- Yettel topik
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
koenig
aktív tag
Akkor sorban.
A $ terminálban a prompt illetve a konzol módban. Figyeld meg, hogy felhasználóként és root-ként más! windows alatt vmi > ilyesmi, már nem is tudomEzeket sztem tudnod kéne, ha tanultad.
A readme szerint (letöltöttem és elolvastam), leegyszerűsítve:
tar - kicsomagolod a fájlt
cp - másolod a fájlt
chmod - fájlok, könyvtárak jogainak módosítása
make config - konfigurálja, meghatározza a forráskód lefordításához szükséges adatokat
make all - konfig alapján lefordítja a forrást
cp - másol
dos2unix - elkészíti a megadott fájlt átkonvertálja, cp másol
az elkészített, lefordított modult be kell tölteni, hogy tudd használni
ifconfig - hálózati interfész beállító, módosító, kijelző -
dr_strange
senior tag
S mi lenne, ha rászánnál egy hetet, kettőt, elballagnál egy könyvtárba/könyvesboltba, (ki)vennél egy könyvet, ami bevezetést nyúkt a linuxos alapismeretekbe, és elolvasnád? Egészen komolyan.
Ha tudsz angolul, tudok egyet ajánlani online, a portálomon találsz cikket:
[link] -
ngabor2
nagyúr
ha nem tetszik... ne használd. ha csak azért akarod használni, hogy elmondhasd, hogy linuxot hassználsz, akkor nem neked való. ha a kattingatós dolgokat jobban szereted, akkor a win a te oprendszered. ott is vannak hülyeségek, pl. ha biztonságban akarsz lenni, akkor ott is meg kell tanulni, hogy milyen tűzfalatt/vírusírtót/spyware-irtót tegyél fel, hogyan kell beállítani a böngészőt, stb.
mint azt előttem is mondták: a linux nem windows. nem is akar olyan lenni. és ez a jó benne. én otthon csak azt használok, nagyon elégedett vagyok vele.
a disztribekről: minden disztribbel meg lehet mindent csinálni... csak kérdés, hogy milyen egyszerűen. mikor suse-t használtam, nem értettem, hogy miért egyszerűbb parancssorból kiadni egy apt-get dist-upgrade parancsot, mint pl. yast-ban kiválasztani a frissítést. miután áttértem debre, megértettem.
tehát nincsenek túlbonyolítva, a win van leegyszerűsítve ehez képest túlságosan. a linux egy nagyon átgondolt alapra épül, annak minden előnyével, hátrányával és kényelmetlenségével. wines gondolkodásmóddal hamar elakadsz benne. -
koenig
aktív tag
én állandóan csalódom a linuxban. Mert még windowsosan gondolkodsz.
Neked is leírom: A Linux nem Windows!! Ne akard, hogy olyan legyen, semmilyen tekintetben!!
meg van olyan parancs, ami a readmeben van a parancsértelmezőben meg nincs Parancsok egyszerű felhasználók számára korlátozott, sok csak root joggal érhető el!! Ő mindent megtehet, el is ronthatja a rendszert, ezért nem kap meg minden parancsot egy átlagos felhasználó.
Leírások pedig egyre érthetőbbek lesznek, ha folyamatosan tanulsz.
A disztribúció választásban részben egyetértek veled, ha ez tetszik neked ezt használd. Mindegyikkel lenne probléma amit ugyanúgy Neked kell megoldani.
Sőt, ha kérdezel még segítenek is megoldani.
Viszont frissebb verziót érdemesebb használni, hiszen sok hibajavítást, új dolgokat tartalmaz, újabb eszközöket támogat.
Szerintem semmi jó nincs a linuxban.
Teljes mértékben Tőled függ, hogy akarod használni vagy sem, Szabad Szoftver! Ha igen, akkor viszont tanulnod kell! -
ngabor2
nagyúr
ő is utál téged. a linux már csak olyan, hogy tanulni kell. de ha ezen kívül részletesen leírod a problémádat, talán van esély, hogy segítsenek, vagy megmondják, hogy melyik leírást olvasd el.
de miért ragaszkodsz az uhu 1.2-höz? ha mindenképp uhu, akkor válts 2.0-ra, ha nem feltétlen uhu (és jó volna lényegesen nagyobb támogató háttér), akkor más disztrib. az uhu előnye és hátránya, hogy magyar, könnyen érthető az alap, de kicsi a support-háttér. -
koenig
aktív tag
Hupsz! ezt én is elfelejtettem, szóval uhu 1.1. Én alapból uhu 2.0-ban gondolkodtam, megnéztem a modulokat és nekem vannak ilyenek.
Költői kérdés: Miért nem 2.0?
Ha maradsz az 1.1 nél kénytelen leszel forgatni. Kicsomagolod, majd belépsz a ''Module'' könyvtárba és elolvasod a ''readme'' fájlt.
Találtam egy módosítást is:
Ebben a ''artmp_def.h'' fájlban, (mielőtt bármit tennél) megkeresed ezt a részt:
''#define RT73_USB_DEVICES {'' \ - alján keresd
ide írd be:
{USB_DEVICE(0x07d1,0x3c03)},
Aztán mehet a forgatás. -
-
koenig
aktív tag
Neked sztem nem ez kell. Ha jól írtad akkor c1-s verziód van ez meg b1.
Itt egy link:
[link]
innen szedd le a ''RT2571W/RT2671'', usb-re katt.
Ha letöltötted terminálba beírod: su - (ezzel rendszergazda leszel)
Aztán ''mc'' megkeresed a letöltött fájlt és ''enter'', (mint a totalcommander ez is mc könyvtárnak kezeli a tömörített állományt), kimásolod vhova.
Várj csak! Biztos nem látja a rendszer? Nézd meg uhu-vezérlőpult-hálózat kártyák
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Yettel topik
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Óra topik
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sorozatok
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Windows 11
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Xbox Ultimate előfizetések
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest