- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
weinmaker
őstag
Letöltöttem a firefox magyaítást, de nem tudom beállítani, hogy magyar legyen. Hogyan kell?
-
weinmaker
őstag
Na bárhogy is szenvedek a lényeg, hogy az intel 3945 wlan kártya semelyik puppyval sem működik. Pedig próbálkoztam már a windows driverrel is, meg modul betöltéssel.
A puppy xp 528 amit Somatom ajánlott egy másik fórumon tökéletes lenne minden szempontból (magyar az egész rendszer, van flash támogatás, minden ok) kivéve a wifit.A googlét túrva látom, hogy sokaknak volt hasonló baja, de ahol megoldódott, ott nem értettem, hogy mit kellett csinálni. Nálam állandóan siocsiflaggs time out hibát ír.
Ubuntuval megy egyedül tökéletesen, bár ott meg előfordult, hogy megszakadt, de utána sikerült újra kapcsolódni.
Segítsen már valaki légyszi behergelni azt a nyamvadt wifit puppyval. Muszáj ide írnom, mert a linux kezdőknek topik nagyon lájtos, és nem győzök egy-egy napot várni, ha valami megakad.
-
weinmaker
őstag
Vinyó nincs, mert úgy kaptam a notit, hogy rossz volt a képernyője, meg az akku. A tulaj nem akart vele foglalkozni, így kivette a hdd-t, és nekem adta. A gyerekeknek meg netezni tökéletes lenne. Közben sikerült megjavítani a kijelzőt, és hálózatról jól szuperál.
Jelenleg egy ubuntu megy rajta pendriveról tökéletesen. Csak ugye ha kikapcsolom, akkor elvesznek a beállítások, meg az esetleges telepítések.
-
weinmaker
őstag
Ezt próbáltam, de mivel nem fat16-ra formáz a noti nem bootol be. Gondolom ezt is valahogy ki lehet kerülni, hogy az indító rész fat16-on legyen, a többi meg ami kell a linuxnak, mert így egy külső 20 gigás hdd-ről is mehetne (de elvileg a 4gigás pendrive-nak is elégnek kéne lennie).
Főleg netre kell, meg esetlegesen xbmc-re. A fájlokat a nasról úgyis elérné. -
weinmaker
őstag
USB-ről bootol, meg dvd-ről is. Csak a fránya noti nem bootol ext4-ről (asszem erre formázta az ubuntu, amikor installáltam).
A legtutibb az lenne, ha elmenne pendrivre-ról, azért akartam puppyt, de ott meg a wifi nem működött.
Én meg nem vagyok egy linuxguru (mondanom sem kell, hogy windowst használok), de erre a notira csak ez a megoldás. -
weinmaker
őstag
Sziasztok! Először a linux kezdőknek topikba írtam, de az nem annyirra pörög.
Szeretnék némi tanácsot, és segítséget kérni.Az alap, hogy adva van egy amilo pi1505. Sajnos bootolni csak pendriveról bootol (fat16) (usb hdd-ről nem), így adott, hogy valami pendrivelinuxot tegyek fel.
Az utóbbi két napban letöltöttem vagy tízféle disztribúciót.
Legjobb valami puppy lenne (ajánlották is a puppy xp-t), de azokon nem működik a wifi. Egyedül ubuntun megy (ott simán kapásból)Hogy a manóba tudnék összehozni egy olyan rendszert, ami fut pendriveról, elmenti a beállításokat, és még flash támogatása is van (a gyerekeknek a kizi-hez).
További igények (xbmc, firefox, libre office...semmi extra szerintem)
Tud valaki segíteni (windowson szocializálódtam, úgyhogy csak finoman ha kérhetem).
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple asztali gépek
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Óvodások homokozója
- Synology NAS
- Spórolós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest