6 boot: start: 3327 end: 3389 blocks: 506016 id:82 system Linux swap (ide állítottam be az uhu swapját is)
/dev/hda7 boot: start: 3390 end: 4866 blocks: 11863971 id 83 Linux -
burgatshow
veterán
válasz
proximus #440 üzenetére
Okés most próbálgatom bepakolni mert azt elfelejtettem mondani, h 2 vinyó van van egy maxtor 40gb (master) amin rajta van a win xp a vinyo első 20gb, a mandrake a maradékon!
Van még egy 30g WD (slave) aminek az elején (15gb) egy windows util-s van, a maradék 15-n meg az uhu!! Vagy inkább kamion! -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
proximus #432 üzenetére
Na itt megvan melyik fileokat kéne módosítani szvsz, de...!
Bővebben: link
De egyikben sincs semmi. Illetve a modules.conf-ban van, mégpedig az hogy:
# /etc/modules.conf
Szóval nem tudom mit kéne beleírni modjuk az AUTOLOAD-ba. -
Panther
HÁZIGAZDA
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
proximus #412 üzenetére
Úristen!
Megtalálta. Beléptem grafikusan, xterm-ből (húú miket tudok, szinte büszke vagyok magamra) nyomtam egy ''modprobe ne''-t (amire az előbb nem szövegelt vissza) és már ott is van az UHU vezérlőpultban az eth0
(Írja is rá hogy ACCTON TECH. CORP.) Beállítottam az IP-t, átjárót, DNS-t, és máris megy a net is
(Tényleg, mindjárt írok egy üzit onnan is örömömben
) Már csak az a kérdés hogy akkor mi az az ''ipv4'' <inaktív> (gondolom a TCP/IP v4 protokoll, de mit keres a hálókártyáknál?
), mit állítsak be neki IPcímnek (
), és hogy most minden rendszerindítás után ezt végig kell majd csinálni? Gondolom nem. Tehát: hogy lehet automatizálni?
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
proximus #408 üzenetére
A dmesg-et már megnéztem egyszer, de nem nagyon tudtam belőle kihámozni semmit... feltegyem netre, ''hátha'' te jobban érted?
Egyébként talán annyit tudtam kivenni belőle hogy fingja sincs róla mi van a hálókártyával.
Ja, és talán már mondtam, de inkább 2x mint 1x se: azóta PnP lett a kártya, de így se lát belőle semmit szegény.
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest