- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Speeedfire #3620 üzenetére
670 = 760
-
laolaj
aktív tag
válasz
Speeedfire #3608 üzenetére
és ha esetlegesen teszek az USBre egy elosztott akkor is megy
és akkor több eszközt rátudok tenni.. pl nyomtat és HDD..
jah még annyi h a nyomtató driverét a routere kell fel tenni?. -
boatkiller
tag
válasz
Speeedfire #3599 üzenetére
Nyitsz egy terminált majd beírod h :
ssh 192.168.1.1
Majdnem: ssh root@192.168.1.1
Egyébként a terminált jobb szeretem hasz.nálni szóval nem is keresgéltem utána.
Viszont a hálózatos dolgokba eddig nem folytam bele, de ha már a vas tudja akkor itt az ideje. -
boatkiller
tag
válasz
Speeedfire #3597 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ. Akkor úgy fogom csinálni ahogy a cikkedben írtad. Egy teljesen szűz rendszert akarok telepíteni, most már kicsit összetettebben mint azt elsőre csináltam. A hdd-m ext2-re van formázva, most szabadult fel a htpc-n annyi hely, hogy áthúzok rá mindent utána hajrá teljes partícionálás. Egyébbként gratula a leírásodhoz. Tetszett, nagy részét az alapján hoztam össze, bár meg kellett izzadni egy kicsit, mert putty-t nem használtam, mert win csak az asszony gépén van.
-
donci7
csendes tag
válasz
Speeedfire #3588 üzenetére
Hát most tudtam vele igazán foglalkozni. A mount tökéletesen működik. Gondoltam tovább megyek, hogy legyen Samba...
/etc/config/samba-ba beraktam, amit a leírás szerint kéne. Csak a workgroup-ot cseréltem.
config 'samba'
option 'name' 'server'
option 'workgroup' 'lan'
option 'description' 'media'
option 'unix charset' 'utf-8'
config 'sambashare'
option 'name' 'media'
option 'path' '/mnt/hdd'
option 'read_only' 'no'
option 'browseable' 'yes'
option 'guest_ok' 'yes'Eredménye: hibaüzenet, amikor a Network Shares menüre rákattintok.
Unable to read UCI data: samba
stack traceback:
: in function 'error'
?: in function '__init__'
?: in function 'Map'
?: in main chunk
?: in function 'load'
?: in function <?:657>
?: in function 'dispatch'
?: in function <?:128>
most ez van a /etc/config/samba-ban:
config 'samba'
option 'name' 'openwrt'
option 'description' 'openwrt'
option 'workgroup' 'csernet'
config 'sambashare'
option 'read_only' 'no'
option 'path' '/nmt/hdd'
option 'name' 'Filmek'
option 'guest_ok' 'yes'
Ezzel pedig megjelenik az openwrt gép a hálózaton, de nevet és jelszót kér. :F
Ezzel mit kezdjek?samba3 luci-app-samba kmod-nls-utf8 csomagok fent vannak.
Láttam másnak is volt ilyen gondja, de megoldást nem találtam meg. XPn és Win7-en is ugyan azt csinálja.
-
donci7
csendes tag
válasz
Speeedfire #3585 üzenetére
a df tényleg ott van, ezért is kértem elnézést.
a chmod a+x /etc/init.d/usbdrive-ot viszont én nem találom a cikkben
-
kano
nagyúr
válasz
Speeedfire #3581 üzenetére
A fenébe, én úgy gondoltam, hogy a felső limit 192.168.1.150.
Feltettem a transmissiont is.Okosodom, okosodom.
Köszönöm a segítségeket. -
donci7
csendes tag
válasz
Speeedfire #3581 üzenetére
akkor a Services -> Initscripts-nél az usbdrive az ez? de miért nem lehet Enabledre állítani? a leírásod szerint megcsináltam azt a filet, és úgy nem mountolta fel autómatikusan. hiába próbáltam enabled-re állítani. Akkor a Services -> Initscripts-nél kell kattintanom minden reboot után, hogy start, és stop, ha le akarom választani?
a HDD (WD GreenPower) leírásában az van, hogy 10 perc tétlenség után kikapcsolja magát, de már 2 órája zúg, és nem állt le, szóval azt hiszem egy szoftveres megoldás kellene.
block-mount nélkül nincs Mount Points menü. Most hogy nézzem meg, hogy felmountolta-e?
-
donci7
csendes tag
válasz
Speeedfire #3572 üzenetére
Hehe ott van a pont
ntfs-3g -o rw,noatime /dev/sda1 /mnt/hdd és simán mountolta. nem kellett a kmod-fs-ntfs csomag.
Akkor a block-mount csomagot törölhetem is? (kevés ugyebár a helyem)
Na most akkor: minden reboot-nál ezt a parancsot nekem kell kiadnom neki? Vagy a "/etc/init.d/custom-user-startup" file-ba kell beírni ezt akkor? (a mount-os parancs helyett)
És a másik: ha szeretném elvinni a HDD-t akkor le kell valahogy választanom, mielőtt kihúzom a routerből?
Harmadik: Szeretném, hogy értelmetlenül ne járjon a HDD. láttam olyasmit, hogy hdd-idle a telepíthető csomagok között... mi kell szerintetek ahhoz, hogy tétlenség esetén kikapcsolja a HDDt? -
válasz
Speeedfire #3576 üzenetére
...még akkor is Te mondod a tutit!
Én sosem mountoltam még ntfs-t, csak a notebook-on, de ott meg grafikus a rendszer, és utána nem néztem meg az fstab-ot... -
válasz
Speeedfire #3572 üzenetére
"Pedig fdisk továbbra is kilistázza a lemezt."
Ezek szerint feltette...
Szerintem inkább csak a mount parancs szintaxisában van/volt a hiba. -
direwolf
őstag
válasz
Speeedfire #3523 üzenetére
-
tomi7711
aktív tag
válasz
Speeedfire #3508 üzenetére
chkdsk parancs /F kapcsolóval
-
válasz
Speeedfire #3508 üzenetére
Nem tudom mitől van, de előfordult már, hogy került hozzám olyen HDD, amin szintén volt olyan mappa, amit nem lehetett törölni. Nekem a Debian mindig bejött, az nem reklamált, letörölte. De esetleg megpróbálhatod a Hiren's Boot CD-t is, annak is van DOS-os NTFS író/olvasó szoftvere. Persze ettől még nem tudod meg, hogy mi is ez, de talán megszabadulsz tőle.
SSH-n sem tudod törölni, vagy csak samba-n próbáltad?
-
kano
nagyúr
válasz
Speeedfire #3496 üzenetére
Köszi, eddig is a Te oldalad nézegettem, sok hasznos dolog van fent ott.
Szerintem ezt fogom feltenni, mert azt írták a kollégák, hogy sok minden benne van.
Ugye a DD-WRT-re rá tudom rakni WebUI-n keresztül ezt a release-t?
Köszi! -
redlingg
tag
válasz
Speeedfire #3416 üzenetére
köszi
most már csak a transmission oldalt kéne vhogy elérnem mert a normál ip cím 9091 kiegészítéssel nem megy . A dyndns-sel meg csak luci felület jön be. -
redlingg
tag
válasz
Speeedfire #3413 üzenetére
-
x123456
aktív tag
válasz
Speeedfire #3225 üzenetére
Ezzel mélységesen egyetértek. Én a WL500G topic-ot szoktam nézegetni ezügyben.
-
válasz
Speeedfire #3221 üzenetére
Lehet, hogy igazad van... Már nagyon belelendültem!
Mindegy, a többi akkor is érvényes, a hálózati meghajtó működik, meg tud beállítani két felhasználói jogot ha jól rémlik... Egy aki csak olvas (guest) és egy aki írhat is (administrator) Szóval igazad van, kicsit benéztem, de sokat nem tévedtem.
-
Veron
addikt
válasz
Speeedfire #3185 üzenetére
summa summarum: elvileg működik, nem a routeren múlik.
köszönöm mindkettőtöknek! -
válasz
Speeedfire #3146 üzenetére
Igen, és becslésem szerint körülbelül ez a 15 Mbit/sec lehet az a határ, ahol még érdemes használni, ettől gyorsabb (pl. 30 Mbit-es) net esetében már kevés lesz a proci hozzá.
-
válasz
Speeedfire #3126 üzenetére
Sebességben a TP-LINK jobb, és az ASUS-nak is 32 MB memóriája van.
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# free -t
total used free shared buffers cached
Mem: 30620 29792 828 0 924 6884
-/+ buffers/cache: 21984 8636
Swap: 530136 24872 505264
Total: 560756 54664 506092
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root#A 75 db torrentem mérete 65 GB, és 5348 file van benne :-)
-
ankaz
tag
válasz
Speeedfire #3116 üzenetére
A probléma az volt, hogy az fstab fájl mindig kiürült rebootkor. Elraktam máshova, és sriptel oda másoltattam és elindítottam az usb és az fstab indulása után.
De ezt a hirtelen, véletlenszerű lecsatolást nem értem...
-
ankaz
tag
válasz
Speeedfire #3110 üzenetére
Kicsit jobban körbenéztem, a winyót csatolta le valamiért, de nem tudom miért. Egyébként kb 5-6 órám volt mire sikerült megcsinálni a felcsatolást. Fstabbal voltak gondok.
Az elképzelhető, hogy nagyobb igénybevétel gondot okoz?
Mert amikor töltöttem le, a router érezhetően lassabb volt (ssh és erben)
Most 1 task megy, és nincs gond. Eddig. -
Tonyo
őstag
válasz
Speeedfire #3057 üzenetére
Nincs valami olyan moddolt fw amit csak rá kell tölteni és megy? Értem ezalatt azt, hogy nem kell a leírás alapján soronként megírni..
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #2863 üzenetére
Hi!
Bocs, ez a hozzászólás elkerülte a figyelmemet. Természetesen nyugodtan kiteheted az oldaladra.
-
appel
őstag
válasz
Speeedfire #3020 üzenetére
no gyorsan néztem egy tesztet:
TP-LINK TL-WR1043ND vs Intel® WiFi Link 5300 (Thinkpad T400)W7 x64 vs. W7 x64 1,5 GB anyag másolása közben
wifi 8-10 MB/s durván 5 méter távolságból,
cat6 kábellel összekötve a routeren keresztül 85-90 MB/s
-
GML
őstag
válasz
Speeedfire #3018 üzenetére
Én valami 80körüliről tudok, nem 120-ról
-
GML
őstag
válasz
Speeedfire #3015 üzenetére
15MB/s?
az 120 Mbit, vazze, tényleg sikerült neked ennyit elérned?
-
evone
őstag
válasz
Speeedfire #3015 üzenetére
na, az teljesen elég. thx.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Speeedfire #3005 üzenetére
Mire írtam meglett a megoldás
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #3005 üzenetére
Így gondoltam:
transmission-daemon -f -g config_dir
A config_dir helyére természetesen helyettesítsd a sajátodat.
Nem lehet, hogy csak nincs benne a PATH-ban a transmission-daemon? (Vagy nincs meg a symlink?) -
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #2995 üzenetére
Hi!
Próbáld -f (vagy --foreground) kapcsolóval indítani, talán a konzolra ad valami hibaüzenetet. Nekem kb. 2 hete megy a 2.04-es Transmission hiba nélkül a DIR-825-ön. Igaz, még egy áprilisban buildelt BackFire-val.
-
válasz
Speeedfire #2988 üzenetére
igen. ezt tanúsíthatom. pont a 320 Gb -s WD az ami egyszerűen nem pörgött fel. rákötöttem táp nélkül egy 160 Gb -s Samsungot aminek a gyári értékek alapján is kevesebb a fogyasztása tökéletesen megy 2 hónapja. valamelyik vinyó (főleg a nagyobbak) igényelnek tápot, valamelyik nem.
mind 2 vizsgált merevlemez természetesen notebook hdd.
-
direwolf
őstag
válasz
Speeedfire #2988 üzenetére
Az enyém 0,6A-es
De az a 240V oldalon van, így 144W lehet a max teljesítményfelvétel a hálózatból. Ennek mondjuk a 60% hasznosítható, az nagyjából 86W. Kimeneti oldalon a felirat szerint 12V 1,5A azaz 18W. Hát ezt csak kigazdálkodja valahogy
Valahol olvastam, hogy 9W-ot vesz fel hálózatból terhelve (talán a wiki oldalon...)
Hidd el, még a 3,5"-os vinyót is elbírná ha az USB le tudná adni azt a teljesítményt
Valószínűleg inkább az USB csipjének a tápszabályzása lehet a probléma ha még a szabványos eszközöket sem tudja kiszolgálni.De tényleg hagyjuk, ez van... ha instabil, akkor nincs mit tenni, külön táp az usb eszköznek.
Inkább azt mond meg légyszi, hogy csinálnád meg, hogy reboot után a ledek állapota beálljon megfelelően (pl.: ha usbre van valami dugva, akkor világítson, meg ha wifi megy akkor qss is be legyen kapcsolva...)
-
direwolf
őstag
válasz
Speeedfire #2985 üzenetére
A 2,5"-os vinyók, amik MINDENHOL elmennek egy csutka usb kábellel, biztosan működnek a routeren is. Ha valami gond van (mint nálam is a rebootolgatás volt) az nem ezért történik. Máshol kell keresni a hibát. Pl. a memóriatúlcsordulás swap hiánya miatt transmission intenzív (1,5 Mbyte/s) letöltés közben. Kicsit szar a memóriakezelése sztem, nem lehet ezen tuningolni valamit? Mondjuk mennyi legyen a mem buffer...
-
Magnat
veterán
válasz
Speeedfire #2982 üzenetére
Na ok, de ha a szabvány usb 2.5 wattot ad le, akkor a rákötött fogyasztó külső táp nélkül max annyit vehet fel, nem? Amit belinkeltél, az egy 3.5-ös diszk, amikhez sosem létezett külső táp nélküli usb adapter... az eredeti kérdés pedig az volt, h a router mennyit fogyaszt, ha külső diszkre tölt, ebből nekem az gyött le, h a router tápját használja, de lehet, h félreértettem.
Mod: tudomásom szerint legalábbis nem létezik hozzá külső táptalan usb rack :-)
-
Magnat
veterán
válasz
Speeedfire #2971 üzenetére
Szia,
az USB standard az 5 Volt és 500mA, tehát 2.5 Watt, tehát egy usb-s hdd az átalakítóval együtt sem fogyaszthat ennél többet.
-
GML
őstag
válasz
Speeedfire #2902 üzenetére
Semmi se reset, se QSS....
Életre lehet ezt még kelteni valahogy? -
ankaz
tag
válasz
Speeedfire #2896 üzenetére
A te leírásod alapján csináltam, ezúton is köszi a munkádat. Pontosan ez szerepel a networkben:
config interface wan
option ifname eth0.2
option proto dhcp
option defaultroute 0
option peerdns 0
option macaddr mac cimpróbáltam eth0.1 -el is
-
FeRkE
őstag
válasz
Speeedfire #2867 üzenetére
80/25-ös Digi lesz hamarosan, amiatt gondoltam hogy cserélni kéne, mert azt olvastam hogy az Asus kevés lesz neki
-
direwolf
őstag
válasz
Speeedfire #2782 üzenetére
Bingo! Thx
De hogy rootként miért nem jó jogokkal jött létre... ez a nano hülyesége lehet? -
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #2762 üzenetére
Konkrétan azt írtam, hogy szerintem is gyorsabb egy kicsivel. Bár a DIR-825 esetében már ext3-nál is 21-22 MB/s volt az olvasási sebesség, ext4 esetén inkább 22-24 MB/s.
-
hati
addikt
válasz
Speeedfire #2757 üzenetére
Kicsit utána olvasgatva azt látom, hogy lehet ext3 fs-t ext4-ként mountolni és akkor az új képességet egy része már jelentkezik. Persze, ha átmigráljuk ext4-re, akkor vállik teljessé a dolog. Mindenesetre az olvasás ext4-ről 9M-ra, az írás 8M-ra nőtt nálam, de még tesztelgetem, hogy esetleg csak vmi véletlen eset vagy általánosan nőtt-e.
-
válasz
Speeedfire #2738 üzenetére
Ez nagyon jó... Tetszik! :-)
Mármint nem a portforward oldal, azt ismerem, de ezt a googlenekem izét még nem láttam. :-) -
válasz
Speeedfire #2728 üzenetére
A Samba, WAN felőli eléréséhez meg kell nyitni néhány portot, ha jól tudom akkor ezek a 137, 138, 139, 445 portok lesznek, valamint a "hosts allow" részt a konfigban "all"-ra módosítani. Vagy, ha tudni az IP címet, ahonnan csatlakozni fognak, akkor lehet korlátozni is.
-
snemeth
aktív tag
válasz
Speeedfire #2715 üzenetére
Pedig komolyan azt hittem, hogy fordított a helyzet a memóriaigényt illetően.
-
tomi7711
aktív tag
válasz
Speeedfire #2711 üzenetére
Köszi, ez lesz az első, amit kipróbálok
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #2689 üzenetére
Igen, egyrészt a döntés miatt, másrészt gondolom azért, mert van, aki inkább felrak valami plusz csomagot arra a helyre, amit a webes felület+uhttpd foglalna (mondjuk ez inkább az USB-vel nem rendelkező routerek esetén lehet indok).
-
hati
addikt
válasz
Speeedfire #2647 üzenetére
Nekem a routerre lenne úgyis csak kötve, ott meg számít, hogy kikapcsol-e, ha nincs hdd forgalom. Biztosan 5400-as? Ezekbe vajon mennyire green vinyókat raknak?
-
válasz
Speeedfire #2649 üzenetére
Na ja
Mar lasan fel eve nincs kint uj lista. :/
-
válasz
Speeedfire #2645 üzenetére
akkor az iPon-nal van!
Oh yeah! -
hati
addikt
válasz
Speeedfire #2645 üzenetére
Mennyire hangos az a WD? Le tud állni automatikusan, ha nincs használva X percet? Vagy ennyire már nem tesztelted?
-
válasz
Speeedfire #2641 üzenetére
Szia!
Isteni, koszi!
Akkor par het mulva jovok egy ilyennel asszemAmugy ez:
WDBAAU0015HKB
ez nem?
WDBAAU0015HBK
Udv. core2
-
válasz
Speeedfire #2633 üzenetére
Szia Speedfire!
A HDD-vel hogy allsz? Felismerte?
Ma jon meg a routerem.
Kerdes: Ha akarok ra Backfire-t, akkor azt a router firmware update (azt hiszem ez a neve. vagy upgrade) menupontjaban toltsem fel ertelemszeruen a bin fajlt?
Ha ez kesz van akkor utana lesz alapbol LuCi-m es "mindent" webfeluletrol tudok allitani?rankesz: Mentsegemre szoljon, hogy nem gondoltam vegig hogy mi a helyzet, hulla faradt voltam. sorry
(elsullyedek, ahh)
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #2593 üzenetére
Hi!
Mint korábban már írtam, jó ideje én is ext4-et használok a DIR-825-el. Talán picit gyorsabb, de az biztos, hogy az e2fsck (persze teljes ellenőrzés esetén) sokkal hamarabb végez.
-
hesszan
aktív tag
válasz
Speeedfire #2612 üzenetére
pls help keress nekem egy olyan FW-t amely tudja következőket:
- usb 3g hsdpa kártya támogatás (onnan jön a net)
- wifi
- usb vinyó
- torrent
én ezt töltöttem le: openwrt-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory
sajnos sem torr sem wifi sem usb támogatás nincs belefordítva gyárilag. -
rankesz
veterán
válasz
Speeedfire #2595 üzenetére
HEllo
Jól értelmezem, hogy a legújabb Backfire OpenWRT-vel csak annyi a teendőm hogy betallózom a firm updatebe a megfelelő image file-t, és firm update után elérem win7 alól a luci-t és tudom menüből konfigolni ami az alap firmware-ben benne van?
-
válasz
Speeedfire #2595 üzenetére
Csak annyi hogy felismeri-e, es meg a sebessegere is kivancsi lennek azert.
Meg annyi, hogy a torrentkliens hogy tolt le es fel ilyen helyzetben, es ez milyen plusz terhelessel jar.Amugy a rackes megoldassal lehe hogy jobban jarnek
-
Kris87
aktív tag
válasz
Speeedfire #2562 üzenetére
Meg is kapja hamarosan! Csak előtte még párszor átolvasom a user manualt...
-
Crytek
nagyúr
válasz
Speeedfire #2536 üzenetére
Ennyit nem ér meg nekem.
-
Kris87
aktív tag
válasz
Speeedfire #2502 üzenetére
741-re a 741-et, szóval elvileg jónak kellene lennie...
-
zfarkas
senior tag
válasz
Speeedfire #2424 üzenetére
Ha jól tudom (most nincs előttem) a router tápja 12V DC/1,5A-t (18W) képes leadni, az OpenWrt wiki alapján max 9-10W-ot fogyaszt a router, emellé még 2W a HDD szerintem elfér.
Ha nem bírná, nem pörögne fel, nem?
Üdv,Zoli
-
zfarkas
senior tag
válasz
Speeedfire #2420 üzenetére
320-as 2,5" Samsung, lásd #2352.
-
válasz
Speeedfire #2434 üzenetére
Ez csak attól függ, hogy hol... És sajnos nem mindenki lakik az Ipon mellett.
Lehet, hogy a kedves topiktárs pl. kecskeméti, vagy veszprémi, és ott drágább.
Én, csak mondtam egy árat hasraütéssel... -
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #2420 üzenetére
Ne felejtsd el, hogy 2,5"-os vinyóról van szó! Abból 1-et valószínűleg elbír, bár hosszú távon nem nagyon ajánlott, mert így a router tápja kapja a terhelést.
-
tomi7711
aktív tag
válasz
Speeedfire #2405 üzenetére
"2. aktív usb hubbal igen"
Nem fontos aktív USB hub, ha olyan külső HDD-t használ, aminek tápja van.
-
KuZo
tag
válasz
Speeedfire #1815 üzenetére
Felraktam DD-WRT verziót a routerre, de az "Access Restrictions" elég bután működik. A policy résznél egy csoportra (jelen esetben IP tartományra) csak 9 darab website és 9darab keyword adható meg. Nekem meg van vagy 40-50 szavam, amire szűrnék. Így kénytelen voltam 6 külön policy-t létrehozni, ami viszont igen hektikusan működik/nem működik. Az Open WRT verzióban ez másképp van esetleg? A Tomato-ban elég volt bedobni egy txt listát a szavakkal és gyönyörűen működik. Egyszerű, de nagyszerű..
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #2372 üzenetére
A PC-n futó torrent kliensnek a portját forwardolva megnyílik a port. A LAN tartomanyban van.
A routeren futo torrent kliensnek a portjat forwardolva nem nyilik meg a port. A 192.168.1.1 nincs a LAN tartomanyban?
Megnezem amit irsz, de nem hiszem el hogy ennek igy kell mukodnie. Ha forwardolok, akkor barhova forwardolok a LAN-on (192.168.1.* , mennie kell(ene?)...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #2370 üzenetére
config 'redirect'
option 'src' 'wan'
option '_name' 'Router http'
option 'proto' 'tcp'
option 'src_dport' '80'
option 'dest_ip' '192.168.1.1'Nem elég ha csak forwardolom a megfelelő IP-re a megfelelő portot? Ha nem a routerre forwardolok akkor mukodik.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #2368 üzenetére
subnetonline.com same as.
Firewall és Traffic control, a Traffic redirection eleg egyertelmu, azt nem lehet elcseszni... az a lenyeg, ha ynitok egy portot a 192.168.1.1-en az nem elerheto, de ha nyitok barmely mas ip-re, akkor igen... (persze ha fut a progi ami hasznalja)
Ha a leírásodnak megfelelően a wan zóna bejövőt acceptre teszem akkor pedig minden létező port nyitva lesz, függetlenül a portforwardtól.
Intruder2k5: köszi!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #2362 üzenetére
Hi!
A restart-ot a /etc/rc.common script intézi, ami include-olva is van a /etc/init.d/vsftpd-be. Ha megnézed, nagyon kevés scriptben van restart.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #2344 üzenetére
sampbe templatehoz hozzadom ezt: interfaces = br-lan
Elmeletileg igy csak LAN felől érhetem/érhetik már el.
Intruder2k5: gép tiszta, ki is volt kapcsolva, Avira teszi a dolgat rajta.
-
Tonyo
őstag
válasz
Speeedfire #2298 üzenetére
Okés köszi
Hálózatra kötve a hdd-t amúgy nem lassítja az adatátvitelt?
-
Tonyo
őstag
válasz
Speeedfire #2293 üzenetére
Miért tartod nagynak?
Tp-link számomra több mint elég, most fejtettem ki, hogy torrent kliens nem fontos annyira, egyedül az, hogy nyomtató menjen, és esetleg legyen ki be kapcsoló wifi gomb.
-
Tonyo
őstag
válasz
Speeedfire #2289 üzenetére
pont ezeket, usb, torrent...
Intruder2k5: itt mindenki custom fwel használja nem? Van hátránya? Gondolom nekem is ez lesz az első,h átrakom, és akkor gond nékül megy a nyomtatáős. Torrent-et lehet,h nem használnám..
-
válasz
Speeedfire #2289 üzenetére
"amennyit akarsz annyi megy rajta"
Én inkább azt mondanám, hogy nem a torrentek darabszáma a korlátozott, hanem a le / fel töltési sebesség, illetve a megnyitott file-ok / szeletek száma, a memória / swap file mérete, illetve a CPU teljesítmény függvényében.
-
hati
addikt
válasz
Speeedfire #2283 üzenetére
A full hd csak felbontást jelent, nem bitrátát.
-
marcias
őstag
válasz
Speeedfire #2279 üzenetére
Az addig oké, de ha a modemet áramtalanítom, újra bedugom nem jó, routert áramtalanítom, jó, az azért elég beszédes sztem. Vagy ennél bonyolultabb?
-
FishAir
senior tag
válasz
Speeedfire #2235 üzenetére
Na ebben segíts nekem légy szíves egy kicsit, mert nem ismerem a lengyel srácot.
Jöhet priviben is. Köszi.
-
FishAir
senior tag
válasz
Speeedfire #2171 üzenetére
Köszi.
Közben rájöttem. Hiába na régen használtam ilyet és még régebben tanultam.
Egyébként beállítottam ezt, a port scanner azt mondja, hogy nyitva és mégsem tudtam belépni a cégtől ma. Majd kipróbálom simán a 22-es porton, csak azt meg nem akarom nyitva hagyni, ne próbálgassák. Nyomtam neki egy restartot hátha észhez tér, mondjuk kipróbálni csak holnap tudom már. SSH kulcsot is belőttem, de odáig így el se jut.
Egyébként nagyon megvagyok elégedve a kütyüvel, nálam atom stabil most már lassan egy hónapja. Gigabit nagyon kellett már a NAS miatt. Érdekes, hogy openwrt-vel kétszer olyan gyorsan másol lefelé mint gyárival. Az n-es wifi is hamarosan tesztelve lesz, ha megjön a laptop, de a g-vel sincs semmi baj. Két gipszfalon keresztül még egyszer sem dobta el a jelet, sebesség is stabil. Piszkosul megérte az árát és a cserét WRT54GL-ről (ami lassan eladó sorba kerül egy usb-s vevővel egyetemben).
-
butyok13
csendes tag
válasz
Speeedfire #2012 üzenetére
köszi megpróbálom
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #1974 üzenetére
5 év gar rajtavan, nem kell aggódni.
-
Villanyász
tag
válasz
Speeedfire #1970 üzenetére
Na ezaz
-
válasz
Speeedfire #1961 üzenetére
auto mountra tudtok megoldást? hogy ha áramtalan lesz a kütyü utána fel legyen csatolva minden particiót? sorrendben először az usb majd az fstab service indul el de valami nem okés. esetleg fstab simlink rossz mitnt ahogy fentebb olvastam??
-
fefe10
csendes tag
válasz
Speeedfire #1949 üzenetére
köszi a z egyenes választ nagyra tartalak,főleg azért mert közkincsé teszed a törekvéseidet....ez nem pedállozás.....bár csak én tudnék érteni igy a linux-hoz,nekem más a szak területem ott én is profi vagyok talán.Tök jó,hogy überelitek ezt a cuccot,mert így előbb utóbb magyarosítva lesz minden,talán még én is fel tudom majd rakni a tuningot.Kitartás......
-
válasz
Speeedfire #1943 üzenetére
szia. visszatettem a gyárit látja a pendrive -ot csak elérni vagyok képtelen
-
xuser
tag
válasz
Speeedfire #1902 üzenetére
olvastam az oldaladon a leírást, az enyém sqashfs
de a cikk végén írtad hogy egy lengyel srác firmware-ével csináltad
az merre található?, lehet egyszerűbb azt feltenni, mint konfigurálni
azzal hogy bemountoltam /overlay -re az sda1-et (csak próbára)
semmin nem tudok változtatni, az etc/config fájlok nem írhatóak, telepíteni sem lehet semmit
így nem tudom vissza csinálni, firmware frissítésnél nem lehet ez gond? -
toxin2
tag
válasz
Speeedfire #1908 üzenetére
A 2. linken szereplő pivotroot link készítést ne hagyd ki. Fontos.
-
ImI87
őstag
válasz
Speeedfire #1884 üzenetére
Akkor lehet, hogy maga net sebesség ilyen "gyenge"?
Tudom, hogy a 120/10 az a névleges sebesség, de eddig akármilyen UPC netem volt, mindig a max sebesség körül ment, ezért furcsállom.A kábel rendben van, mindenhol Cat6 kábel van, azt hiszem annak elégnek kell lennie. A hálókártya is gigabites, igaz alaplapi, de nem hiszem, hogy ez lenne lassú.
Tuti, hogy nem kell sehol állítani semmit?
-
rionpulya
tag
válasz
Speeedfire #1882 üzenetére
Én vmware workstation alatt próbáltam ki az openwrt-t. Az openwrt wan kapcsolatát az otthoni hálózatomba bridge-elem, a lan hálózatát pedig a gépen local-only virtuális hálózatban használom. Így mind a két interfészét el tudom érni. A wan interfészen dhcp-vel kapja az ip-t a router-től, és eléri a netet is. Arra kellett csak figyelnem, hogy a wan részen ne az 192.168.1.0 hálózatba kapjon ip-t. (Konkrétan az otthoni hálózatom 192.168.2.0 tartományú).
Ha gondolod elküldöm a vmware konfigogomat, csak alá kell tenned az openwrt image file-t.
A vmware player ingyenesen letölthető. (Egy dologban nem vagyok biztos, hogy a vmware playerrel is tudsz két hálózatot adni a virtuális gépnek) -
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #1880 üzenetére
Hi!
Igen, csak egy Enter-t kell nyomni.
A trunk-ra szerintem még Kamikaze-t raknak, erről talán úgy tudsz a legkönnyebben meggyőződni, ha elindítod az x86 verziót virtualbox-ban, majd Enter-t nyomva megnézed a banner-t (megjelenik ugyan úgy, mint bejelentkezéskor, egyébként maga a file a /etc/banner).Illetve megnézheted a forrásban (svn://svn.openwrt.org/openwrt/trunk) is a package/base-files/files/etc/banner file-t is.
-
s4tch
veterán
válasz
Speeedfire #1875 üzenetére
Próbáltam, nem az volt a gond. Kihagytam a linksyshez készített leírásból a transmission telepítésére vonatkozó 4. pontot (" If you want to reach the WebUI of Transmission and control torrents via the Internet" stb), merthogy nem akartam neten, csak helyi hálón keresztül elérni a webuit. Kiadtam az autentikáció nélküli elérésre vonatkozó parancsokat, és lőn világosság.
Igaz, most van egy másik gondom: a transmission nem tudja írni az ex3-ra formázott, 1,7GB szabad helyet tartalmazó, nem read-only pendrive-ot...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #1841 üzenetére
Hi!
Köszi a linket, tegnap nem igazán voltam gép előtt, így nem volt időm erre.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #1824 üzenetére
Lepingelem őket otthonról nyócvan megabittel.
Télleg, kéne ilyen szkript, hogy ha ilyet tapasztal akkor inditson nehany pinget az IP.re...
-
KuZo
tag
válasz
Speeedfire #1815 üzenetére
Köszi!
Egy WRT54G volt előtte egy tomato-val. Létezik ehhez is olyan FW, amit egyszerűen fel lehet rakni buherálás nélkül?
Mármint a "Firmware Update" menüpontnál pl. -
rankesz
veterán
válasz
Speeedfire #1800 üzenetére
Viszont ha már ez megvan, akkor nem fogok tőle megszabadulni, ráadásul nem hiszem hogy a GSEJT annyit tudna mint egy ION...
-
rionpulya
tag
válasz
Speeedfire #1798 üzenetére
Viszont multifunkciós.
Ha azt nézed egy eszköz megy kettő helyett, letöltésre és médiaszervernek, ergo kevesebbet fogyaszt. -
rankesz
veterán
válasz
Speeedfire #1793 üzenetére
Köszi, akkor marad az ION htpc-m
-
hati
addikt
válasz
Speeedfire #1787 üzenetére
vannak lényeges különbségek a hw verziók között?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- BestBuy topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest