- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
kangoo70 #10373 üzenetére
Ő is ezzel küzd...
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=88527szerk.:
Ehhh, ha néha F5-öt is nyomnák... -
-
-
válasz
kangoo70 #10356 üzenetére
Lehet, hogy jó ez a script, én tényleg nem tudom, de nekem túl egyszerűnek tűnik...
Próbáld meg ezzel:
#!/bin/sh
mkdir /tmp/probaHa működik, akkor ez egész biztosan létrehoz egy proba nevű mappát a /tmp alatt. Futtatási jogot amúgy adtál neki?
chmod +x /eleresi_ut/script_neve
Illetve tesztelésképpen indíthatod manuálisan is a scriptet... Bár ez tuti jó, de a LED-esnek jó lett volna egy próba.
Az NVRAM-ban rengeteg minden van tárolva, tulajdonképpen az összes beállítás. A teljes listát megnézheted az
nvram show
paranccsal. A lentebb említett értékeket biztosan lehet használni, de mint azt már mondtam is neked, én nem fogom tudni megírni a scriptet!
-
válasz
kangoo70 #10309 üzenetére
"Lehet-e írni egy startup scriptet, ami:
-minden indításkor létrehoz egy file-t a tmp könyvtárban (ami mindig törlődik magától kikapcsoláskor);"Lehet! A Startup Script-be valami ilyesmi kell...
echo "#!/bin/sh" > /tmp/qss.sh
echo A script eslo sora >> /tmp/qss.sh
echo A script masodik sora >> /tmp/qss.sh
stb...
chmod +x /tmp/qss.sh
/tmp/qss.shDe, hogy mi legyen a tartalma, azt én nem tudom...
-
-
amargo
addikt
válasz
kangoo70 #9608 üzenetére
Ha nagyon nem szeretsz wget-el letölteni - meg már amúgy is lent van a gépeden - akkor azt is csinálhatod, hogy a gazda gépeden egy http file servert hozol létre és onnan töltöd le.
Ugyanakkor én is kérdeznék, hogy proxy servert csináltatok már belőle? Azaz nem célom a belső hálózatból használni, hanem kívülről használnám átjátszóként.
Amit eddig találtam a csomagok között az a luci tinyproxy, ezt esetleg ismeritek - láttam, hogy vannak kósza beírások róla, de eddig nem volt túl biztató? -
-
válasz
kangoo70 #9638 üzenetére
"Hát épp az a lényeg, hogy az asztalit ne kelljen már bekapcsolni.(márpedig abban van HDD) Hát erre nem gondoltam, hogy ez ekkora szívás lesz! "
Nem az asztali gépben lévő HDD-re gondoltam, hanem egy külön HDD-re, USB-s külső házban...
Nincs JFFS? Ez érdekes... Szerintem pedig kell lennie. Akkor neked mi van a nyelv választás felett?
-
válasz
kangoo70 #9633 üzenetére
Pedig nem túl bonyolult... A routernek van 8MB flash memóriája, amit majdnem teljes egészében lefoglal a firmware... A maradék néhány kbyte-ot lehet csatolni a /jffs mappa alá (lásd előző hsz.), viszont, ha ennél több írható tár kell, akkor valamit rá kell kötnöd az USB-re... Vagy egy HDD-t, vagy egy PenDrive-ot, és azt be tudod csatlakoztatni valamelyik üres mappába.
/mnt
/mmc
/opt
/jffsNagyjából ezek az általában használtak...
-
-
válasz
kangoo70 #9625 üzenetére
Nem értem, hogy mi a problémád... Ha nincs rákötve HDD, vagy PenDrive, akkor maximum a JFFS-t tudod bekapcsolni, ami egy nagyon minimális hely (mondjuk 1-2 scriptnek elég), de az írható lesz... Illetve természetesen ha becsatolsz HDD-t mondjuk az /mnt mappa alá, akkor ott már tudsz létrehozni, módosítani, stb... Képzeld mi lenne, ha a firmware-ben is azt csinálnál, amit akarsz? Valamit véletlenül letörölsz, elállítasz, és dobhatod ki a routert. Szóval ez így teljesen normális.
-
-
-
nimfas
addikt
-
Speeedfire
félisten
válasz
kangoo70 #9590 üzenetére
Igazából az openwrt sem lenne vészesebb mint a dd-wrt. Csak a ddwrt-nél készen kapsz mindent, míg openwrt alatt legóznod kell vele.
Akarok csinálni én is rendesen megfelelő fw-t, de sajnos sehogy sem akar összejönni valami miatt. Remélem idővel kitudom küszöbölni a hibát.Más: A mostani trunk-os verziókat felraktam szerverre így akinek kell onnan letudja tölteni és a csomagok is fent fognak maradni nagyon sokáig, így nem kell tartani attól hogy idővel kernel keveredés lesz.
A csomagok és az fw itt található a snapshot-02-13 mappa alatt: [link]
-
ErosenZold
senior tag
válasz
kangoo70 #9590 üzenetére
Feltettem az openwrt-t, éppen a wifis gond miatt. Ezzel megy minden királyul, nálam most egy 1.8-as router van és a QSS pontosan azon volt mint ami szabinál le van írva.
Egyenlőre jobban tetszik az open, mert igaz, hogy ssh-val sokat kell hülyülni, de sokkal több a lehetőség, ahogy nézem és valamilyen szinten egyszerűbb is, bár ha visszaolvasol láthatod, hogy énis vergődök sokszor mert kezdő linuxos vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gaming notebook topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest