- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Macrodroid
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
kpityu2 #42979 üzenetére
Usb egér, én is jobban szeretem a Ps/2-őt. Elmúlt a lag is Ezen a notin nincs. Van bluetooth egérentyűm is, de az is Usb-n lóg. Grafikus lassító egy Zintel X3100 (dual Channel Ram-mal 4GB) shader modell 3.0, megnézem Firefox, Chromium alatt megy e a compozitor, WebGL. Esetleg Kodi.
-
User_2
tag
válasz
kpityu2 #42968 üzenetére
köszönöm,
az echo parancssor segített, igazolta, hogy a python script és python venv műkődik, fogadja az üzeneteket.tulajdonképpen nem derült ki mi volt a gond,
újrahúzás után az első próbálkozásra működik.valószínűleg segített egy második újratelepítés is.
a telepítő szövegesen azt írta, hogy a win és a 22.04 mellé fogja telepíteni, végül ez nem így lett csak a win maradt meg.
a téves szövegezés először megzavart.emellett a 24.04-n történt más is: a ttyusb0-n már nem akad össze a brltty és a ch340g driver.
-
User_2
tag
válasz
kpityu2 #42966 üzenetére
köszönöm, hogy belenéztél, tényleg egy küldő scriptet sikerült screenshot-olnom.
most betettem a fogadó scriptet.
[kép]
google keresés alapján ez nemcsak nálam gond,
végigpróbáltam mindent amit írtak, a vége az lett, hogy összesz**ta magát az ubuntu, újra kellett telepíteni az egészet,
így most mr 24.04-en várja script a küldött adatcsomagokat.
de továbbra sem működik.pc-n tcpdump látja a beérkező üzeneteket, udp socket nem találja.
iptables totál üres, ufw inactive
most hagyom egy darabig pihenni,
nem mintha magától is megjavulna -
User_2
tag
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
kpityu2 #42940 üzenetére
Futott a vbox azaz megfagyott win leállítás közben ami nemment végbe. Win7-et telepítettem fel egy okosóra (óraszerkesztő/watchface editor miatt) akatam használni. Ekkor megfagyott a vbox majd szép lassan a gép is totál leállt. Hiába nyomtam rá hogy újraindítás a linuxon, sekép se hang majd reset és az eredmény meglett.
-
-
-
csendes
addikt
válasz
kpityu2 #42818 üzenetére
Sajnos nem az apparmor volt a baj. Valami gond lehet a systemd verzióval. Néha elindul a rendszer, de inkább nem. Ha az indításnál kihúzom a WiFi adaptert, akkor rendesen elindul. Plug-and play az adapter és ezért indításkor át kell állítani az USB módot usb_switchmode-dal, ami a systemd-t használja, Eddig ezzel nem volt gond, most meg indításnál azt írja ki, hogy nem tudja resetelni, és sandboxolni akar, és lefagy az egész. De csak indításnál van gond, ha később dugom be az adaptert, akkor már rendesen működik. Más linuxnál nincs ilyen gond.
-
válasz
kpityu2 #42792 üzenetére
Azért ne vesszetek össze.
Dehogyis, ilyenről szó sincs! Mi egy páran így szállunk le a bicikliről! Szép is lenne ha Linux disztrók miatt vesznénk össze. Windows erőltetése már esélyesebb lenne... Szóval ezeket így lebeszélgetjük, aztán megy minden tovább.
De ez még nem jelenti, hogy annyira kicsiszolták mint a fizetős oprendszereknél.
Még jobban pedig, bár ezt inkább csak a Linux Mintről mondhatjuk el!
-
-
válasz
kpityu2 #42747 üzenetére
Sose tudtam driver keresgélésnél, hogy akkor most hanyas Ubuntu is kell nekem...
Bocs, de ezt azért nehéz komolyan venni. Alapból a telepített rendszer ezer helyen mutatja ezt az infót, ha más nem, a tárolóiból látod, mivel Ubuntu tárolókból dolgozik a sajáton kívül. Az interneten 3 sec rákeresni és akkor már jó ideig tudni is fogod, mivel az alap és az 1, 2 ,3 is ugyanazon Ubuntu alapra épül.
Tévedtem, 2 sec volt ezt megtalálni!
https://linuxmint.com/download_all.php
(#42749) I02S3F
Az egyáltalán nem baj, ha kicsit distrohopperkedik a kezdő! Sőt! Onnan derül ki, neki melyik fekszik jobban. Én is sokáig hopperkedtem, igaz 10 év óta a Linux Mint Cinnamon volt az állandó rendszerem.
-
válasz
kpityu2 #42726 üzenetére
Igazad van de ennek nem jártam utána és a Windowsos "free" cuccok is manapság nagyon gusztustalanaok lettek. Pl. hozza magával a fél internetet, kötelező feliratkozás lemondhatatlan reklámszemétre, a download gomb megnyomása köszönő viszonyba sincs a konkrét letöltéssel stb.
Így tuti az exe jön le csak a snap telepítésével.
Hogy amúgy miért ilyen idiótán van megcsinálva hogy nem pakolja fel magát automatikusan, az a snap csomag meg a közzétévőjének sara vastagon.
De legalább van egy snap wine is már a rendszeremen... -
-
-
-
Doki16
addikt
válasz
kpityu2 #42621 üzenetére
Csináltam egy Ubuntu pendrivot rufusal. Lehet olyan telepítést csinálni, hogy ne vesszen el semmi és megmaradjon a teljes régi rendszer? Egy idős nyugdíjas házaspáré a gép és fogalmuk sincs, hogy mi volt rajta amivel az unokkal beszélgetnek stb.
Próbáltam bekapcsolva hagyni 10 percig, nem történt semmi. Tovább kellene?
-
amdni
aktív tag
válasz
kpityu2 #42599 üzenetére
Közben sikerült Windows-al megoldani, fura de akkor működik ha lan kábelen kapja a hálózatot a tv és a Wifi is be van kapcsolva, de a Wifi nem kapcsolódik a routerhez. Így megy.
Viszont a VLC az általad leírt módon nem megy sem Windows alatt sem Linux alatt, korábban próbáltam.
Még keresem a megoldást, köszi a hozzászólást. -
válasz
kpityu2 #42582 üzenetére
Köszi nekem nem újság, amikor Ubuntun sikerült a hibrid-sleep akkor ez eléggé nagy volumenű guglizást igényelt és ennek hozadéka hogy elég rutinosan mozgok a sleep, hibernálás, hibrid alvás témakörben.
Mindez megspékelve hogyan kell ezt swap partícióra és swap fájlba. Utóbbi szerintem emberkínzásde kivitelezhető.
-
Orgi
addikt
válasz
kpityu2 #42552 üzenetére
Köszi a tippet, de elég sokáig gondolkoztam, mire menjek Ubunturól át, ami könnyedebb a régi laptopomon, Lubuntu volt a másik jelölt, de összehasonlítva a kettőt ez jobban tetszett végül. 2 hibaüzivel indul a friss telepítés, reportoltam őket, gondolom hamarosan kijavítják majd.
-
válasz
kpityu2 #42551 üzenetére
15+ éve Operázok és 5 eszközöm van szinkronba. Ezt nem akarom elveszíteni, illetve nulláról elkezdeni.
Meg lehet viccesnek tűnik de ennyi idő alatt zsigerbe égett az a feature hogy a fülre kattintva az oldal tetejére visz.
Naponta 100x használom és ezt semmi más böngi nem tudja.
Itt a PH-n is nem a fel nyilat használom hanem a fülre kattintást. -
schferenc77
aktív tag
válasz
kpityu2 #42371 üzenetére
Megszületett a megoldás a nincs kép boot után a 6.5-ös kernellel: az alkalmazott DP/HDMI átalakító volt a ludas. Beszereztem egy második adaptert, hogy a két kijelzős tippet kipróbáljam. Érdekes módon az új adapterrel már a 6.5-be is szépen bebootolt és jött is kép. A két adapter között annyi a különbség, hogy a második már tud 4K/60Hz-et, míg a korábba maximuma 4K/30Hz volt. Mivel mást nem változtattam, ezért az a gyanúm, hogy az új kernel olyan képfrissítést tolt volna ki, amit az adapter már nem bírt és nem bírtak a projektorral összebeszélni, hogy mi legyen a kimeneti felbontás. Most mondja is a projektor, hogy FullHD/50Hz lett, amikor megjött az asztal.
-
schferenc77
aktív tag
válasz
kpityu2 #42366 üzenetére
kicsit közelebb kerültem talán: a boot során, ha nyomom a shift gombot, akkor bejön a grub menu, és itt négyféle módot kínál:
- Ubuntu, with Linux 6.5.0-18-generic
- Ubuntu, with Linux 6.5.0-18-generic (recovery)
- Ubuntu, with Linux 6.2.0-26-generic
- Ubuntu, with Linux 6.2.0-18-generic (recovery)Ebből, ha a 6.5.0-18 recovery-t választom, akkor bejön a desktop, de Plexben nincs videóban kép (csak a GUI látszódik).
Ha 6.2.0-26-ot akkor bejön a desktop és van video is a Plex-ben. Nem vagyok egy nagy Linux guru, de ezek gondolom a kernelek. Az a baj, hogy a következő restartkor a legelső kernellel bootol be, és megint oda a desktop.
Google a barátom, megpróbálom letörölni az újabb kernelt (a 65.-öset), mert gondolom azt rakta fel telepítés után egy 700 megás csomagban, és akkor jött elő ez a probléma.
Jól gondolom? -
schferenc77
aktív tag
-
Teagol
aktív tag
válasz
kpityu2 #42352 üzenetére
Mert egy régi Dell inspiron 1018 minin van. Újszerű, sajnáltam kidobni. Tettem bele ssd-t, ramot bővíteni nem lehet, hulladék intel atom, ezt bírja el. A gyereknek a semmire pont jó, elmondhatja, hogy van neki. 6 éves, ezen tanulja az alapokat. Látja nálam a laptopot, utánoz.
Én meg néha elkérem tőle, mert van olyan munkám, ami nem igényel erőforrást, csak kis súlyt, arra meg tökéletes.
Filmet tudna nézni rajta, youtube-ra már kevés. -
Teagol
aktív tag
válasz
kpityu2 #42349 üzenetére
Újra lett húzva, nem sz@roztam vele.
Lubuntu 18. 32 bit.
Felkínál egy Ubuntu 20 frissítést, nem fogadtam el. Lehet higy az kavart be előzőleg? Elvileg csak az asztali környezet más?
Telepítésnél felkínálta, hogy akarom-e az Ubuntu 20 mellé a Lubuntu 18 -at. Csak puilogtam, hogy ez hogy is van most? -
válasz
kpityu2 #42165 üzenetére
Már amelyik
Amúgy Linuxon ez sokkal finomabban van szabályozva, azaz egy-egy csomagot külön lehet használni sok proginak. Szóval nem egy komplett runtime szintjéán, hanem egy-egy kis elemet.@I02S3F : Nem is szeretik sokan, de amúgy annyiban sántít, hogy a systemd nem csomagokhoz kapcsolódó dolog.
@tordaitibi : "Szerintem a több terás lemezek korába nem mérvadó hogy egy szoftver 100 vagy 300MB."
A filozófia a kérdés. A Unix nem a MS-től megszokott favágásról szól. (Nem mellesleg az a sok-sok kód, ami egy MS cucc alatt van, le is fut.)"Gyanítom Linuxon se lehet csak úgy simán egy új telepítésnél a régi, 5-10 éve belakott home-t csak úgy felcsatolni, lesz káosz bőven."
Sokan csinálják pedig, hogy külön /home partíció, és megadja telepítéskor, hogy az ott a /home, ne formázza. A legtöbb csomag úgy működik, hogy ha van már a ~/.config -ban valami, akkor nem írja felül. -
válasz
kpityu2 #42163 üzenetére
Szerintem a több terás lemezek korába nem mérvadó hogy egy szoftver 100 vagy 300MB.
Én magam nagyon örülök az ilyen konténers cuccoknak, én 2000 óta amúgy is portable fan vagyok.
A Snap és társaiba nekem az a visszatartó hogy iszonyat korlátosak, szinte használhatatlan némelyik szoftver, annyira be van korlátozva.
Ezt én így élem meg átlagfelhasználóként. Akinek teljesen mindegy miképp, hogyan működik, mi van a motorháztető alatt. A lényeg hogy úgy működjön ahogyan én szeretném, a többi számomra érdektelen.
Vannak mai napig 15-20 éves portable Wines szoftvereim.
Múködtek W2000, Xp, Sewen, W10 alatt és W11 alatt is fognak.
És csodálatosan mennek Wine alatt, az összes eddigi Linuxaimon jól működtek. Pl. a Thunderbird Portable levelezőmbe 2012 a legrégebbi mailom azaz lassan 12 éve használom, 2 tucatnyi OS alól futtatva.
A kedvenc MP3 lejátszóm 20 éves. És sorolhatnám.
És én ebben látom a lényeget, nem az OS a lényeg. Az csak futtatókörnyezet. A prgramok, és azok beállításainak a megőrzése lenne a lényeg. Csak sajnos ezt OS szinten még Gugliék se tudták teljeskörűen megvalósítani, egy telefoncserénél a migrálás 125 helyen elhasal, csak töredékét lehet átvinni.
Gyanítom Linuxon se lehet csak úgy simán egy új telepítésnél a régi, 5-10 éve belakott home-t csak úgy felcsatolni, lesz káosz bőven.
Talán harapott almáéknál megy ez a leggördülékenyebben de az se 100%.
Természetesen ez a porable rendszer sem lehetséges mindenhol, egy játékot, komolyabb szoftvert telepíteni kell hogy a szoftverek lássák egymást, meglegyen az átjárhatóság. -
válasz
kpityu2 #42163 üzenetére
"A Win alatt volt a.NET 1,2,3,4,5 és annyi ráadásul visszafelé kompatibilisek."
Ezen kívül még jópár, VC runtime-ok, Java, VB cuccok, stb., ezerféle library van ott is.
És egy csomó mindenhez hozzá vannak csomagolva a saját cuccai, mert a készítő inkább ezt csinálja, minthogy a visszafele kompatibilitásban bízzonKövetkezik hogy a szoftver meg marha nagy lesz.
Mindenféle környezethez készült progit meg lehet csomagok telepítésével is; csak ha egy Gnome-os környezetben kell egy KDE-s progi, az lerántja a saját libjeit is. Jó esetben még ez is kevesebbet foglal.
-
válasz
kpityu2 #42143 üzenetére
Ne félj manuálisan szerkeszteni a grub beállítófájlokat. (és fsatb-ot se
) Mondom ezt én a terminálundoros, de ez szimpla szövegszerkesztés.
Hótt logikus, és a Customiter gyakran elbaltázza.
Nem mellesleg sokat lehet tanulni ezekből a fontos rendszer elemek bizergálásából.Itt egy überkirály magyar grub eírás, ajánlom olvasgatnivalónak.
[link] -
-
-
válasz
kpityu2 #42143 üzenetére
Abból generálja a GRUB a menüt. A legegyszerűbb a GRUB_DEFAULT érték átírása, és utána egy
update-grub
. Mondjuk ezzel a sorrend nem változik, csak az, hogy mi van alapból kiválasztva. (0-tól kezdi a számozást...)
(Ja, azt néztem be, hogy a /etc/defaultban a menüelemek sorrendje nem alapból változtatható, ahhoz jobban bele kell túrni.)Magát a menüt nehezebben tudod szerkeszteni, a /boot mélyén van egy grub.cfg , abban vannak a konkrét menüsorok mögött levő scriptek, csak a következő update-grub után visszaírja azt, amit ő generált... (Ezeket ha egyben átpakolod, akkor változik a sorrend is, csak ne rontsd el, mert utána macerás lesz kijavítani a nem induló OS-ről
. Meg mindig csinálj bakcupot.)
Bár igazából a customizer is gondolom csak ennyit csinál.. -
-
válasz
kpityu2 #42114 üzenetére
"Kérdés, hogy mit szól az efi shell, ha több EFI partíciót talál, minden vinyón egyet"
Bedarálja mindet, lemez, pendrive, live OS, segédprogram (Pl. clonezilla stb.) mindegy csak bootolható legyen, és feldobja egy választómenübe
(F11 és társai, ez gépfüggő erősen) vagy bemész és beállítod az elsődlegest, akkor minden bootnál ezt indítja.
EFI partíció lehet több is 1 lemezen, azokat is ki fogja listázni.
Pont erről volt szó nemrég v.melyik topkba, és működik a több EFI partíció 1 lemezen.
Én ilyet még nem követtem el de írták hogy működik és az sem gond ha a második a lemez végén van. -
válasz
kpityu2 #42112 üzenetére
Háát.. szerintem így jobb.
Az alaplapok nagy részén ott van egyébként, a neve efi shell, és előidézhető más módon is.
Nem sokat látod, de meg lehet hívni és ez egy korlátozott képességű, terminálhoz hasonló mini os. Ez keresgél a lemezeken, leválasztható meghajtókon, hálózaton, sikítókorongon bármin, és ha talál egy-több EFI partíciót akkor bedarálja a tartalmukat, Te meg választhatsz.
Ezért nincs értelme beleszögelni az alaplapba amit te gondosz, értelmetlen, egy lemezcsere esetén lehetne gépészkedni.
Ez az efi shell megmarad, amit a user meg a lemezre pakolgat, az EFI partíción, az meg múlandó de nem is fontos az uefi működéséhez. -
válasz
kpityu2 #42107 üzenetére
Amíg maguk a rendszerek érintetlenek a saját partícójukon, addig visszahozhatók, mégha az efi partíciót sikerül is átirkálni, legyalulni bármit elkövetni vele. Mivel egy telepítő se babrál bele egy másik os-be, még a sokat szidott Windows sem. Ez urban legend, mivel még ráadásul nem is tudja olvasni se az ext fájlrendszert, nem hogy írni.
Az efi meg helyrepofozható, Win alól, Linux alól a saját megoldásaival.
Ha a rendszer megsérült netán gyalu egy másik tepítésénél az meg sajnos egyértelműen user errorNemrég írta Csixy kolléga hogy amíg egy Linux rendszer /boot könyvtárába megvan 1 darab kernel és a hozzá tartozó initrd, addig az a rendszer indítható, chroot és más hókuszpók nélkül is, kisebb-nagyobb külső bevatkozással vagy külső segédszoftverrel.
Már ha a rendszer maga bootképes. -
-
válasz
kpityu2 #42080 üzenetére
Nem, de alapvetően hogy használható-e a cucc, az igen, szóval nem azért kell újrarakosgatni, mert nem tetszik az UI, vagy adott funkció nem valósítható meg azon a disztrón. És ezek gyakoribbak.
Az meg mindig macera, ha a dualbootos rendszeren újratelepítgetés közben elront valamit az ember. Illetve maga mindig átmászkálni a másik OS-re. -
-
-
válasz
kpityu2 #42054 üzenetére
Nem a grub helye az érdekes, hanem mostanság valamiért alapból ki van kapcsolva az osprober. Ez fedezi fel a többi (Windows) OS-t, és teszi be a grubb boot menüjébe mint választható opciót.
tordaitibi
Köszi, hogy ráértetted.Sajna túl sok más volt a fejemben, és nem jól jöttek ki a szavak...
-
-
válasz
kpityu2 #42040 üzenetére
Hmmm
A Windows valószínű valami hálózatfelderítést csinál, a Dolphinnak meg kéne egy címtárszolgáltatás (WINS vajon ezt csinálná, ha van?) amiből lekéri a neveket. (WINS szerver lehet akár a routered is.)Amúgy (ha jól értem, KDE-n vagy, ha Dolphin-od van) :
@t430:~$ sudo apt list|grep kdenetwork-filesharingWARNING: apt does not have a stable CLI interface. Use with caution in scripts.
kdenetwork-filesharing/jammy,now 4:21.12.3-0ubuntu1 amd64 [telepítve]
Ez megvan? Ilyet találtam, hogy ez nem volt a usernél.
Nálam pl. a Dolphin megtalál mindent, a smbtree nem, findsmb-m meg nincs. Windows sincs, WINS sincs. Viszont akadnak megosztások jópár gépen.@tordaitibi : Kivéve, amikor nem látja, mert akkor kamillázhatsz, de nem lesz jobb
-
válasz
kpityu2 #42035 üzenetére
Mióta kivezették az smb1-et, azóta nincs igazán jó, stabil megoldás. Az smb1 szolgáltatása volt a "tallózás", hogy összeszedi, és kilistázza a hálózat gépeit. Az smb2-ben már nincs ilyen szolgáltatás.
Az is gond lehet, hogy nem vagytok ugyabban a worgroup-ban. A gép pl. "workgroup" nevű csoportban van, a HA meg "mittomén" nevűben. -
válasz
kpityu2 #42033 üzenetére
Nagyon hülye tippnek tűnhet, de illusztrálom is
, tegyél fel egy Thunar-t.
Énnekem ez a probléma évek óta megvan, a Dolphin semmit nem lát, a Thunar mindent.
Oka (számomra legalábbis) ismeretlen, kérdezgettem kb. 6 fórumon de senki se tudott megoldást így meguntam utánajárni miért ilyen buta a Dolphin hálózatfelderítése.Dolphin, hálózat nulla, csak a saját samba megosztásomat látja:
Thunar, mindent lát, a legfelső egy W10, alul a Windows hálózatba van még 2 darab W10+ egy házi szerver.
PCManFM-Qt, az enyém mindent lát, ugyanúgy mind a Thunar de az égvilágon semmibe nem tudok belépni mert nem a jelszókérő ablakot dobja fel hanem valami berber halandzsát hogy:
"A megosztások listájának lekérése meghiúsult a kiszolgálóról: Időtúllépés a kapcsolatban"Persze te dinnye, ha adnál egy user-password ablakot akkor nem hiúsulna meg semmi.
Úgylátszik ez olyan mint a csomagkezelők, azokból is kell vagy 5 hogy normálisan menjen valamelyik.
Fene érti ezeknek a lelkivilágát. -
-
-
-
-
-
kevesbence
csendes tag
válasz
kpityu2 #41915 üzenetére
Lefutott, volt újraindítás is, nem oldotta meg:
/dev/vda2 175G 122G 45G 74% /
@kpityu2: igen, ez VPS szolgáltatás. Nem dedikált szerver.
@growler:
Nem látok semmit, sőt, nekem is ez volt az első, de nem látok semmi nagy fájlt.du -hs /*
425M /backup
0 /bin
251M /boot
0 /dev
7.8M /etc
40K /home
0 /lib
0 /lib32
0 /lib64
0 /libx32
16K /lost+found
4.0K /media
4.0K /mnt
4.0K /opt
du: cannot read directory '/proc/2646/task/2646/net': Invalid argument
du: cannot read directory '/proc/2646/net': Invalid argument
du: cannot access '/proc/2679/task/2679/fd/4': No such file or directory
du: cannot access '/proc/2679/task/2679/fdinfo/4': No such file or directory
du: cannot access '/proc/2679/fd/3': No such file or directory
du: cannot access '/proc/2679/fdinfo/3': No such file or directory
0 /proc
156K /root
992K /run
0 /sbin
1.3G /snap
4.0K /srv
0 /sys
68K /tmp
3.4G /usr
69G /var -
kevesbence
csendes tag
válasz
kpityu2 #41913 üzenetére
SSD van a szerverben igen.
systemctl status fstrim.timer
● fstrim.timer - Discard unused blocks once a week
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/fstrim.timer; enabled; vendor preset: >
Active: active (waiting) since Thu 2023-09-28 13:21:38 CEST; 2h 13min ago
Trigger: Mon 2023-10-02 01:36:20 CEST; 3 days left
Triggers: ● fstrim.service
Docs: man:fstrimSep 28 13:21:38
-
daninet
veterán
válasz
kpityu2 #41896 üzenetére
daninet@daninet-pc:~/Documents$ ls
AnyDesk Superpaper-2.2.1-x86_64.AppImage
daninet@daninet-pc:~/Documents$ Superpaper-2.2.1-x86_64.AppImage
Superpaper-2.2.1-x86_64.AppImage: command not found
daninet@daninet-pc:~/Documents$ Superpaper-2.2.1-x86_64
Superpaper-2.2.1-x86_64: command not found
ez az appimage elindult tegnap még simán duplán rákattintva
-
-
-
daninet
veterán
válasz
kpityu2 #41834 üzenetére
furcsa, ez az egész csomagosdi. Én teljesen friss szemmel nézem a linuxot, 2 hónapja használom mindössze, és sokan emlegették mindig, hogy mennyivel jobb mint windows nem kell exe fájlokat vadászni telepítéshez. Hát.. őszintén a jelenlegi szitu sokkal rosszabb
Furcsa a megosztottság. Számtalan disztró, tucatnyi párhuzamos fejelsztés ugyanarra a problémára és mind 80%-ig van fejlesztve max. minden félkész.De van egy ötletem: csináljunk egy új disztrót ami aztán tényleg a legjobb lesz. Legyen mondjuk Debian alapú Gnome 44-el, ilyen még nincs
-
daninet
veterán
-
válasz
kpityu2 #41817 üzenetére
Google cuccairól annyit, hogy pl. érintőn a legtöbb nem megy, nem lehet odaadni neki az inputot. Hivatalos Google Chat kliens, stb. (Jó, azért, mert Electron alapú, de ekkora cégnél, ne már
)
@amdni : Fix IP vagy DHCP? Reserved az IP a routeren, ha DHCP-s?
Az lesz tippre a baja, hogy addig tudja a router, hogy az a cím az. Belső hálón meg gondolom megy a broadcast.De különben ha van valamid, ami mindig megy, akkor arra egy PHP-Wakeonlan, és az már belső hálón tud szórni. Én is meguntam a port forwardos macerát, úgyis van home szerver, a PHP-Wakeonlan szépen működik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED TV topic
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged