- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kispal1980 #37276 üzenetére
Mit csinálnál? Bekapcsolnád a custom firmware-t? Azt nem bekapcsolni kell, hanem flashelni, ha egyáltalán létezik ilyen, az általad használt, előttünk viszont még ismeretlen routerekre!
Valamint ezt sem értem!
"másodikat nem szivesen endegném el több km-re jelszóval!"
Milyen több kilóméterre? WiFi-n több kilóméter? Vagy miről beszélsz?Egyébiránt meg ha nem is 1043-as routerekről van szó, akkor ezt miért itt kérdezed? Vannak erre megfelelő topikok, mint például az...
-
válasz
kispal1980 #37262 üzenetére
Akkor így első körben azt mondom, hogy a custom firmware felejtős! Marad a másik megoldás, hogy a WAN portokat felejtsd el, a fő routerből jövő kábelt a következő router LAN portjába dugd! Ha innen is megy tovább kábel, akkor azt szintén a következő router egyik LAN portjába dugd be! Az IP címeiket a fentebb leírt módon állítsd be, és DHCP szerver csak az első routerben legyen aktív! Az IP beállításokat nem árt előtte megcsinálni külön-külön, és csak utána összekötni őket, mert egyéb esetben nem fogod elérni az admin felületeket!
Vagy most nem is kábellel vannak összekötve a routerek?
-
válasz
kispal1980 #37260 üzenetére
Négy darab 1043-as routererről van szó?
-
válasz
kispal1980 #37257 üzenetére
Ha a routerek alkalmasak custom firmware futtatására, akkor át tudod azokat állítani switch módba, ha pedig erre nincs lehetőség, akkor a felsőbb router LAN portjából jövő kábelt az alsóbb router LAN portjába dugd, a DHCP szerver csak a fő routeren legyen bekapcsolva, és az IP címek is legyenek egy tartományban! Tehát a négy router mondjuk...
192.168.1.1
192.168.1.2
192.168.1.3
192.168.1.4Így az egész hálózat egy nagy egész lesz, és nem négy elkülönített!
-
válasz
kispal1980 #13757 üzenetére
Tedd aktív módba! A passzív módnak kell egy csomó másik port is, ha jól tudom...
-
válasz
kispal1980 #13721 üzenetére
A routeren futó FTP szerverhez nem a webes felületen kell portot nyitni... A linkelt parancsot kell lefuttatni konzolon, utána már elérhető lesz távolról az FTP.
-
válasz
kispal1980 #13719 üzenetére
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kispal1980 #13218 üzenetére
Hi!
Azt a portot továbbítani (forward-olni) kell a cél gépre, amin az elérendő szolgáltatás fut. (Pl. http esetén ez 80, ssh-nál 22, ftp-nél 21)
-
amargo
addikt
válasz
kispal1980 #10230 üzenetére
Lehet meg van a probléma gyökere.
A napokban tettem fel ezt a verziót és még előtte próbáltam samban keresztül a másolást.
Most az új verzióval elsőnek 2M volt, majd lement 500kbyte-ra és végül 1,2kbyte-ra állt be.. érdekes. -
amargo
addikt
válasz
kispal1980 #10191 üzenetére
Most kipróbáltam otthon és ha az auto mount-ot kikapcsolod, akkor istenért sem lehet fel mount-ni - na jó nem olvastam annyira utána. De nem megy csak úgy..
-
amargo
addikt
válasz
Én nem értem, tök ugyan az a router, én a DD-WRT v24-sp2 (02/17/11) std - build 16214 verziót használom és megy.. igaz az auto mount bekavar, mert össze vissza csatolja fel.
Amúgy nem lehet a sebességre, hogy a pendrive a hibás?Nálam 2-3M körül van a sebesség.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Ennyi szenvedés alatt azért már jó néhány routerre fel lehetett volna tolni az OpenWrt-t teljes funkcionalitással (transmission, samba, vsftpd, stb.).
-
válasz
kispal1980 #10197 üzenetére
Egész biztosan van megoldás RAID-re is, ha meg tudod csinálni... Mert én sajnos nem tudom!
-
válasz
kispal1980 #10195 üzenetére
A HDD élettartamát az indítások száma is befolyásolja, nem csak az üzemóra... Nem árt az neki, hogy ha folyamatosan megy! Nekem pl. több mint egy éve folyamatosan megy, ami most rajta van... Az előtte lévő 2 évet ment. (bővítés miatt cseréltem, nem romlott el) Na jó, persze ebből az áramszünetek kiesnek, de azok közül is csak a hosszabbak, mert van szünetmentesem, ami 15-20 percet kibír. És kiesett az az idő is, amíg lecseréltem alatta a WL-500G Premium routert, RT-N16-ra.
Természetesen kezeli az USB hubot, és lehet rá több eszközt kötni...
DNS-323-at csak úgy ismerem, hogy tudom mi az, de igazából semmit sem tudok róla, mert sosem néztem utána.
-
válasz
Szerintem ne kapkodd el... Nem jó feleslegesen flash-elgetni a routert, nehogy aztán egyszer rossz vége legyen! Célszerű lenne előbb egy "közvélemény kutatást" csinálni itt a topikban, hogy ki használ DD-WRT PenDrive-val, milyen sebességgel, és végül, melyik verziót...?! Illetve neked nincs lehetőséged külső HDD-vel kipróbálni?
(Mondjuk ez hülye kérdés, ha lenne, gondolom már megtetted volna!)
Különben a factory-to-ddwrt.bin-t SSH-n keresztül tudod feltenni, a tl-wr1043nd-webflash.bin-t pedig a webes felületen...
-
válasz
kispal1980 #10189 üzenetére
Hát, nem tudok mit mondani... Én fejjel mennék a falnak! Esetleg próbálj meg egy régebbi DD-WRT verziót, hátha ez bug-os, vagy tudom is én...
Például itt van a 15962
Illetve ha esetleg van itt egy DD-WRT-s, aki hajlandó ezt kipróbálni neked a saját verzióján...
-
válasz
kispal1980 #10186 üzenetére
És egész biztos, hogy ext3-ra van formázva?
Alex
ext2-t lehet ext3-ként csatolni, vagy ez csak visszafelé működik? -
vargalex
Topikgazda
válasz
kispal1980 #10184 üzenetére
Hi!
ls -las /dev/sd*
Illetve van a dd-wrt alatt /jffs könyvtár?
ls -las /
-
válasz
kispal1980 #10182 üzenetére
Kiborító ez a DD-WRT...
Próbáld meg mindenféle opció nélkül, hátha...mount -t ext3 /dev/sda1 /jffs
-
válasz
kispal1980 #10180 üzenetére
Akkor ez mi?
root@DD-WRT:~# lsmod
Module Size Used by
ext3 107200 0
mbcache 3904 1 ext3
jbd 30544 1 ext3
...Most próbáld a mount-ot!
-
válasz
kispal1980 #10178 üzenetére
Most töltsd be még egyszer az ext3 modult... Lehet, hogy annak van szüksége az mbcache-re, és ezért nem töltődött be előtte. Aztán megint...
lsmod
és ha megvan mind a három, akkor mehet a mount!
-
válasz
kispal1980 #10175 üzenetére
Szerintem még egy kell...
insmod /lib/modules/2.6.32.27/mbcache.ko
És próbáld ezután... Illetve ha nem megy, akkor nézd meg az
lsmod
paranccsal, hogy be van-e töltve a három említett modul, mert lehet, hogy a sorrend sem mindegy, és valamelyik nem töltődött be.
-
válasz
kispal1980 #10172 üzenetére
Mit tegyél? Olvass is, ne csak írj!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kispal1980 #10172 üzenetére
A fentebb leírt modul betöltést csináld meg a mountolás előtt.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kispal1980 #10164 üzenetére
Hi!
Ext3 mountoláshoz próbáld meg, hogy manuálisan töltöd be a szükséges modulokat
insmod /lib/modules/2.6.32.27/jbd.ko
insmod /lib/modules/2.6.32.27/ext3.koItt a 2.6.32.27 helyére az aktuális kernel verziót írd be (ezt megtudhatod az uname -r kimeneteként).
Illetve lehet, hogy DD-Wrt esetén nem ez a helyes útvonal. Ha ott nem található a kérdéses 2 file, akkor keresd meg:find / -name ext3.ko
És az itt kapott útvonalat írd be.
Ha sikerült a modulok betöltése, akkor:mount -t ext3 -o rw,noatime /dev/sda1 /jffs
Szerk.: most látom, hogy nem teljesen ez most a problémád (csak az elejét olvastam, miszerint nem mountolja be). Az automatikus mount-ot próbáltad már kikapcsolni és manuálisan mountolni?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kispal1980 #10080 üzenetére
Hi!
Az itt található leírás szerint, ha több meghajtót akarsz csatolni, akkor azt a /jffs/etc/config/.startup file-ban, vagy startup script-ben teheted meg (már amennyiben aktuális a leírás).
Tehát szerintem az automount-ot kapcsold ki, majd a /jffs/etc/config/.startup file-ba tedd bele:mount -t ext3 -o rw,noatime /dev/sda1
Ne ijedj meg, a file nem létezik, neked kell létrehozni (sőt a leírás alapján a könyvtár sem)!
-
válasz
kispal1980 #10080 üzenetére
Hát, akkor sajnálom, de tényleg passzolom... Nagyon rejtelmes ez a DD-WRT... Itt semmi nem úgy történik, mint ahogy kellene. Szerintem!
-
válasz
kispal1980 #10078 üzenetére
Próbáld meg a webes felületen kikapcsolni az automount-ot... Aztán indítsd újra a routert, és nézd meg, hogy úgy látja-e a partíciókat...
cat /proc/partitions
Ha látja az sda1 partíciót, akkor csatold fel kézzel...
mount -t ext3 /dev/sda1 /jffs -o rw,noatime
-
válasz
kispal1980 #10076 üzenetére
Azt nem tudom, de akkor első lépésben nézd meg, hogy az umount működik-e...?! Tehát, miután kiadod az...
umount /jffs
parancsot, utána mount vagy df paranccsal nézd meg, hogy lecsatolta-e a /jffs alól a /dev/sda1-et? Ha igen, akkor mehet a...
mount -t ext3 /dev/sda1 /jffs -o rw,noatime
-
kispal1980
tag
válasz
kispal1980 #10069 üzenetére
Nincs valami más ötleted erre a sebesség csökkenésre? és hogy miért nem biroum ext3-ba mount-olni ??
-
válasz
kispal1980 #10067 üzenetére
Akkor passz! Sorry!
Mentem aludni, jóéjt!
Itt valami nem kerek, mert a mount opciók változatlanok maradtak...
/dev/sda1 on /jffs type ext2 (rw,relatime)
-
válasz
kispal1980 #10065 üzenetére
Akkor írd be ezeket, és próbáld meg utána is....
umount /jffs
mount -t ext3 /dev/sda1 /jffs -o rw,noatimeA PUTTY ablakban egérrel ki tudod jelölni a szöveget, majd utána be tudod illeszteni ide, "Programkód" TAG-ek közé, és akkor nem kell screen-t menteni mindig. Valahogy így:
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# df
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
rootfs 5.6M 5.6M 0 100% /
/dev/root 5.6M 5.6M 0 100% /
tmpfs 62M 448K 62M 1% /tmp
devfs 62M 0 62M 0% /dev
/dev/mtdblock3 26M 956K 25M 4% /jffs
/dev/sda3 288G 142G 131G 52% /mmc
/dev/sda1 1012M 142M 819M 15% /opt
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# -
válasz
kispal1980 #10063 üzenetére
Akkor viszont nem tudom, hogy mi lehet a probléma... Érdekes, mert másoknak általában (sőt mindig) az EXT filerendszer a gyorsabb, mint az NTFS. Fogalmam sincs, hogy nálad ez miért fordítva van, ráadásul ilyen extrém mód lassan...
Mit ír ki a "df" és a "mount" parancs?
-
válasz
kispal1980 #10059 üzenetére
Én így... http://asusrouterforum.uw.hu/index.php?topic=14.0
Csak gyanítom, hogy neked DD-WRT-n se fdisk, se mke2fs, se semmi ilyesmi... -
amargo
addikt
válasz
kispal1980 #10057 üzenetére
EASEUS Partition Master, megy szépen win7 is.
-
válasz
kispal1980 #10057 üzenetére
PC-n jó kérdés, hogy hogyan lehet ext3-at létrehozni... Ráadásul XP alatt, és pendrive-ra.
- Paragon Drive Copy
A karakterhiba bizonyára a samba codepage beállítása miatt van... Nem tudom, hogy ezt lehet-e DD-WRT-ben korrigálni, valahol a Wiki-ben biztos le van írva ez is.
-
válasz
kispal1980 #10055 üzenetére
Lehet, hogy tévedek, de szerintem a routeren egy pendrive-ból sosem fogsz kihozni 10 MB/sec-et... Ettől függetlenül mondjuk az 1, nagyon kevés! ext3 filerendszer van rajta? Csak mert az ntfs-nek nem kernelszintű drivere van, így az jóval lassabb....
-
válasz
kispal1980 #10053 üzenetére
Ez érdekes, mert többnyire szokott az lenni 1,7-1,8 Mbyte/sec is...
Gondolom, hogy gyári firmware-ről beszélsz... Így van?
-
válasz
kispal1980 #9793 üzenetére
Az opkg, az OpenWrt csomagkezelője... Mivel a DD-WRT sajátja (az ipkg) nagyjából semmire sem jó 1043-ason, így az opkg-t szokás aláhegeszteni. Ha ez fent van már, akkor tudsz további csomagokat telepíteni, az
opkg update
opkg install csomagneveparancsokkal. Innentől aztán "kiszélesedik a világ" mert sokkal több mindenre lehet használni a routert, mint amire az alap firmware lehetőséget ad. Persze ehhez már egy picit több Linux ismeret szükséges, mert ezek a dolgok mind parancssorban történnek!
-
Speeedfire
félisten
válasz
kispal1980 #9786 üzenetére
-
válasz
kispal1980 #9781 üzenetére
Hát, ahhoz előbb opkg-t kell feltenni, aztán mehet a többi, ami csak kell... ftp, transmission, stb... Leírás angolul van hozzá, bár rém egyszerű az egész!
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_8191-8191.html
Ha fent van az opkg, aakkor mehet az
opkg update
opkg install vsftpdmajd az itt fellelhető infók alapján a konfig file-t is be lehet lőni. Nem nagy dolog.
-
válasz
kispal1980 #9763 üzenetére
Nem, ahhoz fel kellene tenni az OpenWrt-s vsftpd-t, mert ez egy ilyen "butított" ProFTPd verzió, csak alap dolgokra használható, részletes konfigurációra nincs lehetőséged benne.
-
válasz
kispal1980 #9759 üzenetére
Ki lehet venni, az előbbi iptables sor nyitja a portot...
-
válasz
kispal1980 #9757 üzenetére
Nem, FTP szerverről nem fogsz tudni futtatni, meg lejátszani, meg stb... Ehhez samba-t szokás használni, de az meg csak helyi hálózatról elérhető. Az nincs neked bekonfigolva?
-
kispal1980
tag
válasz
kispal1980 #9756 üzenetére
TC-ben online nem lehet használni a fájlokat? Csak letölteni, másolni?
Van erre valami megoldás?
-
válasz
kispal1980 #9753 üzenetére
FTP Option - allow WAN FTP access
To allow WAN access using FTP protocol run the following line in a terminal window:
/usr/sbin/iptables -I INPUT 1 -p tcp --dport 21 -j logaccept
Ezt a sort tedd be a tűzfal scriptbe.
-
Speeedfire
félisten
válasz
kispal1980 #9753 üzenetére
1. hsz, iptables vagy Nat/Qos -> port forwarding
-
glugi
aktív tag
válasz
kispal1980 #9746 üzenetére
dd-wrt: NAT/QoS menüpont, azon belül port forward, ott pedig értelemszerűen.
megjegyzem, nekem a francért sem akart menni a portforward dd-wrt alatt, pedig anno fonera-n simán ment egy reboot után
-
kbhuinfo
tag
válasz
kispal1980 #9744 üzenetére
OMG, most nézem, hogy ddwrt. Na mindegy - ez openwrt-módi volt. DD-wrt-ben keress rá a túzfal-szabály hozzáadásának módjára. Csak ügyesen, google a barátod!
-
kbhuinfo
tag
válasz
kispal1980 #9742 üzenetére
Luci - Network - Traffic Control - Advanced Rules - Add entry!
Itt aztán:
Name (optional) "ftp"
Source "wan"
Destination "Device"
Protocol "TCP"
Source port
Destination port "21"
Action "ALLOW"
Ez a wan felől érkező összes TCP csomagot engedélyezi a device (router) 21-es portjára. A szabály neve pedig "ftp" lesz (értelemszerűen az idézőjeleket ne írd be). Sok sikert!
-
kbhuinfo
tag
válasz
kispal1980 #9740 üzenetére
21-es portot nyisd ki a nagyvilagra
-
válasz
kispal1980 #9736 üzenetére
Jó a TC, csak a cím nem jó... Csinálj egy dyndns.org címet.
-
válasz
kispal1980 #9733 üzenetére
De az nem cím, hogy "dyndns.hu"!
Elé még kell valami, pl.:kispal1980.dyndns.hu
Mellesleg nem vagyok benne biztos, hogy a ponthu-s dyndns-t is támogatja a dd-wrt. Lehet, hogy át kell térned a pontorg-ra.
-
bba
tag
válasz
kispal1980 #9733 üzenetére
FTP-t még nem csináltam, előbb csak a DDNSt- kérdezted, annak a DD-wrt web oldalán ki kell írnia, hogy update succesful, vmi iylesmi.
így ismeretlenül szerintem itt is a kiszolgáló neve alatt a 3 tagos domain neved kell lennie, d lehet tévedek...majd az oksak megmondják...
bár log alapján eléred a saját FTP-szervered...passzolom a kérdéstTC-ben felhasználó/jelszó igen az,amit engedélyeztél a NAS-ban
gondolom a router-en a bejövő FTP kapcsolatot már engedélyezted és a kérést forwaldolja NAS felé...
a routeren lévő FTP beállításnál van még vmi, amit csinálni kell, de ezt a részt nem ismerem. -
bba
tag
válasz
kispal1980 #9729 üzenetére
szerintem nem kell más...
én dyndns.org-ot használok az megy nekem, de ez a magyar .hu-s sem lehet annyira eltérő
felhasználó az ,amit a dyndn.hu-n megadtál, jelszó szintén (ez a hozzáfrés a fiókodhoz), majd az aldomain név kell az állomásnévhez (akár lehetne több DNS nevet is használni, más más géphez, márha ez nem fizetős szolgáltatás az 1-nél több aldomain regisztrációja)force update-ed én átraktam 1-re, hogy naponta frísitse, noha nekem általában ugyanazt osztja vissza a szolgáltatóm, az alap 10 naponta fríssit.
(bizonyos időközönként be kell lépni a fiókba, vagy frissíteni IP-t, mert nekem pl a dyndns már törölte egyszer afiókomoat nem használás miatt...asszem 30 nap tétlenség után - ez nem tudom hogy van a dyndns.hu-n)ill az a check external IP, nem tudom micsoda, mire jó, nekem yes-sen, ha ez számítana...
-
bba
tag
válasz
kispal1980 #9724 üzenetére
Szerintem állomásnévhez nem elég a dyndns.hu, hanem elé kell tenni az általad megadott dns nevet is, azaz 3 tagból álló név kell: xyz.dyndns.hu
legalábbis dyndns.org-nál így van...
fix IP. nem lényeg, pont ezt fogja a dyndns megoldani, hogy mindig oda fog irányítani.
-
válasz
kispal1980 #9724 üzenetére
Nem baj, ha nincs fix IP-d, pont emiatt van a DynDNS... Ha fix IP-d lenne, nem lenne rá szükséged! Viszont a DD-WRT-s beállítását passzolom, ezt majd elmondja neked, aki használja is.
-
válasz
kispal1980 #9697 üzenetére
De ez is baj... Akkor a PenDrive-ot kellene az /mnt, vagy még inkább a /jffs alá mountolni. Csak azért javaslom a /jffs-t, mert a leírásokban ez van, és ha később esetleg tovább szeretnél lépni (transmission, stb...) akkor az fog kelleni. Tehát, a PenDrive-ot a /jffs-be csatold, és akkor az FTP-t is arra állítsd. Valamint az "Allow Write"-ot tedd "Enabled"-re, mert, hogy konkrétan az az írás engedélyezése.
-
válasz
kispal1980 #9693 üzenetére
Esetleg próbáld meg a TC-ben bekapcsolni a passzív FTP módot. Ha az sem segít, akkor jogosultság probléma lesz.
Én viszont most elindulok hazafelé, úgyhogy egy darabig nem leszek online...
-
válasz
kispal1980 #9686 üzenetére
Na, tehát az /opt alá van csatolva a 8GB-os pendrive... Mi van beállítva az FTP részben? Nem /mnt volt véletlenül? Ha igen, tedd át azt is /opt-ra, mert az /mnt mappában nincs háttértár, így az nem írható.
A PUTTY belépéshez ugyanaz a név jelszó kell, ami a router webes felülethez. Erősen ajánlott a nevet root-on hagyni, mivel ez az egyetlen felhasználó a routeren, és "a Linux így érzi jól magát"... A jelszó persze tetszőleges!
El van indítva az SSH szolgáltatás? A név után a PUTY kéri a jelszót?
-
válasz
kispal1980 #9681 üzenetére
Ez is érdekes... Mindenki mást beenged. Valami user error lesz a baj oka. De ha nem megy, akkor futtasd le a webes felület command ablakában. IDE beírod, majd "Run Commands"
-
válasz
kispal1980 #9664 üzenetére
kispal1980
Te néha olvasol is, vagy csak írsz? Már 3x kérdeztem...
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_9650-9650.html
Ha Te nem válaszolsz, akkor hogyan segítsünk? Szerintem biztos nincs semmi becsatolva a kérdéses mappába. -
válasz
kispal1980 #9644 üzenetére
Nem válaszoltál... Én kérdeztem!
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_9613-9613.html -
válasz
kispal1980 #9611 üzenetére
Mit válaszol PUTTY-ban a
df -h
parancsra?
-
válasz
kispal1980 #9600 üzenetére
-
válasz
kispal1980 #9551 üzenetére
DD-WRT-n nagyjából ennyi a firmware csere... Csak a képen ugye OpenWrt van feltéve helyette!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kispal1980 #9551 üzenetére
Milyen userrel próbálkozol ssh-n? (Ha admin-al, akkor próbálkozz root-al.)
Services->Nas->File Sharing alatt.Vissza lehet rakni a gyári firmware-t, de ssh-n javasolt.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kispal1980 #9548 üzenetére
Hi!
USB-t a Services->USB (magát az eszközt), illetve Services->NAS (a szolgáltatást) menüpont alatt tudod konfigurálni.
SSh-t a Services->Services menüpontban a Secure shell group-ban tudod engedélyezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged