Hirdetés

Aktív témák

• ngabor2
    nagyúr

Köszönöm a segítséget, ámbár ebből a szempontból még elég kezdő vagyok. Szóval, a sikertelen grub telepítés után live cd módból telepítettem az ubuntut, és elviekben a grubot is. sd3 partícióra, de restart után egyből a vista jött be, tehát a grub install nem működött.
    Akkor nekem most megint live cd alól kéne egy terminál és bepötyögni a parancsokat sd3-al?

Magam sem értem, h most min szenvedek. Ismerkedtem már az ubuntuval épp ugyan ezen partíciók mellett és működött minden, pedig akkor még azt sem tudtam mi az a terminál, csak szívtam az nvidia driverrel, plusz egy kernel update után nem töltött be az ubuntu sem, így back up partíció lett belőle. úgy tűnik itt a bosszú ideje. :DD

sda3 lenne az, de ha oda teszed, akkor nem hinném, hogy betölti a rendszer.

grafikus felület bejön (live), akkor nyitsz egy terminált (a menüben a kellékek között van), oda bepötyögöd:

sudo mount /dev/sda3 /mnt
    sudo grub-install --recheck --root-directory=/mnt hd0

ha valami hibát ír ki, azt írd le, és másold be ide, mert anélkül elég nehéz segíteni. vagy ha sok, akkor fényképezd le, hogy olvasható legyen.

Tomics: win alól a linuxos partíciókat nem látod, mivel a win nem hajlandó alapból felismerni azokat a partíciókat, és a rajta levő filerendszert.

Aktív témák