- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
nimfas
addikt
válasz
Speeedfire #9916 üzenetére
OpenWrt Backfire 10.03
Load: 0.30 0.26 0.14
Hostname: OpenWrt
Ez van a Luci felső sarkában.
Lehet h. nem kéne akadoznia, de ezt "ő" nem tudja ;-) Egyébként más is panaszkodott, hogy hol van wifi hol nincs.....Szerk: vmelyikőtök rakott össze egy ... vmi 1.8-as verziós félautomata csomagot, azt tettem fel :-D
Szerk II: szabi... miért nem megy az oldalad? Azt a leírást követtem, most nézem csak :-DDD Volt még pár hasznos dolog amit találtam rajta... de most nem megy... 404-hibát ír, költözés volt? :-D
-
nimfas
addikt
válasz
Speeedfire #9903 üzenetére
Ahogy kolléga is mondta.... mert 3 már felesleges :-D
Van egy Dlink-524 és egy tplink....
A dlink-be jön be a net, az szórja a wifi-t, és az egyik lan portra van kötve a tplink, ezen fut a samba,ftp, és a felspécizett Transmission :-D
Kedves Speedfire, ennek mindössze annyi az oka, mert ha megy a torrentes letöltés akkor szakadozik a wifi, cpu limit és ezt találtam a legegyszerűbb megoldásnak, ha külön van a wifi, mert párom reklamál ha nincs a telóján net :-) Mivel kb 1,5 hétig kísérleteztem a transmission belövésével, korlátozásával és mégis szakadozott a wifi, maradt ez a megoldás.
De ha tudsz olyan beállítást amivel mennek szinkronban a felsorolt szolgáltatások 15 Mbit (1,4 MByte/s) torrent letöltés akkor szívesen várom, addig marad így, nem szép, de legalább stabil és a célnak megfelel :-D
-
ErosenZold
senior tag
válasz
Speeedfire #9906 üzenetére
ezt hogy sikerült?
-
válasz
Speeedfire #9903 üzenetére
Mert 3 már teljesen felesleges...
-
nimfas
addikt
válasz
Speeedfire #9884 üzenetére
2 router van sorbakötve... egy D-link 524-es ebbe jön a net... és a TP-link ezen fut a torrent és a net a gépeknek...
Melyiken kell a 80-as portot... a d-linken és átirányítani a tp-linkre? :-D
xxxx.dyndns.org és bejön a LUCI?
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Speeedfire #9788 üzenetére
Elkezdtem próbálkozni, kissé sok az x-aktám aminek nagy részét valszeg én generálom, szóval inkább csak 3 gyors kérdés, mert szerintem ez már alapból nem jó így
:
- "OpenWrt Backfire 10.03
Load: 0.00 0.01 0.00
Hostname: OpenWrt"
Jó ez nekemJelenleg ezzel szenvedek, de már kezdek kiborulni tőle
- Initscripts-ben van egy ilyen: "usbdrive" ez Disabled, rányomok Enabled lesz, nyomok egy frissítést újra Disabled-en van start/stop/restart -ra ugyan ez az eredmény, most ez mit is jelent? nem tetszik neki a pendrive, vagy el sem indult az usb-s progi?
- mikor a hálózati cuccoknál a routert látom és megnyitnám, hogy másolgassak a sambás megosztásról az egészséges, hogy user/pass-t kér (?) mert gőzöm sincs mire engedne be. -
amargo
addikt
válasz
Speeedfire #9767 üzenetére
Köszönöm a tippet meg nézem!
Fura volt, mert reggelre persze a routeren még nem tudtam elérni a torrent-et/nem csatolta fel a hdd-t, stb. Majd újra indítva sem.. most - 2 nappal később, addig pihent - újra próbálva, pedig megint ment kapásból a mindent, érdekes.
Intruder2k5: Konkrétan ezt a HSZ-t nem olvastam - köszönöm! -, de egy másikban olvastam, hogy a libffmpeg-et fel kell rakni. Még ügyködök rajta, mert lehet valamit benéztem a zenék között jelennek meg a video-k - miközben V-ként lett hozzáadva.
-
kangoo70
csendes tag
válasz
Speeedfire #9798 üzenetére
Az mi is pontosan?
-
válasz
Speeedfire #9794 üzenetére
Ja, értem...
-
kispal1980
tag
válasz
Speeedfire #9789 üzenetére
Sajnos elég kezdő vagyok a témában ezért vagyok ennyire tudatlan
opkg nem derült ki számomra
tarnsmmission az torrentkezelő , elvilegés ezek a ddwrt alatt futnak vagy külön programok?
-
ErosenZold
senior tag
válasz
Speeedfire #9774 üzenetére
2 ilyen routerom van
Az egyiken van csak a trunkosod
-
ErosenZold
senior tag
válasz
Speeedfire #9769 üzenetére
Amúgy nemrég írtam, hogy a 10.03.1rc4 el nemvolt jó a QSS-wifi, vagyis csak részben. Valóban az rc miatt volt mert a sima 10.03-ban jó
-
mik-oca
tag
válasz
Speeedfire #9752 üzenetére
Ha benne lesz, akkor majd biztosan frissítek
-
ErosenZold
senior tag
válasz
Speeedfire #9765 üzenetére
-
ErosenZold
senior tag
válasz
Speeedfire #9720 üzenetére
Oh hülyén fogalmaztam.
A hogyan-t arra értettem, hogy hogyan oldotta meg.Pl: 100 gigás vinyó rajt a routeron és abból x része swap, vagy csak swap van rajt mittom én 256 megás pendriveval
-
mik-oca
tag
válasz
Speeedfire #9641 üzenetére
Köszi!
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Speeedfire #9421 üzenetére
A forgatás valóban érdekes... Pontosabban nekem sem megy valamiért. Igaz, hogy én csak ubuntu alatt akartam, mert más disztro-t nem használok. (csak telefonon, meg routeren
)
-
hati
addikt
válasz
Speeedfire #9592 üzenetére
Egy adott svn verziót hogy lehet letölteni? Engem konkrétan az RC4 nek a forrása érdekelne, ha van ilyen.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #9651 üzenetére
Hi!
A trunk verzióban már (sőt, már egy ideje, így a BackFire 10.03.1-RC4-ben is) az extroot utólag is telepíthető, nem kell, hogy a firmware része legyen!
-
nimfas
addikt
válasz
Speeedfire #9641 üzenetére
nekem a 2. linkelt változat van fent, azt nem nagyon érdemes basztatni ha nincs vele gond...?
-
mik-oca
tag
válasz
Speeedfire #9623 üzenetére
melyik újat érdemes feltenni szerinted?
-
glugi
aktív tag
válasz
Speeedfire #9623 üzenetére
Ezért is mondtam, hogy óvatosan.
Gondolom a 10.3.1-rc4 miatt kérdezte.
-
válasz
Speeedfire #9606 üzenetére
-
kangoo70
csendes tag
válasz
Speeedfire #8523 üzenetére
A dd-wrt-s fórumon is valamit írtak a wps-sel kapcsolatban nekem, de sehogy sem találtam "wps"-t tartalmazó filenevet a routeren lévő adatok között, úgyhogy nem is tudtam mihez nyúlni.
Elég szűkszavú volt a fórumozó -
kangoo70
csendes tag
válasz
Hát ez a probléma: a legózás...
Nem annyira magától értetődő, mint egymásra rakni két kockát!Hogy lehet, hogy az open jó szinte minden cuccra, verzióra, míg a dd-wrt-nél figyelmeztetnek, hogy nagyon figyelj oda, hogy mire teszed fel, mert hazavágja, ha nem találtad el?
Mit jelent a Trunk? Mi a különbség a csomag és a fw között?
Valahol meg tudom nézni (szöveges filében), hogy hogyan oldották meg az openben ezt a QSS gombos wifi kibekapcsolást?
-
nimfas
addikt
válasz
megéri frissíteni az alap OpenWrt-t? Nekem speciel...10.03 van fent.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #9575 üzenetére
Hi!
Igen, rekúrzívval az igazi. De első közelítésnek elég ez a két lépcsős megoldás is (és egyszerűbb megérteni is a működését egy laikusnak). Mondjuk személyesen nem nagyon találkoztam még 2-nél több szintű tömörítéssel, de lehet, hogy csak szerencsés vagyok.
-
amargo
addikt
válasz
Speeedfire #9553 üzenetére
Szia, köszönöm ez lett volna a kérdésem.
Ahogy vargalex írta, akár áramszünet esetén, de jó lenne nem mindig a lecsatolással foglalkozni. Ez nyilván fájl írása közben nem megoldható. Viszont, ha jól tudom van a készüléken egy jó gomb, ami rávehető script segítségével a céljaim elérésére.Azaz írni kell egy scriptet, ami leállítja a torrenteket, majd le is csatolja. A kérdésem az lenne, miként vehető rá a gomb, hogy script futtatására lehessen használni?
-
nimfas
addikt
válasz
Speeedfire #9559 üzenetére
Nekem mondod? Itt szívok vele egy ideje, nem beszélve szegény Vargalex-ről aki aztán segít amiben tud :-D Örök hála érte ;-)
De a vége az lesz hogy maradok az egyszerűbb megoldásnál az 1x-es kicsomagolásnál, tehát hogy kicsomagoltatom az adott dir-be a rar-t vagy zip-et aztán majd én manuálban kicsomagolom ha netán mégegy réteg van.
Apropó... script-et lehet manuálisan-kézzel is indítani? Ha igen akkor hogy?
Nem a webes lapon szereplő időzített folyamatokra gondoltam... hanem pl. ssh-n keresztül parancssorból... csak a tesztelés miatt lenne jobb -
válasz
Speeedfire #9503 üzenetére
Igen, ez a már többször is említett CA-42 kábel...
-
válasz
Speeedfire #9501 üzenetére
Megnézed, hogy milyen "dugó" van rajta...
http://en.wikipedia.org/wiki/Nokia_Pop-PortNokia Pop-port connector pinout
http://pinouts.ru/CellularPhones-Nokia/nokia_pop_pinout.shtml -
válasz
Speeedfire #9476 üzenetére
Nem tudom, én ehhez nem értek annyira... Nem vágom, hogy mikor Firefox-al simán leszedem az openwrt.atw.hu oldalról is, akkor wget miért nem tudja, csak a users.atw.hu oldalról (címről) szedni. A fenti link is elég direktnek látszik számomra... Aztán lehet, hogy tévedek.
Nem tudom, Te (ingyenes, reklámmentes?) tárhelyre gondolsz, én még nem találkoztam olyannal. Mondjuk én is most költöztettem megint az oldalamat, fw-ről uw-re, mert erős sebességproblémák voltak fw-n. A reklámok engem nem zavarnak, mondjuk én Adblock Plus-t használok, így nem is igazán látom őket. Mellesleg ha direktlinket használok az uw-n, akkor nincs reklámcsík... Tehát nem így...
hanem így...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #9453 üzenetére
Igen, emlékszem. Én utoljára január elején fordítottam.
A saját tárhelyes megoldást javasoltam volna én is. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Hi!
Igen, a trunk-al ez a legnagyobb baj. Ezért csináltam inkább abból is saját build-et, és fordítottam számomra minden fontosat. Ha valami mégis kellene ezen kívül, akkor fordítok, a forrás már úgyis a PC-n van.
Kábelből mindkettő jó.
-
lakatosturbo
aktív tag
válasz
Speeedfire #9437 üzenetére
Köszi kipróbáltam visszatettem egy régebbi dd-wrt firmwaret de akármit állítok mindig zárva van a port és elnem tudom képzelni mi a búbánatot csinálok rosszul.
-
mik-oca
tag
válasz
Speeedfire #9431 üzenetére
Megnéztem, semmi baja
A preallocation 3-asra van állítva, ahogy olvasgattam itt.. ez nem befolyásolhatja? -
mik-oca
tag
válasz
Speeedfire #9431 üzenetére
Köszi!
Megnézem.. -
mik-oca
tag
válasz
Speeedfire #9429 üzenetére
790 GB még van üresen
Ehhez nem értek!
Milyen parancs kell hozzá? -
mik-oca
tag
válasz
Speeedfire #9425 üzenetére
1. Linux-os ext3-as+ swap
(windows alatt,ahol mtorrent-tel megy: ntfs)
2. Win7-es gépeim NTFS (mint elözőben ext3-as a router vinyo)Van egyáltalán valami mérethatár, vagy a transmission csinál valamit?
Egyébként minden működik rendesen...(ettől sem fagyott le semmi,csak nem tölti le)
-
mik-oca
tag
válasz
Szia!
Én mostanában foglalkozom csak ezzel a témával, de szeretném megköszönni a jól összeszedett, számomra is kezelhető leírást az OpenWrt és egyebek telepítéséről!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #9403 üzenetére
Hi!
Szerintem a nyitott kapcsolatok számától (is) függ. Az tényleg érdekes, hogy lelövés esetén is ott marad, mert az init script egyszerűen egy killall smbd-t mond.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #8827 üzenetére
Hi!
Én konkrétan a MySQL-t próbáltam, az megy. Az Apache-t még nem próbáltam, nem tudom, hogy elég-e egy lighttpd. Ez utóbbi biztosan megy, ahogy a php5 is.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #8813 üzenetére
Hi!
MySQL-t r3pl4y üzemelt be 1043ND-n, én a DIR-825-ön próbáltam, ment rendesen.
-
Feribacsi555
senior tag
válasz
Speeedfire #8732 üzenetére
Én úgy csinálom, hogy belemegyek a utorrentbe a gépemen belül, ott rámegyek a készítésre, bejön egy olyan oldal, ahol ki kell választanom, hogy melyik mappából szeretnék. Mivel megy a samba ezért a hálózatnál megkeresem a szervert ott kiválasztom, majd elkészíti a fájlt. Ezután feltöltöttem a kiválasztott oldalra, kaptam egy másik fájlt amibe már a valós tracker van és azt feltöltöttem a transmission webfelületén, de le akarja tölteni, nem pedig fel. Én így csináltam.
-
Bernath
tag
válasz
Speeedfire #8727 üzenetére
Természetesen volt Swap+még két patrició,a többi beállítás pedig ahogyan le volt írva,a tömörítés nekem csak álom volt,pedig elvileg kellene bírnia a másik cuccomon a becsomagolt torrenteket csomagolta ki a vinyóra s egyszer nem volt gond vele. Hangsúlyozom nem azt mondom,hogy rossz de az én kezemben nem sikerült rendes munkára fogni.
-
Bernath
tag
válasz
Speeedfire #8723 üzenetére
A Te oldalad által telepítettem+vargalex frissítéseit is beletettem,de amikor ment a torrent,nem volt wifi,vagy csak nagyon nehezen lehetett csatlakozni--pedig nem terheltem agyon!--,volt,hogy reggelre kikapcsolt csak a power led égett++még sok bosszantó apróság
Természetesen a legtöbb az én hozzá nem értésem miatt volt,de anno még ennyit sem tudtam s a tomató rendben működött. -
Bernath
tag
válasz
Speeedfire #8715 üzenetére
Hááát,arról váltottam
s tudom,hogy Te azt favorizálod+nagyon jól nyomod,de..... sztem a ddwrt sokkal jobban muzsikál. Egyszerűen mindenben jobbnak tűnik---kivéve a + telepítéseket --,még a internetsebességem is jobb lett. Előtte asus 500 gp-m volt s az klasszisokkal stabilabb,de sajna eljárt felette az idő
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Speeedfire #8709 üzenetére
@Szabi: te nem ismered a volt feleségem. Én nyugodt vagyok, talán túlságosan is...
-
válasz
Speeedfire #8659 üzenetére
Köszönöm szépen! Nem is tudod, hogy mennyit segítettél...
De mint mondtam, szerintem maradok a madárnál! Sorry, tényleg nem akartalak feleslegesen dolgoztatni. Lehet, egyszer majd meggondolom magam...
-
válasz
Speeedfire #8651 üzenetére
Lehet saját avatart? Na látod, én ezt sem tudtam... Anno beállítottam ezt a madarat, bár tudom, akkor én is kerestem az egyedi avatar lehetőségét, de miután nem találtam ilyet, különösképpen nem foglalkoztam vele. Most meg már megszoktam, így szerintem marad is ez!
szerk.:
Néztem, de én ilyen lehetőséget most sem találok... -
válasz
Speeedfire #8605 üzenetére
Az következik? Ezek szerint Te ezt is figyeled...
-
adamka16
őstag
válasz
látom még mindig sokan routeren dolgoztok. Nem baj... mi is ezt tesszük
-
laolaj
aktív tag
válasz
arra hajt..
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Speeedfire #8565 üzenetére
wifin usb 1,7-2mb/s
instabil wifi, két falon nem ment át, a beton födém felejtős...
dhcp állandóan befagyott, kiakadt, hibaüzivel szállt el(mozilla be se hozta, ex mac listnál 504!!!!504!)
meg inti azt mondta DD lenne nekem való, meg mindenki DDvel jött, opennel meg már ki volt a hócipőm...
meg egyéb apróságok - lásd hszeim listázása topikban.... -
adamka16
őstag
válasz
Speeedfire #8565 üzenetére
Ezt mondjuk én sem értettem...
Én egy szinte átlagos konfigot használok, amiben van egy Samba, FTP, Torrent.
DDWRT-ben ugyan ezt alapból tudja, csak torrent nélkül. Open-hez meg itt a leírásod... Mindig onnan vágó lapozom a parancsokat ha netán tiszta lapot kezdek.Intruder2k5: én vagy külső HDD-ről vagy egy régi 256-os kingmax pendrive-ról frissítettem és mindig jó volt
a francért ugyan az pingvin jeled mint r3pl4y-nek? -
válasz
Speeedfire #8554 üzenetére
Ez már csak így van... És mindig is így lesz. Persze, én azért valahol megértem bpmcwap-ot is, ez az első sokk hatása, mikor szembesül vele, hogy ez most nem jött össze. De ahogy Te is mondod, nyilván körültekintőbbnek kellett volna lenni! Én belinkeltem egy könyvtárat a DD-WRT FTP-n, amiben volt két file. Ő nem tudta, hogy melyiket lehet feltenni, és melyiket nem, mégis felnyomta az egyiket. Jó, lehet, hogy rákérdezett, de a választ már nem várta meg, nekifogott találomra, és nem jött össze. És távol álljon tőlem, hogy ezzel bárkit is bármire rábeszélni akarjak, de én ebben a helyzetben is azt mondom, hogy ha van forrasztópákája, és némi érzéke a dolgokhoz, akkor sokkal inkább neki kell fogni, és megcsinálni, mintsem garanciába visszavinni. Miért is? Ha kicserélik, akkor megint ott lesz, hogy rá kéne tenni egy másik fw-t, mert hát a gyári ugye nem jó. Ekkor megint jön majd a para, hogy de mi van, ha ez sem sikerül? Akkor hogy viszem vissza megint? Már hülyének fognak nézni...Stb... Ha viszont vesz egy adatkábelt, megcsinálja magának, onnantól sokkal bátrabban fogja mókolni, mert ott lesz a tudat, hogy ha nem sikerül valami, akkor itt a kábel, és 15 perc alatt megcsinálom. De még egyszer hangsúlyozom, maga a művelet nem nehéz, de aki nem látott még forrasztópákát, nem volt a kezében csavarhúzó, az ne álljon neki ennek sem! Vigye vissza szépen garanciába, igaz, hogy arra várni kell 10-20 napot, de eddig mindenkinek gond, és kérdések nélkül kicserélték.
-
válasz
Speeedfire #8551 üzenetére
Na ja...
Épp ezért most már ezt is óvatosan kell megfogalmazni...De tudod, ez már kezd olyan lenni, mint mikor beperelték a lakóautó gyártóját, mert nem volt benne a használati utasításban, hogy menet közben, 160-nál, az autópályán, nem lehet ott hagyni a volánt, és hátramenni rántottát sütni a konyhába, mert bizony ez balesethez vezet! Illetve a macskát nem lehet a mikróba tenni melegedni Stb...
-
laolaj
aktív tag
válasz
Speeedfire #8546 üzenetére
ok
csak mert én sajátom és haveromét is Openről DD-t tettem fel és webesen
semmi gond nem volt.. egy kicsit kellett várni miután felment és újra indult.
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Speeedfire #8528 üzenetére
aha.... már értem.... rosszat tettem föl,ezért lett olyan csend a topikban.... factoryt kellett volna feltenni nem a webflasht.... qvajó....
és akkor most semmi alternatíva nincs?Más még sose járt igy? valami kisütés vagy hardreset????reboot, reinstall, akármi???
-
adamka16
őstag
válasz
Speeedfire #8524 üzenetére
dehogy... nem munkahely, hanem otthoni megszorítás
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Speeedfire #8528 üzenetére
mert az openmár fent volt, azt irta boatkiller , hogy "Ha először flash-eled a routert(nem frissíted!), akkor a "factory-to-ddwrt.bin" fájl-t töltsd le.
Ha frissíted, akkor a "tl-wr1043nd-webflash.bin" fájl-t töltsd le."tsoky is ezt a file-t irta a leirásában... de ha nem lett volna jó akkor gondolom fel se megy hanem elszáll hibaüzivel...
napok óta itt oltogatott mindenki hogy rakjam fel a dd-t mennyivel jobb és mivel toxin meg tothszabi oldalan olyan szépen le volt írva meg mindenki ódákat zengett, gondoltam ezt is úgy kell ahogy le van írva... miért most ez kuka???? fent van az fw!!! valahogy csak be tudok lépno hogy kiadjam a dhcpt vagy életet leheljek bele.... nem???
-
laolaj
aktív tag
válasz
Speeedfire #8212 üzenetére
azt meglehet csinálni h pl a torrentet leszedem neki HDDre és onnan telepítem? csak mert ez a pack lista átírás nem megy és ha lenne ilyen megoldás akkor jobb lenne
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #8207 üzenetére
Érdekes, hogy az uhttpd elvileg automatikusan indult volna boot-kor. Futtatható volt az állomány, közben mégsem indult el.
Ennyi szivatás után kiderült, hogy az uhttpd volt a ludas.
ps aux | grep uhttpd
Erre üres sort ad ki. Utána elindítottam és már ment is. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #8182 üzenetére
Nekem snapshot verzión semmi gondom a Luci-val. És BackFire 10.03 alatt is ment rendesen az ext4.
-
laolaj
aktív tag
válasz
Speeedfire #8188 üzenetére
akkor a DD-re hogyan birok torrentet rá tenni hisz mondták már h nehéz.. probáltam nem ment.
se packet lista frissítést se bírtam tenni.. mert mindig hisztizett h írásvédett..!
-
tony70
tag
válasz
Speeedfire #8153 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
adamka16
őstag
válasz
Speeedfire #8153 üzenetére
...sokszor életet ment
-
adamka16
őstag
válasz
Speeedfire #8147 üzenetére
ha egyik haverom hoz valami anyagot, gyorsan lementem aztán onnan könnyen tudom tanulmányozni. meg ugye jobban szeretem ha nem a start menü van tele a programokkal. amúgy ott is van jó pár progi, de csak amiket ritkán használok. pl word, visualc++,utorrent, paint, hdtune. ezek csak ott vannak. meg ugye még a mi játék nincs kitéve ikonként
-
tony70
tag
válasz
Speeedfire #8149 üzenetére
Köszi! Amúgy 1920x1200-on használom a monitort.
-
tony70
tag
válasz
Speeedfire #8147 üzenetére
Bocsi, nem a témához vág de ez milyen háttér? Kellene a gyermekemnek!
Köszi! -
adamka16
őstag
válasz
Speeedfire #8145 üzenetére
köszi. notimat látnád vizsgaidőszakban, vagy ZH-k előtt...
na persze az kisebb átlóra (1366*768) és hasonlóan kb ennyi ikon. csak ott játékok nincsenek
-
adamka16
őstag
válasz
Speeedfire #8049 üzenetére
vannak ip scanner progik.
ha rádugod magad a routerre, akkor milyen átjárót kapsz? -
ErosenZold
senior tag
válasz
Speeedfire #8047 üzenetére
de így nem tudok belépni a failsafe-ba
-
CS_D
senior tag
válasz
Speeedfire #8041 üzenetére
Köszönöm!
Pont tegnap kaptam ezt a tippet egy másik fórumban is.
Még nem volt alkalmam kipróbálni. Elvileg van rsync csomag OpenWRT-hez, és bízom benne, hogy ez a "szerver" változata. Ha sikerült életrekelteni, majd beszámolok róla!
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Speeedfire #7930 üzenetére
Szerintem csak az SSID broadcast van alapból kikapcsolva mostanában.
-
CS_D
senior tag
válasz
Speeedfire #7932 üzenetére
Trunkban tényleg sokkal jobb a Luci. Sokkal könnyebben kezelhető, több mindent el lehet érni belőle, nekem is nagyon megtetszett.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #7930 üzenetére
Nem szenvedtem vele, inkább felraktam a trunk verziósat. A luci nagyon bejött.
-
CS_D
senior tag
válasz
Speeedfire #7916 üzenetére
Helló!
Backfire alatt már nem műkdönek a trunk csomagok, mert más a kernel verziója. Így, ha Backire-t raksz fel,akkor Vargalex oldaláról kell a csomagokat telepíteni. Innen már minden tökéletesen működik. (Bár a Samba korábban gyengélkedett, mert csak a loggolós fajta volt fent, nem tudom, hogy ez módosult-e azóta)
De ha trunk-ot teszed fel, akkor a trunk-os csomagok máködnek. (A transmissiont is megjavították benne, mert korábban nem volt jó) Nekem most trunk van fent, és teljesen meg vagyok elégedve.
-
laolaj
aktív tag
válasz
Speeedfire #7710 üzenetére
-
laolaj
aktív tag
válasz
Speeedfire #7708 üzenetére
akkor ezzel a vinyó dologgal mit lehet kezdeni?
az bezavarhat h a router rá pakolt dolgokat?. -
tlac
nagyúr
válasz
Speeedfire #7660 üzenetére
érdekes, nekem Ubuntu 10.04 LTS 64bit a host
-
adamka16
őstag
válasz
Speeedfire #6286 üzenetére
olyan 55 és 50 % körül volt mikor másoltam, de csinálok mindjárt printscreent róla
de ha a pen a kevés, akkor miért tud többet FTP-n mint samba-val? ezt mondja meg valaki
-
adamka16
őstag
válasz
Speeedfire #6278 üzenetére
nem fut rajt még semmi. transmission még várat magára a kövi hétig, mert akkor jön meg a winyóm hozzá. most egy 256mb-os pendrive van rajt, hogy próbálgassam mit hogyan kéne...
-
Piwi
veterán
válasz
Speeedfire #6101 üzenetére
köszönöm a válaszod
-
gabipaci
őstag
válasz
Speeedfire #6117 üzenetére
Ok
-
válasz
Speeedfire #5638 üzenetére
Köszönöm, megtaláltam, pont most boot-olt fel...
szerk.:
Ha esetleg valakit érdekel még, a fenti hsz-ben említett parancs futtatása után létrejövő image-t kezeli a VMware is. Annyit kérdezett, hogy konvertálja-e az újabb formátumra, mondtam neki, hogy igen, és simán megy. -
hesszan
aktív tag
válasz
Speeedfire #5609 üzenetére
nekem is ez volt a gond semmmilyen módon nem értem el a trunk alól telepítettet, de úgy hogy előtte nem szedtem le a régit, az újat nem tudtam elérni.
Aztán lett más miatt egy reset, kezdhettem előről a teljes telepítéssel és akkor már csak az újjat telepítettem fel, a trunkból, amit még Alex linkelt. Azzal már ment. (legalábbis elértem, de csalódtam a roputerban)
pont napokban irtam le hogy mi a bajom vele, és miért állitottam be egy gépet seedelni.
a rar-os dolgokkal nagyon nem boldogult hiába irta ki hogy a torrent 100% a rar fájlokból nem tudtam kimenetni a cuccot, meg a szál torrent seed/peer/db limitáltsága is zavart.
-
hati
addikt
válasz
Speeedfire #5604 üzenetére
Nekem nincs vele gondom.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Hi!
A megjelenés másnapján felraktam, nincs gond vele.
-
kano
nagyúr
válasz
Szia!
Én is feltettem de nem tapasztaltam ilyet.
dokee78
Nézd meg Szabi oldalát, nem bonyolult (illetve nagyon jól leírta a készítő).
-
dokee78
félisten
válasz
Speeedfire #5605 üzenetére
Openwrt-vel egyszerű?
Veszélyes OpenWRT-t felrakni?
Nekem elég bonyolultnak tűnik. -
rolko
őstag
válasz
Speeedfire #5268 üzenetére
Disk /dev/sdb: 1500.3 GB, 1500301910016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 182401 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x19fa19f9
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdb1 1 27409 220162761 7 HPFS/NTFS
/dev/sdb2 27410 182400 1244965207+ f W95 Ext'd (LBA)
/dev/sdb5 27410 54916 220949946 7 HPFS/NTFS
/dev/sdb6 54917 182400 1024015198+ 7 HPFS/NTFSFilesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 1.3M 1.3M 0 100% /rom
tmpfs 14.4M 1.2M 13.2M 8% /tmp
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/mtdblock3 5.3M 2.7M 2.6M 51% /overlay
mini_fo:/overlay 1.3M 1.3M 0 100% /
/dev/sda1 210.0G 92.3M 209.9G 0% /mnt/hddnem akar indulni manuálisan, sztem elrontottam valamit
-
Gabesz128
csendes tag
válasz
Speeedfire #5034 üzenetére
Ssh kéne. Az Ssh protokollhoz kapcsolódó jogokat nem tudom hol lehet állítani, vagy lehet -e egyáltalán. A user1 a 65534-es alapértelmezetten is létező csoport tagja. Azt, hogy ennek a csoportnak mihez van joga azt nem tudom. Próbáltam más csoportot is létrehozni, és abba belerakni, de úgy sem működött.
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
Speeedfire #4939 üzenetére
Na akkor kicsit alakítok a dolgokon.. mert amíg nincs atom addig is kelleni fog nekem szerver...
első körben a kérdésem az lenne, hogy most nézegettem a sebességeket....
Samba alatt olyan gyorsan tud másolni? WL-500W-m az ilyen 3megabyte -os sebességet ért el a TCMD alapján ez meg 100 at? azt hogy vagy valamit félre néztem?Mert engem az érdekelne, hogy ha ráteszek egy winyót és arról akarok másolni akkor az mennyit tud... nem az, hogy egyik gépről a másikra, mert az nyílván gyors a gbit miatt
A WL-500W-be kisebb proci volt azért gondoltam, hogy itt már jobb lehet ez a sebesség...Itt milyen file rendszer ajánlott? Gondolom mivel linux EXT2/3 nem?
torrent kliensek mik lehetnek mert transmission-t olvastam, hogy megy, de az nekem nem nagyon jön be mert ha jól tudom nem lehet jelszavazni a webes felületet... nekem rTorrent lenne a jobb... webszerver mi megy rajta lighttpd?Amúgy azért is kérdeztem, hogy mi a helyzet a webes felülettel, mert az nekem ugye kellene de nem azon a porton hanem a 88-son és csak hálóról mivel a 80-son a lighttpd vagy nemtudom itt milyen webszerver ajánlott de az lenne..gondolom mysql is megy rajta meg ilyenek...
Mi az a miniDLNA? mert találtam ilyen az 1.HSZ-ba de nem tudom mi az...
Na és most akkor ha már lesz USB-s HDD (feltéve ha 2.0 az otthon lévő USB HUBakkor azt lehet, hogy az USB led akkor világítson ha a HDD rá van dugva? vagy ilyen HDD foglaltságmérő nem lehet belőle?
Tudom, hogy sokat kérdezek, de ez az openWRT meg ez a TP-LINK azért jóval másabb mint ami eddig volt..
Amúgy idegesítő ez, hogy látom itt is lehet a ramot tuningolni...
a másiknál (WL-500W) is most akartam megcsinálni, de rossz ram chipet választottam ezért inkább visszatettem a régit és elhatároztam, hogy mennie kell, mert szükség lenne gigabitre meg ugyis atom-os gépet akarok szervernek... erre most hazahoztam ezt a routert a másik helyett, hogy majd ez jó lesz netet megosztani.. de közben meg most nekikezdtem ennek a konfigolásnak és hát új kihívások, új lehetőségek a 400-as proci miatt lehet, hogy kicsit értelmesebb is lesz mint az Asus-om volt... meg látom ezt a 64M -re bővítést bár nem tudom van e értelme... biztosan nem csinálom meg mert majd atomos gép lesz úgyis... de most addig is kellene egy szerver és mivel van rá lehetőség nem hagy nyugodni a dolog... és most ezzel megin elintéztem a hétvégémet
pedig csak azt terveztem, hogy most nem lesz ezen semmi sem, csak nyomtatót tudjon megosztani aztán majd az atomos gép
dehát kicsit változik a dolog
-
válasz
Speeedfire #4939 üzenetére
"1. Konkrétan le tudod tiltani iptables alatt a 80-as portot, így nem lehet elérni majd."
Szerintem ez nem a legjobb gondolatmenet... Konkrétan mindent le kellene tiltani, és amire szükség van, azt engedélyezni. Ezt már vargalex topiktárs is jelezte a minap, nem tudom, hogy javítottad-e a leírásodban, én most nem néztem meg.
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
Speeedfire #4936 üzenetére
Szia!
Hát igen fel is ment az OpenWRT lett netem is meg wifim is, és a nyomtató is megy
És belőttem a QSS gombot, hogy a wi-fi-t lehessen ki - be kapcsolni... meg annak a ledjét, hogy mutassa a wi-fi állapotát...Na ez az openWRT ez aztán elég jó kis cucc... bár tény, hogy elsőre ijesztő számomra mert nem a megszokott Oleg-es dolgok vannak...
Annyi kérdésem lenne, hogy annyit már nem merek feltenni
Azért párat mégis...1. Hol lehet beállítani, hogy kivülről el lehessen érni a Luci-t? azaz a webkonfigot? Az lenne a cél, hogy NE lehessen elérni, de semmi beállítást nem találok erre.
2. A WLan led-je az alapból mit jelez ki? A WLAN adatforgalmat vagy az összeset?
3. A Sys led az mit jelez?
4. A led beállításairól esetleg van valami bővebb leírás, hogy mi mire jó? mármint a módokra (nand-disk, phy0radio stb...)?
Rátettem erre a phy0radio -ra azt gondoltam, hogy ez azt eredményezi, hogy akkor villog ha adatforgalom van a wifin de ez csak világít nekem... szóval ezért érdekelne, hogy mik ezek a módok.5. USB led... na ez tök jó, hogy van de semmi értelmes beállítás nem nagyon tudok hozzá párosítani.. az lenne a jó ha akkor világítana ha esetemben a nyomtató rá van dugva és villogna ha éppen komunikál a nyomtatóval... Lehetséges valami ilyesmi?
6. Na most a wifi-ről lenne néhány kérdésem: ez a HT mód ez pontosan mit jelent? Most 40MHz above -ra állítottam vagy mire, de nem tudom mi ez amúgy...
7. Az adó teljesítményhez mit kellene írni vagy mettől meddig lehet, és befolyásol e ez itt valamit?
Egyenlőre ennyi kérdésem van
Csak nehogy később még rátegyem a HDD-t is a routerre mert akkor aztán minden kell ide
Amúgy sambán milyen sebességgel tudna ez másolni?
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
Speeedfire #4932 üzenetére
Köszönöm a választ akkor lássuk ezt az openWRT-t..
itt is van a kicsike már bedugva a konnektorba
Azért nem az atomoson lesz most a nyomtató mert még nincs atomos gép és egy idieig nem is lesz... ez még 1-2 hónap... csak szerettem volna most olyan routert venni ami késöbb jó lesz az atom mellé net megsoztásra és ez bizony jó lesz a gigabit és jó a wifi miatt...most egyenlőre nyomtató kell ehhez pedig openWRT szóval neki is kellene gyorsan látnom ennek... gondolom az 1.HSZ-ben találok kiinduló pontot, szóval nézem is. majd ha elakadok akkor jelentkezek.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #4908 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy a jellemző sebesség inkább csak ~ 9 MB/s.
-
Dictator^
veterán
válasz
Speeedfire #4908 üzenetére
Ennek az értékét nem tudtam, de Wifin ha jól emlékszem 6-8mb/s-t mértünk.
-
Dictator^
veterán
válasz
Speeedfire #4905 üzenetére
Uh, már nem tudom, hogy kábelen , vagy wifin volt. Wifin gondolom nem tudna átmenni, vagy igen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest