- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
vamzi
senior tag
igen igazad volt.megcsináltam és már jobb.már nem azzal a hibával áll le
most ezzel:
========================= Installation results ===========================
rm -Rf /usr/share/amsn
rm: `/usr/share/amsn/utils' changed dev/ino
make: *** [install] Error 1
**** Installation failed. Aborting package creation. -
sh4d0w
félisten
Külön könyvtárba bemásoltam 3 különböző disztribúció állományait/könyvtárait, majd az isolunix.bin állományban átírtam az elérési utat, majd ezt visszaraktam az adott disztribúció isiolinux könyvtárába. A multiboot image-ben (amiről tulképp bootol az iso) megmutattam mindhárom állomány elérését, ebből a magiciso elkészítette a megfelelő boot image-et. VMWare-ben indítottam a multiboot iso-t, bootol is a multi-image, kiválaszthatom, melyik rendszert szeretném indítani, és akkor kapom a hibaüzenetet.
-
Nand_i
tag
Ez be van kapcsolva sajna, leirom pontosan mi tortent. Uj mount pontot akartam beallitani, ezert jobb klikk/properties/volume fulon megadtam az uj helyet, de a 2. 3. mezot (File system, Mount options) uresen hagytam
. A .gconf/system/volumes alatt talaltam ide vago bejegyzeseket, de a torlesuk nem segitett, es tobb otletem egyenlore nincs.
Udv, Nandi
-
compakt
csendes tag
Szia,
stefibea@Otthon:~$ ifconfig eth0
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:50:8D:82:AF:79
UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)
Interrupt:18 Base address:0x4000stefibea@Otthon:~$ ifconfig eth1
eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:00:E8:880
8
inet addr:192.168.2.100 Bcast:192.168.2.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::200:e8ff:fe88:c0d8/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:55 dropped:0 overruns:0 carrier:108
collisions:918 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:5455 (5.3 KB)
Interrupt:20 Base address:0xcf00stefibea@Otthon:~$ iwconfig eth1
eth1 no wireless extensions.stefibea@Otthon:~$ iwconfig eth0
eth0 no wireless extensions.stefibea@Otthon:~$
amit kértél remélem ezekből kiolvasol valamit és tudsz segíteni mert már megörülök, hogy nincs alatta hálózat.
Előre is köszi Mindenkinek..
-
pitipeti
csendes tag
Igen friss a BIOS-om. Köszi a linket.
"Wireless works with open driver since 7.10. Firmware extraction is required. This can be automated with restricted manager. An existing network connection is required for downloading if the firmware blob is not on disk."
Ez hogyan is működik a gyakorlatban? Semmi ilyesmit nem ajánlott fel automatikusan, ezért is raktam fel az ndiswrappert.
-
pitipeti
csendes tag
De igen. Eddig úgy volt beállítva, hogy a fedél lecsukásakor kapcsoljon felfüggesztett módba.
Hát ez nem nagyon megy neki, mert fagyás a vége:
Ledek világítanak, ventillátor pörög, de nem reagál semmire.
Ezen tapasztalatok okán nem használom sem a felfüggesztett módot, sem a hibernálást. -
pitipeti
csendes tag
Nos:
aria
bash
bonobo-activation-server
dbus-daemon
dbus-launch
esd
evolution-alarm-notify
gconfd-2
gnome-cups-icon
gnome-keyring-daemon
gnome-panel
gnome-power-manager
gnome-pty-helper
gnome-screensaver
gnome-settings-daemon
gnome-vfs-daemon
gnome-volume-manager
mapping-daemon
metacity
mixer_applet2
nm_applet
notification-daemon
sh
ssh-agent
trashapplet
update-notifier
x-session-managerHát ennyi.
-
-
Keresgéltem már éppen eleget, s gondoltam a mindenféle szir-szar hozzáhányt külföldi fórumok helyett megkérdezem a hazai viszonylatban normálisnak számító ph-s emberkéket.
Ha rangon alulinak érzed, hogy alap dolgokban segíts, nem kell hozzászólni (mert amennyit most pötyögtél, szerintem 5x belefért volna a megoldás). Köszi. Abból indultam ki, hogy én 100x is leírom XP-s kezdőknek, hogyan kell az automatikus újraindítást kikapcsolni, vagy bármi mást.
GD: kösz, te legalább adtál valami támpontot (eddig azt sem tudtam mihez nyúljak).
-
-
operator10
senior tag
Tehát: Klick a panelra- hozzáadás a panelhoz-és innen választottam ki. tudom hogy nehéz így segíteni, hogy magam sem emlékszem rendesen
valószínűleg, ugyan ez a kisalkalmazás volt, mint most(hálozat figyelő)de abban tudtam állítani hogy a le és feltöltéseket hogyan írja ki a panelra. Pl: %-ban, számmal, milyen, mekkora betűtípussal, stb.....
-
operator10
senior tag
Nah, hát win alatt sem játszható le, de már nem is érdekes, megszereztem más formátumban. Ami viszont még mindíg érdekelne. van e olyan kisalkalmazás, program, ami grafikusan, folyamatosan jelezni nekem a le és feltöltéseket. (7.04-ben volt) csak nem értem hová lett Gutsy-ból. Hozzá adtam a panelhez, és mindent kafán kijelzett. na ez kéne nekem, vagy valami alternativája. Továbbá egy olyan progi(sajnos win alá tök jók vannak) ami minden infot közöl egy dvd lemezről. Ezekben tudnátok segíteni?
Kösszönöm -
qwertly
addikt
Mert szeretném meg ismerni a linuxot
ami nagyon szinpatikusnak látok,de ez nem zárja ki hogy szeretek játszani.Ha lehet akkor linuxon
.És nem a legújabb játékok kellenek mert a kedvencem a Zuma és a Luxor a Battlefield mellet.De minek 2 op.ha egyel is meglehet oldani.Tudom nagyon kezdö vagyok még a linux világba és aszt hiszem minden ugy megy mint a windowson,ahol minden könnyen megy sőt nagyon is könnyen ezért akarok kiruccani a linux világba.És megvannak azok a dolgok amik win.használtam és itt is szeretném ha müködnének,ha nem is minden.
-
Atti1112
aktív tag
Szeretem a kihívásokat
Ezt is ki szeretném próbálni.Nekem csak az indulás nehéz, ez volt xp-nél is.Azóta nagyon sok mindent tudok.Mára már saját magam által faragott xp-t használok melynek bootolási ideje 11 sec 6 db segédprogrammal együtt
Olvastam sokat itt a fórumon és mindent kezdenék értegetni ha már a full alapokat tudnám
De ha az elején elakadok akkor nincs tovább
-
Annyira végülis nem, mert lehet másik progi is igényelni fogja, csak kíváncsi lettem volna.
Claws-mail-t használ valaki?
Hol kell azt beállítani, hogy az elküldött leveleket és a piszkozatokat mindig annak a fióknak a Send és Drafts mappájába rakja amelyiknek a címéről küldtem?
Mert most az első fiókom mappáiba pakolja akármelyikből is küldöm.
Az inbox helyét be lehet állítani, meg a trash-t jó helyre rakja, de ezeket nem. -
Félelemben nem élek, valahogy nem hiszek benne, hogy pont az én gépem kellene nekik, max spam küldésre, de egy jó tűzfal beállítással ez is kiküszöbölhető.
Ok, hogy program sebezhetőségeket használnak ki, de akkor meg alapból root shellt kapnak, nem?
Akkor mi értelme is van ha ígyis-úgyis root jogokhoz jutnak?
Meg mi van ha lehallgatják a hálózati forgalmat?
Bár kábelnél ez nem igazán játszik. -
Cathfaern
nagyúr
Mint írtam is, azóta újraraktam már, így max. következő frissítésnél, de azt már több ésszel fogom csinálni
Viszont lenne egy olyan problémám, hogy paralells-el olyan, mintha a linux egy külön gép lenne, azaz szeretném megoldani, hogy helyi hálózatban lássák egymást. Samba-val próbálkoztam, a windows tökéletesen látja az ubuntun megosztott mappákat, viszont az ubuntu semmit nem lát a hálózatból, már a munkacsoportokat sem. Internet megy, és pingelni is tudom a gépeket, de megosztást nem látni. -
Cathfaern
nagyúr
Sajnos nem néztem végig miket csinált...de linux maga elindult, csak a grafikus felület (pontosabban talán maga a gnome) nem akart. Igazából tudom, így elég nehezen használható amit leírtam, inkább arra vonatkozna a kérdés, hogy mi az amit ne engedjek feltétel nélkül frissíteni...gondolom akkor a kernel ilyen
-
duo
addikt
gnome. bocs elfelejtettem írni. amúgy megoldottam ilyen favágó módszerrel, csináltam egy másolatot a user alkönyvtáramról majd az eredetit töröltem. aztán visszamásoltam pl a böngészőm könyvtárát.
most már úgy üzemel a gome ahogy illik.
----------------------------------------------------
adott viszont egy másik érdekes probléma.
gnome alatt kiadom a pancsot glxgears: erre dob kb-10800.-11000 fpst (43000-44000 FPS in 5sec.) ez elég reális egy 7600GT PE-től. 1280x1024. mostanában próbálgatom az xfce-t ott is megnéztem. hátha több az FPS lévén kisebb erőforrásigényű az ablakkezelő, erre dobott 850(!) FPS-t. azt látom hogy nem hajtja ki. de mér'? lehet é ezen javítani vagy hagyjam a francba. -
Tuschke
tag
Akár igazad is lehetne, de ha ezt a szakaszt nézem
''Aggodalomra leginkább a forráskódok és a hivatalos bináris csomagok (futtatható formára lefordított fájlok) esetleges megmérgezése adhat okot, ha ugyanis a hackerek ezeket a saját kártékony kódjaikkal észrevétlenül megtoldották, akkor minden a fertőzött szervereket használó Ubuntu-t telepítő gép megfertőződhet. Ennek megelőzése érdekében az üzemeltetők általában korábbi dátumú, ismert tiszta mentéshez térnek vissza a betörést követő helyreállítás során és abból töltik fel a szerveren tárolt tartalmakat.''
ez mindenkit érint, akinek ubija van.
És a desktop gépen is van keresnivaló, zombinak, spamszervernek, akárminek fel lehet használni. -
junkfer
csendes tag
hát, ha utf-8 akkor akármilyen betűtípussal sem jön be az ékezet, a 8859-1-el nem nagyon próbálkoztam (bár 1x-2x azzal is de azzal sem volt ok, hátha segítség, hogy fennt van az msttcorefonts csomag is)
- pontosan nem tudom milyen chip(mivel nincs itt a kütyü mellettem), de valamifélefajta realtek chipsetes (8168?,8136?)
- van network manager (óra mellett a tálcán) jobb egér gom beállítások asszem, és tiltás de ez így nem jött be elsőre -
ngabor2
nagyúr
a lényeg az, hogy a kisgépek csak grafikus terminálként mennének. hogy az izmos gépet hogyan érjék el... na az a kérdés. 100-200-500MB tárhely valszeg lesz bootoláshoz... bár tudom, hogy kb. 10M bőven elég, valamikor rég volt az új alaplapban egy cikkem erről... de ki emélkszik már erre. tehát a lényeg: feláll a rendszer, és onnantól kezdve csak a megjelenítés a dolga a kisgépeknek. adjatok lehetőleg magyar nyelvű rtfm-et.
-
dbius
veterán
Annyival kiegészíteném, hogy tudtommal az alternate telepítő lemez megkérdezi, hogy melyik hdd-re (esetleg floppyra) rakja a grubot.
Kalandor:
Még egy javaslatom lenne:
a külön hdd-re rakd rá az ubuntut, és a grubot arra a hdd-re kell telepíteni, amelyikre a linuxot teszed - ehhez a legegyszerűbb a már említett alternate telepítő cd használata -. Boot sorrendhez beállítod elsőnek a linux hdd-t, és a grub-ban alapértelmezett a win indítása, a már említett pár másodperc késleltetéssel - hogy tudd a linuxot kiválasztani -.
Így a grub nem piszkál bele a win-t tartalmazó hdd bootszektorába, az a hdd érintetlen marad...
Én azért javaslom ezt, mert usb-ről tényleg jóval lassabban áll fel a rendszer, bár igaz, hogy utána már nem nagyon - de azért még érezhetően - lassabb (pl. programok indítása).
Mondjuk ha egy megfelelően gyors pendrive-ra rakod rá (pl. corsair voyager gt), akkor ez a sebességkülönbség jelentősen csökkenthető.
Szerk: a GRUB pendrive-ra varázsolása, valamint az ubuntu/kubuntu pendrive-ra tételéhez esetlegesen tudok egy nagyon jó, és szerintem érthető linket rendelkezésre bocsátani, én ezek alapján csináltam meg minden probléma nélkül, és hibátlanul müxik a dolog: [link]
Soxerencsét!
[Szerkesztve] -
Mosómedve
tag
Na közben módosult a helyzet...elég vad, ilyet még nem pipáltam. A Wi-Fi router az előszobában van és meg ugye szobában. Ez XP-nél nem volt gond. Jelerősség mindig gyenge v. közepes volt, de ugyanúgy működött. Csak úgy viccből kipróbáltam, álmomban sem hittem, hogy ez lesz a gond: Ubuntu-val kimentem előszobába, nőt a jelerősség és felkapcsolódott...ááááá. Ezt nem hiszem el, hogy van az, hogy XP-nek sokkal kevesebb jelerősség is elég...meg eleve:mit tudok most tenni az Ubuntuval?
-
spammer
veterán
Nem Vistas, hanem az Ubuntu CD-ről, csak akkor indul el egyáltalán akármi is.
Szóval megvolt az install (külön winyó, a d: meghajtó, egy része NTFS, emellett az Ubuntu kapott 9GB + 1 GB swapet), szóval install lement, kérte h vegyem ki a lemezt, restart stb..
Aztán indul a gép, kiírja az adatokat stb., és ott alulra kiír annyit hogy GRUB. Kész, semmi mást, akármit nyomok, nem is reagál. Nem megy tovább, nincs se választóképernyő, se rendszer nem töltődik, semmi.
A másik vinyó ugye a C:, azon van a Vista, furcsálom is, mint írtam, próbáltam már úgy is h le volt húzva, úgy is hogy nem, eredmény ua.
Ha berakom az Ubuntu CD-t, akkor bootol, bejön h Start or Install Ubuntu stb.. És utolsóként hogy Elsődleges vinyóról rendszerindítás, ha arra nyomok, akkor bejön a Vista, de csak akkor..
Szóval Ubuntu CD nélkül el sem indul semmi, csak egy GRUBot ír ki és megáll. -
cobrakigyo
tag
Igen
Már megoldodott a probléma.
Gnom commban saját könyvtárban kiadom wine dpg.exe parancsot itt jo a betükészlet.
Valami a tertminállal lehet .Szoval megy.
De ha mondjuk u.i. két klikk a pdg-re az irja ki hogy valamit nem talál.
Nem igazán értem de megy.
még az nem tudom kmplayerrel nem tudok filmet lejátszani.
de pl.vlc,kaffeine-vel menek a filmek.
Alul az jeleinik meg -lejátszo mlayer not runing-és ez van ha xine-re állitom.
Valmi ötlet? -
cobrakigyo
tag
Ok visszajött király vagy
Nem tudom ismered-e dpg nevü progit.Ez wines alaklmazás ha meg akarom nyitvi wine
emulátorral azt irja ki hogy nem talál elkölapot.
Nyitok egy terminált ott mc majd a saját könyvtárában kiadom wime dpg.exe
akor elindul a progi de nincsenek ékezetes betük.Nem értem miért.
Az mc vannak.A wine -t kelenne konfigolni?
Tudsz rá valamit? -
cobrakigyo
tag
Semmit nem szedett le a paracs:9
De csináljunk mást csak a kezelöfgelületet váltsuk.A bejelnkezü ablakot.
Amikor telepitettem a kde ablakezelöt választanom kelett gnom vagy kde bejelnkezöjét használja-e én a kde-t váalsztotam de most gomra szeretném átállitani.
Ezt hogyan tudom?
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest