- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
kardam
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #14261 üzenetére
Szia!
Csak ennyit írtam a string-be: media
Még próbálkozom, hátha sikerül valami.Köszi a segítséget!
-
KisApám
addikt
válasz
Intruder2k5 #14261 üzenetére
1. A wifin keresztül jövő hálózati kábelről megy minden rendesen, van net.
2. A térerő fullon.
3. Viszont mégsincs net WiFi-ről.
4. iPod-ról kiválasztom a saját WiFi hálózatomat (vagyis látja az iPod a WiFi eszközt, az általam megadott WiFi hálózat nevét), kéri a jelszót, beírom.
5. Erre kiírja: "Unable to join the network"
6. Nincs Net de csak a WiFi-n.
7. Közben egy pillanatra megint működött, majd kampec: Cannot Open Page (full térerőn), majd megint működött...
-
kardam
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #14256 üzenetére
Szia
A WORKGROUP ugyanaz, mint a gépeken, megadtam neki a Server String-et is, így utólag, és most már el is érem a winyót, a \\192.168.1.1\Samsung cím alatt, viszont a hálózatok között így sem jelenik meg, ami azért gond, mert így az O!Play médialejátszóm nem látja.
Köszönöm a segítséget, ez már fél siker. -
kortve1
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #14190 üzenetére
Remekül működött, köszönöm.
Érdekes, amikor feltelepítettem és beállítottam a QOS-t, akkor 8-ról nőtt 10 mbitre a letöltés, amikor pedig feltelepítve kikapcsoltam, akkor elkezdett 15-tel működni, ahogy kell neki. Szerencsére újraindítás után is stabil a dolog.
Amúgy amikor a VoIP forgalomnak pl. nagy prioritást adok QOS-sel, akkor tragikus a minősége, míg QOS nélkül remekül működik... Nem nagyon győzött meg, hogy használjam... -
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #14241 üzenetére
Hol látsz ott NVRAM beállítást? Ez sima uci config, OpenWrt alatt tökéletesen működő parancsok. És le is írtam, hogy mi a hatása.
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #14235 üzenetére
a DD-WRT a hunyó mert 5perc után leállítja a 40MHz-es sávot holott a gyári FW-vel folyamatosan ment gond nélkül. erre kell ez a trükközés a wifi kártyán hogy megmaradjon 300megabiten. mindegy végül sikerült bár mivel nagyon sokan írták a DD-WRT fórumában is vélhetően ez egy jókora bug
-
RLND
tag
válasz
Intruder2k5 #14232 üzenetére
eddig nem volt ilyen hibám, ha router nélkül megy a net, akkor sincs gond
most már biztos, hogy feladom és visszaküldöm a boltba, mert egyre használhatatlanabb -
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #14219 üzenetére
én a routerhez nem nyúltam csak használtam tegnap majd újraraktam a win7-et és már onnantól sem 300megabit volt hanem csak 130...
a routerhez azért próbáltam hozzányúlni hogy mi a fenétől nem megy 300-on...
azóta se tudtam megcsinálni, kerek 5perc uptime után visszateszi 130-ra
nem tudom hogy a titkosítás a csatornaszáma vagy a mixed mode miatt de valamiért nem fasza. érdekes a gyári TP-link FW-vel örökké 300megabitem volt -
Bucicimaci
tag
válasz
Intruder2k5 #14209 üzenetére
Valamit rosszul töltött be először chrome, de ctrl+f5 után jó ott is
Most már csak a wifi-vel szenvedek
Ezt írja:
Wireless is disabled or not associatedPedig az Enable device az igaz értéket vesz fel :\
A wireless pont úgy néz ki mint a linkelt képen
(Sry a noobságom miatt
)
-
Bucicimaci
tag
válasz
Intruder2k5 #14204 üzenetére
Most próbáltam feltenni az általad linkelt vargalex buildet, ahogy a leírásban van ssh-n keresztül, de elszállt. Most nem működik a router. Próbáltam telneten keresztül rácsatlakozni és mount_root, firstboot, de firstbootnál ledobott :S Ilyenkor mi a teendő?
Elszállt alatt értem azt, hogy nem jött be semmi a 192.168.1.1-re
-
Bucicimaci
tag
válasz
Intruder2k5 #14202 üzenetére
A Tóth Szabi-féle okosításban az van, hogy azt is lehet szerkeszteni, de átírtam a /etc/config/transmission-t is de a settings.json-ban a generált beállítások akkor is a default értékek :S Nem tudom mi lehet :/ De ha tényleg a fájlműveletek miatt van a probléma, akkor az a külső winchester hibája, vagy ez mindenkinél hiba volt és csak én nem tudom megoldani?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #14185 üzenetére
Igen, van OpenWrt alatt is htop. De szerintem az is a nice-val állítja a process prioritását.
-
chipi89
tag
válasz
Intruder2k5 #14158 üzenetére
Vargalex fw ről melyiket töltse le?
A letöltésre katt vagy a SYSUPGRADE LETÖLTÉS? -
chipi89
tag
válasz
Intruder2k5 #14156 üzenetére
Ha jól látom akkor ezt az OpenWrt összeállítást felrakom és nem kell putty-n keresztül konfigurálni még a rutert?
Az elöző ruteremet nem tudtam felkonfigurálni, kicserélték ott ahol vettem. Mondván, hogy nem működik a ruter megfelelően -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #14133 üzenetére
2-essel valamiért elindult kb. fél óra után. de a a dhcp type-ot forwardedre, alatta pedig a dhcp servert 192......1 re kellett állítanom máskülönben bezavart.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #14140 üzenetére
igen, közben kapott egy 30-as végződésűt is. assemegy.mondjuk a 255 hülyeség lett volna, mert nem osztott volna ip címet neki gondolom az asus (30ig oszt).
egyelőre ennyi volt. kotvadék egy ótvar nap, egyedül a szviccsel nem szívtam. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #14133 üzenetére
köszi. lehet kapásból brikettesítettem volna
.
most megnézem akkor pontosan mi a módja a felrakásnak, kis naiv aszittem rúter gyári felüleléről menni fog, azért webflash a neve.
szerintem holnap nekiesek, csomag már megjött, este a hp microserver a program. mondjuk, ha nem lesz balhé vele, akkor lehet a rúterre is jut időm.
ha gond van, úgyis jövök sikoltozva -
kovy79
őstag
válasz
Intruder2k5 #14111 üzenetére
Igen, ilyesmire gondoltam (vagy character set = ISO8859-16), csak annyi bajom van még, hogy ha a Samba-t custom-re állítom, akkor a NAS\File Sharing részt manuálisan kellene konfigurálnom, az meg nekem ugye kínai...
Egyszer már anno segítettél ebben, de nem tudom, hogy ez jó lenne e. Én nem szeretnék semmilyen pass-t, korlátozást, stb-t, csak az egész hálózatból a \\192.168.1.1\Public (vagy mindegy milyen néven a public helyett) címet egyszerűen elérni, karakterkódolási hibák nélkül. -
kovy79
őstag
válasz
Intruder2k5 #14108 üzenetére
Ebben a kódlap beállítási témában esetleg van ötleted/segédleted?
-
kovy79
őstag
válasz
Intruder2k5 #14106 üzenetére
Zseni vagy!
Már csak azt nem értem, hogy miért nem kezeli helyesen a magyar ékezetes betűket?
Nem tudok belelépni az olyan könyvtárba, amiben ilyen betű van.Mod: nagyon sokat kellene buherálnom (és ezzel párhuzamosan kérdeznem), ha egy második vinyót is szeretnék így, egy másik hálózati meghajtóként felcsatolni?
Mod2: ha /mnt a második vinyó helye (?) és elnevezem Public2-nek, akkor \\192.168.1.1\Public2 a megoldás?
-
kovy79
őstag
válasz
Intruder2k5 #14104 üzenetére
Huppsz, látom a Firefoxban (bár az ékezetes karakterek kódolása nem az igazi).
Most mit csináljak, hogy a Total Commanderben is lássam?
Elnézést, ha nagyon alapdolgokkal sem vagyok tisztában! -
Begi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #14097 üzenetére
Igazából csak felraktam a lighttpd-t (opkg install lighttpd).
Majd egy config editálás, ahol beállitottam hogy /mnt/www legyen a home, illetve átraktam a 8888-as portra.
Engedélyeztem a tűzfalon a 8888-as portot, hogy kivülről is elérhető legyen. És kész is.
-
Begi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #14092 üzenetére
Köszönöm, faszán működik.
Ezt nem lehet megoldani az uhttpd-vel? Nem lehet valahogy belinkelni a megosztani kivánt könyvtárat az ottani www struktúrába?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #14079 üzenetére
Igen a ping megy csak nem jön be az oldal!
-
válasz
Intruder2k5 #14062 üzenetére
Én még a WRT54GL-nél kaptam ilyen leveleket az egyik utolsó DD-WRT verziótól kezdve, de akkor jött minden hónapban. Hiába írta ki a firmware, hogy frissítette az ipt, mivel majdnem 1,5 évig ugyanazt kaptam a kábelszolgáltatómtól, ezért vagy nem történt meg ténylegesen a frissítés vagy bugos volt a fw.
A 1043ND-vel már működik rendesen, pedig most sem változik az IP-m, csak az évenkénti karbantartáskor kb.
-
válasz
Intruder2k5 #14062 üzenetére
-
g@bo
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #14027 üzenetére
köszönöm.
1 - 2 mb/sec upload csak álom. valahol 100k a limitem.
10 torrentet elvisz párhuzamosan? ( több aktív torrent, de torrentenként relatív alacsony feltöltési spd. )
-
redlingg
tag
válasz
Intruder2k5 #14010 üzenetére
lehetaz a gond,h ntfs fájlrendszer van a vinyón és nincs particionálva?
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #13998 üzenetére
na ezt a TX powert már én is néztem de hiába nyomtam át 20-ról mondjuk 27-28-30-ra a wifi statisztikánál 19dB-t írt utána is...
mondjuk közben a tegnap esti problémára már rájöttem
az volt a lényeg hogy magyaroszág helyett németországot adtam be
NG mixed mód Turbo 40MHz és a kiterjesztett csatorna pedig "lower" lett tehát a 13-on van az N-es wifi a G-nek meg a 9-et adta...TX és RX antennas 1+2+3 tehát hogy mind a három antennán legyen adás és vétel is
egyelőre így stabil 300megabit csatlakozás van oda vissza a routerhez míg a lakásban a többi G-s laptop simán megy 54megabiten így nem zavarjuk egymást.elég sokat szenvedtem vele hogy 130mbit helyett 300 legyen a csatlakozás
-
donel
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #13998 üzenetére
Igazad van.
Azért 3 antennára beruházok, talán nem árthat...
Aztán jöhet az újabb fw.
Kérdezni még minig lehet, ha elakadok.Nagyon köszi
-
donel
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #13996 üzenetére
kúl :-)
1-est kipróbálom.
asszem a 2-es pontot is meglépem.
A 3-astól kissé félek, mert nem vagyok szakértő.
A 4-esbe inkább nem mennék bele, inkább veszek hosszú kábelt :-)Köszönöm.
Azért figyelek még... -
donel
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #13991 üzenetére
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #13987 üzenetére
jó kis progi ez. nálam a 40MHz-es csatorna a 13-as és mellé a 9-es csatornát nyomja gondolom a G-s wifihez. így hibátlanul megy a lakásban mind a 4 laptop
ha jól láttam akkor 4csatorna eltolással használja a másikat így pl ki lehet sakkozni hogy a 40 és a 20MHz-es csatorna is jó helyre kerüljön13+9
12+8
11+7
10+6
9+5
8+4
vagy ugyanez fordítva mikor a 40MHz-es van alul és a G-s fentebbi csatornánna meg így látom hogy a környéken lévő N-es hálózatoknak hova pakolja a többi csatornát és jobban be lehet lőni hogy ne zavarják egymást
sajnos olyan helyen lakom IX. kerületben (mester utca eleje a körútnál) hogy ha kiteszem a laptopot az ablakba 80+ SSID-t lát és azok nagyrésze az 1-6-11-es csatornán lóg -
donel
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #13987 üzenetére
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #13894 üzenetére
Router reset gondolom viszont számít?
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #13884 üzenetére
köszi
jó tudni -
ToBeY
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #13880 üzenetére
Ctrl+c Ctrl+v működik putty alatt?Csak mert így tutira nem írnék el semmit
És ugye lehet nyitva böngésző miközben csinálom?(különben honnan tudnám mit kell írni?)
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #13878 üzenetére
Netán ha valami nem jönne össze,fel lehet támasztani még a routert?Bár elég jól leírtad mit hogyan,de sosem lehet tudni....
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #13872 üzenetére
Na még egy dolog amire rá kell jöjjek hogyan működik.De inkább megkérek egy havert rakja fel a tárhelyére
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #13870 üzenetére
Köszi a megerősítést,még soha nem volt dolgom linuxal
Akinek van tárhelye,nem tudná felrakni a legújabb gyári frimwaret? -
ToBeY
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #13861 üzenetére
És kell hozzá pendrive vagy ilyesmi?Vagy a gyári fw linkjét hogyan tudom megadni?
Ezen a linken van pár PUTTY melyiket szedjem le?Mondjuk a legelsőt a listában? -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13855 üzenetére
ööö, izé, lejjebb kellett volna tekerni a böngészőben...
bocsi
Viszont itt egy kicsit másképpen van ez a dolog... itt meg kell adni hogy wan vagy lan, melyiket adjam meg?(kamerák wifin, kívülről is szeretném látni )TCP+UDP external210 ip192.168.x.x internal210 -
ToBeY
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #13857 üzenetére
Korán van még,így még igen "write only"-ban vagyok
System/SSH-Key alatt kell mindezt csinálni? -
redlingg
tag
válasz
Intruder2k5 #13821 üzenetére
a letöltés megszakad, a router menüjében az initscripts alatt az usb drive-ot újra kell startolni, majd be kell tölteni a torrentet újta és megvárni míg végig fut a már letöltött cuccon, ezután elkezdődik a letöltés de pár perc múlva megszakad. Ilyenkor vagy csak a letöltés szakad meg és a router ledobja a vinyót vagy a net is elszáll és a pc-n sincs net pár másodpercig, amíg újra megtalálja a hálózatot.Ilyenkor minden kezdődik elölről.
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #13819 üzenetére
De igen... kulso wincsire volt telepitve a samba es nem indult el idoben.... Szegeny Vargalex atnezte ma a routert (halam erte).... jo is lett, csak azt nek ertem hogy egy reboot utan miert lesz megint "rossz"? Vmi gebasz csak van a levesben...
-
kispal1980
tag
válasz
Intruder2k5 #13760 üzenetére
TC-ben aktív módba???? ott azon van!!
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13765 üzenetére
na ez igy nem lesz egyszerű....
szóval alex listájávban ugye nincs benne, irtam puttyban egy opkg update-t és ez is alex listáját keresi....
akkor most hogy tudom telepíteni az ftpput-ot???
vagy megkérjem alexet hogy tegye be a listájára???szerk:régi téma: jó de azt az fw-t én heggesztettem, ezt meg alex....
azon nem ment se igy se ugy ezen meg kapásból!!!
nem mindegy!
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13761 üzenetére
mindjárt meg is nézem fent van e alex csomijai közt, csak nem emléxem hol is láttam, hogy neki vannak külön csomijai....
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13758 üzenetére
csak egy bibi van, a lighttpd sincs fent, ennyi erővel ftp klienset is telepíthetnék- amit nem merek- ráadásul azzal egyszerűbb dolgom lenne...
Kérdés:
merjek a varga alex féle FWre FTP klienst telepíteni? Nem fogja összekutyulni az FW-t???
Tud valaki esetleg ajánlani ftp klienst ami nekem megfelelne???
(sh-ban tudjak ftp-vel USBHDDről fájlt feltölteni távoli serverre)
Köszönöm -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13755 üzenetére
mivel nem is igazán az sh-val kezd bajom lenni hanem hogy nem szeretnék piszkálni egy stabil fw-t a routeren ezért lenne másik kérdésem...
php-t esetleg tudnék futtatni ezen a linuxon???? -
Tanya-
tag
válasz
Intruder2k5 #13749 üzenetére
Nem sajnos jelenleg egyedül van a nas. Csak a nas-t érem el távolról a router felületét nem. De a transmission a nason tölt fel 100-200 kb-al. Kellő tartalék kell legyen 20/10 Mbit-es Digi netkapcsolat van.
-
PonPon
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13742 üzenetére
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #13742 üzenetére
Hi!
A 2.00-tól van ez az opció. De gondolom erről, vagy ennél újabbról van szó, mert a log szerint indítaná a scriptet.
-
kispal1980
tag
válasz
Intruder2k5 #13722 üzenetére
köszi
és ha egy halozatn belüli másik ftp is működik (192.168.1.2:2121) annak, hogy kell webes felületen portot nyitni? hogy kell forwardolni?
-
kispal1980
tag
válasz
Intruder2k5 #13720 üzenetére
Ezen nem nagyon igazodok el.
Szeretném még a 192.168.1.2:2121-es belső hálózaton lévő portot is nyitni,
ez a két dolog kellene , hogy a port forward részbe mit kellene írni. köszi -
laolaj
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13662 üzenetére
én azt vettem észre mikor ment a torrent.. hogy egyel még el bírt.. de azt is max 1MB.. de ez nagyon plafon. Sokat ingadozott. + fogta az egész hálót.
Mivel 5MBval tudok leszedni így nem fog megmenteni az h 1MBval szedjekinkább megy annyira a gép.. így se tarts sokáig.
+ ha 2nél több szál ment akkor még ki is fagyot -
gergi42
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #13657 üzenetére
A reset nem használt sajnos, viszont feltettem rá az itt megismert openwrt-t és láss csodát...megy
Majd még biztos fogom próbálgatni a gyári firmware-eket de egyenlőre marad ez, és az is megnyugtató, hogy ezek szerint em hardware-es a hiba. -
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #13593 üzenetére
Szia... teszteltem.... nem sok sikerrel :-S
mount.cifs //server/share /mnt -o username=user
behelyettesítve :mount.cifs //192.168.2.137/share /mnt/popcorn -o username=mnt
Eredmény:
-ash: mount.cifs: not found________________________________________________
Próbáltam a:
mount -t smbfs -o username=mnt,password=1234 192.168.2.173/share
/video /mnt/popcornverziót is... eredmény:
mount: mounting //192.168.2.173/share/video on /mnt/popcorn failed: No such device
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #13595 üzenetére
Értem köszi tehát akkor tényleg elég egy akármilyen pendrive nem kell usb vinyó.
-
nimfas
addikt
válasz
Intruder2k5 #13592 üzenetére
Mappa term. letezik, ipt siman a "pch..." helyere? Utana kell a /share? holnap megprobalom
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #13570 üzenetére
Francba sejtettem.Most túrhatom fel a lakást a papírok miatt.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #13556 üzenetére
ÉS gyári fw-ről lehetséges úgy Openwrt-re frissíteni hogy a beállítások ne vesszenek el?
Itt főleg az internet pass-ra gondolok! -
NeverGone
tag
válasz
Közben felment a sysupgrade és "természetesen" elvesztek a beállítások. Szerencsére nem volt túl sok, úgy néz ki, hogy megérte a frissítés. Az új LuCi mindenesetre szebb és használhatóbb.
-
hati
addikt
válasz
Ezért az exroot esetén érhetnek meglepetések. Ugyanis a régi kernelhez felrakott csomagok közül , lehet olyan, ami az új verzió alatt nem fog működni.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #13520 üzenetére
Digim van 80/25-ös. Ha 1,5-2MB a feltöltésre vonatkozik, akkor az nem olyan rosz.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #13518 üzenetére
Még egy kérdésem,vajon. Ha veszek mondjuk egy 8-16GB pendrive-ot, annak a sebessége megfelelő lesz vajon torrenthez?
Nem szeretném hogy a pendrive legyen a szűk keresztmetszet...
Openwrt-re átnveztem a filet. -
ToBeY
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #13516 üzenetére
Köszi szépen a válaszokat,jó a fapados csak seedre használnám úgy is.
Csak pár kérdésem maradt még.
Honnan szedhető le ez a fw?Nyomni kell egy "restore to default-ot" a routernek mielőtt felrakom?És csak ugyan úgy be kell tallózni frimware update opciónál,mint ahogyan a gyári fw-el is tenné az ember? -
ToBeY
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #13509 üzenetére
ÉS a torrentet is lehet webes felületről managelni?Ha igen akkor felrakom.
De ha Dos-os felületen kell valamit configolni/managelni akkor nem. -
elekecske
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #13331 üzenetére
Csáó!
Na sokat szarakodtam az usb-s drivejaim UUID alapú mountolásán, de sajnos nem teljesen sikerült. Ez alapján próbálkoztam: https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?pid=86380#p86380
Tehát amit csináltam:
A leírás szerint töröltem a fájlokat, majd feltelepítettem a mount-utils aplikációt. Ezek után szépen is működött az alábbi parancs
mount -o rw UUID="*******-********" /mnt/usbViszont ha ugyanest init.d-be írtam egy indítófájlba, a következő módon:
#!/bin/sh /etc/rc.common
# Copyright (C) 2006 OpenWrt.org
START=55
start()
{
mount -o rw UUID="85fe7fa9-b6d3-49f0-8719-c41b9fba3e74" /mnt/usb
}majd onnan próbáltam elindítani, akkor a következő választ kaptam:
mount: mounting UUID=85fe7fa9-b6d3-49f0-8719-c41b9fba3e74 on /mnt/usb failed: No such file or directory
Tudna valaki segíteni abban, hogy miért nem tudom beírni a parancsot az indítófáljba? Előre is köszönöm!
-
direwolf
őstag
válasz
Intruder2k5 #13494 üzenetére
Remek! Ezt örömmel hallom.
-
attila9988
őstag
válasz
Intruder2k5 #13476 üzenetére
illetve a custom firmware többi lehetőségével sem fogja soha felvenni a versenyt, egy gyári fw sem!
Mivel ezeket korlátozott eszköznek tervezik, speciális feladatra, a gyári software -nek nyilván csak az a feladata, hogy a termék által ígért szolgáltatásokat biztosítsa. Az openwrt meg tulajdonképpen egy teljes értékűen használható linux rendszer, - hardware specifikusan karcsúsított kernellel - és mint ilyen, természetes hogy arra használható, amire csak akarod. Így a lehetőségeket nem a gyártó szabja meg, hanem te magad, és a hardware képességei.
-
Badb0y
addikt
válasz
Intruder2k5 #13486 üzenetére
Ezt akartam kérdezni, tehát elég ha csinálok egy backupot, és az opverlayt lemásolom, és ebben benne lesz a nyomtatószerver, dlna, dyndns ??
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #13469 üzenetére
Ah köszi
Akkor nem is rakom fel az új gyári fw-et!
-
VECSY
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #13412 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm sikerült!
-
Badb0y
addikt
válasz
Intruder2k5 #13452 üzenetére
aham
-
Badb0y
addikt
válasz
Intruder2k5 #13450 üzenetére
Köszönöm
Olyan problémám van, hogy amikor enable-re teszem megszűnik a net ha kikapcsolom tovább megy. Miért van ez ?
-
hohoo
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13408 üzenetére
de hát ha megnézik úgy is megtalálják... és elküldhetnek a pibe. Vagy meg sem nézik csak cserélik?
-
J00hnny
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13433 üzenetére
na a gond az, hogy nem mount-olja automatikusan a meghajtót, illetve nem inul automatikusan a samba...bár a leírásban szereplő szkriptet használom.....
Így most már látom a win alatt is, de jelszót ill. felhasználó nevet kér (az allow guest be van pipálva a samba-ban..szóval guest-al mennie kellene, de azt nem fogadja el)..Vagy létre kellene hozni egy új felhasználót openwrt-ben?
-
J00hnny
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13428 üzenetére
akkor jól gondoltam....de nem megy. esetleg van olyan parancs amivel le tudom ellenőrizni a megosztott meghajtókat (elérési útvonal, név pl...)
A mellékelt képen azt hiszem minden látható.....Itt mire való a hostnév...stb....
http://logout.hu/dl/upc/2011-06/05/91785_vtpnnsdvrd1ao2y5_samba01.jpg
-
J00hnny
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13426 üzenetére
A samba fel van telepítve. elvileg a meghajtó könyvtárát is hozzáadtam, látszik is az openwrt-ben, DE hogy érem én el ezt a könyvtárat?
-
J00hnny
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13424 üzenetére
Kezdetnek: Felcsatoltam az USB meghajtót annak rendje és módja szerint, DE hogyan érem el ezt a hálózaton, pl. egy Windows 7 alól?
-
J00hnny
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13422 üzenetére
Igen, köszi! Igazán nagyra értékelem hogy próbáltál szinte azonnal segíteni. Köszönöm!
USB meghajtó ügyben esetleg tudsz e segíteni?
-
J00hnny
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13419 üzenetére
Megoldottam! A leírásban szereplő sorok voltak a hibásak.
Vagyis kitöröltem az az aposztrófokat és láss csodát így működik a wifi is......Csak azt nem értem ez másnak hogy nem okozott gondot? Vagy az a normális ha aposztrófokkal szerepelnek a sorok? hmmmmm
-
J00hnny
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13417 üzenetére
köszönöm, még egy kicsit próbálkozom. nem értem miért nem működik amikor MINDEN a leírtak szerint van végrehajtva.....Valami elkerülheti a figyelmemet...
Frissíteni erre a firmware-re nem lehet az openwrt felületéről?
-
J00hnny
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13414 üzenetére
Eddig a pillanatig nem tudtam róla.
Elolvastam a leírásodat hogyan kell SSH alatt frissíteni a firmware-t, de olyan megoldás nincs hogy ne a netről húzza le frissítés közben hanem a gép egy könyvtárából?
És ezzel a frissítéssel mivel lesz jobb/rosszabb nekem?
-
hohoo
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13396 üzenetére
mi? odamész és mondod hogy széthackelted a firmwaret és kicserélik?
-
válasz
Intruder2k5 #13396 üzenetére
nem nagyon szeretnék vele foglalkozni
annyira nem fontos ha 2 - 3 hétig most nincs router, van helyette másik.
-
Zol77
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13391 üzenetére
Ha jó,akkor jó
Azért nem swapolok,mert egy 32gb-os sd kártyára megy a torrent,ne írjon/olvasson az is feleslegesen. Jól van az így,mivel nem értek hozzá,megfogadom mások tanácsát. -
Zol77
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13388 üzenetére
Hi!
Köszi a választ!
Közben megtaláltam a router menüjében is,csak a szememt nem verte ki éppen:
Az általad mondott parancsra ezt írja:
total used free shared buffers
Mem: 29584 27856 1728 0 3528
Swap: 0 0 0
Total: 29584 27856 1728 -
glugi
tag
válasz
Intruder2k5 #13385 üzenetére
Csak XP, illetve a legújabb ubuntu live.
hdparm értékek:
/dev/sda:
Timing cached reads: 188 MB in 2.01 seconds = 93.63 MB/sec
Timing buffered disk reads: 70 MB in 3.02 seconds = 23.15 MB/secMúltkori e2fsck eredmény:
Pass 1: Checking inodes, blocks, and sizes
Pass 2: Checking directory structure
Pass 3: Checking directory connectivity
Pass 4: Checking reference counts
Pass 5: Checking group summary information
mnt: 819/91537408 files (39.1% non-contiguous), 44859382/366123358 blocksErre mondta vargalex, hogy töredezett. Szóval talán még ezen lehetne változtatni, hátha javul, bár nem tudom lenne-e értelme, tekintve, hogy ftp-n egész jó a sebesség.
Ma tesztelem más géppel is, hátha lesz fejlemény.
-
mprrpm
tag
válasz
Intruder2k5 #13357 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors és hatásos segítséget...
-
PistiSan
addikt
válasz
Ha tudsz hozzá egy kis segítséget azt megköszönnénk
Nekem is ugyan ez a problémám, de nem gondoltam hogy van rá megoldás. -
elekecske
csendes tag
válasz
Köszönöm, utánanézek!
-
Kris87
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13309 üzenetére
Már nem emlékszem, hogy melyikkel ment rendesen, próbálgatni nincs kedvem, meg nehogymár downgradeljek.
-
Kris87
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13306 üzenetére
Ezt így most inkább nem.
Érdekes, hogy dd-wrt-be belefért alapból a site survey-el, dyndns-el, upnp-vel, wol-al, stb-vel együtt minden, ami csak kellhet egy átlag user-nek. Kár, hogy a legutolsó fw olyan bug-os, hogy rákényszerültem az open-wrt-re. Se a port forward, se a dyndns nem működik, mondhatni egyre sz@rabb. Legalábbis nekem.
A Gargoyle fw-ről mi a vélemény egyébként? Ahogy látom azt is frissítik néha.
-
Kris87
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13303 üzenetére
Szóval nincs rá mód, hogy helyet csináljak rajta, csak ha saját buildet csinálok?
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #13286 üzenetére
Ha be van kapcsolva akkor ugyan ELVILEG felmountol, gyakorlatilag nem látom se TCvel, se transal....
ötletem sincs mitől lehet ez.... ha mnt-t átállítom jffs-re a Service/NAS/ProFTPD menüpont alatt akkor a winyo "rendszer" partiját elérem, de a tárolót onnan se....
???szerk:nem lehet hogy valamiért irás/olvasás védett lett???Vagy rejtett????
-
zseko
veterán
válasz
Intruder2k5 #13284 üzenetére
Úgy értettem, nem lett beállítva valamit rendesen
De egyelőre annak is örülünk hogy egyáltalán megy
vargalex szoftja van fent persze.
vargalex nem futott torrent rajtuk, az enyém egyébként sem tud futtatni (wrt54gl). De egyébként is érezhető hogy lassabb. Az én routeremben azt látni, hogy az RSSI -83dBm és -89dBm körül mozog, a quality értéke meg 5-8 között. Nála azt látni, hogy az esetek nagy %-ban 1Mbit-et ír csatlakozási sebességnek. Néha láttunk 5.5Mbit-et is. De működik, most egyelőre egy hét után beérjük ezzel is
Ahogy idő engedi utánaolvasok jobban, azután majd újra nekiállunk. Sztem az sem ártana ha az egyik antennáját kivezetnénk kábellel házon kívülre, kb. egy 1.5m-es kábel elegendő is lenne.
Egy más dolog, a country_code az mennyiben befolyásolja az egészet? Az US beállítással 501mw-ot írt, HU-ra átállítva meg már csak 100mw a plafon. Nálam nem találom hogy hol lehetne állítani, de van egy 'Download NVRAM Dump' menüpont, abban ezt találtam:
wl0_country=JP
wl0_country_code=JP -
zseko
veterán
válasz
Intruder2k5 #13245 üzenetére
Jaa, értem
Akkor mi a bánatot lehet csinálni, hogy csatlakozzon végre wifin keresztül?
Eddig egy épkézláb leírást, vagy támpontot nem sikerült találnom, igaz nem sok olyan időm van, hogy keresgélhessek. Meg az angolt sem értem annyira.
A gyári szoftvert vissza lehet tenni már úgy, hogy nem vágja tönkre a routert? Olvastam hogy alakítani kell rajta mert különben a routernak annyi, de olyat is olvastam hogy a gyártó alakított a firmvare-en és már nem okoz gondot a frissítés. Erről tudtok valami tényleges infót? Nem az enyém a router, így nem kísérletezgetek vele. -
zetecR
addikt
válasz
Intruder2k5 #13163 üzenetére
A torrent kliensnek szükséges forwardolást a Port Triggering alatt kell beállítani?
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest