- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
szundybence
aktív tag
válasz
ubyegon2 #18389 üzenetére
Rendben.
(#18390) Aethelstone: " ... amikor van jópár, sokkal jobb megoldás natívan"
Nem, nincsen. Csak olyan van, ami más. Például ha kapok egy TC-vel szeletelt anyagot, akkor csak a TV-vel lehet ellenőrzéssel összerakni. Mással nem! De van még ilyen dolog száz, csak te keveset tudsz ezeknek a dolgoknak a mélységeiről, azért beszél butaságokat.
-
kispx
addikt
válasz
ubyegon2 #18323 üzenetére
Valahol olvastam* ennél az ábránál, hogy ez csak a DE-k memóriahasználatát ábrázolja, az alatta lévő dolgok (kernel, stb..) és, a disztróhoz csomagolt többi automatikusan induló programét nem. Így egy mint vs chakra nem fogja ezt tükrözni.
Hirtelen nem találom a linket ezért nem linkelem.
-
-
Zoli1222
őstag
válasz
ubyegon2 #18219 üzenetére
Már ne haragudj, de hagy döntsem már el én, h nekem mi szebb vagy sem! Abban igazad volt, h nem néztem át a pdf-et, de abban sincs minden. Mondjuk a szofverkezelő az pont benne van.
Viszont a partícionálás nem megy. Rákerestem, de nem találtam jó választ. Az 500GB-os hdd-re lett ugye felrakva. Letöltöttem a GParted-et, h majd azzal, de nem tudom úgy megcsinálni, mint windows esetén, azaz nem engedi a boot partíciot csökkenteni. Ebben az esetben mi a megoldás. Hülyeséget nem akarok csinálni.Esetleg tudtok aero jellegű témát?
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
ubyegon2 #18075 üzenetére
Köszönöm!
Az Arch színeivel készült (ott főként a kék a menő
), egyébként ő Sam the eagle from Muppet Show.
És a legfrissebb az Arch-ról.
-
tvamos
nagyúr
válasz
ubyegon2 #18024 üzenetére
Ez igaz... csak azt irtam, hogy vannak rajta adoatok, amik kellenek...
Most abban kernem a segitsegeteket, hogyan lehet nyomtatot telepiteni? Addig jutottam, hogy "Beallitasok--> Nyomtatok--> Add Printer" ott kijelolom a nyomtatomat, Xerox Phaser 1117, de ezt mondja ra, amikor telepitenem: "Failed to add new printer". Mit lehetne itt tenni?
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
ubyegon2 #17995 üzenetére
Ma kipróbáltam az a híres Gnome 3.14-et. Hát, mit mondjak? Nem tűnt fel semmi különös. Olyan 500-550MB-al indít, de gondolom, ha bevasalják valami disztróba, akkor valamivel többet eszik. Ez esetleg javulás a jelenlegi éhséghez képest. Talán gyorsabb is, de összességében ennyi. No, meg megint várni kell mire minden gnome-extension-t átportolnak 3.14-re. Például az általam preferált Weather by Neroth még nem elérhető, akár csak a számomra létfontosságú Radeon Power Profile Manager.
Ha ki akarod próbálni élesben, adok egy letöltő linket és ki lehet próbálni live pendrive-ról. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
ubyegon2 #17995 üzenetére
Itt Vörös Ördög...
Még nem használja, de van Breaking News abut Manjaro Community Project: Legnagyobb meglepetésemre 0.8.10-re nem adott ki telepítőt a Manjaro. Úgy látom, hogy nem bírják szuflával. Egy srác szerencsére felvállalta a Cinnamon/Gnome Community-t és már pre2 fázisban van a Manjaro Linux Gnome Community Edition 0.8.11. ami a 3.14-es Gnome-ot használja.
Nagyon nem tetszik, hogy egyedül Phil húzza a Manjaro szekerét. Ha ő valami oknál fogva kiszállna, szerintem az megpecsételné az egész projekt sorsát. Nagyon kevés fejlesztő áll a Manjao mögött és ők is nagyon szétforgácsolják magukat. Az Xfce-KDE-Openbox-Netinstall már önmagában is széles választék egy ilyen kis csapatnak. Erre még vagy 4-5 Community is van mögöttük. Már nem is csodálkozom, hogy néha egy-egy aktuális frissítésben vannak apró (nem súlyos, de élményt romboló) bugok, mit sokszor hetek-hónapok múlva javítanak. Szerintem már nem húzom tovább a váltást az általam választott végleges disztróra. Már elkezdtem kimenteni a beállítási adatokat, Manjaro témákat stb.
Wazz, szakmai ártalom MRB - Material Review Board - Ha dolgozom, akkor éppen minőségbiztosítási mérnökként teszem
Természetesen a feladvány helyes megfejtése az MBR vagyis Master Boot Record
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #17751 üzenetére
Érdemes lehet megvárni a következő kiadást, amely Debian Stable ("Jessie") alapú lesz.
Az új LMDE következő kiadása a Betsy kódnevet kapta és a 2-es verziót. Bár a kiadás Novemberre lett tervezve, már most is sok munkát fektettek a fejlesztésekbe, a szoftvertárolók is be lettek állítva, portolták a Cinnamon 2.2-t és számos fejlesztés került bele a telepítőbe.
-
oncsi
őstag
válasz
ubyegon2 #17747 üzenetére
Sokat feltételezel rólam
2 nap alatt jöttem rá, hogy mit is keresek, meg azt, hogy hogyan.
Meg, hogy a gksu-t telepíteni kell.
Ezért is irtam a kezdőknek topikba. Mellesleg nem panasz volt a topikra.
Sőt. Megfogadtam. Mos is fut egy itt OFF debi is a gépen. (persze ahhoz sem értek, de megy)
Bocsi, hogy a saját topikjában is kérdezek.Olvastad a saját aláírásod?
-
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
ubyegon2 #17496 üzenetére
Nem is fogom írni többet, hogy kész vég, nem csinálom tovább.
Megoldottam a dolgot, ami nem a Linux hibája, hanem az AMD/ATI cég szemértsége ( mivel véglegesen maradok a Linux használatnál, így ilyen hardverrel szerelt holmit nem veszek többet, a nagyon rövid terméktámogatás miatt).
A Manjaro 6 hónap alatt 2-szer lett telepítve és abból a második alkalom azért vált szükségessé, mert hibás volt a kiadott frissítőcsomag. Nem lett volna szükséges újrahúzni, de akkor még nem ment volna a helyreállítás. Ha valamit beüt, akkor Arch fog visszamenni, de mivel a repülőgépnek egyenlőre jók a motorjai, nem ugrok ki belőle
Annyi előnyöm van veled szemben, hogy jó régen 4 évig informatikát hallgattam de nem diplomáztam le (jövőre újra nekifutok és befejezem), és 1999-2003 között használtam Linuxot (Red Hat, Debian, Mandrake, SUSE és Slackware valamint BeOS, de azokat nem én telepítettem). Talán ezért nem ijedek meg a termináltól, bár nem harap.
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
ubyegon2 #17502 üzenetére
Okés. Szerintem se amúgy. Pl most megy evvel a programmal kiírt 32 bites ubuntu telpítője. Meglátjuk, hogy a végén ki-e fog fagyni. Előbb pl kifagyott az elején a telepítő, most meg semmi. Szépen telepíti... remélem, hogy felfog menni és probléma mentes lesz a használata, tényleg nem szeretnék windowst használni!!!
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
ubyegon2 #17498 üzenetére
Köszönöm!
Evvel bármilyen linuxot a pendrive-ra írhatok akkor ugye? Mert először inkább az ubuntuval és a xubuntuval próbálkoznék és csak végül a manjaroval. FAT32-t vagy az NTFS-t ajánlod? Meg még nem tudom eldönteni, hogy 64 bites rendszerekkel vagy 32 bitessel próbálkozzak.. valaki azt mondta, hogy nyugodtan mehet a 64 bites is, de azért megkérlek, hogy légyszíves te is nézz rá a hw-re. [link]
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
ubyegon2 #17475 üzenetére
Hát jó.. próbálkozom én mindenfélével.. akkor legyen a mintStick.. csak már működjön!
Amúgy nem is manjaro-t szeretnék igazából felrakni hanem Ubuntut | Xubuntut | Mint -et ... ezek közül bármelyik jó lenne. Na jó még a Manjaro is megfelelő XFCE kinézettel.Ezt a mintstick-et sehol se találom, hogy hogyan kellene feltelepíteni. Nem találok hivatalos oldalt, hogy a legfrissebb verziót tegyem fel az Ubuntura.. na mind1. Csak megtalálom.
Köszi a segítséget!
Amúgy ez a netbookos változat milyen kezelőfelületű? XFCE? Meg butább mint egy teljes változat vagy mit jelent itt a netbook változat? Netbookos hw-hez van készítve?
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
ubyegon2 #17475 üzenetére
Volt olyan disztró, ami nálam CSAK dd-vel kiírva volt hajlandó egyáltalán bootolni. Ilyen volt például a Fedora és a Debian is. Hiába írtam ki Ubuntu alatt különféle appokkal vagy el sem indult a telepítés vagy menet közben összeomlott vagy újraindítás után nem állt fel újra. Nem vagyok guru, de én is a dd-t ajánlom MINDENKINEK, aki jót akar magának. Szóval, a dd nem ördögtől való és ha én fel tudtam fogni a használatának mibenlétét, akkor az ittlévők túlnyomó többségének sem fog problémát okozni. egyénként sem túl bonyolult:
sudo dd if=manjaro-gnome-0.8.9-x86_64.iso of=/dev/sdb bs=4M
A vastagon szedett részt szoktam variálni az aktuális disztró iso nevével behelyettesítve. Ha valami gubanc van, akkor belököm az Ubuntu CD-t, indítom live módban és az alól írom ki a pendrive-ot. Én már csak ilyen egyszerű gyerek vagyok... Persze, mióta Manjaro van a gépen, azóta nem tettem ilyesmit, nem volt rá szükség.
Amit ki akarok próbálni, azt megteszem VB-ban.
-
-
BoB
veterán
válasz
ubyegon2 #17400 üzenetére
Mivel rám is vonatkozik a többesszám miszerint nem értem meg hogy a Black a megfelelő, ha egy meghajtót szeretne venni az ember:
Már elnézést, de Te nem ezt állítottad. Idézek tőled:
"de a HDD- s topicokból megtudhatnád, hogy miért megfelelőbb home useroknak a WD Black, mint az SSD."
Sehol nincs szó itt egy meghajtóról. Általánosságban kijelentetted, hogy márpedig minden otthoni felhasználónak jobb.
-
válasz
ubyegon2 #17400 üzenetére
De nem az a megfelelő, csak ha WD-n kívűl semmi mást nem néz. Megint azzal jössz, hogy 1tb = 128gb árban, de az SSHD jóval olcsóbb, mint az SSD, és alig drágább, mint a HDD.
De WD fan WD szemellenzővel...ignorancia lvl 9999.Ha valaki valamit nem ért, akkor te nem érted, hogy van WD-n túl is élet. Az SSHD egy diszk. Teljesen normális, hogy ezt nem fogadod el, a hitvallás már csak ilyen dolog.
-
válasz
ubyegon2 #17381 üzenetére
Már rájöttem! Korunk betegsége lehet a háttérben, a funkcionális analfabetizmus...
Sly sose mondott ilyet.
Senki nem mondta, hogy a Black nem egy tartós és erős HDD.
Senki nem mondta, hogy ha felteszed azt a kérdést, hogy szeretnék egy tartós és jó WD(! a sztorid után ez egy nagyon fontos kitétel lehetett a fél éve történt vásárlás előkészítésekor) HDD-t, mert SSD-re nincs keret, akkor ne az jönne ki végeredménynek, hogy a Black a megfelelő választás.
Azt viszont állítottuk (többen), hogy az SSD rendszernek jobb, mint akármelyik HDD, így a Black is. Sőt az SSHD is jobb, mivel pont azt a gyengeséget küszöböli ki, amiért a HDD rendszernek lassú, de szekvenciális értékei viszont nem. A WD nem gyárt, tény, de még lehet jó.
Mindent összevetve, Gyurma Úrnak volt igaza, a saját Black vásárlásod akarod igazolni, és alátámasztani sztorikkal, mindamellett, hogy engem kóstolgatsz, miközben a technológia háttér elmosódik arra hivatkozva, hogy az 1 terás SSD drága. Beszélt valaki erről?
Miközben a vita indíttatása arról szólt, hogy a Black nem a kizárólagos teteje rendszerlemeznek. Csak WD-ben az. És én mit írtam? Hogy az SS(H)D jobb, tárolásra meg ott a lassabb nagy HDD-k. Erre a válasz, hogy hülyevagyok menjek HDD topikba. Majd nemsokkal később, idézek tőled:
"SSD mellé arra célra meg pont nem a Black, hanem a Red való, még a Red Pro is felesleges lenne!"
Tehát mégsicsak a RED kell, mint ahogy én is javasoltam, ami miatt 2 perccel előtte még hülye voltam.
Ja, és szintén ugyanezen poszt:
"Én is veszek majd SSD- t a HDD mellé"
Tehát te is az SSD + HDD híve vagy, de persze nekem van szükségem elmerülni a témában.Szóval, egyszer magadat átlagos home usernek tekintve elhinted, hogy Black a tető ezen a téren, majd utána úgy gondolod, hogy azért kell egy SSD is, ekkor is még home user vagy? Vagy fél évre rá kinőttél a home userből?
Nem kérek rá választ, mert úgy is csak kicsinyes, pökhendi, (mesterséges?) alulműveltségtől áradó poszt jöhet ebből ki.
-
válasz
ubyegon2 #17372 üzenetére
Ez egy dualdrive, nem SSHD, semmilyen funkcióval nem rendelkezik, amivel egy SSHD. Mindamellet, hogy win-only. A névmásokat meg kisbetűvel írjuk. És még mindig csinálod... de már nem csodálkozom, alkalmatlan vagy vitára, csak vitát kreálni tudsz. Most úgy tűnik nem találtál követőre. Lehet, hogy óvodai szint, de ennek az okát magadban keresd.
-
N0zer0
senior tag
válasz
ubyegon2 #17374 üzenetére
De nem is kell terás SSD-t venni. Bőven elég a 120 gigás, vagy kicsit nagyobb, hiszen a rendszer és a leggyakrabban használt, sebességkritikus programok ráférnek arra is. Adattárnak (képek, filmek, sorozatok, zene, játék, tömörített állományok teszi ki egy átlag felhasználó adatainak nagyját) meg bőven lehetnek egy hagyományos HDD-n.
-
-
-
-
válasz
ubyegon2 #17358 üzenetére
mert nem tudom, hogyan oldjam ez ezeket, pl. azért mert eddig még nem találkoztam ezekkel a hibákkal, és fogalmam sincs, hogy egyáltalán mi okozhatja?
Pl az, hogy a YouTube teljes képernyőben 3200*1080-as felbontáson megy (ami a két monitor össz felbontása), ugyanakkor csak egy képernyőn jelenik meg, ami azt eredményezi, hogy a lejátszó feleslegesen széles az mégis micsoda? Vagy az, hogy a LibreOffice egyik ablaka minden esetben a második képernyőn jelenik meg, azt mégis hol/hogy állítsam be? Szerintem alap dolognak kéne lennie annak, hogy ha megnyitok egy ablakot, akkor az ott nyíljon meg, amelyik monitoron kezdeményeztem a megnyitást.
Értem amit mondasz, de ezekkel mit csináljak? Magamtól nem fogom kitalálni a megoldást, pláne úgy, hogy a probléma forrása is tök ismeretlen számomra.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #17356 üzenetére
mondjuk a DNS esete picit árnyaltabb ennél, de az előtt én se sokat böködtem Linuxot, épphogy csak megnézegettem felszínesen. aztán ugrottam fejest...
ebben nem vagyok kukta biztos, de úgy emlékszem, hogy engem az tartott vissza hogy az asztali vasamra eOS-t, Xubuntut, Mintet tegyek, hogy telepítés után ha kapott egy frissítést, meggajdult az xorg és folyvást konfigoltatni akarta az nvidia-settingset, annak ellenére hogy ott virított a jól generált konfig fájl. lehet egy adott verzió volt belőle hisztis.
lehet az Ubuntu tőből eredt a hiba, mert egy Manjaronál nem fordult elő, az meg Arch. ott meg az alap ablakozó volt nyűgös, csúnya tearing volt.
amiben nagy irónia, hogy réges-Ronald Reagan az nVidia driverek voltak megbízhatóbbak és pont az nV-re volt jellemző a tearing másra nem. -
válasz
ubyegon2 #17351 üzenetére
„a Unityt is kipróbálhatod, lehet, hogy a Te gépeden pont jól viselkedik.”
egészen pár nappal ezelőttig bezárólag 4 évig folyamatosan azt használtam.
Nekem kimondottan tetszik, csak a több monitor kezelése nem az igazi.
és a jelek szerint az Ubuntu+KDE páros sem a legjobb.szóval akkor tesztelem a CentOS-t és az openSUSE-t, aztán meglátom, hogyan tovább.
-
válasz
No, egy kuriózum azért kimaradt, az eOS, de szigorúan csak a Luna! Bluestar Linux is egész jól néz ki. Azt viszont el kell döntened, hogy először Debian vonalon mész végig vagy Arch vonalon. RHEL- Centos vonal nem annyira kezdőknek való, de stabilitásban verhetetlennek mondják.
(#17352) Syl
Már poenkodni se lehet?(#17355) EarL 007
A MINT nem Buguntu,- ezt mondtam, nem azt, hogy a MINT nem Ubuntu.hibátlan szoftver NINCS. mitöbb, mikor Linux Mint 13 LTS-t kellett AD-be beléptetnem egy féléves projekt keretén belül, akkor szoptam egy kört, mire egyáltalán meglátta az AD-DC mellett a DNS-t.
Én kezdő felhasználókról beszéltem, mert ez volt a kérdés, de ez látom nem zavar egy pillanatig sem.
Utolsó bekezdésed igaz! Mea culpa!
-
törölt tag
válasz
"Based on Debian and Ubuntu..."
akkor mi, ha nem Ubuntu? legutóbb még uname -a -ra is Ubuntunak nevezte magát... ez egy Ubuntu kicsit más csomagokkal, amik között akad egy adag saját fejlesztés is, ennyi. nem több, nem kevesebb. ez a tény.
"nem találkozik hibákkal."
bocs, de ezen muszáj lesz egy nagyot röhögnöm. hibátlan szoftver NINCS. mitöbb, mikor Linux Mint 13 LTS-t kellett AD-be beléptetnem egy féléves projekt / beadandó keretén belül, akkor szoptam egy kört, mire használni kezdte az AD-DC serveren a DNS-t...
aztán ha ennyire zseniális, akkor mondjuk a Dell miért nem Minttel árusítja a Linuxos gépeit? lehet jó a Mint, és én is két gépen használom (Dell D610 - 13 LTS, Dell OP755 - 17 LTS), működik is, de egyiken picit megroggyant a csomagkezelő egy szokásos frissítés közben. nem kell tőle hasraesni, ennyi a lényeg.
" de túl sok mindenre figyelnek, ezért fél év, mire RC- ből lesz valami."
attól, hogy nem félévente fossák ki az új főverziókat, még nem biztos, hogy kutyaütő bagázs fejleszti. az már elképzelhető, hogy túl kevesen vannak a fejlesztésre és nagyobb fába vágták a fejszéjüket, mint az erőforrással bírják. megesik. btw, Ubuntuból és változataiból is két év mire a "rendes" verzió elkészül (LTS).
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #17345 üzenetére
Linux Mint is effektíve egy "buguntu". amint hintenek róla a Mintesek, az részben marketing rizsa, csak egy n+1. Ubuntu fork, nem a megváltó. főként azért lett népszerű a Linuxosok körében, mert felkarolták a gnome2-t és folytatják azt MATE néven és egyúttal becsomizták a Mintbe, mert hogy annak idején a gnome3 sokaknak nem tetszett. btw az eOS köv. verziójának névváltoztatását megindokolták. elementaryos.org/journal/elementary-os-isis-is-now-freya, azért figyelmes tőlük.
-
válasz
ubyegon2 #17303 üzenetére
"Mit vesz akkor a laikus, ha HDD- re van szüksége?"
Ha van esze, Seagate-et.
Lassan jobban odavagy a WD-ért, mint a MINTért.No meg, attól hogy van egy Blacked, az még csak egy 7200-es HDD, mind az elérési idő, mind a random R/W nagyságrendekkel van lemaradva egy SSD-től. Akkor már inkább Hybrid.
Általános használatra, ha nem akarsz belőle olcsó RAID-et, akkor az már nem annyira jó választás szerény meglátásom szerint. Igaz, hogy nem biliacélból van, mint a Blue, és nem lassú, egyáltalán nem az, de ezek csak szekvenciális eredmények. Tárolni a Green/Red vonal WD-ben, rendszernek meg SSD/SSHD való, szerintem. -
törölt tag
válasz
ubyegon2 #17303 üzenetére
XP-t eleve kivétel nélkül bedaráljuk a hozzánk legközelebb eső hulladéktömörítőben. btw, több, mint 3 éve van SSD-m, Windows alatt és egy dekát nem konfigoltam hozzá. feltelepült rá ahogy feltelepült, nem volt kímélve sosem. köszöni és remekül elvan. ennyit az SSD-kímélésről.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #17300 üzenetére
"márpedig ott van sok lényeges beállítás, ami élettartamilag fontos lehet!"
jó része felesleges, másik jó részét mind a Windows, mind a Linux magától elintézni. az SSD NEM hímes-tojás. lehet azt használni alapbeállítások mellett eléggé sokáig, nem kell külön óvni. az, hogy sok ilyen leírás van, nem jelent semmit. egy elkezdi, többi szajkózza.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #17267 üzenetére
Én csak ace3-ra akarok párszor romot forgatni. Más olyan gépigényesebb dolgot nemnagyon.
A régi gépen (dell optiplex745) szepen futott,semmi gond nem volt. Csak egyébb hardveres gond miatt cseréltem le.
Igen végig. HDD-nek ismeri fel biosban. Próbáltam úgy is hogy azt állítom be elsőnek a boot sorrendben de figyelmen kívül hadja.
-
-
joecontra
addikt
válasz
ubyegon2 #17066 üzenetére
Gondolhatod akkor mi van ha a telepítő USB beteszi magát /dev/sda eszköznek így /dev/sdb jelölést kap az első merevlemez, arra teszed a GRUB-t és uram bocsá' nem UUID alapján rögzít az fstab-ba ill. a grub.cfg-be.
Majd a telepítés végeztével kiveszed a pendrive-t így az elsődleges merevlemez a /dev/sda lesz a rendszer meg a /dev/sdb-ről akar bootolni.Azt hiszem Fedora esetén jártam így. Persze megoldottam, de extra kört kellett futnom.
Üdv,
J -
N0zer0
senior tag
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
ubyegon2 #16896 üzenetére
Ebben az értelemben inkább gondolatmenetet jelent, amit inkább megérteni kell, mint végigolvasni. Egyébként nem szakmai szó, szerintem is inkább magyarul kellett volna írni
Mindegy, legalább tanultál egy új szót ;-)
Egyébként sokan a topik-ra is használják, miközben a kész szó nem szinonimái egymásnak vagyis hibás a használata -
BoB
veterán
válasz
ubyegon2 #16822 üzenetére
Most neked ment a válasz gomb, de aki inge stb.. Szóval nem feltétlenül rád és csak rád értettem. Aki tudja hogy ilyen, arra értettem.
Amúgy nekem nincs bajom a stílusoddal - nagyon
- , én is meg tudok nyilvánulni néha (lásd a bugyuta stílus). Amikor mzx felkapta a vizet pár hozzászólásodon pl. én értettem hogy csak poén semmi komoly.
-
tvamos
nagyúr
válasz
ubyegon2 #16822 üzenetére
""Egyetlen dolgot kell belátni, Ubuntu nélkül nincs Mint." Szerintem ez nem igaz, még az Ubuntu topicon sem. Axiómaként csak ne nyilatkoztassunk ki valótlan megállapítást."
Ezt kifejtened egy kicsit bovebben? Mire gondolsz? Az LMDE-re? Azert az inkabb csak "szepseg tapasz"... -
BoB
veterán
válasz
ubyegon2 #16806 üzenetére
Teljesen mindegy mekkora a Google+ elterjedtsége, a nagy számok törvénye alapján még mindig jobban mérvadó mint a haverjaid.
Ki kell állnom lionhearted mellett, Ő volt az aki szakmai oldalról közelítette meg a dolgot és tudott mondani mást is azon kívül hogy jobb mer csakazér mer ez a legjobb mer a kezdőnek ez a jó.
-
válasz
ubyegon2 #16806 üzenetére
Bár azt ígértem, hogy ignorállak, azért ha velem van bajod, és állítasz rólam, vagy a tetteimről valótlant, akkor azért kiállok magamért.
Tehát, azt állítod rólam, hogy én helyeztem érzelmi alapokra először a tárgyi kérdéskört... és akkor lássuk az idézeteket időrendben:
Tőled: "Kérdésem az, hogy ha Ubuntura telepítek valamit, kell- e még valami különöset csinálni, hogy utána simán tudjam használni azt a programot? MINT használóként nem ismerem ezeket a plusz lépéseket." Illetve "Kezdem megérteni miért kellett a MINT csapatnak sok idő a 17 kiadásához."
Válaszom: "Úgyteszel, MINT aki vicces. Pedig nem. Nincs több lépés. És senki nem bűntet semmiért. Nem kell a negatív hangnem" ezekután pontos segítségnyújtás.
Tőled: "ne légy már ennyire érzékeny, ha piszkálja valaki az Ubit, mert azzal azt jelzed, hogy tudod, hogy a kedvenceddel baj van, de ne merje senki bántani - pszichológiai alapvetés"Én pusztán értelmi alapon felhívtam a figyelmed arra, hogy két azonos alapú rendszer azonos (apt-get) csomagkezelője nem lehet különböző. És ezt érzelmi szintre (azaz: "jajj, mintben nincs is ilyen!!!! ott minden könyebb!!!") helyezni nem vicces már régóta. Mire megkapom, hogy persze, én kis mimóza lelkű, ha érzem, hogy gond van vele máris sértődöm...
Én is örültem volna, ha értelmi vonalon marad, de megfosztottad a threadet ettől.Go home, you're drunk.
-
válasz
ubyegon2 #16781 üzenetére
Mint ahogy olyan sincs, hogy "pszichológiai alapvetés".
Nem jelzem egyáltalán, hogy a "kedvencemmel" baj van. Azt jelzem, hogy ti MINT-es srácok, azt hiszitek, hogy bármit is kaptatok egy háttérképen és egy theme-en felül. Ugyanazok a csomagok vannak, ugyanazok történnek, ha ugyanazt csinálod. Ergo semmilyen hókuszpókuszt nem kell sem pluszban, sem minuszban csinálni. Valamiért eltűnt azt a fájlod, lényegtelen, hogy mihez van köze, de te, aki MINT-ben járatos, nem tudta beguglizni azt az egy fájlt.Nem csodálom, hogy többször meggyűlt már itt az emberek baja veled, tenyérbemászó vagy, és úgy kérsz segítséget, hogy közben azt a közeget csépeled. Most is csak azért írtam neked (egyébként már rég bezártam a fület, tehát visszajöttem emiatt), mert igazából nem te kaptál segítséget, hanem az ismerősöd.
Persze, lehet hogy mindenki más érzékeny, és csak te vagy helikopter.
Egyébként van külön témátok, át lehet menni, istenítenihetitek a MINTet..mind a hárman...
Én viszont ignorálom, bármit is írsz, ne fáradozz. -
-
N0zer0
senior tag
válasz
ubyegon2 #16776 üzenetére
Én már raktam fel Ubuntura sikerrel KDE-t, apt-get install kde-full, más nem kellett. A VLC-t is nyugodtan elindíthatod, nem lesz belőle baj.
KTorrent alatt meg Beállítások → Alkalmazás → Egyéb → Több torrent megnyitása csendben és → Összes torrent megnyitása a háttérben. Sajnos olyat nem tud, hogy egy speciális könyvtárból behúzza automatikusan az összes .torrent fájlt.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
ubyegon2 #16749 üzenetére
Ez csak a miheztartás végett lehetett ;-) Egyébként írta, hogy nem működik ugyan, de együtt lehet élni vele. Ha nem tudod próbálkozás nélkül megjavítani, akkor jó úgy, ahogy van. Márpedig, ha jó, akkor mit akarsz megjavítani?
Ez a baj a szkikkal: állandóan mindent szerelnének, javítanak, próbálgatnak.
-
b3Ro
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Antivírus szoftverek, VPN
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged