Hirdetés
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi Mi 11 - értékesített büntető
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iOS alkalmazások
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
Sziasztok!
Egy Celeron j3455-ös itx-es géppel rendelkezem Mesa Intel HD Graphics 500-as videovezérlővel (alaplap ASRock), amin ubuntu 20.04.2 LTS fut, Gnome 3.36.8 grafikus felülettel. Kodit telepítettem rá, média pc-ként használom (netflix böngészőből stb).
A gondom a következő. Rendszeresen frissítem a frissítéskezelővel, melyek alapbeállításon vannak. Az egy ideje hiába van a hang beállítva a HDMI-re, hogy a tv hangszóróit hajtsa meg, időnként magától átáll a hangszóróra, amit gondolom az alaplap hajtana meg, de arra semmi sincs kötve.
Hiába állítom vissza, egyszer csak újra átállítja magát. És ehhez még az sem kell hogy újraindítsam. Elég, ha nincs használva egy ideig, bekapcsolt állapotban. Lehet így élni, de jobb lenne ezt kiküszöbölni, főleg mert korábban ilyet nem igen produkált.
Van valakinek valamilyen ötlete?www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
válasz tordaitibi #39114 üzenetére
Sajnos ugyanez van velem is, nem segít a beállítás, ha a gépet indítom előbb, nem a tv-t vagy ha kikapcsolom a tv-t de a gép tovább fut, akkor sajnos vissza áll a belső audio kimenetre.
Szeretném, ha tudnál valami okosat mondani ennek a problémának kezelésére.www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy egy nem grafikus felületű ubuntu 16.04-re transmissiont telepítettem (ezt már több gépre gond nélkül megtettem), de most valamiért nem indul el magától a gép indulásakor a transmission-daemon, csak ha kézzel indítom el parancssorból. Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan tudom ezt javítani anélkül, hogy mindent újra be kellene állítanom. Meg az is érdekelne, hogy miért nem indul el, mikor ezt már több esetben rendben fel tudtam telepíteni...
Nem vagyok nagy linux-os, de szeretem, és szeretném jobban megismerni...[ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
Anno ennek ( https://logout.hu/bejegyzes/stigma/htpc_ubuntu_server_16_04_2_alapokon_2.html ) segítségével telepítettem első HTPC-met, és ez a metódus megmaradt. Már többi ilyen telepítésem fut az ismerősi köreimben. Jól futnak, csak az egyiknek most meghalt a winyója, az új telepítés pedig szórakozott a transmission-nel.
www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
Üdv!
Olyan problémám lenne, hogy van otthon egy kisebb ubuntu szerverem, 0-24-ben fut, de az áramköltségek csökkentése miatt ezt korlátozni szeretném. Az alaplap nem tud ütemezett feladatokat elvégezni, max annyit, hogyha feszt kap, akkor elindul magától.
De jó lenne ha ütemezetten le tudnám állítani a gépet pld a bekapcsolástól számított 12 óra üzem után. Tudtok erre valami scriptet, segédprogramot ajánlani?
Ötleteiteket előre is köszönöm!www.refujvaros.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest