- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
petya80 #20909 üzenetére
Hi!
Elméletben a transmission telepíthető akár a felmountolt samba megosztásra is, a gyakorlatról majd te nyilatkozol.
Csomag telepítése külső meghajtóra szükséges hozzá.
Válaszoltam a privátra is.
-
petya80
tag
válasz
petya80 #20659 üzenetére
segítségetek kérném. elég hamar elakadtam az openwrt-vel. Telepítés ok volt és ahogy fentebb írtam be szerettem volna állítani rajt a netet. A routere utp-vel csatlakoz a gép sima T-home adsl.
Arch linux alól frankón belépek (ssh root@192.168.1.1)
Ezt tettem az /etc/network -ben természetes beírtam a felhnevet és jelszót.config 'interface' 'wan'
option 'ifname' 'eth0'
option 'proto' 'pppoe'
option 'username' 'ide_kell_írni_a_felhasználónevet'
option 'password' 'ide_pedig_a_jelszót'ssh-n kersztül végztem mindezt és beírtam reboot. Köv lépés
ssh root@192.168.1.1 és ezt kapom
ssh: connect to host 192.168.1.1 port 22: network is unreachablena most mi legyen ? failsafe-t kéne megpróbálnom vagy?
előre is kösz
-
válasz
petya80 #20659 üzenetére
Szia!
1. Passz...
2. Igen!
3. Igen! 1043-ason is így szokás. -
vargalex
Topikgazda
válasz
petya80 #20585 üzenetére
Hi!
Elméletben működik a dolog, egy korlátja lehet: a 841ND-ben csak 4 MB-os flash van.
Éppen ezért én egy trunk OpenWrt-vel próbálkoznék, abban a BackFire-val ellentétben legalább nincs Luci. Így ugyan nem lesz webes felület (az ArchLinux miatt úgy gondolom, ez nem okozhat problémát), de helyette telepítheted a neked szükséges csomagokat:- transmission-daemon (esetleg tranmsission-web)
- kmod-fs-cifs
- kmod-crypto-hmac
- kmod-crypto-md5Ebből az utolsó 3 kell a samba megosztás mountolásához (a routerre samba szerver nem kell). Ha esetleg a Ryan-on van NFS megosztás (PC-n nyilván a Linux miatt nem gond), akkor lehet helyette akár NFS kliens is.
Ha szerencséd van, akkor ezek még elférnek a jffs2 filerendszeren (a flash szabadon maradó része). Ha nincs szerencséd, akkor még meg lehet próbálni build-elni egy saját firmware-t, amibe ezeket is beleteszed, ugyanis a read only SquashFS jóval erősebben tömörített, úgy hátha belefér. (Én tesómnak build-eltem egyet hasonló okokból - azaz a flash mérete miatt - a TL-MR3420-ra nyomtató és scanner támogatással, igaz neki Luci-t is tettem bele.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple watch Series 9 41mm cellular hibátlan 2026.02. 24. Apple jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged