- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azt az fw-t én vágtam le, már többen feltették, és nem volt vele gond! Szerintem ha most is többeknek ugyanaz az md5sum jön ki belőle, akkor most sem lehet rossz, hiszen az már totál képtelenség, hogy neked is, és alexnek is pontosan ugyanúgy sérül meg a file! Mert ugye ha másképpen sérül, akkor más lenne az ellenőrző összeg! Ezért szeretem én is csomagolni az fw-ket, mert ha az megsérül letöltéskor, akkor jó eséllyel már ki sem lehet csomagolni, így talán kisebb az esélye a brickelésnek!
-
r3dsnake
nagyúr
Köszi!
Esetemben amúgy a 1043ND lenne a fő router és mellé szeretnék valami olcsóbbat szintén OpenWRT-vel, és értelemszerűen ez az eszköz szórná tovább a wifijelet. Ehhez a WDS-hez LuCi alá van valamilyen leírás?
(Amúgy a "gagyigyárifw-ben" is ugyanezt takarja a WDS, vagy ott csak hídként működik két router között, de nem szórja tovább a jelet?)
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
A WDS nem csak bridge-ként funkcionál és összeköt két routert, majd a másodlagos routeren vihetem tovább kábelen? (De egy alhálózaton belül, NAT nélkül.)
Configoltam már WDS-es Ubnt kütyüt, ott így működött.
A lényeg az, hogy a fő router wifi hálózatát kiterjesszem, mert az udvaron nem mindenhol érhető el. Ne legyen két ssid, ne érződjön a váltás az eszközök között, csak minden kütyü automatikusan másszon a jobb jelre fel.
Köszi!
-
-
-
kiborg
aktív tag
Sajnos nem igazán.
Elég kezdő vagyok még ezirányban...
Szóval amit felfogtam:
poli27 egy trunk-ból van építve, ami már Barrier Breaker volt, de még nagyon az elején volt.
Mit értesz, hogy nemsokára lesz stabil BB? A 14.07-rc3 nem stabil verzió?
poli27 lesz a stabil verzióból is? Vagy saját verziót bárki csinálhat magának? Azt honnan lehet megtudni, hogy mik vannak benne az elérhető poli27-ben?
Kiborg -
Bazsa74
tag
Na mértem párat, de még mindig rohadtul ingadozik. Bár ez valószínüleg szolgáltató hiba. egy kettő. Nem tudom hogy tegyem ki képnek. Állandóan azt írja túl nagy. Már összevissza vágtam, hogy kicsi legyen, de nem. Na mindegy. Viszont megint kérnék segítséget. ez alapján próbálnám nyitogatni a portot, hogy szerót tudjak indítani, de nem megy, mert folyamatosan 5000 a pingem. Próbáltam wan és lanra is nyitni őket, de nem megy. Mi kellhet még ahhoz, hogy működjön? A gyári fw-n beírtam ezen portokat és rögtön működött.
-
Itt vannak régebbiek is!
http://tl-wr1043nd.weebly.com/Sőt filenév alapján google-val meg lehet keresni a legelsőt is!
https://www.google.hu
És a második google docs találatról le is tölthető!Itt is van szép link gyűjtemény!
http://forum.tp-linkru.ru/viewtopic.php?f=22&t=2773szerk.:
Ehh, közben pont megérkezett suste is! -
Bazsa74
tag
Amit írtál az működik. Most a 4-es portom a wan. De valamiért borsózik a hátam, hogy a gyári wan port nem működik. Sorry ilyen vagyok. A vágott el van különítve. Azzal nem lesz kavarc. Viszont a sok bootloaderes file közül nem tudom melyik jó nekem. Intruder2k5 leirásában lévő harmadik link nem él már
ezek közül a középső jó lehet? -
Bazsa74
tag
Jól gondolom, hogy csak ssh-n keresztül fogom tudni felrakni a gyári vágottat? Amúgy nem találok egy bootloaderes filet sem. Vagy csak nem tudom melyiket szedjem le
Nem próbáltam azt, de majd most megpróbálom. Most elég 2 port is csak nehogy kelljen később, mert akkor meg már ezt az üzit nem fogom megtalálni.
-
@Jocó@
tag
A sebességszabályozáson azt érted, hogy felvettél két interfészt, és mindegyiknél megadtad a le és feltöltési sebességet itt?
Ha igen, ez "tc" parancsokkal a legelső lépés, mikor a gyökér osztályt létrehozod.
Az alosztályok létrehozása csak ezután jön. Tehát ettől még neked is működhet rosszul a priorizálás része, csak ebből nem látsz semmit. -
@Jocó@
tag
Pontosítok, csak már lejárt a szerkesztési időm.
"miszerint WDR3600-on nem működik a QoS"
Itt a UI-on beállítható, háttérben script által generált QoS-t értettem.
Ha jól gondolom, te ezt konzolból oldottad meg, nem Luci-ból
Természetesen nem azt állítom, hogy nem működik a "tc" és az "iptables". -
raidx
őstag
Valamikor én üzemeltettem egy szervert a lányoméknak de vettek egy HP minit és az már az irodába van. Ezért a router már csak a telót szolgálja ki Wifivel. Arra gondoltam, valami kis kütyü is elég lenne erre a célra. De nem gondoltam normálisan végig mert ezek az USB kütyük netet nem biztosítanak maguktól. Így marad a router.
-
-
-
Csigger
őstag
Köszönöm szépen a részletes leírást, ezek alapján most a 1043 v2-re hajlok, ugye erre is lehet tenni vargalex féle custom romot?
Ha pár torrent is menne rajta folyamatosan akkor azt még elbírja a 1043? Nem vagyok egy hard-core torrentező, de 1-1 sorozatot azért befigyel.
-
Hallendor
csendes tag
Igen, közben én is rájöttem
Új vagyok még az Open WRT hez megmondom őszintén. Egyenlőre még mindig úgyfest hogy a redirectes résznek müködnie "kéne". De csak nem. Utorrentel próbálom, arra is gondoltam, hogy utorrent beállitásban nem stimmel valami, de ott is mindent próbáltam. miniupnpd meg nemtudom hogy kell e belőni ahhoz hogy menjen.
-
A 300Mbit/sec nem elméleti maximum, hanem a gyakorlati maximum, csupán arról van szó, hogy ez rengeteg olyan adatot tartalmaz, ami a speedtest-en nem mérhető, a felhasználó számára úgymond nem hasznos adat! Titkosítással kapcsolatos dolgok, hibajavító kódok, és a rádiókapcsolat fenntartásához szükséges egyéb adatokat is! Na most például a hibajavító kódok mennyisége is nagyban függ az átvihető jel minőségétől, és ugyanígy rengeteg más olyan adat is van, aminek mennyisége még százalékosan sem állandó a teljes átvitt adat mennyiségéhez képest, így aztán lehetetlen lenne megmondani előre a valós, mérhető sebességet!
-
-
-
-
-
-
WarLock07222
tag
Ez egy nagyon jó és trükkös kérdés
Mostmár elvesztem én is a saját gondolatmenetemben, de tényleg. Nah mindegy, az mivel nem én vagyok a számlán az előfizető, ezért estig várnom kell, mire kapcsolatba tudok lépni velük legitim módon az elfelejtett jelszó kapcsán. Addig megelégszem ezzel a sávszélességgel. Majd jelszem, hogy tényleg ez volt-e a hiba.
-
hudyfiu
senior tag
Gondolom ebbe is bele lehet tenni + lehet benne van egy jobb routerhez, most csak a 710n-emen van amit múlt héten beszéltünk. Valamikor megnézem a 3600-hoz milyen a rendszer, lehet abban már van. Viszont mivel itt az alapja elég korrekt így kevesebb gond lehet vele ha valaki custom fw-t akar csinálni.
-
hudyfiu
senior tag
Sztem mindenképp próbáld ki a gargoyle-t. Én az eco-s oldalról szoktam letölteni. Itt vannak fent hamarabb a verziók vagy lehet még félig teszt rendszerek is bár még nem volt bajom velük. Ebben minden extra benne van amiket vargalex is csinált kb. csak a torrent nincs és csak puttyból lehet felrakni de 2 perc az egész így is.
-
A v1.8-cal nekem nem akarok nagyot mondani, mert nem emlékszem, de tutira volt az uptime nem egyszer fél évnél több... (áramszünet, és hasonlók miatt csak ennyi).
Torrentezni, nem ezen, csak rajta keresztül csináltam.
Nekem nagyon tetszik, megszoktam, tudom mit hol kell beállítani (amit használok) és az adatforgalom monitorozás tetszik benne a legjobban
-
krealon
veterán
Nem felesleges a VLAN-ozas, mivel a VLAN-ok definialjak, hogy melyik port milyen funkcioju.
http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr1043nd#switch.ports.for.vlans
-
woodworm
veterán
Kísérletező kedvű vagyok, kipróbáltam már ugyanazt a torrent csomagot futtatni transmission (router, pc) és utorrent (win, ubuntu wine) alól, és aktivitásban a transmissiont még a wine alatt futó utorrent is megette. Tudom, hogy nem lehet egzaktul összehasonlítani, mert percről-percre változik a peerek összetétele, de míg a transmission alatt 170-180 kB volt a 24 órás átlagsebesség (stabilan, heteken keresztül), addig az utorrent tolta 210-220-as átlagsebességgel (csak egy nap volt). Nem tudni pontosan a kliensek mi alapján döntenek a csatlakozásról, de amíg az utorrent van többségben a hálón, szerintem ez nem fog változni. Igaz, a transmission a 2.32-es óta hatalmasat ugrott előre a "seedelési hajlandóságban".
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Kerékpársportok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Próba
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +RTX 3080 +32-64GB DDR4 +1-4TB NVME SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- XPS 15 9520 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX 3050Ti 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX8 - prémium garanciával!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest