- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
chros
őstag
válasz
vargalex #26315 üzenetére
Most egy reboot-loop-ba futottam a hdd miatt
Egy Verbatim 500GB 2,5" USB2+ESATA megegy tapos.
Koszi, a tobbit kiprobalom majd, de eloszor visszarakom a sima 1.02.1-et a regi konfiggal, s megnezem azzal is csinalja e ezt most ...(#26306) bod101: te hdd-vel tapasztaltad a sysupgrade-es problemakat, vagy meg mindig anelkul?
-
chros
őstag
válasz
vargalex #26307 üzenetére
Extroot particio van, de en meg jo-multkor leformaztam, es azota soha sem volt felcsatolva az sda2, most sincs.
Valszeg valoban azzal van a gond, amit irtal
1 oraja inditottam ujra a routert, hdd nelkul, s most dugtam ra kb 10 perce: transmission fut seed-el (120db).
A logban viszont ezeket latom, ilyet eddig meg soha sem, ez mit jelent? -
chros
őstag
válasz
vargalex #26296 üzenetére
Meg annyi volt tegnap, hogy a wifi is meghalt (csak mar kifutottam a szerkesztesi idobol es a turelembol
)
Nincs hub, es a 2.5" kulso hdd (egyben van a hazzal) rendelkezik masik aramfelveteli lehetoseggel (es azt is hasznalom).
De ebben az az erdekes, hogy akkor 1.02.1 alatt miert viselkedik tokeletesen ????
Es pl ettol a wifi miert hal meg?Komolyan mondom, fogalmam sincs mi a baj ... (a checksum ugyanannyi volt).
Lehet, hogy rarakom a factory-t, es 0-rol megprobalom felkonfigolni, aztan meglatjuk. De eddig ez viselkedik a legrosszabbul ...
-
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex #26265 üzenetére
Jól látod, a problémát és már meg is oldottad!
Köszönöm! Most jó.Még egy kérdés és mára csöndben maradok
A Fa**book tiltó szabálynál lehet-e felsorolni, hogy mit akarok tiltani, illetve, ha ezt több ip címnél akarom megtenni, ott lehet-e többet megadni.
Pl. az iwivet is akarom tiltani a fa**book mellett.
Vagy új szabályt kell létrehozni?
URL_STRING=fa*ebook
LOCAL_IP=192.168.10.191 -
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #26245 üzenetére
a mai frissítések után (mind a két verziót kipróbáltam) arra jutottam, hogy a hardverem a gyenge...
friss instal után is simán felmegy a load 1,3-ra, se torrent, se másolás, semmi nem megy
Mem: 27064K used, 2344K free, 0K shrd, 4220K buff, 5232K cached
CPU: 26% usr 2% sys 0% nic 70% idle 0% io 0% irq 0% sirq
Load average: 1.27 0.80 0.37 1/54 4164
PID PPID USER STAT VSZ %VSZ %CPU COMMAND
2736 2718 root R 1504 5% 0% top
1431 1 root S 1360 5% 0% hostapd -P /var/run/wifi-phy0.pid -B
2714 2017 root S 1216 4% 0% /usr/sbin/dropbear -P /var/run/dropbe
3 2 root SW 0 0% 0% [ksoftirqd/0]
2024 1 root S 9088 31% 0% /usr/bin/minidlna
2669 2184 root S 4540 15% 0% /usr/sbin/smbd -D
2233 2184 root S 4256 14% 0% /usr/sbin/smbd -D
2186 1 root S 3272 11% 0% /usr/sbin/nmbd -D
2184 1 root S 3232 11% 0% /usr/sbin/smbd -D
1574 1 root S 1620 6% 0% /usr/sbin/pppd plugin rp-pppoe.so mtu
2330 1 root S 1608 5% 0% {dynamic_dns_upd} /bin/sh /usr/lib/dd
2718 2714 root S 1512 5% 0% -ash
672 1 root S 1512 5% 0% /sbin/syslogd -l 7 -C16
1 0 root S 1508 5% 0% init
504 1 root S 1508 5% 0% init
2200 1 root S 1504 5% 0% /usr/sbin/ntpd -n -p time.kfki.hu -p
2703 2670 root S 1500 5% 0% -ash
674 1 root S 1496 5% 0% /sbin/klogd
2663 2330 root S 1492 5% 0% sleep 600
2134 1 root S 1480 5% 0% /usr/sbin/uhttpd -f -h /www -r OpenWrszerintetek miből kellene láthatom, hogy nem a hardverrel van gond, hanem valami mással?
-
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex #26261 üzenetére
Köszönöm, mivel nem hiszem, hogy túl sok embert érdekelne, ezért nem annyira fontos.
Én is csak akkor nézek a modemre, ha valami zavart észlelek.
Arra gondoltam, hogy esetleg egyből látod, hogy amit beillesztettem, abból melyik parancs "blokkolja" vagy éppen oldja fel a fa**book tiltó szabályt. Nem tudom rendesen megfogalmazni...
Annyira jól megy, hogy a levelet sem tudom elküldeni, ha kiírom rendesen. -
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #26243 üzenetére
ez a mac címes dolog érdekelne (még mindig) engem is.
Amit régebben próbáltam, az az volt, hogy egy iptables láncot hoztam létre, és az figyelte az egyes mac címekhez rendelt forgalmat, de azzal voltak bajok, mert néha meggajdult, és 4-5 exabájt / sec-es sebességeket jelzett ki, így nem volt használható
a pozitívum pedig az volt, hogy ha egy "új" eszköz jött a rendszerbe, akkor automatikusan létrehozott egy új adatbázist neki, és elkezdte logolni... - ugyan a logolásban ez volt a negatívum (számomra), hogy csak akkor logolt, ha volt forgalom, így ha egy gép nem volt 1 napig bekapcsolva, így nem generálta le a hozzá tartozó napi --> hibás heti -->hibás havi, stb... statisztikákat
-
az összegzés : még keresem a megoldást külön MAC cím stat-ra, ha lesz , közzéteszem itt
-
sellerbuyer
őstag
válasz
vargalex #26239 üzenetére
Meg lehet oldani valahogy az egyes LAN portok figyelését, adatforgalmi statisztikáját? Főként Luci-ban, de ha van más megoldás, az sem lenne rossz. Szeretném tudni, hogy az egyes routeren lógó PC-k mennyi forgalmat bonyolítanak, ill. mennyi sávzélt zabálnak. A nyilvánvaló lokális (az egyes gépeken) megoldásokon kívül a routerben van erre mód?
-
stanazol
csendes tag
válasz
vargalex #26237 üzenetére
Köszönöm Alex, maradok a frontend-nél nekem jobban bejön. Közben megoldódott a problémám, a php.ini ben date.timezone=CET és jó lett. Amúgy nekem az Europe/Budapest beállításra mindig hibát dob. Azt még megtudja mondani valaki hogy mi a különbség az eth0.2 és a br-lan interfészek között?
-
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex #26232 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Eddig jó minden, ami nekem kell, bár nem sok időm volt foglalkozni vele.
Az elején a minidlna egy kicsit küszködött, nem tudtam miért, csak később mesélte a fiam, hogy több tízezer számot másolt a HDD-re.(mentett)
Sambán keresztül egy kicsit lassabban másolt, mint eddig, de amit küldtél a múltkor tesztként, azt lefuttattam és helyreállt a "rend". -
ShadeX
tag
-
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex #26227 üzenetére
Gyorsan kihasználom az alkalmat
az rrdtool-ból melyiket használjam a statisztika készítéshez?
A múltkor nagyon jól belőtted nekemmost szeretném újra beállítani.
-
poli27
veterán
válasz
vargalex #26124 üzenetére
Disk /dev/sda: 160.0 GB, 160041885696 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 19457 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0xceeb293bDevice Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 1 17 136521 82 Linux swap / Solaris
/dev/sda2 18 80 506047+ 83 Linux
/dev/sda3 81 19457 155645752+ 83 Linux/dev/sda2 mounted to / as ext4
/dev/sda3 mounted to /mnt as ext4
/dev/sda1 mounted as swap partitionFájlrendszer Csatolási pont Elérhető Használt
rootfs
/
422.67 MB / 491.00 MB
9% (43.61 MB)
/dev/root
/rom
0.00 B / 6.00 MB
100% (6.00 MB)
tmpfs
/tmp
28.68 MB / 30.22 MB
5% (1.54 MB)
tmpfs
/dev
512.00 KB / 512.00 KB
0% (0.00 B)
/dev/sda2
/
422.67 MB / 491.00 MB
9% (43.61 MB)
/dev/sda3
/mnt
46.47 GB / 148.24 GB
67% (94.34 GB)Nekem így van, ebből megtudsz valami?
-
Bencsi89
csendes tag
válasz
vargalex #26137 üzenetére
Egyre inkább úgy tűnik, hogy tényleg kénytelen leszek újra húzni.
Viszont akkor azt úgy kell, hogy luci webfelületén betallózom az általad módosított firmware-t?
Vinyóról szedjek le mindent vagy nem fognak eltűnni a dolgaim?Még egy dolog foglalkoztat: van-e annak értelme, hogy egy usb hubbal kettéosztom a router usb portját egyikre kötöm a vinyót a másikra meg egy kisebb kapacitású (2GB penbdrive) háttértárat és a pendrive-ra mennének az openwrt dolgai a vinyón meg csak adatok lennének?
Iletve olyat lehet-e, hogy az egész rendszer külső tárolóra megy, mert akkor ha az pöpec, akkor lehetne róla csinálni egy backupot és amikor gáz van, akkor csak visszamásolom és így nem kell hiba esetén ugyanazokat a köröket lefutni újra és újra. -
Bencsi89
csendes tag
válasz
vargalex #26128 üzenetére
enable 1, semmi sem változott, átnéztem most sorról sorra.
dyndns-hez még megnéztem, hogy ha közvetlenül adom meg az IP-t akkor megy-e, és mivel úgy megy, így kizárható az is, hogy a tűzfallal lenne valami. (Bár amíg nem jó a transmission, addig nem igazán érdekel, hogy megy-e a dyndns.) -
miroon
aktív tag
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vargalex #26092 üzenetére
A NAT-olásos verzió beállítása ennyi:
LuCI-ban rákattintasz a
Scanning (Felderítés) gombra.
Ott a kívánt hálózatnál rákattintasz a
Connect to network-re (Csatlakozás a
hálózathoz) gombra, de előtte másold ki a
hálózat BSSID-jét (egy MAC address lesz).
A megjelenő ablakon állítsd be a jelszót,
majd Submit (Elküldés). Ekkor visszalép a
WiFi beállításokhoz, mindent kitölt, már csak
a BSSID-t kell beírnod, amit az előbb
kimásoltál. Majd Save & Apply (Mentés &
Alkalmazás) és már van is neted.Természetesen a második router LAN IP-jének módosítása szükséges lehet. Az elsődleges routeren mindegy milyen firmware van, ott nem kell semmit állítani.
-
engusz
veterán
-
Soma01
veterán
válasz
vargalex #26077 üzenetére
Jó, ha nincs más, csak arról azt hallottam, hogy már különböző márkák sem értik meg egymást valami jól, ha titkosítás is van beállítva.
AP kliensként tud működni? Tehát vesz egy jelet és a lan portra kiadja. Tehát a WLAN port lesz összekötve a Lan portokkal (ilyenkor dhcp off mert a távoli gép (router) osztja általában az ilyesmit), vagy WAN port-ként viselkedik a WLAN és a vett wifi jelet routolja a Lan felé. Valamelyik megoldható, vagy mind kettő?
-
BStorm
csendes tag
válasz
vargalex #26073 üzenetére
Szia!
Ah, erre nem gondoltam. Az 1 órát már csak azért állítottam be, hogy hátha akkor működik visszaállítom 72 órára amint észheztér
Nem, nem vagyok másik router mögött, tegnap az 1.00ás firmel még vidáman működött
Esetleg valami működő leírás nincs arról, hogy lehet felrakni egy webszervert? tothszabi oldalán néztem 2őt is, de egyik sem akarja, apache-os elindul de nem működik, lightttpd pedig minden mod-jára nyavalyog, hogy valami nem oké -
hudyfiu
senior tag
válasz
vargalex #26060 üzenetére
Mint a villám...teszi a dolgát
Én is köszönöm, jó lett nagyon!
A régiben azt hiszem a grafikonok sem mentek rendesen...
Itt már nincs kworker hiba és végre először sikerült végig csinálni a pivot root-ot.
Eddig nem akarta a mobilnetes modem miatt vagy nem tudom végül mi volt a baja. -
poli27
veterán
válasz
vargalex #26060 üzenetére
Köszönjük, az a baj hogy 2 napja tettem fel a régebbit, és mostanra állítottam be :S Nem akarok megint konfigolni
A kernel verziószáma miért csökkent?
v1.1 verzió - 3.2.9-es kernel
v1.02.1-ReBuilded verzió - 2.6.39.4-es kernelKöszönjük mi lenne a drága tiplinkel nélküled
-
-
lasarus1988
tag
válasz
vargalex #25980 üzenetére
Szia,
nekem hasonló problémám volt az NTFS fájlrendszerrel. A mount points-nál látszott a meghajtó, de hiába engedélyeztem és állítottam be ntfs-3g-re a fájlrendszert a legördülő menüből. Save&Apply-ra kattolva folyamatosan tekert a /etc/config/fstab-nál, ha jól emlékszem és nem is lépett tovább configuration applied-ra.
Ha SSH-n mount-olnám fel akkor jobban menne? Azt hogyan kell? Nekem elég, ha a /mnt-ra mountolom fel.
Köszönöm
-
DiabloCorsa
őstag
válasz
vargalex #25980 üzenetére
Sehogy nem sikerült megoldanom, hogy a fájlrendszernél látható legyen a HDD. Minden újra indítás után eltűnik a router a gépem elől, nem érhető el csak reset után.
Lecseréltem a magyart korábbi angol firemre, javulás lett, de úgy sem működik.
Jól működött a gyári firmel a külső HDD mint ftp cím lokálisan és internetről is. Szerettem volna nyomtatni is, az MÁS segítséggel összejött, de most nincs HDD.
kb. 1 hete. Tudunk Skypon beszélni ma este, vagy holnap délelőtt???
Több helyen van ismertető az OpenWrt-ről (Luciról) DE mind olyan, ami Linuxos szakembernek segítség, win-es usernek kerek erdő.
Szívesen csinálok SEGÍTSÉGEDDEL olyan OpenWrt ismertetőt a beállításról, amit mezei felhasználói is megért. Ezen a fórumon többnyire Linuxot ismerő szakemberek beszélgetnek, az amatőrök kérdése..........?
Ha az elkészül kevesebbet kell itt lenned, több időd maradhat az élet fontosabb dolgaira.
Mert pl. a magyar fordításból sem derülnek ki alapvető dolgok, ami más roueter leírásban egyértelmű. Pl. mi az a bájtok száma a QoS menünél.
Mi lenne ha azt írnák oda hogy minimális (vagy maximális) sávszélesség?
A "melyik programnak, portnak mekkora prioritást adunk. [link] biztos jól hangzik szakember számára, csak jobb lenne az MAGYARUL.
Várom válaszod akár privát is!
-
bpmcwap
senior tag
válasz
vargalex #25996 üzenetére
köszi,
esetleg más lehetőség erősebb legyen??? 5méterre van egymástól egy kamera meg a 841 a kamerára tettem 6méter hosszabbítót és 9dbs antennát, a 841re 3méteres hosszabbítót 12dbis antennával- igy maradt 5méter köztük és nem látják egymást, ránézek androiddal és 69dbin zötyög a 841... kevés a kraft...Igazsághoz hozzá tartozik hogy a kamera egy tetőtérben van a router pedig egy mellette lévő házban, de az antennák egymásra vannak állítva a 12dbis ráadásul az ablakban van.... ha tehetném megoldanám kábellel de nem megoldható....
át kéne valahogy hidaljam ezt az 5métert....
-
Johnsones
tag
válasz
vargalex #25963 üzenetére
Jóreggelt,
ha 127.0.0.1-et állítok be akkor a proxy nem működik.
ha 192.168.1.1 van beállítva akkor megy, csak ezt a hibaüzit adja.
Amit még észrevettem, hogy nem logol akkor sem, ha működik.
Lehet, h ezért adja a hibaüzenetet is (Failed to retrieve statistics from url: http://127.0.0.1:3128) -
DiabloCorsa
őstag
válasz
vargalex #25960 üzenetére
Mit kell tenni a MAGYAR nyelvű vargalex-en, hogy lássa az USB-re dugott HDD-t ftp-n és hálózaton is, meglegyen osztva a hálózat többi gépe is lássa. A HDD tele van és ntfs van rajta. A gyári firm látta. Nyomtató már megy, tettem az USB-re elosztót.
Olyan nincs hogy Mount points, Csatolási pont van, ahol látható ez:
A külső HDD 2Tb-os. Bizonyára ezt jelzi a 1907729 MB, mert ha kihúzom az HDD-t, eltűnik.Total Commanderel látom a TP-Linket, azon a mnt/hdd és mnt/transmission mappát.
A HDD tartalmát nem. FTP-vel nem érem el. -
Johnsones
tag
válasz
vargalex #25937 üzenetére
szia,
ezt is néztem.
transparent proxy redirection részét nem állítottam még be, gondoltam, ha megy rendesen akkor beállítomátnéznéd légyszi a konfigomat.
kösziconfig tinyproxy
option enabled '0'
option User 'nobody'
option Group 'nogroup'
option Timeout '600'
option DefaultErrorFile '/usr/share/tinyproxy/default.html'
option StatFile '/usr/share/tinyproxy/stats.html'
option LogFile '/var/log/tinyproxy.log'
option MaxClients '30'
option MinSpareServers '5'
option MaxSpareServers '20'
option StartServers '10'
option MaxRequestsPerChild '0'
option ViaProxyName 'tinyproxy'
list ConnectPort '443'
list ConnectPort '563'
option enable '1'
option Port '3128'
list Allow '192.168.1.0/24'
list Allow '192.168.0.0/24'
list Allow '127.0.0.1' -
koffer82
csendes tag
válasz
vargalex #25885 üzenetére
Hali!
Biztos volt a régivel is ISP oldali leáállás, de hogy őszinte legyek, már nem emléxek, hogy újracsatlakozott-e. (Abban persze még gyári fw ketyegett).
De ez a kisebbik probléma, mert ritkán van hiba az "adásban".
Én minden éjszakára áramtalanítani szoktam, így reggel bootoláskor kell csatlakoznia. Eddig nem is volt gondja vele, de most valahogy nem tudom rávenni. Sőt, mikor látom, hogy nincs net, akkor nyomok (re)connect-et a WAN interface-nél, nyomok reboot-ot, de nem segít.
Tegnap még talán a 6. próbálkozásra beadta a derekát, de ma sehogy sem akarta a dolgot.
Ekkor vettem elő a régi masinát és iktattam be DMZ módban. Most így használom a netet, tökéletesen műxik, de akkor is... működnie kellene rendesen is.
Üdv: Jan -
sto1911
veterán
válasz
vargalex #25907 üzenetére
Ugy nez ki wol-al igy mar megy:
wol -v -i 192.168.1.255 <mac>Pedig a -i "broadcast to this IP address or hostname", tehat nem broadcast cimet kell megadni neki ezek szerint, hanem hostot.
Más:
Beallitottam egy tuzfalszabalyt a firewall.userben:
iptables -I INPUT 1 -p tcp --dport 22 -j ACCEPTEs nem megy, csak ha az /etc/config/firewall-ban
config zone
option name wan
option network 'wan'
option input DROPa drop-ot atirom acceptre.
-
sto1911
veterán
válasz
vargalex #25899 üzenetére
Ott van. Ez azt jelenti, hogy a dropbear leszedte az scp-t is? Azon kivul csak a luci es az uhttpd repult.
Megtenned nekem hogy a buildedbol kimasolod az iptables konfigot? Ill. openwrt-nel nincs iptables-save, ekkor hogyan tudom elmenteni a tuzfalat? Az /etc/config/firewall-t szerkeszteni nincs kedvem
Initscript a megoldas?
Koszonom!
Új hozzászólás Aktív témák
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest