- Fórumok
- OS, alkalmazások
- UHU-Linux
- (kiemelt téma)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Feltalálta a Google a keresőmotort
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
2000 - 1901
3190 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
koenig
aktív tag
szvsz a 2.7 az csak áprlisi tréfa, de mindegy.

bár elvileg ma jelentették be az lkml-en.
a 2.6 a stabil.
az a baj, hogy a mai napon nem szabad semmilyen hírt elhinni. azt tudtad, hogy a googlemail végtelen+1 tárhelyet ad mától?
figy, én próbálkoztam kernelt csinálni uhuhoz, sok próbálkozás után rájöttem, hogy nem érdemes.
annyivel nem lesz gyorsabb, mint amennyi gond van vele. az gyári kernel nagyon frankón meg van csinálva, igaz a célja az, hogy minden gépen felismerjen mindent(ésszerűség határain belül, persze
)Én is azért kérdeztem, mert nagyon gyanús volt

Mondjuk nekem gyorsabb lett és kevesebb memet használt. De azért jó, hogy egyszerűen vissza lehet állítani
Engem azért még érdekel és próbálkozni is fogok vele. Gondoltam, hogy kipróbálom a debian vagy mást, de mivel az Uhu magyar ezért ezt szeretném használni. -
Batman
őstag
Feltettem azt a verziot amit te mondtál,de nekem még igy is 100%-ra terheli a procit és a mikozben hasznalom a valknutot nagyon akad, ha valamirá rákattintok több másodpercig várni kell mire történik valami.
consolboé futtatom és ezt irja ki :
Checking xml version ...
Compiled for '20616' using '20616'
Using Valknut: '0.3.8cvs20050303'
Checking dclib version ...
Using DCLib: '0.3.8cvs20050303'
Checking Qt (TM) version ...
Compiled for '3.3.3' using '3.3.3'
Checking Qt (TM) privates ...
private test ok !
I/O warning : failed to load external entity ''/home/****/.dc//emoticons.xml''
I/O warning : failed to load external entity ''/home/****/.dc/dcprof.cfg''
CListenManager: start listen
listen on socket
CListenManager::StartListen error: 'Engedély megtagadva'
I/O warning : failed to load external entity ''/home/****/.dc/dcfriendlist.cfg''
CHTTP: HOST : '-server-:80'
CHTTP: URL : '/update.xml'
Ahogy nézem van egy-két hiba. -
escie
őstag
szvsz a 2.7 az csak áprlisi tréfa, de mindegy.

bár elvileg ma jelentették be az lkml-en.
a 2.6 a stabil.
az a baj, hogy a mai napon nem szabad semmilyen hírt elhinni. azt tudtad, hogy a googlemail végtelen+1 tárhelyet ad mától?
figy, én próbálkoztam kernelt csinálni uhuhoz, sok próbálkozás után rájöttem, hogy nem érdemes.
annyivel nem lesz gyorsabb, mint amennyi gond van vele. az gyári kernel nagyon frankón meg van csinálva, igaz a célja az, hogy minden gépen felismerjen mindent(ésszerűség határain belül, persze
) -
koenig
aktív tag
-
escie
őstag
Nem nagyon akar összejönni. A xorg.log-ban az van írva, hogy nem tudta betölteni a ''fglrx'' modult.
drm] failed to load kernel module ''fglrx''
(II) fglrx(0): [drm] drmOpen failed
(EE) fglrx(0): DRIScreenInit failed!
(WW) fglrx(0): ***********************************************
(WW) fglrx(0): * DRI initialization failed! *
(WW) fglrx(0): * (maybe driver kernel module missing or bad) *
(WW) fglrx(0): * 2D acceleraton available (MMIO) *
(WW) fglrx(0): * no 3D acceleration available *
(WW) fglrx(0): ********************************************* *
~
(II) fglrx(0): Acceleration enabled
(II) fglrx(0): Direct rendering disabledvalami baja van dri-vel, de gondolom ezt te is levontad.

szóval ott kéne szétnézni, próbálkozni... -
koenig
aktív tag
Nem nagyon akar összejönni. A xorg.log-ban az van írva, hogy nem tudta betölteni a ''fglrx'' modult.
drm] failed to load kernel module ''fglrx''
(II) fglrx(0): [drm] drmOpen failed
(EE) fglrx(0): DRIScreenInit failed!
(WW) fglrx(0): ***********************************************
(WW) fglrx(0): * DRI initialization failed! *
(WW) fglrx(0): * (maybe driver kernel module missing or bad) *
(WW) fglrx(0): * 2D acceleraton available (MMIO) *
(WW) fglrx(0): * no 3D acceleration available *
(WW) fglrx(0): ********************************************* *
~
(II) fglrx(0): Acceleration enabled
(II) fglrx(0): Direct rendering disabled -
Sipi
addikt
-
koenig
aktív tag
-
Batman
őstag
-
koenig
aktív tag
a valknut többszálas.
ubk.uhulinux.hu itt van sokminden. Felül le van írva, hogy beteszed a source listába akkor synaptic -ból is fel tudod telepíteni, nem kell külön leszedni mindent. -
zLegolas
őstag
Passz, de ezek szerintem egyáltalán nem a jajdenagyonfriss3D kiszolgálására teremtettek, hanem hogy legyen kép, csak úgy álatlánosságban pl. egy ATI karin...
-
Batman
őstag
kérdezek egy butát: mi a különbség dclib és a valknut között?Mert letöltöttem 3.7-es és ,itt van egy dclib3.7 és egy valknut 3.7-is.
-
koenig
aktív tag
Akkor konkrétabb kérdés: Kernelkonfignál kérdezi:
/dev/agpgart - modulba fixen vagy sehogy, én fixen raktam bele a nforce chipset supporttal együtt.
drm - ua. - itt van radeon támogatás, nem tudom melyik lenne jó, ha nincs vagy van
Most akkor melyik a jó szted?
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
Mondjuk passz, de ahogy a SuSE úgy az UHU is asszem erősen kozmetikázott kernelt használ, asszem ezt olvastam valahol. Szal valahogy nem normális az alapból fordított rajta, némi művészet is szükségeltetik...
-
koenig
aktív tag
A spéci kártyákon (a maiak mind ilyenek) nem megy csak úgy a 3D, ahhoz a megfelelő (ATI v. nVidia) drivert is fel kell erőszakolni.
Ez azért van, mert a nyílt forráskódú Linux-okba nem lehet gyárilag zárt forráskódú részeket beheggeszteni, azokat a gyártók honlapjairól kell (ingyenesen) letölteni és beizgatni.Köszi, de ahogy már írtam, be tudom állítani a 3d-t alap uhu és ati driverrel. (ezt most vettem észre fgl_glxgears, glxgears máshogy
)
Akkor van gond, ha én készítek egy kernelt 2.6.11.6 és ati driver akkor nem megy.
Szerk: köszi escie
[Szerkesztve] -
escie
őstag
A spéci kártyákon (a maiak mind ilyenek) nem megy csak úgy a 3D, ahhoz a megfelelő (ATI v. nVidia) drivert is fel kell erőszakolni.
Ez azért van, mert a nyílt forráskódú Linux-okba nem lehet gyárilag zárt forráskódú részeket beheggeszteni, azokat a gyártók honlapjairól kell (ingyenesen) letölteni és beizgatni.nem ez a probléma. hanem az, hogy nem sikerül feltelepítenie az fglrx-et...
(
''zárt forráskódú részeket beheggeszteni''
rohadt kernelmérgek.
teljesen tönkreteszik a kernelt.
) -
zLegolas
őstag
-
escie
őstag
nemtom sajna, hogy mire vágyik az fglrx?
én is szórakoztam vele, de már nem emlékszem.
olvasd el figyelmesen a helpeket a 3d-hez vágó részeken.
(agpgart, dri, meg ilyesmikre gondolok.)
esetleg érdemes még mengézni az eredeti kernelkonfigot... -
zLegolas
őstag
Ez azért van, mert a nyílt forráskódú Linux-okba nem lehet gyárilag zárt forráskódú részeket beheggeszteni, azokat a gyártók honlapjairól kell (ingyenesen) letölteni és beizgatni. -
zLegolas
őstag
Tán azé' mert egy mezei user nem kapcsolhatja le a gépet csak úgy... ahhoz rendszergazda kell. Vagy sudo. (man sudo)
írd be: su
(root jelszót kér)
oszt : reboot, vagy halt, vagy shutdown now, stb... -
koenig
aktív tag
Tudsz nekem ötletet adni?
Már majdnem kész van az új kernelem (én forgattam
). Csak a 3d nem akar menni. Minden más jó.
Olvastam a hup-on is, de nem akar sikerülni.
Ha alap uhu-ra rakom az ati drivert akkor be tudom állítani a 3d-t, ha új kernelt forgatom akkor már nem megy. -
mobal
nagyúr
-
escie
őstag
Meg valamiért a firefoxot még mindig nem sikerült feltennem hibát ír ki rá!

a hiba:
Bővebben: link

és miért van az, hogy míg winbe minden böngivel ugyan olyan a betütipus, uhuban meg minden böngivel más és más féle ronda betük vannak???
ez most mintha félköver lenne, nagy, mozilával nemlátom a betüket, konquerrorról meg ne is beszéljünk...
van rá gyógyír? vagy firefox is ilyen lesz? netán azzal van a gond, hogy a winbe vannak ezek a betütípusok, uhuban meg nincsenek??másold át a wines betűtípusokat a megfelelő helyre. most így fejből nem tudom, hogy hova, de megtalálod...
vagy rákeresek neked, ha nem megy...
ff meg van csomagolva, ne szenevedj a telepítéssel.
apt-get install firefox
szerk: ja már írta koenig, bocsesz.
[Szerkesztve] -
escie
őstag
lehetséges, hogy a szolgáltatód dns-e _még mindig_ nem frissült?
host ezt mondja: uhulinux.hu has address 62.112.194.64
próbáld az ip-t a böngészőbe írni. -
escie
őstag
-
Sipi
addikt
-
mobal
nagyúr
sziasztok!
hogy vagy mi kell ahoz ,hogy az ogg fájlaimból mp3 legyen?
-
koenig
aktív tag
-
Batman
őstag
-
koenig
aktív tag
-
misu
senior tag
Broadcast cím: Az IPcímed első 3 tagja + az utolsó=255.
Remélem érthető voltam
Nekem se ment a hálózat, amíg be nem állítottam.Hy!
Na kipróbáltam, beírtam megint restart..
, de semmi!
ez nem lehet igaz!
Bex@rok!
Pontosabban unrichable...vagy mi!..
Keresek egy helyi infóst....hátha szívrohamot kap!...
De ha one még 5let, szívesen veszem..
Bye! -
Batman
őstag
Valaki probálta már a valknutot, nekem 100%-ra leterheli a procimat szinte nem lehet semmitsem csinalni közbe iszonyatosan akad, nektek?
-
Batman
őstag
up
-
Jam-Master J
aktív tag

a hiba:

és miért van az, hogy míg winbe minden böngivel ugyan olyan a betütipus, uhuban meg minden böngivel más és más féle ronda betük vannak???
ez most mintha félköver lenne, nagy, mozilával nemlátom a betüket, konquerrorról meg ne is beszéljünk...
van rá gyógyír? vagy firefox is ilyen lesz? netán azzal van a gond, hogy a winbe vannak ezek a betütípusok, uhuban meg nincsenek??apt-get install firefox-ot próbáltad már?
-
koenig
aktív tag

a hiba:

van rá gyógyír? vagy firefox is ilyen lesz? netán azzal van a gond, hogy a winbe vannak ezek a betütípusok, uhuban meg nincsenek??Másold át a windows-ból a fontokat az usr/share/fonts/TTF könyvtárba és akkor másmilyenek lesznek a betűk.
Tedd fel sztem előbb az uhu-s firefox csomagot, aztán rá az újat. -
ReJim
őstag
glxinfo:
name of display: :0.0
Xlib: extension ''GLX'' missing on display '':0.0''.
Error: couldn't find RGB GLX visual
visual x bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer ms cav
id dep cl sp sz l ci b ro r g b a bf th cl r g b a ns b eat
----------------------------------------------------------------------
0x21 24 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
0x22 24 dc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
Szegmentálási hiba
glxgears:
Error: couldn't get an RGB, Double-buffered visua
akkor nem ok... habár még nem állítottam be
-
Nimrod
addikt

a hiba:

van rá gyógyír? vagy firefox is ilyen lesz? netán azzal van a gond, hogy a winbe vannak ezek a betütípusok, uhuban meg nincsenek??Én Konqueror alól PH!-zom és minden OK, viszont Firefox alatt bűnronda.
-
ReJim
őstag

a hiba:

van rá gyógyír? vagy firefox is ilyen lesz? netán azzal van a gond, hogy a winbe vannak ezek a betütípusok, uhuban meg nincsenek?? -
Sianis
addikt
Nálam a hiba, de nem tudom, hogy mi. Egy nagyon ótvar oldal jön be az uhulinux.hu alatt, pedig széles sávom van. Minden oldal tökéletesen fut, gyorsan könnyen, de az UHU-é már hetek óta csak szaraxik. Nem tudjátok mi lehet? 3 böngészővel, 2 rendszerrel próbáltam és semmi.

-
koenig
aktív tag
Rosszul írtam, nekem atim van csak nforce agpgart támogatást raktam a kernelbe, de úgy sem ment.
Alap uhu + ati driver akkor megy.
Érdekes, biztos kihagytam vmi, csak az a baj, hogy nem tudom mit.
letesztelni, hogy működik a 3d írd be: glxinfo és glxgears
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
Forgattam ide-oda kernelt, egész jó móka volt

Nagyjából rájöttem mi az ami kell nekem. Most is saját kernellel nyomulok
Amit nem tudtam beállítani az a 3d. Ezt tényleg nem értem miért nem sikerül. Alap uhun megy rendesen, ha fordítok akkor már nem. Próbáltam a gyári és az új kernellel is.
Próbáltam úgy is, hogy az nvidia agpgarttámogatás benne legyen a kernelbe, de úgy sem jó.
Ötlet?nem azért nincs 3d, mert uhuban lévő nvidia driver nem támogatja a 3d-t? én ezt olvastam...
ezért töltöttem le drivert, és raktam fel... oszt lehet felesleges volt!
netán vmivel le tudnám tesztelni az jó lenne!
-
Batman
őstag
Valaki használta már a noip-t?
Dsl-kapcsolatom van igy változik az ip és kivülről nem tudom elérni a gépet ha megváltozik.
Win-en noip-t használtam ,uhu-n is van de nem tudom elinditani ,letöltöttem a honlaprol egy telepitot, felraktam az elvileg fut de megsem jo.
Valaki használta már? -
koenig
aktív tag
Forgattam ide-oda kernelt, egész jó móka volt

Nagyjából rájöttem mi az ami kell nekem. Most is saját kernellel nyomulok
Amit nem tudtam beállítani az a 3d. Ezt tényleg nem értem miért nem sikerül. Alap uhun megy rendesen, ha fordítok akkor már nem. Próbáltam a gyári és az új kernellel is.
Próbáltam úgy is, hogy az nvidia agpgarttámogatás benne legyen a kernelbe, de úgy sem jó.
Ötlet? -
ReJim
őstag
-
koenig
aktív tag
Nekem megy rendesen. Nálatok van a hiba

-
ReJim
őstag
-
Sianis
addikt
nektek sem megy az uhulinux oldala?
-
Nimrod
addikt
Konqueror próba 2
-
Nimrod
addikt
Konqueror próba
-
Nimrod
addikt
Processzek: ps ux parancs - a 2. szám a PID szám
Kilövés: kill -pid [PID szám]Jééé... közben rájöttem, hogy EN paranccsal angolra kapcsolom a billentyűzetet, HU-val meg vissza.

[Szerkesztve] -
Jam-Master J
aktív tag
-
Nimrod
addikt
Futó processeket hol tudom megnézni és kilőni?
-
Nimrod
addikt
Kezd elegem lenni ebből az UHU-ból. Már nem először fagy le.

-
Jam-Master J
aktív tag
-
misu
senior tag
-
Jam-Master J
aktív tag
Hy!
Van egy kis gondom!
Uhu 1.2-t tettem fel tegnap és nem megy a nyomtatóm...
Holott felismerte, beállítottam, de a tesztoldalt nem nyomja ki...
Söt semmit!(még újra is indítottam...
)
Egy HP Laserjet 1005-öm van!
A másik Big-big problem, hogy nincs hálózatom!
Egy alaplapi RTL 8029-es PCI-s kari van benne!
Megy egy alaplapi, de ez sem megy..
IP,Gateway, DNS beírva Windows alatt megy...
5LET?Hálózat:
- Uhu-vezérlőpultban látszik, hogy felismerte a hálókártyát?
- Broadcast címet is beállítottad? -
koenig
aktív tag
Hy!
Van egy kis gondom!
)
5LET?Szia!
Mivel én is kezdő vagyok, ezért csak tippelek
Megnéztem, kétféle meghajtó van hozzá, próbáld ki mindkettőt. Hozzá is adtad a nyomtatókhoz? -
misu
senior tag
Hy!
Van egy kis gondom!
)
5LET? -
biker
nagyúr
-
mizu_
tag
Sziasztok !
Az egyik hozzászólásban olvastam, hogy az uhu honlapján fenn van hogyan kell xp telepítés után visszaállítani a MBR-t azonban én ezt sehol sem találom.
Tudna valaki segíteni?
Előre is köszi. -
escie
őstag
nem kell megnyitni, futtatni kell.

nem értem egészen. ki kell lépned az x-ből, vagy le kell állítani?
ctrl+alt+f[1..6] a karakteres konzoljaid billentyűkombója, de ettől még fut az iksz, ami bekavarhat, ilyen vga cucc telepítésénél.
leállítani úgy tudod elegánsan, hogy service gdm stop. újraindítani uez, csak restart, vagy inkább start.
de amúgy nem ismerem az nvidia telepítőjét, lehet nem kell leállítani az x-et. rtfm, biztos leírják, hogy kell-e...
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag

arra rájöttem, csak aztán nem tudtam hogyan kellene megnyitni
megva, csak ki kellene lépenm az X rendszerből
de azt, hogy is?? bejelentkezésnél??? -
escie
őstag
nvidia telepítésnél egy ilyen hibát kapok:
Could not open the file ''/home/inci/prog/NVIDIA-Linux-x86-1.0-7167-pkg1.run'' because gedit has not been able to automatically detect the character coding.
Please, check that you are not trying to open a binary file and try again selecting a character coding in the 'Open File...' (or 'Open Location') dialog.
valahogyan feltudom rakni???a gedit az egy txtszerkesztő.

nyisd meg konzolból így: ./fileneve.run
ha nem akar megnyílni, akkor chmod +x fileneve.run, aztán ./fileneve.run
valószínűleg rútnak
kell lenni, ahhoz, hogy telepítsd. (persze a root-ra gondoltam.) -
Nimrod
addikt
-
ReJim
őstag
nvidia telepítésnél egy ilyen hibát kapok:
Could not open the file ''/home/inci/prog/NVIDIA-Linux-x86-1.0-7167-pkg1.run'' because gedit has not been able to automatically detect the character coding.
Please, check that you are not trying to open a binary file and try again selecting a character coding in the 'Open File...' (or 'Open Location') dialog.
valahogyan feltudom rakni??? -
e-biza
őstag
célszerübb lenne lecsipnem egy adagot az NTFS-böl és ext3-ra konvertálni? akkor meg már telepithetek oda meglévö linuxot scak ugye akkor van az a jo kis lilo , floppym nincs... o francba már
köszi az infot -
escie
őstag
most töltöm lefelé az UHU Live 2.4 -est (pechemre benn hagytam cégnél a Computer PRáma mellékeltét), a kérdésem az hogy ez mire dolgozik? Kell neki külön linux particio vagy csak ugy berakom és megy? Igazábol kis idöre akarom, amig egy programot feltelepitek és lefuttathatok rajta. menni fog ez vagy felejtsem el?
a windowsos patricioim mind NTFS alapuak. akadály?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]nem, ez cdről fut, és gondolom ment(het) valahova beállításokat. (floppy, pendrive, ilyesmi)
az ntfs nem gond, mindaddig, míg írni nem akarsz rá.
reklamálni az MS-nél lehet.
szóval olvasni tudod, bemountolódik a /mnt alá minden partíció...
de kérdezd Dilikutyát, ő ezt használja. -
ReJim
őstag
milyen az a jobb oldali panel???

parancssorból nem sikerült!
valaki megmondaná, hogy mit kérdez amikor valami demand-ossat kérdez meg, a dns beállítása elött??? arra no-t kell??
no meg miért volt, hogy beállítottam, kapcsolódtam, azt írta megy, adsl-status is, és semilyen böngivel nem ment, és újraíndítottam, onnantól nem is kapcsolódott....
(habár megyek megnézem, mert elöbb winből se ment, megdeglett a szvicccs... )
.run-t fel tudok tenni uhura???
[Szerkesztve]adsl megoldva!

-
e-biza
őstag
most töltöm lefelé az UHU Live 2.4 -est (pechemre benn hagytam cégnél a Computer PRáma mellékeltét), a kérdésem az hogy ez mire dolgozik? Kell neki külön linux particio vagy csak ugy berakom és megy? Igazábol kis idöre akarom, amig egy programot feltelepitek és lefuttathatok rajta. menni fog ez vagy felejtsem el?
a windowsos patricioim mind NTFS alapuak. akadály?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
escie
őstag
-
ReJim
őstag
milyen az a jobb oldali panel???

parancssorból nem sikerült!
valaki megmondaná, hogy mit kérdez amikor valami demand-ossat kérdez meg, a dns beállítása elött??? arra no-t kell??
no meg miért volt, hogy beállítottam, kapcsolódtam, azt írta megy, adsl-status is, és semilyen böngivel nem ment, és újraíndítottam, onnantól nem is kapcsolódott....
(habár megyek megnézem, mert elöbb winből se ment, megdeglett a szvicccs... )
.run-t fel tudok tenni uhura???
[Szerkesztve] -
Nimrod
addikt
néhány installer szokott ilyen lenni, hogy szkripttel egybe van gyógyítva bináris része is a dolognak.
de ha erőszakosan megnyitod, akkor megtalálod a szkriptet is.
próbálkozz mondjuk mc-benm f4-gyel, azaz az mcedittel.
(gz.sh... érdekes, mert a gz, az a gnu-zip által tömörített állomány, az sh meg ugye shell szkript. mondd, hogy nem egy szép világ ez.
)
Nimrod, grat!
és grat az ati drivercsapatának is, a kiválóan dokumentált, stabil, egyszerű driverért.
[Szerkesztve]Én RealPlayer-t akartam feltenni, le is töltöttem, de .bin file. Ezzel mit kell csinálni?

-
escie
őstag
az xmms opciók > beállításainál próbáld ki a kimeneti modult átállítani. hátha valamelyik jó lesz.
(már ha egyáltalán xxms-t használsz) -
Gergello
addikt
Hi!
uhu 2.4-es linuxot használok, cd-ről bootolósat, de mentem a változtatásokat.
Már neten beállítottam, de mp3-at akartam hallgatni,de vmi iszonyatosan pocsék hangja van, írt vmit hogy nézzem meg a hangkártya..., de ezut nem tudom.
Pls Help! -
escie
őstag
néhány installer szokott ilyen lenni, hogy szkripttel egybe van gyógyítva bináris része is a dolognak.
de ha erőszakosan megnyitod, akkor megtalálod a szkriptet is.
próbálkozz mondjuk mc-benm f4-gyel, azaz az mcedittel.
(gz.sh... érdekes, mert a gz, az a gnu-zip által tömörített állomány, az sh meg ugye shell szkript. mondd, hogy nem egy szép világ ez.
)
Nimrod, grat!
és grat az ati drivercsapatának is, a kiválóan dokumentált, stabil, egyszerű driverért.
[Szerkesztve] -
Nimrod
addikt
Ezt változtattad:
Most vmiért nem tudok rendesen audiocd-t írni, más megy. Ezt is felírja, de ide-oda változtatja a sebességet és procit is eszi rendesen.
Az az igazság, hogy számomra érthetetlen módon, de nem találtam a conf fájlokban sehol, így nem írtam át. Újrafordítottam és így sikerült.

-
koenig
aktív tag
Nem kell elmentenem, az FSAA-val bütyköltem valamit ha jól emlékszem a configolásnál, illetve mérgemben a xorg változatot is feltettem, lehet azért jó.

Rájöttem mi az Abiword baja. Konzolból futattáskor kiírta. Az önéletrajzom akartam megnyitni és volt kép is csatolva. Na azzal volt a baja.Ezt változtattad:
Most vmiért nem tudok rendesen audiocd-t írni, más megy. Ezt is felírja, de ide-oda változtatja a sebességet és procit is eszi rendesen.
-
Nimrod
addikt
Nem kell elmentenem, az FSAA-val bütyköltem valamit ha jól emlékszem a configolásnál, illetve mérgemben a xorg változatot is feltettem, lehet azért jó.

Rájöttem mi az Abiword baja. Konzolból futattáskor kiírta. Az önéletrajzom akartam megnyitni és volt kép is csatolva. Na azzal volt a baja. -
koenig
aktív tag
Tegnap újrakonfigoltam az ATI drivert, majd ma próbaképp egy glxgears:
3971 frames in 5.0 seconds = 794.200 FPS
4139 frames in 5.0 seconds = 827.800 FPS
4143 frames in 5.0 seconds = 828.600 FPS
4197 frames in 5.0 seconds = 839.400 FPS
4273 frames in 5.0 seconds = 854.600 FPS
4216 frames in 5.0 seconds = 843.200 FPS
4253 frames in 5.0 seconds = 850.600 FPS
4208 frames in 5.0 seconds = 841.600 FPS
TuxRacer megy mint az atom.
Sajnos bugos még ez az új UHU, a véglegesben már nem javítottak annyit ehhez képest, a javítások többsége meg már fenn van Synapticcal.Grat

Metsd el a fájlt!!
Rájöttél mi volt a hiba?
Én meg kernelfordítással játszom. Gondoltam kipróbálom ezt is
-
Dilikutya
félisten
Konzolban adsl-setuppal nekem se működött. Viszont a jobboldali panelen ha beállítom, megy. Érdekes. Egyik régebbi UHU-val konzolból is működött. Igaz nekem eddig csak UHU Live volt mindig, teljes rendszert nem próbáltam felrakni helyhiány miatt.
-
ReJim
őstag
kettő van! az eth0val akarok netezni, na de én írtam eth0-át, simán 0-át de vmiért nem ment! (1.1es kamijon!
)
multkor sikerült valahogyan... csak azóta winyócserevót!
megyek próbálom eszköztáron is!!
-
Calogero
addikt
Felraktam az UHU-t es web bongeszokent a firefox-ot.
Kerdes: Hogy lehet at beallitani hogy az elsoledeges bongeszo a firefox jojjon be, mert most ha ha levelben levo linkre klikkelek a Galeon indul el. -
Dilikutya
félisten
Jobb oldali eszköztáron az UHU beállitások gombon próbáltad beállítani? Konzolról nekem se működött. Amúgy eszköznek eth0 kell, ha csak 1 hálókártyád van.
-
ReJim
őstag

megint nem sikerült az adsl-setup!
valamiért nem megy
egyszer kapcsolódott, de se mozilla, se gaim nem látta a kapcsolatott
mit kell megadni amikor kérdezi a hálókareszt? eth0, vagy 0 ???
nv driverből jó nekem az rpm?? vagy uhu nem tudja kezelni??
előre is köszi -
Nimrod
addikt
Sztem nem a legfrisebbet tetted fel. Már írtam, hogy az ati driver bekavar azért nem indul el.
innen szedd le és frissitsd. Ezzel megy nekem.Tegnap újrakonfigoltam az ATI drivert, majd ma próbaképp egy glxgears:
3971 frames in 5.0 seconds = 794.200 FPS
4139 frames in 5.0 seconds = 827.800 FPS
4143 frames in 5.0 seconds = 828.600 FPS
4197 frames in 5.0 seconds = 839.400 FPS
4273 frames in 5.0 seconds = 854.600 FPS
4216 frames in 5.0 seconds = 843.200 FPS
4253 frames in 5.0 seconds = 850.600 FPS
4208 frames in 5.0 seconds = 841.600 FPS
TuxRacer megy mint az atom.
Sajnos bugos még ez az új UHU, a véglegesben már nem javítottak annyit ehhez képest, a javítások többsége meg már fenn van Synapticcal. -
Dilikutya
félisten
UHU Linux Live-ban a gedit nem akar megnyitni egy gz.sh kiterjesztésű fájlt, a kódolásra panaszkodva. Az autodetect nem müxik, én találjam ki mivel nyissam meg?
Bár lehet, hogy ilyen Live verzióra fel se lehet semmit pakolni. De akkor minek van benne csomagkezelő
-
escie
őstag
Az uhu amikor feltelepül akkor milyen beállításokkal megy? minden modulba, aztán betöltődik, ha kell?
Kernelfordítás után:
Usb-s egeret szerinted mért nem kezelte? az usb-s nyomtatóm ment.
Tudsz mondani olyan oldalt ahol teljes részletességgel le van írva a fordítás. Én a linuxfórumon találhatót olvastam végig.hát inkább próbálkozz, olvasd el a segítséget a minden pontján a konfigolásnak, tudd meg milyen dolgok vannak a gépedben.
előnyös, ha egy működő kernellel megnézed:
lsmod
lspci
és a dmesg is értékes információkkal szolgálhat, hogy mit használ a kernel.
másrészt az uhu nem igazán való kernel cserélgetésére, de meg lehet oldani. -
koenig
aktív tag
Az uhu amikor feltelepül akkor milyen beállításokkal megy? minden modulba, aztán betöltődik, ha kell?
Kernelfordítás után:
Usb-s egeret szerinted mért nem kezelte? az usb-s nyomtatóm ment.
Tudsz mondani olyan oldalt ahol teljes részletességgel le van írva a fordítás. Én a linuxfórumon találhatót olvastam végig. -
escie
őstag
-
koenig
aktív tag
Köszi, Működik

Szerk: Kipróbáltam a kernelfordítást
Hát elég érdekesre sikerült. A net, egér, hang nem ment. Viszont sokkal gyorsabb lett 
[Szerkesztve] -
escie
őstag
nekem is, csak nagyon fel bír húzni.

nekem a firefox megkérdezte, hogy mivel nyissam meg, és beadtam neki: ''/usr/bin/xmms'' -sel nyissa.
így, ha egy ilyen linkre kattintok firefoxban, akkor egyből nyomja az xmms-nek.
[Szerkesztve] -
koenig
aktív tag
-
escie
őstag
-
koenig
aktív tag
Neverball - ezt a játékot próbáljátok ki

Nagyon jó, most telepítettem. Az ubk.uhulinux.hu oldalon van, be is lehet tenni a synaptic-ba tárolóként.
Bővebben: link -
escie
őstag
persze, ingyen letölthető.
jobb, ha ezt megszokod.
van winemulátor linuxhoz, de elég macerás. ha elég kitartó vagy, persze biztos sikerülni fog. jómagam jópár bicskát beletörtem ebbe az ügybe. persze ez csak az én pancserságomat bizonyítja. -
Gergello
addikt
jójó, most megláttam linux húha, jobb ez így mintha kerestem volna egy 2 hónapos topict vagy vmi...
nincs vmi program amivel meg lehet oldani? uhu az freeware legalább?
-
escie
őstag
most ebben a topikban mit ajánljak neked?

a legújabb játékcsodákkal kezdőként lehetnek gondjaid (bőven), sajna. de ez nem uhufüggő dolog.
van rengeteg natív játék linuxra... (meg topik is ph!-n
)
a többi kritériumnak úgyhiszem megfelel az uhu. -
Jam-Master J
aktív tag
Nem megoldható...DX-es játékokat felejtsd el

-
Gergello
addikt
Meg szeretnék térni, de nem tudom mi a nekem megfelelő Linux disztribúció?
Követelmények: - grafikus kezelő felület /lehetőleg telepítés is /
- angol/ magyar nyelv
- és játszani is ezertznék rajta DX-s játékokat, megoldható ez vhogy? -
Jam-Master J
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
2000 - 1901
3190 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- UHU-Linux
- (kiemelt téma)
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Projektor topic
- Autós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gyermek PC játékok
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Formula Air Mesh G3 Adata 600W
- Huawei Pura 70 Ultra 512GB Black Karcmentes állapot 16GB RAM 6 hónap garancia
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman S3 Chieftec 700W
- Lenovo T14s Ryzen 7 4750U 8 mag 16 szál 16Gb Ram 512 Gb NVMe Érintőkijelző Boltból Garanciával
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

teljesen tönkreteszik a kernelt.
). Csak a 3d nem akar menni. Minden más jó.