- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
MUŁĐER
addikt
kérdezd meg itt:
Bővebben: link
ez a HC linuxosok főfő találkahelye -
MUŁĐER
addikt
én az UHU csomagos operát használok,csomagban fölrakni sokkal egyszerűbb.
Egy jó tanács ha jót akarsz magadnak:KDE-t inkább ne használj,nekem csak a gond volt vele,GNOME,vagy amit most használok XFce.KDE sokat szarakodik a hangal,nekem SUSE 9.1-ben a KDE olyan zörgést csinált a hangal,hogy majd bele hülyültem.
Szóval KDE felejtős szvsz,de HC Linuxosok is ezt mondanák...meg személy szerint a GNOME sokkal szebb,viszont az XFce sebességével egyik sem versenyezhet! -
MUŁĐER
addikt
esetleg kérdezd meg itt Bővebben: link ,ez a magyar linux/unix élet ütőere
-
MUŁĐER
addikt
válasz
twollah #1074 üzenetére
nyisd meg egy editorral
(legegyszerűbb ha nyitsz egy terminált,belépsz root-ként a su parancsal,utána beírod mc,előjön egy norton commander szerű bizbasz)
itt megkeresed a /etc/X11/x86config fájlt,F4-et nyomsz rajta,megkeresed a
Section ''screen'' sort,ezen belül a SubSection ''display''-t,itt a Depth 24-nél és a Depth 32-őnél (vagy akár a többinél,csak ott fölösleges imho),beírsz egy számodra szimpatikus felbontást.
És ezek után ha újraindítod ctrl+backspace-el a graf.felületet,elvileg lesz nagyobb felbontás is.Vagy lehet hogy a gépet is újra kell indítani,nemtom -
MUŁĐER
addikt
válasz
Picimaci #1059 üzenetére
amúgy tedd fel a kérdéseidet inkább itt: Bővebben: link itt gyorsabb a válasz
-
MUŁĐER
addikt
válasz
kamikaze boci #1050 üzenetére
ja,most nézem mindegy mit használsz...
Bővebben: link
ezt találtam.Támogatja a menüket is. -
MUŁĐER
addikt
válasz
kamikaze boci #1048 üzenetére
milyen graf.felületet használsz?KDE/Gnome?
-
MUŁĐER
addikt
válasz
kamikaze boci #1046 üzenetére
ezt meg lehet úgy könnyíteni,hogy egy általad kreált,következésképpen egyszerű nevű könyvtárba mountolod a meghajtót.
-
MUŁĐER
addikt
válasz
kamikaze boci #1044 üzenetére
de sajna be kell...
ez van.írd át az iso nevét.
[Szerkesztve] -
MUŁĐER
addikt
a doom2 nem exe-s asszem,hanem dosos doom2.bat ha jól emléxem,de van dosemu is az UHU-ban.
Netről le tudod szedni a gnome-commandert,de szvsz bennvan alapból.Most nem UHU-ról írok,de keress valami ilyesmit hogy alkalmazás futtatása,és oda írd be gnome-commander,enter.Ha elindul,csak csinálsz neki egy indítóikont és kész.
Ha pedig azt írja ki hogy tedd a /usr/wine mappába,tedd odaVan amelyik progi úgy indul csak ha a wine mappában van.Amúgy nem a /home/username/wine mappában van a wine?
-
MUŁĐER
addikt
válasz
kamikaze boci #1027 üzenetére
szerintem sokkal egyszerűbb egy rövid parancsal megoldani mint progival.Majd ráérzel az ízére!
de ha nagyon kell mondok progit ami megcsinálja
[Szerkesztve] -
MUŁĐER
addikt
Kernel panic:VFS: Unable to mount root fs on unknow block(0,0)
ez mi az isten?
[Szerkesztve] -
MUŁĐER
addikt
Booting 'UHU-Linux-2.6.6
kernel (hd0,2)/boot/bzImage266 root=/dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part3
Error 13:Invalid or unsupported executable format
press any key to continue...
ez a hiba mit jelent? -
MUŁĐER
addikt
fordította már be a 2.6.6-os kernelt?mer én valamit nagyon elcsesztem,és nagyon szétfagy az új kernel
-
MUŁĐER
addikt
hogy kell megnézni UHU-ban a nyomtatás állapotát és törölni doksit onnan ha nem kell?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest