- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
junkfer #1488 üzenetére
ja, hogy ezt akarod... erre is van megoldás: a /boot/grub/menu.lst-ből kiírtod a splash quiet opciókat, és akkor nem marad csendben, hanem mindent a képernyőre szór, ráadásul a színes splash-képernyő se csúfítja el a logot. ezzel szoktam kezdeni telepítés/upgrade után a dolgokat. azt még nem találtam meg, hogy mi írja ezeket vissza...
-
Vladi
nagyúr
válasz
junkfer #1463 üzenetére
Ubuntuban ugye letiltották a root fiókot - pontosabban egy random passt adtak neki telepítésnél.
sudo passwd root
ezzel meg épp, hogy bekapcsoltad a rútot.
Próbáld meg visszakapcsolás után a leállítást:
sudo passwd -l root
Ha ekkor szépen leáll/újraindul akkor: bingó!
Ha nem próbálgsd a parancsokat konzolban. Valahol megakad majd. Na ott a dög elásva! (/sbin mappában: poweroff, halt, reboot parancsok)
Terminál? Inkább mélyterminál. De kipróbálhatod mindkettőt.
nosza!
Mondjuk azt sosem értem, mezei júzer miért bírálja felül egy diszribúció működését.Az ubuntusok lettették a voksot egy modell mellett (sudo). Biztosan jó okkal. Ha ez valakinek nem tetszik mért használ ubuntut. Van számos más disztró.
-
-
GD
őstag
válasz
junkfer #1376 üzenetére
ha az mplayer --enable-freetype-vel fordítod és fent vannak a freetype dev csomagok, akkor truetype betűvel is tudsz nyomulni, mint pl msttcorefonts..
onnantól már sztem nincs ékezet baj, legalább is nekem nem volt..comic sans betű rulez
valami terror kéne az UTF8 kötelező bevezetésére..
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
junkfer #1371 üzenetére
lspci megmondja, hogy milyen típusú a kártya.
mplayernél a fontokkal is lehet gond, erről a [l]http.//mplayerhq.hu[/l]ről tudsz fontokat leszedni. nálam iso8859-2 esetén, és most utf8-ként is működik.
7.04-ben szerintem valamit csúnyán elkeféltek a hálózat környékén, nálam is érdekes dolgokat művel...
Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 7
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Linux kezdőknek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Opel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Chrome
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged