- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biztosan nem ez a gond, mert egyrészt nem WD, másrészt gépen jó, de ott rá tudom dugni mindkét USB-t, a routeren meg csak egy aljzat van.
Korábban volt egy 2.5"-es WD-m ugyanebben a keretben, annak elég volt az egy dugó, de a jelek szerint ennek a Toshibának nem.A keretet azért adom el, mert akkor ezt a vinyót kicserélem a gépben lévő egyik 3.5"-esre, és annak veszek egy külső tápos racket, aminek az áramellátása majd nem a routert terheli.
-
Harley_D
csendes tag
Nekem df-el meg mount-tal látszik a vinyó csak mégsem tudok belelépni ssh alatt mc-vel, simán konzolban ls-re is kihal, samba sem tudja elérni. A torrent fájlok sem tűnnek el, csak képtelen vagyok elérni a hdd-t. Ha lecsatolom és újra csatolom akkor egy darabig jó.
AMúgy ntfs fájlrendszert használok, mert nem árt ha gépbe is tom dugni a vinyót, mert gyorsabb mint a samba. -
vargalex
Topikgazda
Azért tippeltem USB HUB-ra, mert azt írtad, hogy a mellé akarsz rakni egy ntfs vinyót. Így viszont simán lehet, hogy kevés áramot kap. Én pont ilyenek miatt használok aktív HUB-ot. Igaz, nekem egyébként is kell, mert rajta van még a vinyón kívül egy pendrive és egy nyomtató.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Mehet mellé nyugodtan az ntfs vinyó. De a leírt hibajelenség alapján én inkább HUB hibára gondolok. Ezt megerősítendő nézd meg a következőt: ha reboot-olt a rooter, és ugye nem ismerte fel a vinyót, akkor a HUB-ból húzd ki a HDD-t, majd csatlakoztasd újra. Tippem szerint fel fogja ismerni. Egyébként aktív HUB-od van?
-
Igen, QoS szempontjából mindig alá kell becsülni, hiszen ha túlméretezed, akkor több sávszélességet fog kiosztani, mint amennyi valójában rendelkezésre áll. Tehát, a jó QoS beállítással elveszítesz némi sávszélességet, tehát soha nem fogod 100%-ban kihasználni a rendelkezésre álló kapacitást, de csak így lehet elkerülni a csomagok torlódását, és ezáltal a net drasztikus lassulását. Nekem pl. 8M/512-es ADSL-em van, amiből a valós, mért sebesség kilobit/sec-ben 7000 / 430 körül van. Én ebből 6500 / 400 -at írtam be a QoS-be, és így sosem okoz problémát a böngészés vagy egy email elküldése a torrent mellett.
-
-
-
-
-
Az OpenWrt-s fstab-bal nekem is akadt problémám, de egy huszáros vágással megoldottam a dolgot, és betettem a mount parancsokat a user startup scriptbe.
swapon /dev/sda2
mount -t ext3 /dev/sda1 /opt -o rw,noatime
mount -t ext3 /dev/sda3 /mnt -o rw,noatimeValami ilyesmi volt... Na ezzel így már nem volt gond, mountolt ahogy kell.
-
Az igazság az, hogy én nem vagyok valami nagy OpenWrt-s, szóval nem hiszem, hogy én fogom megoldani a problémádat, de szerintem a HDD-t látja rendesen, valami egyéb probléma lesz, tehát érdemes küzdeni vele, vagy megvárni, amíg valaki mond egy okosat. Az fdisk látja a lemezt?
fdisk -l
Amúgy ragaszkodsz az NTFS-hez? Linux alatt nem a legjobb választás, és sok probléma forrása lehet.
-
-
A lehetőségek biztosan nem olyan széleskörűek, mint OpenWrt alatt, de ami benne van, az szerintem is jól össze van rakva. Több minden konfigolható webes felületről, alapból van USB, WiFi, Print Server, FTP, stb... És szerintem szebb is, bár mondjuk ezt mindenki másképp látja, és van akinek mellékes is.
-
DD-WRT, de arra szerintem nem tudsz plusz csomagokat telepíteni, csak azt használhatod majd, ami az fw-ben benne van. Egy időben legalábbis így volt, ha már változott a helyzet, akkor valaki javítson ki legyen szíves!
-
Igen, mert a képről le van vágva a felső (általában) kékes színű menü, és így túlzottan WebIf-es (fehér) színekben pompázik a kép :-) Valószínűleg engem is ez tévesztett meg, de persze ehhez kellett még a felületességem, és egy kis figyelmetlenség. A lényeg, hogy megvan!
szerk.:
Szerintem
option ifname "eth0.1"
De lehet, hogy tévedek :-) -
Én most nem tudom megnézni, WebIf-est megtaláltam, nézd, meg szerintem LuCI-ban is itt lesz.
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_2490-2490.html -
Szia!
Visszaállítás:
Mi van abban az estben, ha annyira belepiszkáltunk a rendszerbe, hogy nem reagál semmire. Se ssh, se webui, se ftp stb.
Erre találtak ki egy kiskaput a rendszerben.1. Áramtalanítsuk a routert.
2. Húzzunk ki minden ethernet kábelt,csak az legyen rádugva amire a gépünk csatlakozik.
3. Állítsunk be a gépen statikus ip-t IP: 192.168.1.2, Maszk: 255.255.255.0
4. Dugjuk vissza a táp kábelt a routerbe.
5. Amikor boot-ol a router, akkor nyomkodd a QSS gombot, addig, míg nem kezd el gyorsan villogni a sys led (kb. 2x gyorsabban mint alapon), amikor gyorsabban villog a sys, TELNET-en (tehát nem SSH-n) tudunk rá csatlakozni, majd újra kezdhetjük az egész rendszert konfigurálni.2 parancs van amit ekkor használni kell:
mount_root
firstbootIlletve én még hozzáteszem, a
passwd
parancsot is... Bár nem 100%, hogy szükséges, de ártani nem árt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- Windows 11
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest