- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
esox
senior tag
válasz
vargalex #20808 üzenetére
Köszönöm.
Ha a Te fw-edet használom és felmegy még rá az ntfs csomag, amit küldtél, akkor lesz a luci-ban nfs config oldal is, vagy az marad csak parancssoros?
Továbbá az a kérdésem, hogy érdemes megcsinálni a csatolt drive esetében egy újrapartíconálást vagy maradhat a jelenlegi ntfs fájlrendszer (mivel 2terrát nem tudok most nagyon elmozgatni a mentés idejére)? A rendszer leginkább NAS szerű mediaszerverként funkcionálna a jövőben, ftp transmission torrentezés és webszerver nem cél. -
engusz
veterán
-
Attesz
aktív tag
válasz
vargalex #20812 üzenetére
Ne haragudj, hogy ilyen béna vagyok, de nem találom azt a részt ahol beállíthatnám azt hogy egy torrent hova mentődjön le.
Azt megtaláltam ahova központilag töltődnek, de azt hogy egyesével hogyan lehet azt nem találom.
Ha esetleg leírod részletesen, azt nagyon megköszönöm.Üdv
Attesz
-
Gabesz128
csendes tag
-
válasz
vargalex #20731 üzenetére
Bár nem válasznak szánom, ez most így esett kézre, elnézést...
Szia vargalex!
Most nekem ez az OpenWRT van a routeremen (1043ND) :
Le szeretném cserélni a tiédre, itt feltehetem nyugodtan, ugye? Ugyanúgy megmarad mindenem?
Megtartassam vele a konfigfájlokat? Nem csinálok ezzel téglát a routerből?
Ugyanúgy lesz LuCI-m frissítés után?
Vagy OpenWRT-t OpenWRT-re csak SSH-n rakhatok?Köszi!
MOD: Akkor jó lesz nekem a factory?
Ez az MD5 társul hozzá: MD5 checksum: 0e428090dfe716bd1e205f744592217d
Ez a blogodban lévő 2012.01.04-es. Ez a legfrisebb?Üdv. core2
-
Xero
nagyúr
válasz
vargalex #20681 üzenetére
Én vagyok hülye, vagy Luci-ban tényleg kevesebb csomag érhető el? Nekem speciel nem gond, úgyis jobban szeretem terminalban letudni a dolgaimat ilyen téren, de most pont nyitva volt a Luci és gondoltam az sftp servert itt is fel tudom rakni. Viszont meglepődtem, hogy nyoma sincs az openssh-sftp-server csomagnak.
Gondoltam azért megnézek ssh-n egy opkg install openssh-sftp-server -t is hátha. Nyilván itt pikk-pakk felment.Szóval mi lehet az oka a dolognak, vagy én néztem be valamit?
-
-
Attesz
aktív tag
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #20567 üzenetére
ha az első pár sort kicserélem erre (megvariálom a sorrendet, hogy tudjam használni a $TR_TORRENT_DIR változót, akkor abba a mappába tömöríti ki, ahova letöltötte (/unpacked mappába pontosan)?
#!/bin/sh
# unpackTorrent.sh by vargalex
EXISTS=0
logger -t unpackTorrent "Torrent_dir: $TR_TORRENT_DIR, Torrent name: $TR_TORRENT_NAME"
UNPACK_DIRECTORY=/mnt/public/downloads/"$TR_TORRENT_DIR"/unpacked
mkdir -p $UNPACK_DIRECTORY
cd "$TR_TORRENT_DIR" -
st6rbuck
csendes tag
válasz
vargalex #20476 üzenetére
A kikommentezés nem szüntette meg a /tmp tmpfs csatolást (korábban is próbáltam).
Találtam egy megoldást, hogy hogyan lehet rábírni az OpenWrt-t, hogy ha extroot-tal futtatjuk, akkor a /tmp könyvtárat ne a RAM-ban tárolja. Ezzel - igaz minimális - RAM-ot meg lehet takarítani (nekem ebből úgyis csak 32 Mb van).Az /etc/rc.local file-t egészítsük ki a következő sorokkal:
#TMPFS FIX
rm -rf /tmphdd
mkdir /tmphdd
chmod 1777 /tmphdd
cp -r /tmp/* /tmphdd
umount -l /tmp
mount --bind /tmphdd /tmp -
Attesz
aktív tag
válasz
vargalex #19894 üzenetére
Szia Alex!
Azóta nagyon sok minden történt, majd azokat is elolvasom.
Van itt a ph!-n egy ilyen írás : TP-Link TL-WR1043ND okosítás
Az ott leírtakat követtem.
Az a kérdésem, hogy hogyan tudnám azt elérni, hogy hálózatban is láthassam a külső vinyót?
A másik hogy ha puttyal csatlakozom, akkor az mc-vel szeretném látni azt ami most is van a vinyón.Köszönöm
Attesz
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #20511 üzenetére
még neeeem, el is felejtetetm...
de most fent van, most meg azt írja, hogy:
root@OpenWrt:~# mount -t cifs //192.168.1.100/hd -o username=eszter,password=eszter,nounix,noserverino /Backup
mount: mounting //192.168.1.100/hd on /Backup failed: Cannot allocate memoryhmmm... most mi lehet szerintetek a baja? - valaki már találkozott ezzel? (persze én is kutatom)
jah - és a free kimenete: (fél giga swap van neki)
root@OpenWrt:~# free
total used free shared buffers cached
Mem: 29468 26044 3424 0 3408 6452
-/+ buffers/cache: 16184 13284
Swap: 524284 12456 511828 -
petya80
tag
válasz
vargalex #20589 üzenetére
Köszi a választ.
Nos, mindenképpen trunk-t tennék rá, mert v7-es a model verzióm.
Van NFS a Ryanen, de ezt nem nagyon ismerem sőt be kell vallanom, hogy a hálózati dolgokba nem vagyok egy guru. Az nfs-hez akkor fel kellene raknom a klienst is a routerra?
az alábbi linken amit a srác ír, hogy remove-ol pár csomagot az elején
https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?pid=149919ennek van-e értelme hely felszabadítás ügyileg? + a luci-theme-openwrt helyett felteszi a uci-theme-openwrtlight csomagot és uci-admin-full helyett a luci-admin-mini-t.
őszíntén megmondva azért egy gui-ban biztosabban mozognák.
gondolom fstab-ba kellene majd mountolnom a Ryan meg a nagy gép megosztását, hogy a router lássa őket. Erről vmi pontosabbat ha kaphatnék azt megköszönném.
És kösz, hogy megerősíted, hogy ez működhet , mert félig laikusként magam is így gondolom.
-
Xero
nagyúr
válasz
vargalex #20564 üzenetére
Egy kis update:
Én marha felvettem a cache méretét 10 majd 32MB-ra. Nem gondoltam végig, hogy ez bizony swap lesz. Most visszadobtam 2MB-ra és stabilan hozza a 1.5-2MB/s-es letöltést a kicsike.Mondjuk a 10MB-t nem fogja hozni lefelé, de az nem is zavar annyira. Ha valami sürgős majd lekapom gépen.
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #20567 üzenetére
Szia vargalex
amit írtam (kimenetként) , hogy nem csatolja fel a hálózati win7-es meghajtót , sajnos még mindig ugyan abban az állapotban van.
létezik openwrt-re valami parancs / script ami végignézi a hálózatot, hálózati megosztások után kutatva (vagy valamiféle hálózati tallózás) ?
-
-
Xero
nagyúr
válasz
vargalex #20559 üzenetére
Érdekes:
root@TP-Link:~# mount -t jffs2 dev/mtdblock3 /tmp/overlay
mount: mounting dev/mtdblock3 on /tmp/overlay failed: No such file or directoryMárpedig mind a kettő ott van...
Az új parancsra ez jön:
root@TP-Link:/dev# date +%s && dd if=/dev/zero of=/mnt/test.img bs=1M count=200 && date+%s
1325859913
200+0 records in
200+0 records out
-ash: date+%s: not found
root@TP-Link:/dev# date +%s && dd if=/mnt/test.img of=/dev/null bs=1M count=200 && date+%s
1325859933
200+0 records in
200+0 records out
-ash: date+%s: not found
root@TP-Link:/dev#Szerk: végén szóköz lemaradt. Én sem vettem észre.
Így ezt dobta:
root@TP-Link:/dev# date +%s && dd if=/dev/zero of=/mnt/test.img bs=1M count=200 && date +%s
1325860010
200+0 records in
200+0 records out
1325860018
root@TP-Link:/dev# date +%s && dd if=/mnt/test.img of=/dev/null bs=1M count=200 && date +%s
1325860057
200+0 records in
200+0 records out
1325860065 -
nimfas
addikt
válasz
vargalex #20541 üzenetére
Hi!
Hát... /mnt/hdd a csatolás helye... azon belül van kb 15 dir... de a fődirben csak könyvtárak vannak.... lehet h. a direk beolvasása tart neki eddig?
kipróbáltam egy olyan user-rel csatlakozni, amiben 1 file van... és oda tényleg villámmód csatlakozik, lehet tényleg ez a baja... ellene lehet tenni valamit?
-
Xero
nagyúr
válasz
vargalex #20556 üzenetére
root@TP-Link:~# date +%s && dd if=/dev/zero of=/mnt/test.img bs=1M count=200 && date+%S
1325859471
200+0 records in
200+0 records out
-ash: date+%S: not found
root@TP-Link:~# date +%s && dd if=/mnt/test.img of=dev/null bs=1M count=200 && date+%S
1325859494
dd: can't open 'dev/null': No such file or directory -
Xero
nagyúr
válasz
vargalex #20553 üzenetére
1. Passz. Rábíztam a firmwaredre, nem akartam belepiszkálni.
Így néznek ki jelenleg a felcsatoltak amúgy:
root@TP-Link:~# mount
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on /rom type squashfs (ro,relatime)
proc on /proc type proc (rw,noatime)
sysfs on /sys type sysfs (rw,noatime)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw,nosuid,nodev,noatime,size=14736k)
tmpfs on /dev type tmpfs (rw,noatime,size=512k,mode=755)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,noatime,mode=600)
/dev/sda2 on / type ext4 (rw,sync,relatime,user_xattr,barrier=1,data=ordered)
debugfs on /sys/kernel/debug type debugfs (rw,relatime)
/dev/sda3 on /mnt type ext4 (rw,relatime,user_xattr,barrier=1,data=ordered)
none on /proc/bus/usb type usbfs (rw,relatime)2. Nem ellenőriztem. Pár napja állt szolgálatba nem éreztem szükségét és nem is volt nagyon időm szöszölni vele de tippeket szívesen fogadok.
szerk: A log pedig tele van ezzel:
Jan 6 13:58:47 TP-Link daemon.warn dnsmasq-dhcp[12883]: DHCP packet received on eth0.2 which has no address -
Xero
nagyúr
válasz
vargalex #20550 üzenetére
Most pl megy egy letöltés és:
Load Average 2.66, 1.34, 0.58 Volt ez már magasabb is.Van swap, az adat filerendszer ext4 és van extroot is bár ennek is nem sok szerepe van.
A cél egy 2.5"-os HDD.
A tűzfal teljesen default ahogy kijött tőled, egyedül 2 port van tovább engedve torrentre.
A Transmission is alap, egyedül a feltöltést fogtam meg 2MB/s-nél.
A gond leginkább az, ha elengedem a gyeplőt mint most is a web interface a transmission-nek elérhetetlen vagy nagyon nehézkesen elérhető. Nem volt még időm logot bújni, de nyilván nem bírja a terhelést.szerk: Továbbra is megy a letöltés olyan 1-400KB/s között és a load:
Load Average 3.05, 2.52, 1.47szerk2: A top ilyet dob futás közben:
PID PPID USER STAT VSZ %VSZ %CPU COMMAND
24006 1 root S 31832 108% 5% /usr/bin/transmission-daemon -g /mnt/Ezt csak én érzem meredeknek?
-
Xero
nagyúr
válasz
vargalex #20540 üzenetére
Én ha a fejemen pörgök akkor sem vagyok képes "normális" sebességet elérni Transmission-el.
Van némi rutinom torrent vonalon, és a wan oldalon is 80/25-öt kap a router, de nevetségesen alacsony sebességgel seedel, valamint a letöltés sem akar 5Mbit fölé menni.Az okát nem igazán tudom megállapítani, de majd okoskodok még egy kicsit.
-
norral
aktív tag
válasz
vargalex #20542 üzenetére
Ha már torrentről beszélgettek, eszembe jutott egy kérdés (természetesen láma.
). Szóval, ha én valahol letöltök egy torrentet, ha azt felmásolom a done mappába, a torrentet meg beadom a transmissionnek, akkor beáll seedelni?
Még maradt 1-2 torrent a gépen, amit seedelnem kéne, örülnék, ha nem a laptop menne, hanem csak a router, meg az arra kötött vinyó.
-
Ocsycoolkid
csendes tag
válasz
vargalex #20535 üzenetére
Igen ez a legújabb 1.02.1 verzió.
0 drwxr-xr-x 5 root root 0 Jan 1 1970 .
0 drwxr-xr-x 1 root root 0 Jan 1 1970 ..
0 -rw-r--r-- 1 root root 33 Jan 1 1970 .extroot.md5sum
0 drwxr-xr-x 7 root root 0 Sep 8 17:44 etc
0 drwxr-xr-x 3 root root 0 Sep 8 17:44 mntTorrent futott még próbaként egy pendrive-ról.
Az pakolt oda? -
-
Ocsycoolkid
csendes tag
válasz
vargalex #20527 üzenetére
mount-ra ez jött:
ahogy látom írható is...rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on /rom type squashfs (ro,relatime)
proc on /proc type proc (rw,noatime)
sysfs on /sys type sysfs (rw,noatime)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw,nosuid,nodev,noatime,size=14736k)
tmpfs on /dev type tmpfs (rw,noatime,size=512k,mode=755)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,noatime,mode=600)
/dev/mtdblock3 on /overlay type jffs2 (rw,noatime)
overlayfs:/overlay on / type overlayfs (rw,relatime)
debugfs on /sys/kernel/debug type debugfs (rw,relatime)
/dev/sda2 on /mnt type ext4 (rw,relatime,user_xattr,barrier=1,data=ordered)
none on /proc/bus/usb type usbfs (rw,relatime)df-h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 1.0M 984.0K 40.0K 96% /
/dev/root 6.0M 6.0M 0 100% /rom
tmpfs 14.4M 408.0K 14.0M 3% /tmp
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/mtdblock3 1.0M 984.0K 40.0K 96% /overlay
overlayfs:/overlay 1.0M 984.0K 40.0K 96% /
/dev/sda2 3.6G 2.4G 1.0G 70% /mnt -
sziada5925
aktív tag
válasz
vargalex #20486 üzenetére
Igazad volt, HUB nélkül szépen működik a Transmission is. Szerinted másik fajta HUB-bal sem lenne működőképes? Csak azért kérdezem, mert itthon már mindenhol be lett állítva a hálózati nyomtató. Nem tragédia mondjuk, hogy csak az én gépemről lehet nyomtatni, de úgy mégiscsak jobb volt.
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #20464 üzenetére
Szia!
mi lehet a gond a következőnél szerinted?
root@OpenWrt:~# mount -t cifs //192.168.1.100/backup /Backup -o username=eszter,password=eszter,nounix,noserverino
mount: mounting //192.168.1.10/hd on /Backup failed: No such deviceaz rsync-hez kellene, hogy tudjon menteni a gomb megnyomására egy a hálózatban lévő gép (Win7) wincseszteréről. A megosztás aktív, mert felhasználónév/jelszó segítségével másik (WinXP) gépről elérhető (és természetesen a másolás is megy).... - csak valamiért a router nem látja (most este telepítettem, az rsync-en kívűl nem tettem fel mást hozzá - lehet ez a baj ?
jah... - és a nyáron még működött ez a parancs.... - de az is lehet, hogy a win7 megosztással lesz valami... - csak mi , ha másik gép meg látja/eléri/olvassa?
-
macko003
csendes tag
válasz
vargalex #20474 üzenetére
hurrá...
hogyan tudom ezt megtenni?
A cél usb meghajtó lenne.
ha jól sejtem, letöltöm a php.net-ről... jól lesz a normál csomag openwrt-re?
hogy tudom usb-re telepíteni?
tartsam meg a jelenlegi paramétereket, vagy mit adjak meg?
//bocsi, csak nem ilyenekkel szoktam unalmamban játszani -
prmcsk
addikt
-
sziada5925
aktív tag
válasz
vargalex #20480 üzenetére
Mostmár mind1, megpróbáltam visszarakni a gyári firmwaret, de nem igazán tölti be.
Komolyan már most visszasírom az előzőt, azzal kb 100x megcsináltam az oda-vissza firmware pakolást, semmi baja nem volt.
Nem tudom jelent-e valamit, de ha beledugom a HUB-ot (üresen), akkor a routerből halk, de folyamatos sípoló hangot hallani. -
sziada5925
aktív tag
válasz
vargalex #20477 üzenetére
Reboot után előfordul, hogy sda és sdb is megjelenik a mount pointsban, sdb-n működik. A routerről nem húztam le, 2 eszköz van egy HUB-ra kötve, nyomtató a másik, de az most nincs bekapcsolva. Sőt, most próbáltam elérni a hálózati meghajtót a sajátgépből, nem sikerült. Ezek után a mount pointsban már sdc is megjelent az sdb mellett
-
sziada5925
aktív tag
válasz
vargalex #20468 üzenetére
Megnéztem mindent, most újraformáztam a HDD-t az általad készített felületen. A mount pointsban néha sda1,2 jelenik meg, néha sdb1,2. Config fájlt törölte a formázáskor. Most próbáltam letölteni rá valamit, de ugyanaz a jelenség. Az előző builded esetleg még elérhető valahol? (1.02). Az előző routeren az volt fent, kipróbálnám, hogy azzal működik-e.
-
-
prmcsk
addikt
válasz
vargalex #20455 üzenetére
Mindent kipróbálok, de...
Az nem gond, hogy anno a haver külön letöltő felületet hozott létre a router/vinyó kombónak? És ezeket az adatokat nem írja át, ha új fw.-t rakok fel sőt: még a belépő kódom is megmarad.Tehát a PC.-től és a torrent oldaltól teljesen független ez a felület, vagy csak én hiszem ?
Az a lényeg, hogy pécéről adom meg a dolgokat, de utána ki is kapcsolhatom azt.
Nekem ezek nem láma kérdések, mert soha nem voltam ennyire benne.
A saját szakmámban taníthatnék, ezt kérem tőletek is.... -
raidx
őstag
válasz
vargalex #20450 üzenetére
Köszi, de egy kicsit messzi vagy, ritkán járok Pesten. Amúgy is azt hiszem jobb megoldás a Gariztatás.
Az utóbbi napokban kétszer is előfordult, hogy valami miatt újra indult (magától) de minden beállítás elveszett mire elindult, de nagyon lassan állt fel.Ezért is akartam a frissítést, hátha elmúlik a gondja.
-
Xero
nagyúr
válasz
vargalex #20447 üzenetére
Na most sikerült azt hiszem mindent belőni.
Hibátlanul megy a Transmission (nyilván nem használja ki a 80/25mbit-et, de annyira nem is érdekel), minden hálózati fityfasz normálisan beállítva, a Samba és ftp share is végre normálisan megy és ez utóbbi azért OS X-nél elég nagy szó.Ha lesz energiám lehet nekifutok az afp megosztásnak, de az már nem létfontosságú, csak tisztább szárazabb érzés.
Még egyszer köszi ezért a fw-ért. Nagyon korrektül össze van rakva!
-
zso73
veterán
válasz
vargalex #20420 üzenetére
"A transmission-al elérhető letöltési sebesség, a samba, illetve ftp másolási sebesség egy HDD használatával erősen meg tud ugrani egy pendrive-hoz képest."
Ma veszek egy NAS-t, és kiderítem.........
vargalex v1.02 (trunk, r29492) /LuCI Trunk (trunk+svn8076)
Ez már az új szoft ? 1.021 Elvileg frissítettem, de nekem ebből nem derül ki. -
chipi89
tag
válasz
vargalex #20398 üzenetére
root@OpenWrt:~# lsusb
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 002: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. USB-2.0 4-Port HUB
Bus 001 Device 003: ID 0c45:602e Microdia VideoCAM Messenger
Bus 001 Device 004: ID 0204:6025 Chipsbank Microelectronics Co., Ltd CBM2080 Flash drive controller -
chipi89
tag
válasz
vargalex #20393 üzenetére
A kimenet amit kiír usb nél:
usbcore: registered new interface driver usbfs
usbcore: registered new interface driver hub
usbcore: registered new device driver usb
ehci_hcd: USB 2.0 'Enhanced' Host Controller (EHCI) Driver
ar71xx-ehci ar71xx-ehci: Atheros AR91xx built-in EHCI controller
ar71xx-ehci ar71xx-ehci: new USB bus registered, assigned bus number 1
ar71xx-ehci ar71xx-ehci: irq 3, io mem 0x1b000000
ar71xx-ehci ar71xx-ehci: USB 2.0 started, EHCI 1.00
hub 1-0:1.0: USB hub found
hub 1-0:1.0: 1 port detected
Initializing USB Mass Storage driver...
usbcore: registered new interface driver usb-storage
USB Mass Storage support registered.
usbcore: registered new interface driver ums-alauda
usbcore: registered new interface driver ums-cypress
usbcore: registered new interface driver ums-datafab
usbcore: registered new interface driver ums-freecom
usbcore: registered new interface driver ums-isd200
usbcore: registered new interface driver ums-jumpshot
usbcore: registered new interface driver ums-karma
usbcore: registered new interface driver ums-sddr09
usb 1-1: new high speed USB device number 2 using ar71xx-ehci
usbcore: registered new interface driver ums-sddr55
usbcore: registered new interface driver ums-usbat
hub 1-1:1.0: USB hub found
hub 1-1:1.0: 4 ports detected
usb 1-1.1: new full speed USB device number 3 using ar71xx-ehci
usb 1-1.2: new high speed USB device number 4 using ar71xx-ehci
scsi0 : usb-storage 1-1.2:1.0
scsi 0:0:0:0: Direct-Access Flash Disk 5.00 PQ: 0 ANSI: 2
sd 0:0:0:0: [sda] 1978368 512-byte logical blocks: (1.01 GB/966 MiB) -
st6rbuck
csendes tag
válasz
vargalex #20245 üzenetére
Ma ezt a két logot sikerült fabrikálnom file-ba mentéssel:
http://dl.dropbox.com/u/6115726/myext.log
http://dl.dropbox.com/u/6115726/myext.log.0 -
-
st6rbuck
csendes tag
válasz
Logreadet ismerem természetesen, de a félig megfagyott router nem enged magához hozzáférést sem ssh-n, sem Luci-n sem telneten, szóval logot olvasni nem tudok. Valószínűleg meg kell adni neki, hogy file-ba loggoljon, elindítani extroottal, majd utána elemezni a logot. Sajnos ma dolgozok, úgyhogy ezt nem tudom megtenni.
-
appel
őstag
válasz
én original 10.03.1-et raktam fel és a pivot root-os extroot tökéletesen megy a "hagyományos" módszerrel, de az új módszerrel valahogy nem akar összejönni...
ha az fstab-ban nincs a "option is_rootfs 1" , akkor nem indul extroottal, hanem csak a sima alappal...
kell valami extrát csinálni (ha már be van állítva a régi pivot root és működik is) azon kívül, hogy az fstab-ba már ezt írom be:config mount
option target /
option device /dev/sda2
option fstype ext4
option options rw,sync
option enabled 1
option enabled_fsck 0kell megint másolgatni vagy valami extra dolgot csinálni?
-
st6rbuck
csendes tag
válasz
vargalex #20236 üzenetére
Hello!
Nem teljes téglázás szerencsére, talán a routing táblával vagy a firewall-al nem stimmel valami. A kritikus lépésnek a tap0 bridge-hez adását látom jelenleg, ezt követően ugyanis működik a beconfigolt openvpn szerver, viszont ha rebootolok, akkor a rendszer már nem működik.
Logot nem tudtam olvasni, mert nem enged hozzáférni magához, ha aktív az extroot. A pendrive-ot rádugtam másik gépre, de azon csak a néhány módosított file volt, attól nem lettem okosabb. Most csináltam egy factory resetet, jelenleg alapon megy a router ezért már nem tudom megnézni a logot, viszont a sok próbálgatás között úgy emlékszem szétnéztem az alap jffs2-en és én nem nem találtam olyan logot, amiből kiderült volna a probléma. Az sajnos nem jutott eszembe, hogy permanens logolást állítsak be, de közben bőgött a gyerek, fürdetés, stb
Egyébként átnéztem a first_steps-t, profi kis script, ahogy az egész firmware is.
Ha jól látom, akkor még a régi pivot overlay módot használod az fstabban, Létezik egy preferred új pivot overlay is, nem tudom, az miben más. (http://wiki.openwrt.org/doc/howto/extroot)10.03-mal próbálkoztam először az extroot+openvpn bridge párosítással, néhány napig futott is a rendszer rendesen, aztán belefutottam abba, hogy egyszercsak restart után a firewall nem volt hajlandó elindulni és nem volt NAT meg net se, csak kézi firewall újraindítás után. (https://dev.openwrt.org/ticket/8738) Viszont ssh-val, Luci-val legalább be tudtam lépni a szerkezetre még ekkor is. Akkor dobtam az extrootot, most viszont örülnék a több helynek az overlayben
Új hozzászólás Aktív témák
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Subaru topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest