- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
lee732 #71515 üzenetére
Ha jól értem, akkor a suste buildben 9092-es porton érhető el a saját felület. Azt nem hinném, hogy WAN oldalról nyitva lenne. De ez a tűzfal szabályokból egyértelműen kiderül.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
lee732 #71511 üzenetére
Nem igazán tudod megtartani a beállításokat, mivel a legtöbb dolog azóta már változott. A build-be fordított csomagokat is bukod, utólag pedig a flash-ra nem fér fel mindegyik. Így mindegy, ha felraksz egy alap build-et, beállítod az extroot-ot és kézzel telepíted oda a szükséges csomagokat.
Egyébként természetesen elég régi a Suste build is, még Barrier Breaker alapú. -
-
vargalex
Topikgazda
válasz
lee732 #52816 üzenetére
Szia!
1. Ha az UPC-s eszközt bridge módba rakod, akkor nem megy át a forgalom 2 routeren, csak egy modemen és egy routeren. Azaz nem lesz lassabb.
2. Az UPC-s eszköz portjára (szerintem pl. az 1-es) kell kötni az 1043ND WAN portját.
3. Igen. Így.Sebesség vesztés ebben az esetben akkor lehet, ha a 240 Mbps-es netre fizettél elő.
-
-
válasz
lee732 #33360 üzenetére
Persze, például több torrentet képes kezelni, futtatni egy időben... Igazából gyári fw-vel való használat mellett nem nagyon van értelme, moddolt fw mellett pedig több dolgot képes egy időben csinálni, több alkalmazást tud egy időben futtatni, de a lemez elérése, és a file-ok átvitele ettől nem lesz gyorsabb!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
lee732 #33336 üzenetére
Hi!
Ezek szerint kicsit félreértetted Intruder2k5 magyarázatát. Nem a gigabit/USB2.0 a szűk keresztmetszet, hanem a CPU teljesítménye!
Egész egyszerűen azért van USB2.0 a routeren, mert az USB1.1 sebességét jóval felülmúlja, és nincs köztes alternatíva.
A 10 MB/s így is nagyon szép eredmény ettől a hardware-től. -
válasz
lee732 #33336 üzenetére
Szia!
Nem segít a RAM bővítés, erre az nem igazán van hatással, mert mint írtam, ebben az esetben a CPU a gyenge láncszem! Itt legfeljebb 11MB/sec körüli tempókról írnak, tehát lényegesen nagyobb sebességet másnak sem sikerült még elérnie!
Ez pontosan az az eset, amikor is WAN <-> LAN irányban is Gbit képes a router, de mégsem fog soha átvinni Gbit-es netet, mert erre a processzora kevés! Pedig a port lehetővé tenné...
-
válasz
lee732 #33295 üzenetére
Szia!
A routerek ennyit tudnak, ne is reménykedj Gbit/sec, vagy akár csak azt megközelítő sebességben! Szerintem vegyél egy szervert, az nem okozhat csalódást! Nem is értem, hogy egy tizenezer Ft-os cucctól hogyan lehetnek ilyen elvárásaid... Ebben van egy 400MHz-es proci, és 32MB RAM, ennek megfelelően fogja kiszolgálni a QuadCore 4GHz + 4GB-os munkaállomásaidat! Egyébként jóval több pénzért persze van gyorsabb router, de az sem fog versenyre kelni egy PC-vel, vagy egy szerverrel... Esetleg egy erősebb NAS talán...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
lee732 #32938 üzenetére
Hi!
1. Extroot esetén csak a router áramtalanítása a szabályos művelet
2. Mivel naplózott filerendszert használunk, így nagyjából semmi (legrosszabb esetben a letöltés alatt álló torrent egy szeletét újra letölti)
3. Általánosságban a pivot-overlay-t javasolják, a pivot-root csak egy extra lehetőség. Igazából nincs előnye. -
-
vargalex
Topikgazda
válasz
lee732 #22770 üzenetére
Hi!
A keletkezett db file-t töröld le. Ha nem változtattál semmit, akkor ez a /var/cache/minidlna könyvtárban található:
rm -rf /var/cache/minidlna
De érdemes ezt átírni egy HDD-n található helyre, mert újrainduláskor a /var tartalma elveszik, mert az a RAM-ban található.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
lee732 #22770 üzenetére
Szia!
Biztosan van rá elegánsabb megoldás, de mivel nem értek hozzá én így csináltam.
A system/startupban leállítottam, majd kikapcsoltam, hogy ne induljon el legközelebb.
Majd eltávolítottam a csomagot. Előtte nekem a puttyban törölnöm kellett a minidlna.conf fájlt, mert azt nem szedte le. Újraindítottam a routert, majd telepítettem a minidlna-t. Beállítottam a minidlna.conf fájlt, figyelve, nehogy megint bent maradjon az /etc beállítás. megint újraindítottam a routert. A system/startupban engedélyeztem a az indulását, majd restart és jó lett. Nekem így sikerült jobb ötlet híján.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OTP Bank topic
- Viccrovat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Path of Exile (ARPG)
- Futás, futópályák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip 4 felújított új 2026.01.08. gyártói jótállás
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- IPhone 12 64GB gyári független 2 év RJ jótállás
- IPhone 11 128GB gyári független új akku
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest