- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
supesz
aktív tag
Hi,
Vajon miért nem tudom a gtk-t lefordítani? A gtk oldalon van egy leírás, amit követek, de nem csinálja. Nem nagyon értek a linuxhoz. begépeltem, hogy ./configure -prefix=/opt/gtk erre csinál valamit (terminál ablakban checking).
A leírás szerint utána make aztán make install, de erre meg már at írja ki hogy:make: *** No targets specified and no makefile found. Stop.
Nem nagyon tudom mit kellene csinálnom. Vki tudna segíteni?
supesz
-
supesz
aktív tag
Twollah:
Más:
Tud valaki olyan programot vagy parancsot a linuxhoz, mint a windowsos NET SEND?
Vagy hogyan tudnék üzenetet küldeni egy windowsos gépre, ami a másik szobában van? Lusta vagyok átmenni (mindíg) kiabálni meg nem akarok -
supesz
aktív tag
Hello,
Tud vki, vmilyen torrent kliens-t uhu linux alá?
supesz -
supesz
aktív tag
Storno. Kiderült, hogy semmit nem kell csinálni kicsomagoltam és megy a játék, de mindjárt lesz még kérdésem. Hogyan lehet linuxra ''telepíteni''?
-
supesz
aktív tag
Hello,
Szereztem egy sudoku_linux.tar.gz állományt. Ám nem tudom mit kell vele csinálni. Segítene valaki. Én szeretnék sudokuval játszani. Ha jól sejtem UHU alatt nem települ fel, ha rákattintok kettőt
Szóval valaki tud segíteni elmagyarázni?
supesz -
supesz
aktív tag
Hello,
Uhu-Linux 2.0 van fent a gépen. Milyen parancsra mondja meg nekem a gép, hogy mik az aktuális hálózati beállításaim. (Értem ezalatt: Mi az IP-m? Mi a gateway?...stb) Konkrétan az a parancs érdekelne, amit a terminálba írok majd be. Ha megmondja vki.
supesz
[Szerkesztve] -
supesz
aktív tag
asszem ez lesz a jó megoldás és akkor ti is láthatjátok egy kicsit körülményesen lesz megoldva de talán vhogy megoldom. (miután nincs net linux altt
)
-
supesz
aktív tag
igen ám, de az most mond neked valamit, hogy nem találja a load parancsot? én speciel azért vagyok kiakadva, mert a load parancs előtt van még egypár parancs amik lefutnak de kiirkál mindenféle dolgot nekem, és nem is tudom, hogy mit csinál. ez bosszant a legjobban. egy majom is betudja gépelni a parancsot, ha megtanítod, de érteni is akarom. a részleteket is. (pl a parancs előtt a readmeben miért van egy $ jel?)
-
supesz
aktív tag
válasz
ngabor2 #2872 üzenetére
sajnos én a dosos vonalon idultam el annak idején és magával vitt a windows fele. 13 éven át foglalkoztam a microsoft termékeivel egy kicsit talán ''rááltam''. ez van.
Folyamatosan átakarok állni linuxra, de NEM MEGY. Na hogy értsétek nem vagyok hülye az informatikához, (Rendszergazda vagyok, Win2000Serverbla,bla) a kérdéseimet igyekszem úgy feltenni általában, hogy bővebb válast kapjak, mint amennyire szükségem van. Ez egyfajta kérdezői stratégia, ne menjünk bele.
Használtam már debiánt is. Főiskolai tanagyag volt, meg az UHU is. De sohasem működik. Én ezt nem is értem miért. Az hogy most ennyire kiakadtam a linuxra, az már csak hab a tortán, sőt a cseresznye a hab tetején...telepítettem már: redhat,suse,mandrake,uhu-k,debian disztribeket. Ez most tetszene. Tudom, hogy a legutolsó a kinézet a vérbeli unix-osoknak, de én nekem ez így tetszik. Használni szeretném az eszközeimet, de nem tudom, mert teljesen megbonyolítják.
koenig-nek:
de hát én vagyok a root... -
supesz
aktív tag
válasz
ngabor2 #2869 üzenetére
én állandóan csalódom a linuxban. szerintem rohadtul nem érthető. összevissza kell benne minden tbeírogatni, meg van olyan parancs, ami a readmeben van a parancsértelmezőben meg nincs. kiirogat nekem olyanokat, hogy nem tudom, hova nyúljak. nincs egy how-to, ha van abban olyan ködösen van megfogalmazva a leírás, mintha egy krimit olvasnék. xar az egész. ráadásul állandóan ez a disztrib magyarázat. hát vált ilyenre, meg olyanra. NEM! én ezt választottam és azt akarom, hogy ez működjön. Nem akarok feltenni egy 50. disztrebet, mert ha azzal lesz gondom, akkor jön valaki, hogy tegyem fel a prohardver linuxot, mert most az a jó. Ezt a xart is emberek találták fel. És sokaknak az 1.1-es UHU is működik. És működik alatta a noname tvkártya meg a WiFis kenyérpiritó. De könyörgöm mine ennyire túlbonyolítani. Szerintem semmi jó nincs a linuxban.
Tudom kocka vagyok... -
supesz
aktív tag
Hát hogy az a: @&°˘^˘°^˘° és #&@# meg a
...fú hogy de k>#&>#&a utálom a linuxot...
-
supesz
aktív tag
Azért nem 2.0, mert még nincs meg.
Megpróbálom befordítani, bár sok szót nem írtál róla. Vagy ennyire egyszerű, hogy ebből a pár szóból meg kell értenem? Mert az lenne a jó, ha megérteném
A readme-ben levők általános érvényűek? Van egyátalán általánosítás a kernelbe való beforgatáshoz vagy biztos, hogy van egy readme, amiben leírják a lépéseket? Sok hülye kérdést tettem fel? -
supesz
aktív tag
''rt2500usb, rt73usb''
Ezek itten modulok? Elméletileg benne kellene lenni az UHU-Linux 1.1 (2.4.24.7) -ben?
De most nem azért töltöttem le ezt a fájlt (RT73_Linux_STA_Drv1.0.3.6.tar.gz), hogy ezt most belefordítsam a kernelbe? Én még nem csináltam ilyen fordítást. Először, - ha nem nagy gond - magyarázd el légyszíves, hogyan kell lefuttatni ezt a ''fájlt''. -
supesz
aktív tag
Oké,
Letöltöttem a megfelelő binárist. Nagyjából képben vagyok a linuxban, csak szeretem játszani a hülyét(ez azt jelenti, hogy tudom, hogy itt a bináris kódot kellene belefordítani a rendszermagba (kernel), csak én olyan suta vagyok, hogy nem tudom megcsinálni).
Szóval ott tartok, hogy a ''vezérlőpult'' nem jelzi, hogy rá lenne dugva egy USB-s hálózati adapter (pláne WiFi). (Jót nézek, mert a PCI-os hálókarit látja és korrektül ki is írja a MAC címet)!
Elméletileg kellene lenni egy szkriptnek, ami lefuttatja a megfelelő komponenseket, amik szépen lefordulnak és így a kernel részeivé válnak (ha jól tévedek. Vagy modulok lesznek? Nem tiszta.).
Tulajdonképpen ezek a szkriptek helyettesítik a .exe állományokat, amiket úgy megszoktam. Nem?
Visszatérve. Asszem értem mi történik a linux op.rendszerben csak vagy nem tiszták a fogalmak vagy nem jól értelmezem őket ezért egy egyszerű driver telepítést sem tudok segítség nélkül megcsinálni.
Jajj de láma vagyok...please F1
[Szerkesztve] -
supesz
aktív tag
Hello,
Van egy D-Link DWT-G122 USB WiFi Adapter (h/v:c1 f/v:3.00), de nem tudom, mit kellene vele csinálni, hogy működjön. (Egy kicsit szájbarágósan kellene, mert nem igen tudom, hova nyúljak.)
Előre is kösz.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest