- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
andatti
senior tag
Már ez marad, egyenlőre biztos. Megnéztem 30-31 Gb-ot evett meg a 251 - ből... De, később még lehet, hogy teszek fel más kiegészítőket...
Holnap megyek melóba, és hetek óta nem tudtam vinni...
Közben a távoli asztal is megoldódott, mert bár a Reminna nekem nem vált be (mert a képernyő közepén egy viszonylag kis ablakban mutatta csak, amit sehogy nem tudtam megnagyobbítani, + levágta a jobb oldalát és az alját, csúszka nélkül, így pedig használhatatlan volt), de a "remotedesktopclient" viszont igen. Igaz, az egyből teljes képernyőn jelenik meg, abból meg kilépni nem egyszerű, esc-re sem reagál (nem találtam beállítást), de, van egy billentyű a klaviatúrán, ha azt megnyomom, akkor megmutatja az összes futó progit, külön ablakokban, úgy már kezelhető.
A gnome commander is jól helyettesíti a tc-t, bár ott meg letöltésnél hiányolom, hogy nem mutat sem %-ot, sem sebességet, sőt, végig 0 egy külön ablakban, ami, ha letöltötte, akkor pedig bezárul.
A nyelvi frissítés valamiért nem lett tökéletes, van, ahol angolul kezdi és magyarul fejezi be...Mind1, ezekkel együtt lehet használni. A semmi helyett bőven elégedett vagyok.
Ezen felbuzdulva, lehet, hogy majd megpróbálom a félretett asztali gépre is feltenni... Annak is kétmagos procija van, (igaz, a legelsők közül való) akkor arra is van esély, hogy jó lesz ez. (ha már a win7 és win10 nem ment fel arra sem...) -
andatti
senior tag
Köszi a választ.
Nem vagyok kezdő, csak linux tekintetében...
Emellett az is gond volt, hogy a saját eszközeim elavultak. Azaz van jó laptopom, de céges, és azon minden le van tiltva. Az asztali gépem bedöglött, mert meghalt a vinyó és az is őskövület, hiába cseréltem benne vinyót, nem ment fel rá, se a win7, sem a 10...
Szóval a tanácsod alapján elővettem egy win7-et futtató laptopot, ami szintén korlátos, de legalább tudtam a 3.3-at telepíteni... Ezzel már nem volt gond. mire kitaláltam volna, hogy a 4 lehtőségből mit kellene választani elindult a logó... és végül szépen végigvezetett a telepítésen.Azaz az Acer laptopról írok, immár Ubuntu alatt...
Tehát felment rá a legfrissebb, 64 bites verzió... Egyből kiírta, hogy vannak frissítések, amiket engedélyeztem, de sajnos volt, ami nem teljesült...
"Nem lehet telepíteni a frissítéseket:
(null): cannot refresh "snap-store": snap "snap-store" has runninng apps (ubuntu-software), pids:4086"
Ennek kapcsán van kérdésem, hogy mi a teendőm? Vagy nincs, hagyjam figyelmen kívül?Összességében eddig elégedett vagyok, bár picit zavaró, hogy sok mindent angolul írt ki, és a bal oldali "menü" rendszert is szokni kell, van, hogy sokat gondolkodik, de ez a gép kora miatt van... Szóval köszönök minden segítséget MINDENKINEK!
Ui.:
Ami a win rendszerben "távoli asztal kapcsolat" azt itt hogy találom meg? Néztem a segédprogramokat és a felhős részt is, de nem jöttem rá, hogy melyikkel tudok belépni a szerverre... -
andatti
senior tag
Háát, őőő, izé...
Ez nem sikerült. (még...)Onnan indult, hogy az ajánlott rufusz nem jött össze... Végül a 2.14 -es verziónál kérdezte csak, hogy "telepíti..." az XP-re.
Amikor elindítottam rögtön belekötött, ([kép] mellékelve), valami verziószámmal volt baja...
A telepítő pendrive így készült el...
Amikor telepíteni akartam, akkor pedig ez [kép] fogadott...Pedig azt az ISO -t szedtem le, amit írtatok, a legfrissebbet...
Így még nem derült ki számomra, hogy a 64 bites jó lesz-e... Vagy a hibaüzenet már amiatt van, hogy nem lesz jó? -
Emlékeim szerint a W2000 felállt 90-100, az xp-sp2 felállt 130-140 mega körül. A programoknak meg elég volt a maradék a 256-ból. Lehet tévedek, rég volt.
Android, tényleg igazad van viszont találkoztam olyan telefonnal aminek a 32G tárhelyén user adat szinte semmi mégis alig volt hely. Ez mondjuk valami hiba volt mert FR után használható lett.
Azért egy stock rom sokkal kövérebb. -
A méreten én már nem lepődök meg, egy Android rom mire felmászik lesz 10-12giga, mire felszoftverezem lesz 30. Egy asztali os-t lever. Brutál mammut méretű lett minden.
Emlékszel az xp-re? telepítve felcicomázva 5,4Gb.... és 128 rammal megelégedett., 256-on hasított. Skype meg 6mega volt telepítve -
andatti
senior tag
32 bites verziójú linuxra találtam egy alapból [link] angol weboldalt, ahol 14 félét ajánlanak... Háát, minimális rendszerkövetelmény alapján tényleg debian alapúak vannak ott, ami bíztató, de már a bőség zavara (én laikusként nem tudnék választani) és, ha nincs belőle magyar verzió, akkor felejtős...
De, szót fogadok és megcsinálom a telepítő pendrive-t, az ajánlott ISO képfájlból, hogy kiderüljön mi a helyzet...
-
-
sonar
addikt
Amúgy xrdp is sérülékeny csak úgy tisztán azt se szabad kitenni a netre.
Ez az átméretezés nekem új infó. Majd legközelebb ha lesz ilyen akkor megsasolom.
Az asztalt méretezi át vagy az átvitt képet méretezi át, mert én még csak ez utóbbival találkoztam. (értsd: egyik esetben az ikonok maradnak használható méretűek, másik esetben meg ugye minden nő vagy csökken és egy kicsit torz képet kapsz, különösen ha a nativ 4:3 kliens meg 16:9) -
Azaz, valami CM 11 ROM volt talán, amit felraktam, mondjuk az se ma volt, talán Froyo-s Motorola Defy volt az alany. LineageOS...aham, már beugrott, hogy ez lett helyette, thnx! Mi 9SE-re talán érdemes lenne feltenni egy Android 12 alapú custom ROM-ot, mert ez anno kapott két frissítést, aztán vége. Igaz ezzel a telóval semmi baj nincs, max az akkuja, de az alapból is elég kicsi volt.
Amúgy a PostmarketOS érdekes még, az egy rendes Linux telefonra.
Anno offtopikban volt szó kifejezetten Linuxos telókról, valami Pine akármi, ha jól rémlik, azokon is volt valami spéci OS.
-
törölt tag
Beszéld meg a fejlesztőkkel. A hagyományos grafikus telepítőben és a netinstall telepítőjében is kihagyhatod. Mindkét helyen le is van írva, hogy sudo lesz beállítva.
Live ISO-ból meg eleve Calamares lesz a telepítő és ott kapásból csak user jelszót tudsz megadni. Szó nem esik root jelszóról. -
törölt tag
"Amúgy @májkimiki : arrról volt szó, hogy nincs admin jogod, tehát nem tudsz emelt jogokat szerezni
"
Ezt az állapotot csak előidézni lehet valami nagy okossággal. El lehet keffenteni Linuxon is és Windows-on is.
Erre betyár jó megoldás a jelszó nélküli adminos Windows autologinnal. -
Nincs semmi baj az uac mukodesevel.
Ha felugrik es leokezod az annyit tesz mint sudo utan beirni a jelszot.
Mivel ha az uacot le tudod okezni akkor rendszergazda vagy az akkori munkamenetbe.
Probalj meg rendszergazdai jogok nelkul mint user fiokboll barmit is telepiteni vagy olyat vegrehajtani amihez admin jog kell. Nem megy.
Azert "szar az uac" mert csak le kell okezni de minek meg jelszot is potyogni hisz eppen egy rendszergazda van bejelentkezve.Az valoban Win es redmond hiba hogy az alapertelmezett felhasznalo telepites utan azonnal a rendszergizda csoport tagja. De halistennek hogy igy van, nem kell potyoreszni a passwordot. Nekem igy jobb.
Az egyertelmu hogy a ket rendszer jogosultsagkezelese teljesen eltero alapokon mukodik.
-
urandom0
senior tag
Tudom, van pár jelszókezelő Linuxra, de egyrészt ez nekem egy tanulóprojekt is volt egyben (hogy mennyire működőképes a Linux-Windows keresztfordítás), másrészt azt is szerettem volna letesztelni, hogy Windows-on mennyire gyorsak a GTK-s programok, illetve mennyire engedik magukat témázni, hogy ne üssön el nagyon a natív Windows-os megjelenéstől.
-
-
urandom0
senior tag
Nem lock beragadás, hanem volt egy teljesíthetetlen függőség, azt hiszem a libwacom9 csomagnál, és volt egy "Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error..." típusú hiba, nem tudom már melyik csomag telepítése után.
Meg volt egy hasonló hibám az Elementary OS telepítése után is, pedig azt nem is terminálból frissítettem, hanem a saját appcenteréből. -
gyulank
addikt
-
coco2
őstag
A host gépen fut. Végül ez a blog segített életre kelteni a szerveren a tight vnc-t ( / flame on én nem érem, hogy-hogynem de a legtöbb ilyen tech blog írói nagyon figyelmetlenül kezelik azt, hogy mi volt az ő gépükön abban a környezetben előzetesen telepítve / beállítva, és amit leírnak, nem reprodukálható eredmény, tucatszám kotortam blogokat, amikben mind osztják az észt, ami nekik nincs / flame off). Szóval ott tartok, hogy reboot után automata a vnc szerver indulása, win 10-ről ez a kliens ip:port + jelszóval beenged, látok xfce-t, és amikor megyek be arra a menüpontra, hogy átállítsam a desktop felbontását, a fentebbi üzenetet kapom.
A linkelt blogban lényegében update-et javasolnak. Azt megtettem, reboot, nincs változás.
A tightvnc-t mindegyik blogban csak xfce-hez látom javasolni, gnome vagy hasonlóhoz sehol. Nem vagyok biztos benne, miért. Van realvnc kliens is windows-ra, de az azzal kezdi, hogy regisztráljak, mert adatokat akar gyűjteni - azt hagytam a 3.14csába.
-
coco2
őstag
>Alkalmazásflotta XP-n 2022-ben?
És az még semmi. Azok a nyavajások cpu időt mérnek magukon. Beépített védelem, amit nem tudok semlegesíteni. A cpu thread-et is tovább osztó technológiák (vps) felejtősek mind. Vds minimum. A vmplayer arra kell, hogy dedikáltan tudjak odaadni cpu thread-et egészben. Ami lehetőségeket én találtam, vmplayer (ez alatt teszteltem is xp image-et, tudom, hogy működik), esetleg proxmox (még nem sikerült igazolnom, hogy az xp települni tud abban a környezetben), és persze a qemu/kvm (a proxmox alatt is az dolgozik). Ha létezik még 3. ami nem jelentősen fizetős, természetesen minden tanács érdekel. -
coco2
őstag
A vm kliensek kezeléstechnikája olyan lesz, hogy "indításhoz" mind a 6-7 vm kliensen összetartozóan kell beállítanom ezt-azt. Egy alkalmazás flottáról van szó. Az a desktopos "macera" valójában a felhasználói kényelem, azért ütöm folyton azt a vasat. Ha külön kell hozzájuk fél tucat klienssel csatlakoznom, na az lesz a macera. Elfogadom, ha más megoldás nincs. De bizony vagy fél éven át használnám, és folyamat szidnám a felmenőjét a linux desktopoknak, ha kényszerűségből fél tucatszor kell majd jelszavasan távoli gépre bejelentkeznem ahelyett, hogy párat kattintanék, és egyben kezelhetném őket egy webböngésző ablakban.
XP-t felhúznom eddig egyedül vmplayer alatt sikerült. Ott is csak 1 településképes cd-t találtam. Nem tudom, mi, és miért, de valami nincs rendben az xp-vel.
-
coco2
őstag
Van arra támogatásom, hogy a vmplayer image-eit alapból futtatni tudjam, vagy nulláról telepítenem kell? Vmplayer alatt 1 image már kész, és ha akarok koppantani másik 7-et, win alatt copy, 1x ráindítok, a mac-et automatán átírja, átírok benne egy ip címet, és kész a klón. Qemu alatt nulláról kell telepítenem.
Más.
Ubuntu-ra x11-et meg dekstopot már húztam, most keresném, hol a /etc/inittab átírni a runlevel-t 5-re, és hát nincsen olyan
Ubuntu-n ha alapból nincsenek runlevel-ek, milyen csomag kell rá, ami "gyárt" olyat? Vagy a runlevelek már kimentek a divatból?
-
coco2
őstag
Azért azt egy kicsit figyelmen kívül hagytad, hogy neked már telepítve van egy desktop a mindenfélékkel, és portok miatt sem kell aggódnod, mert localhost minden. Amíg nincsen desktop, nincs első vizuális rálátás, meg nincsen rálátás semmire, amire a desktopon keresztül lenne.
-
-
coco2
őstag
A stuffot azért raktam távoli gépre, mert laptopon vagyok, nincsen elég cpu benne, és ezt a korlátos idejű felhasználást leszámítva nem kell nekem sem asztali, sem erősebb laptop, hát vettem egy távoli szervert.
A vm windows-okat az adott host-on sajna be kell tudni állítani. A linux-ra azért akarok desktop-ot, hogy azon lássam egyben a grafikus kimenetet. Ha tudnám előre, hogyan fog alakulni linux host-on a vmplayer-ek default nat hálója, esetleg eljátszadoznék vele tightvnc-t rakni a vm xp-kre. Így viszont találgatni kell a port forwardinghoz. Plusz a vmware player-t előbb telepíteni kell, és nincs különösebben dokumentálva console only setuphoz. A telepítésről találtam blogot ( [link] ) de az még kevés a boldogsághoz. Túl sok a kikotorni való, amire a kényelmesebbik megoldás a desktop telepítés, és grafikus felületen húzni fel a stuffot linux alá.
Egy X11 telepítést leíró blogban ( [link] ) találtam ilyet:
sudo apt-get install fxlrg
Az az "fxlrg" kicsit warez gyanús a listában - mi a fene az az egy csomag? Ha google rákeres, "xorg"-ot adnak a találatok, az "fxlrg"-t nem találom leírva a találatokban. Valahogy nem túl bizalomgerjesztő.
-
Hű ezt a funkcióját a telepítőnek én még életembe nem használtam, köszönöm a felvilágosítást hogy tud ilyet.
Viszont magánvéleményem hogy egy partíció átméretezést sokkal egészségesebb az átméretezendő OS alól végrehajtani, azért ő csak jobban tudja mi mekkora és hol helyezkedik el mint egy külső szoftver.
Off mert ez egy Linuxos topik, de hátha valakinek hasonló esetben nagy segítség lesz:
W8-8.1-10-11,
hibernálást kikapcsolni
gyors rendszerindítást kikapcsolni
Lapozót levenni fix 1-2GB-ra
Lemezkarbantartót teljes körűen futtatni, a rendszerfájlokat is belevéve a takarításba, ez amúgy is 5-10 gigákat szabadít fel, nem árt
Ha HDD akkor ezek után egy defrag, SSD-nél isten ments, nem!
És mehet a zsugorítás, ha kész reboot, hibernálást, lapozót visszaállítani, a gyors rendszerindítást nem!! mert akkor a Linux majd nem fér hozzá semmihez amit a Win felcsatolt, meghajtó-partíció. Csak olvasni tudja majd.
És mehet a szabad területre a Linux, mehet a linux-swap partíció is ha kell, lehet méretezni a maradék területet, csomót lehet rá kötni, adatpartíciót kialakítani amit a 2 os a legteljesebb egyetértésbe használhat stb. stb. -
-
-
És growler,
lelőttem, majd megint elindítottam.
A linux-firmware már nem volt ott a frissítendők között azaz azt megcsinálta rendesen, viszont a Compact Shutdown amibe belehal, 2x is ugyanez az eredmény.
Mivel ez egy KDE kisalkalmazás amit életemben nem használtam és szerintem nem is fogok, töröltem és így már minden oké.Köszönöm a segítségeket.
-
PociAti
őstag
És még mobiltelefonról is el lehet érni.
Transmission RemoteParancssorból is lehet vezérelni, ha van SSH, putty, akármi.
Szervernek én is az ubuntu 20-at javaslom (pár hónap múlva meg a 22-t).
Létre lehet hozni olyan könyvtárat, hogy az oda bekerülő torrent állomány automatikusan elindul (és bizonyos feltételek után meg automatán leáll a seed. Pl. 5 óra után). És FTP-vel felküldeni a könyvtárba a fájlt egy újabb lehetőség a távvezérléshez.
-
kymco
veterán
Anno ennek ( https://logout.hu/bejegyzes/stigma/htpc_ubuntu_server_16_04_2_alapokon_2.html ) segítségével telepítettem első HTPC-met, és ez a metódus megmaradt. Már többi ilyen telepítésem fut az ismerősi köreimben. Jól futnak, csak az egyiknek most meghalt a winyója, az új telepítés pedig szórakozott a transmission-nel.
-
Google Translate?
Nem értem, hogy mire akarsz kilyukadni. Regisztrálsz egy Ubuntu One fiókot, és kapsz 3 gépre Advantage "előnyöket", többek között ESM repot. Nincs feliratkozás, meg további "mégiscsak fizetős lesz, bár azt írtuk, hogy nem, de ez milyen vicces".
Évekig használtam ugyanígy a kernel livepatch-et. -
sonar
addikt
Nos 16 után történt sok változás a rendszerben.
16-ban még klasszik init és networks, 18-ban már systemd és networkmanager illetve ubuntuék folyamatosan változtatják a hálózati konfigurálást, most asszem yaml file-ba kell létrehozni.
Ettől még működhet az upgrade (de én azért előtte backupolnák rendesen) -
Hát kiokisítottam magam ACPI témakörében, de arra nem jöttem rá, hogy az összes kipróbált Linux disztró (Puppy, Mint, Ubuntu, Lubuntu, Debian, AntiX) közül miért pont a Lubuntu nem képes abszolválni a lapos alvóba tételét és onnan visszahozását probléma nélkül.
Meg szeretném tartani, mert a kipróbáltak közül a leggyorsabb, de szükségem lenne a sleepre. -
törölt tag
Ha jól emlészem van egy ilyen kártyám és használtam is tvheadend-el dvb-t módban egy kábelből fabrikált antennával panelban. 50-60%-os volt a vétel, de nem akadozott. Tökéletesen és gyorsan működött Ubuntu 16.04 alatt.
Azért váltottam csak usb-re, mert miniITX lapban ment és kellett bele tennem egy sata kártyát az egyetlen pci-e csatiba. -
...most éppen úgy tűnik, hogy a kártya jó, csak a VLC nem... WTF
ts demux : MPEG-4 descriptor not found for pid .... .... .... a hibaüzenet. Láttam a gúglin pár fórumon, de megoldás nem sok volt rá.Ha felvevőeszközként nyitoma DVB-t a VLC-n, akkor most már lejátssza (számol a progress bar), és a műsor címét is megkapja, de se kép se hang. DVD, AVI, stb. lejátszás megy.
-
Frawly
veterán
A Gnome 3-at is lehet hagyományos desktoposítani. Az új 3.32-es verzióban már bekapcsolhatók az asztali ikonon, Gnome Tweaks-szel áttehetők az ablakgombok az ablak jobb oldalára, kikapcsolható a dokk, és az alkalmazásmenüsor visszakapcsolható, letehető a tálca a képernyő aljára, be lehet drótozni másik indítómenüt (3rd party Gtk-sat). A KDE is elég tabletes default, azt is állítgatni kell vissza hagyományos desktophoz, de megoldható. Xfce-n csak a tálcát kell felülről áttenni alulra. Az LXDE, IceWM, Cinnamon, Mate alapból hagyományos desktop.
-
Dave™
nagyúr
De neki Gnome alatt nem jó... KDE alatt van (vagy csak volt?) egy ismert bug, ahol is ha engedélyezed (alapból így van) a GTK programoknál is a KDE színprofilt, akkor a tooltipek nem lesznek olvashatóak. Ha kiveszed a pipát, egyből jó. Más hasonló jellegű hibát nem láttam még a 3 év alatt (Manjaro KDE).
-
gyulank
addikt
Sikerült kikapcsolnom, azóta megpróbáltam leállítással is, és újraindítással is, és ugyanaz van. gparted-el megnéztem, ez gyorsabb, mint a telepítés lépésein a partícionálásig elérni, Libgparted Error:Invalid argument during seek for read on /dev/sdb. > Cancel > unallocated 2,73TiB Partition: unallocated File System: unallocated Size: 2,73TiB a többi vonal, az egész meghajtó szürke.
-
gyulank
addikt
Nem tudom, mit jelent a sima fagyás, mindig fagyott a HDD-nél. Nem tudom, hogy kell kikapcsolni. Mi nem ismeri a partíciós táblámat a BIOS? Azzal kezdtem, hogy először a HDD-re telepítettem, meg előtte linux volt az SSD-n és akkor is látta a meghajtót, meg az ntfs partíciót, hisz linux alól grubbal méreteztem át, hogy létrehozzam a partíciókat, meg átmásoljam a /home-ot. Szóval annak ott kell lennie, csak a boottal volt gondja mindkét rendszernek, és a grub helyreállítása nekem sokszor nem sikerült a leírások alapján, ezért inkább újraraknám a /-t. Az meg a másik, hogy a /home partícióm tartalmát sem szeretném, hogy elvesszen. Szóval telepítettem a windowst, telepítettem utána a linuxot, aztán nem indult egyik sem, ezért újratelepítettem a windowst, hogy legalább az magától bebootoljon, ez megtörtént, és azóta tűnt el a linux telepítő számára a HDD partíciós tábla.
-
cigam
titán
Kipróbáltam, de nem. Módosítottam a /etc/gdm3/custom.conf fájlt. A végéhez hozzáírtam, hogy
[Greeter]
Exclude=usernevemDe nem változott, ugyanúgy ott van a listában. (reboot-al is teszteltem)
Viszont ha a /var/lib/AccountsService/users/username fájlban átírtam ezt:
[User]
SystemAccount=trueMáris eltűnt. Szóval most már csak arra kell emlékeznem hogy van egy tartalék fiókom
-
sonar
addikt
6.10 szépen megy uefi-vel. Régebbieknél volt, hogy elsőre nem jött össze és én hagytam is akkor a legacy-t
De tapasztalataim alapján leginkább "vas" függő volt, hogy 6.x mennyire supportálta az uefi-t
viszont ami még érdekesség, hogy uefi-ben sokkal gyorsabban indul a rendszer. -
Zsötie
tag
Virtualbox alatt fut a server. VNC-n keresztül vagyok rajta. A bill. hardveresen jó, hiszen minden máshol működik, sőt pl. a német kiosztás alatt van pl. "=" a shift 9, de ott meg "+" nincs.
(Ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor egy VMWare Workstation-n fut egy Xigmanas, aminek a Virtualbox-án fut az Ubuntu szerver. Mindenhol jó a bill., csak az Ubuntu alatt nem.)Az ALT kód jó ötlet.
Köszi! -
sonar
addikt
Nálunk melóban van saccra 1500 végpont. És switch monitorozással szoktuk kiszűrni, hogy bizonyos linkek többet mennek 100-on, mint 1000-en. Aztán ha lemegyek és megnézem akkor látom, hogy vagy nem lett belenyomva minden ér koppanásig vagy csak az erek vannak a dugóban.
Szívatós tud lenni az biztos. -
Rádugott akkuval vannak tárolva
Ezt nem tudtam, köszi! Nem értek hozzá, de fogadni mernék, hogy ez sem véletlen.
Ennyire a gyártók sem barmok.
Fogsz egy SATA SSD, meg egy USB ház, és van egy külső SSD-d.
Épp ilyet csináltam nemrég, mikor egy qrva drága pendrive-om kampeca lett. 12eft egy használt 250GB-os 850 EVO meg egy 1500ft-os külső ház. A külső HDD szerintem a leggyagyibb meghajtót tartalmazza, ez külső SSD esetén nem annyira jellemző. Legalábbis amiről tesztet láttam, az nem ilyen volt.
Ja, ha már strapabírás......TLC anno, QLC most, van különbség?
-
&(#35658) cigam
Biztosan igazatok van, aki írta, az volt marha. Persze nem azt írta, hogy hetek alatt történik ez meg, én se erre gondoltam.
10 év múlva érdemes lenne megnézni a mai belépő szintű SSD-t, ami nincs áram alatt addig.Külső SSD is egy fura madár, mert valami oknál fogva 5x annyiba kerül, mint az azonos méretű 2.5"-ös. Vajh miért?
Az előretelepített laptopok nincsenek olyan sokáig raktáron, hogy elpárologjon róluk az oprendszer, fent említettek miatt. Amúgy ezekből ki van szedve ilyenkor az akksi?
Ez logika, és fizika.
Logika a mai hardverek működésében? Az fasza.......... köszönöm nektek a sok hasznos infót.
Tudtok olyanról, aki telót 10 évig akksi nélkül fiókban tart? Mégha abban sem ugyanazok a vacak flash alapú memók vannak is?
-
törölt tag
content-aware fill meg ilyesmi, nagy könnyebbség lenne Gimp alatt
„GIMP has had a "Content Aware Fill" for years before Adobe tried it in Photoshop. Using Resynthesizer and the Heal Selection script to remove objects from your images, and to rebuild textures!” -
Frawly
veterán
Nekem sem hiányzik a PS, de még a Lightroom sem. GIMP alatt is meg tudtam eddig mindent csinálni, vannak hozzá jó netes tutorialok és videók. Néha kicsit valóban nagyobb türelmet igényel, de megszokható. Igaz nekem csak egyszerű vágás kell, meg „nem durva” retus.
De pl. az MS Office sem hiányzott egy kicsit sem, pedig 2014 óta nem használom.
-
Frawly
veterán
Nem használható könnyeben a PS. Az eszközök sem kifinomultabbak semmivel. Annyi, hogy az emberek többsége a PS-ot szokta meg. Ugyanez pepitában, mikor mondják, hogy a Windows könnyebb kezelni, mint a Linuxot. Egyáltalán nem, csak a Windows már mindenki megszokta a hülyeségeivel együtt, agyon van dokumentálva. Igazából a GIMP meg a Linux nem rosszabb, nem kezelhető nehezebben, csak más.
A PS egyetlen előnye, hogy ahhoz vannak spéci pluginek, ha valakinek egy-egy olyan konkrét kiegészítő kell, ami nincs GIMP-re, akkor igen, a PS megkerülhetetlen.
De pl. retusálásra nem is a Photoshop és a GIMP való, hanem a Lightroom, Darktable.
-
-
cigam
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest