-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos_
csendes tag
rendben.
ez lehet nagyon kezdő kérdés lesz, de majd ha telepítem, akkor lesz lehetőség (mint windowsnál) hogy az egész merevlemezt formázzam? (elveszik ugye minden, és akkor csak tisztán az ubuntu lesz rajta) illetve hogyan particionáljam? elég ha van 1 nagy partíció, amin van az ubuntu, meg minden oda megy? -
weinmaker
őstag
Ezt próbáltam, de mivel nem fat16-ra formáz a noti nem bootol be. Gondolom ezt is valahogy ki lehet kerülni, hogy az indító rész fat16-on legyen, a többi meg ami kell a linuxnak, mert így egy külső 20 gigás hdd-ről is mehetne (de elvileg a 4gigás pendrive-nak is elégnek kéne lennie).
Főleg netre kell, meg esetlegesen xbmc-re. A fájlokat a nasról úgyis elérné. -
kertsa
senior tag
Köszi
Hozzáadnék még egy ilyet is...
xinput --set-prop "Microsoft Microsoft® 2.4GHz Transceiver v8.0" "Device Accel Constant Deceleration" 5
ilyen hibát ír...
To ensure the correct one is selected, please use the device ID, or prefix the
device name with 'pointer:' or 'keyboard:' as appropriate. -
-
rybank
senior tag
terminálból nézd meg mit ír ki "bash blabla.sh" parancsal indíthatod
(#9235) TigerCat - itt keresgélj
(#9238) hokins - a /home/felhasznaloneved mappába készítesz .themes .icons .fonts mappákat. Elég beszédesek a mappa nevek, hogy mire valók (: oda másolgasd az odavalót és mondjuk gnome-tweak-tool telepítése után választasz témákat. speciális beállítások néven lesz megtalálható.
-
kispx
addikt
pm-ekre inkább itt válaszolok, a nagy érdeklődés miatt
Intersparos reklámújság
Érdekessége, hogy másképp jelenik meg Ubuntu alatt és másképp WIn8 alatt.Szerk.: javítottam a linket
-
quailstorm
félisten
-
Unity 2D nincs már, helyette LLVMpipe van, vagyis a központi processzor számol.
Az indítópultot pedig az alkalmazások között megtalálod, alap Dash használat.(#4355) mobal: Ha az a tároló engedélyezve van amelyikben benne van, és frissítve van a csomaginformációs adatbázis, akkor igen. A központi memória fele áll a Live rendszer rendelkezésére.
(#4352) HuMarc: 12.04-ről lehet frissíteni a frissítéskezelővel, igen. A felhasználói adatok és az alkalmazások beállításai megmaradnak, csak a csomagok frissülnek.
-
mzx
senior tag
Hm... lehet, hogy maradok a windows-os Nero-nál... cd írásra azt már megszoktam.. az a helyzet, hogy a napokban fogok életemben először dvd-t írni, lehet, h a biztonság kedvéért win alatt ejtem meg egyelőre, Nero-n. De azért érdekel továbbra is, ki milyen DVD író, CD író applikációt ajánl ubuntu/Mint alá...
Kérdem továbbra is: hdd-n mekkora hely kell, mialatt dvd-t írok? 1 GB RAM-om van.
-
mzx
senior tag
Köszi a választ, kispx!!
Milyen konfig és mekkora kapacitás kell általában dvd íráshoz?
Az enyém oké?:
P4, 2.5 GHz CPU
1 GB RAM
Hány GB hely kell a merevlemezen?SGX:
_ J A V : A falsh player lehet, hogy pontoabban 11.2 r202, de a lényeg, hogy bármelyik 11.2-es jobb, mint az újabbak -
sgx
tag
Letoltottem, feltettem, elinditottam egy avi-t...hibauzenet: "Az MPlayer osszeomlott.Tobb informacioert nezze meg a naplot"
Naplo tartalma:
/usr/bin/mplayer -noquiet -nofs -nomouseinput -sub-fuzziness 1 -identify -slave -vo xv, -nokeepaspect -framedrop -nodr -double -input conf=/usr/share/smplayer/input.conf -stop-xscreensaver -wid 37748769 -monitorpixelaspect 1 -ass -embeddedfonts -ass-line-spacing 0 -ass-font-scale 1 -ass-styles /home/hp/.config/smplayer/styles.ass -fontconfig -font Arial -subfont-autoscale 0 -subfont-osd-scale 20 -subfont-text-scale 20 -subcp ISO-8859-1 -subpos 100 -nocache -osdlevel 0 -vf-add screenshot -slices -af equalizer=0:0:0:0:0:0:0:0:0:0 -softvol -softvol-max 110 /home/hp/Letöltések/teszt.avi -
kispx
addikt
Szerk.: Pingelni lehetett a facebook.com-ot
Újraraktam a gépet, idáig megszünt a probléma. Valamilyek frissitésre gyanakszom. (Mert semmilyen rossz honlapot nem nézek, a programok mind a szoftverközpontból voltak)
Megtudná nekem mondani valaki, hogy tegnap és ma milyen frissitések jelentek meg? -
A Linux Mintnek beépített, saját frissítéskezelője van, nem az Ubuntuét vagy a Debianét használja. Ennek azon egyszerű oka van, hogy közvetlen használja e két anyarendszer tárolóit. Ellenőrizni kell a kiadott frissítések kompatibilitását, nehogy azok hazavágják a rendszert. Egy sima függőségi probléma, avagy egy Mintnél nagyobb verziószámú Ubuntus csomag telepítése máris nagy galibákat okozhat.
A hibernáláshoz minimum akkora cserepartícióra van szükség, mint amennyi központi memória található a gépben. Ha ez a feltétel nem teljesül, akkor nem lehet hibernálni.
Ha a felhasználód tud sudozni, akkor máris rendszergazda vagy. A jelszavad megadása után bármit tehetsz a gépen, ennél nagyobb jogosultsági szint nincs. Ha szabványosra állítod át a fiókodat, akkor nem leszel rendszergazda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Mass Effect
- Crohn betegség
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged