Hirdetés
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
A v1.8-cal nekem nem akarok nagyot mondani, mert nem emlékszem, de tutira volt az uptime nem egyszer fél évnél több... (áramszünet, és hasonlók miatt csak ennyi).
Torrentezni, nem ezen, csak rajta keresztül csináltam.
Nekem nagyon tetszik, megszoktam, tudom mit hol kell beállítani (amit használok) és az adatforgalom monitorozás tetszik benne a legjobban

-
suste
veterán
válasz
kleinguru
üzenetére
Azon gondolkodtam, hogy a Gargoyle mivel tud többet a gyárinál?
Nem használtam még, így nem tudom, hogy van-e valami ami miatt érdemes váltani a gyáriról, ha az jól működik valakinél.
Pont ez miatt maradt ki a DDWRT is, mert akinek egyszerű felrakás kell, az valszeg nem akarja még bütykölni a szoftvert, és az alap DDWRT-ben sincsen semmi extra (ahogy az alap openwrt-ben sincsen, így ez is kimaradt).
Más DDWRT buildeket meg nem nagyon látni. Vagy vannak?
Ráadásul sok jót nem olvasni a DDWRT-kről mostanában.Ezek alapján talán csak a vargalex/poli27 buildek amik bent maradhatnának, mert azokban rendesen van extra dolog.
De valszeg elfogult is vagyok már az openwrt-vel
. -
zambozoli
aktív tag
válasz
Franky2Ster
üzenetére
De ez már jó:
TL-ER604W -
zambozoli
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jogos!... csak a VPN néztem hirtelen de neki VPN Pass-Through kevés lesz!
-
suste
veterán
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
Egy V2-es routerem van és azt szeretném megtudni, hogy milyen firmware-ek tehetőek rá és a leg egyszerűbben hogyan.
Köszi!
-
válasz
zsolt320i
üzenetére
Az...
/etc/init.d/program_neve stop
parancsokkal sorban leállítgatod a HDD-t használó alkalmazásokat, majd az...
umount /eleresi_ut
paranccsal leválasztod a partíciót! Ha van swap, akkor azt is!
swapoff /dev/sdxy
És kihúzod a HDD-t! Persze mindez csak akkor igaz, ha nincs extroot, mert ha azt is használsz, akkor csak a szabályosan leállított routerból lehet kihúzni a HDD-t!
-
zsolt320i
senior tag
válasz
Gyurka6
üzenetére
Szia!
szal egy tp link 3600-as routerem van, rá van kötve egy 1tb külsővinyó amire torrentezek.
most le szeretném ideigelenesen választani a vinyót mert a havertól szereetnék rámásolni képeket.
Nekem nem kell skript, ha egy egyzerű parancsal le lehet választani, mert nem huzogatom le minden órában
Tud segíteni valaki parancsorban és mit hová kell beírni? -
válasz
zambozoli
üzenetére
Olyan nehéz volt, hogy elsőre nem is sikerült! Te hol látsz ebben, a gyári szoftverben VPN-t?

-
zambozoli
aktív tag
válasz
Franky2Ster
üzenetére
Ez nehéz keresés volt:
http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR1043ND#spec -
Franky2Ster
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg van egy 1043ND-m de ezt leszeretném cserélni egy olyan tp link routerre ami az alapszoftverrel tudja a VPN-t tudtok ebben segíteni? Köszi!
-
-
suste
veterán
válasz
krealon
üzenetére
ok, de a 1043v2-n van egy switch, aminek az összes portja a LAN-hoz tartozik , és a WAN egy külön álló ethernet port (ahogy látszik is a configban)
igy nincsen értelme vlan-nal felosztani a switchet
pont ez miatt is kavarodhat meg az ember, hogy akkor melyik a WAN (eth1 vagy eth0.2)1043v1-nél ugye egy switch van, amiről vlan-nal leválasszuk a WAN-t, vagyis feltétlenül kell a vlan.....
-
krealon
veterán
Nem felesleges a VLAN-ozas, mivel a VLAN-ok definialjak, hogy melyik port milyen funkcioju.
http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr1043nd#switch.ports.for.vlans
-
suste
veterán
Vargalex!
belefutotttam ma a rootfs.tar.gz -ben az /etc/uci-defaults/02_network -ben ebbe:tl-wr1043nd-v2)
ucidef_set_interfaces_lan_wan "eth1" "eth0"
ucidef_add_switch "switch0" "1" "1"
ucidef_add_switch_vlan "switch0" "1" "0 1 2 3 4"
ucidef_add_switch_vlan "switch0" "2" "5 6"gondolom ez állítja be router specifikusan a switch-et
de ez így hülyeség szerintem, hiszen látszik hogy van külön eth1 és eth0
tehát felesleges a vlan-ozás
nem? -
sid87
senior tag
Sziasztok.
A délutáni viharban belecsapott a villám a számítógépbe, táp eszállt.
Ezzel egyidőben a net is elment. Próbálgattam, és úgy működik hogy közvetlenül a laptopba dugom be a kábelt, rendesen villog hogy van adatforgalom, és lehet netezni. Viszont ha a wifi routeren keresztül próbálom, úgy nincs net. Villog mind a két ruteren minden, wifi router admin felület is bejön, megmaradt minden beállítás, jelszó, stb. Reseteltem is.A WAN csatlakozó szállhatott el? Szét szedtük, de különösebb dolog nem derült ki.

Mi lehet a gond? Mit tehetnék?
-
válasz
woodworm
üzenetére
Persze, vannak az oldalon csúnyaságok, nem is azokra gondoltam, hogy próbáld ki, értelme se sok lenne, így routerrel torrentezve, főleg arányszámolás nélkül! Kizárólag a peer id miatt linkeltem!
Pedig valami van tm-nél is...
https://trac.transmissionbt.com/wiki/PeerId -
válasz
woodworm
üzenetére
Szerintem ilyesmi transmssion-ben is kellene legyen, csak fordítani kellene egyet, ami uTorrent-nek vallja magát, és akkor kiderül, hogy jól gondolod-e!

Change our client's reported identity
https://calomel.org/rtorrent_mods.htmlpeer_id
https://wiki.theory.org/BitTorrentSpecification#peer_id -
woodworm
veterán
Kísérletező kedvű vagyok, kipróbáltam már ugyanazt a torrent csomagot futtatni transmission (router, pc) és utorrent (win, ubuntu wine) alól, és aktivitásban a transmissiont még a wine alatt futó utorrent is megette. Tudom, hogy nem lehet egzaktul összehasonlítani, mert percről-percre változik a peerek összetétele, de míg a transmission alatt 170-180 kB volt a 24 órás átlagsebesség (stabilan, heteken keresztül), addig az utorrent tolta 210-220-as átlagsebességgel (csak egy nap volt). Nem tudni pontosan a kliensek mi alapján döntenek a csatlakozásról, de amíg az utorrent van többségben a hálón, szerintem ez nem fog változni. Igaz, a transmission a 2.32-es óta hatalmasat ugrott előre a "seedelési hajlandóságban".
-
zsolt320i
senior tag
Sziasztok!
Le szeretném választania hdd-t a routerről.
HOgyan kell, tudtok segíteni? -
-
-
suste
veterán
válasz
woodworm
üzenetére
1043v1-re a legjobb, legsatbilabb vargalex fw az az 1.02.1
sokkal nagyobb load-ot elvisel, mint az utánalévők
havernál hibátlanul megy az eredeti TM csomaggal, csak a miniDLNA-t frissítettük neki, de az elfért a flashben
ha teheted akkor ezt teszteld majd le (nekem meg van a sysupgrade, és a teljes repo, ha kell, de talán még a weben is elérhető) -
woodworm
veterán
válasz
zsolt501
üzenetére
Tavaly augusztusban raktam fel vargalex 1.1.7-es buildjét, az talán 2012 decemberi.
(#50666) suste
A saját adataim alapján 1,2-1,3 MByte/s-os sebességnek tippeltem, ehhez az átlagsebességhez rengeteg torrentet kellene seedben tartani és a max sebességnek magasabbnak kellene lenni, mint amire régebbről emlékszem, hogy még bírná. -
woodworm
veterán
válasz
zsolt501
üzenetére
Azért a 600 kB-os letöltési sebességhez és 1MB feletti feltöltési sebességhez képest erős visszaesés, mert régebben mindemellett még elértem a lucit. Egyhetes uptime után már nem érdemes letöltést indítanom, mert a remote gui is elérhetetlen lesz, nemhogy a luci.
Értem én, hogy ez az ára az előrelépésnek, de két év múlva a 3600/4300 páros is erre az útra lép? Régen ki szeretném már próbálni a legutolsó buildet a 2.6.x kernellel és a friss transmissionnel, de sose volt rá időm. -
woodworm
veterán
válasz
zsolt501
üzenetére
Szerintem félreértjük egymást, én a routeren futó transmissionról beszélek, ami az usb-n rácsatlakozó hdd-ről seedel. Te pedig valószínűleg az átmenő forgalomról, másként nehezen tartom hihetőnek a 2,5 TB-os forgalmat.
Egyébként korábbi kernelekkel és transmissionnel nem volt ennyire rossz a helyzet, volt hasonlóan hosszú uptime.
-
MarQs
senior tag
válasz
woodworm
üzenetére
Nálam is ez a tapasztalat, bár folyamatos két hét uptime még nem volt egyéb okokból, de érződik a tendencia.
Az jutott eszembe, ha a teljes rendszer csak a flash tárolóban lenne - jelenleg ki van helyezve külső HDD-re (pivot-rootra) - akkor tovább csökkenthetném a jelenlegi alap io% értékét...
Van benne logika?
-
woodworm
veterán
Amilyen sebességre gyorsít a digi, már a v2 esetén is észrevehető lesz. Egyébként ez az io az uptime folyamán csak növekedni fog és viszi magával a loadot. Nálam két hét az, ami még menedzselhető, azután újra kell indítani a routert. Pedig csak 200-300 kbyte/s a feltöltési sebesség, igaz az szinte teljesen folyamatos.
-
Relo
tag
Sziasztok
A router gondok topikban már feltettem kérdésem, de ide is felteszem, hátha valaki hamarabb tud segíteni.
Bocsánat, hogy csak átmásolom!"Sziasztok
Egy TP-Link TL-WR 740n v4.23 router-el lenne gondom.
Először feltettem ezt a firmware-t: "openwrt-ar71xx-generic-tl-wr740n-v4-squashfs-factory.bin"
Eddig nem is volt gond, csak gondoltam mivel ez beta változat upgradelem egy rc2-es változatra:
"openwrt-ar71xx-generic-tl-wr740n-v4-jffs2-sysupgrade.bin2"Sajnos azonban nem figyeltem arra, hogy ez jffs2 változat (szerintem legalábbis ez a gond), így most nem működik a router.
Lan-on rácsatlakozva sem ismeri fel a gép, villog egy darabik a sys led, majd kb 10mp után fojamatosan világít.
A qss gombot megnyomva gyorsabban villog a sys led, ilyenkor Putty segítségével telnet kapcsolattal be tudok lépni, de ssh kapcsolatot nem tudok létrehozni vele, hogy firmware-t frissítsek.
Ilyenkor egy "Putty Fatal Error" ablakban a következő hibaüzenetete adja: "Network Error: Connection refused".Telneten megpróbáltam beállítani a jelszót az alábbi lépésekben:
mount-root
firstboot
passwdAzonban az új jelszó megadásánál hibaüzenetet kapok:
root@(none):/# mount_root
Unlocking rootfs ...
root@(none):/# firstboot
firstboot has already been run
jffs2 partition is mounted, only resetting files
MTD partition not found.
root@(none):/# passwd
Changing password for root
New password:
Retype password:
passwd: can't create '/etc/shadow+': No space left on device
passwd: can't update password file /etc/shadowMár 2. napja túrom a netet megoldás után, hogy hogyan tudnám újra életre kelteni a routert, de mostanra már teljesen tanácstalan lettem."
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni!
-
MarQs
senior tag
válasz
poffsoft
üzenetére
Nálam korábban TM-ben nem volt beállítva a le- és feltöltési sebességkorlát, ill. a "seed" sor (seed-queue) sem volt korlátozva (magam lőttem ki teszt jelleggel) és ahogy a digi megemelte a sávszéleket pár napja, rohadtul belassult a rendszer.
SSH alatt "Top" paranccsal monitorozva a vasat, az I/O processzek 80-90%-ra emelkedtek!
Azóta visszaállítottam a korlátokat és konszolidálódott a helyzet.
Nem tudom ez az eset nálatok mennyire áll fenn, de gondoltam bedobom, hátha... -
poffsoft
veterán
válasz
Funkymonkey
üzenetére
igen, ez nálam is jelentkezik: net,telnet,ping megy, de a luci nem elérhető.

-
Funkymonkey
csendes tag
Sziasztok!
Elérem távolról a lucit, ftp-t, transmissiont. Viszont ha eltelik egy bizonyos idő nem enged ftp-zni,se a luci-ba, csak akkor ha hazamegyek és újraindítom a routert. Ez mitől lehet hogy gyakran nem válik elérhetővé? dinamikus ip gondot kizárnám mert a transmission-t mindig elérem.(Vargalex 1.1.7)
Köszi.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Valóban kicsit kevés, de ezt nyilatkozták. Én nem mértem (mondjuk gyári firmware-val nem is fogom), így mást nem akartam linkelni.
Mondjuk az, hogy a TL-WR741ND/841ND/941ND esetén - amikben vannak a TL-WR1043ND v1-nél gyengébb SoC-al szerelt darabok - 90 Mbps fölött mértek, kicsit fura. Szerintem nagyjából a TL-WR2543ND értékét hoznia kell, azaz kb. 110 Mbps-t.
-
válasz
vargalex
üzenetére
Szia!
Ez egy kicsit rohadt kevésnek hangzik! Oké, hogy ezt írja a TP, de akkor is... ASUS-nál tapasztalatom szerint olyan 15, max. 20% csökkenést jelent a PPPoE, a DHCP kapcsolathoz képest sebességben! Na most, ha neduddki 135Mbps DHCP mérésből indulunk ki (bár az már meglehetősen régi fw-vel történt), akkor is reális lenne a 100-110Mbps elvárás! Most már kíváncsi leszek majd egy tényleges mérésre...
-
Flashget
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Tudod van aki szerint (és a nagy többség itt tart még) 300.000 ügyfeles cég..lehet muhaházni..
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
dorika87
üzenetére
Szia!
A TP-Link saját bevallása szerint a TL-WR1043ND V1 PPPoE net esetén 74 Mbps-t tud, szóval ha most átmegy a 80/25, az nagyon jó. OpenWrt-vel azért többre lehet számítani.
Konkrétan ilyet nem mértem, csak dupla PPPoE-t, azaz a WAN és a LAN oldal is PPPoE volt (természetesen LAN oldalon PPPoE szerver) . Úgy trunk alatt 110 Mbps-t mértem. Csak WAN oldali PPPoE-val ennek 1,5-1,6-szerese várható, azaz kb. 160-170 Mbps. Attitude adjustment - vagy pl. az 1.1.7-es buildem - esetén ennél több. -
zoli62
addikt
Mia tapasztalat , hogy a különböző módosított fw-eket futtató routerek esetében is előfordul PPPOE szakadás a Dlink 360 R+ T1-el Telekom ADSL-el?
-
Flashget
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
hogy a DIGI messze nem országos szolgáltató
szerintem ezt a téves elméletet lassan el kellene már felejteni. első mondat, első bekezdés
Nekem sem sürgős sőt el sem adom tartaléknak megy vissza a dobozába a 100 megás netig jó.
És azzal is tisztában vagyok nem minden digis user ír ph-ra. De ahogy emeltek rögtön megjelent több eladó TL router az aprón. -
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A közeli digis területen (felvásárolt, kábeles szolgáltatás) több helyen is tapasztaltam, hogy a kombi eszközöket úgy telepítették, hogy a kapcsolat az egyetlen pc-ről tárcsázóval épült fel.
-
Gyuree91
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia,
megnézted a progival alig van wifi a közelben, szóval sztem az nem zavar. egyszerűen mit kellene csinálni, hogy wifin meglegyen a 100mbit 1043ND v1-en?
-
válasz
Flashget
üzenetére
Azért ez így nem feltétlenül igaz, mert bár biztosan lesz néhány eladó darab, nyilván több is az átlagosnál, de tekintve, hogy a DIGI messze nem országos szolgáltató, így azért nagy dömping biztosan nem lesz! És ugye ez a probléma is csak a 100/50-től nagyobb csomagra előfizetőket érinti! Aztán ezeken belül is nyilván lesznek olyanok, akiknek nem olyan sürgős a pénz, így nem fogják alacsonyabb áron odaadni a routert, hanem inkább hirdetik tovább, a jelenleg szokásos árakon, vagy esetleg csak egy picivel az alatt!
woodworm, lehet még nem vette észre, hogy tud a router pppoe-t, és pc-ről tárcsáz!

-
-
dorika87
őstag
Én is sajnos így gondolom. Egyelőre marad ez a router, aztán majd lehet a későbbiek folyamán kénytelenek leszünk váltani, mert így a 200-as nettel nagyon ki fogjuk használni a 1043ND V1 kapacitását.
Viszont legalább ajándék a 200/50 a 80/25 helyett, mivel a havidíj marad a régi.
-
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Gyakorlatilag viszont nem, mert a SoC nem bírja ezt a tempót! Én úgy gondolom, hogy gyári fw-vel, PPPoE kapcsolattal, max. 120-130 közt lehet a vége, de pontosabbat nem tudok!
szerk.:
DHCP-vel 135Mbps-t mért anno neduddki, PPPoE-n ez tuti, hogy kevesebb! -
dorika87
őstag
Sziasztok! Szerintetek mennyire fogja bírni a 1043ND V1. a 200/50-es DIGI netet? Letöltés és feltöltés is egyaránt érdekel. Gyári fw van rajta. Szerintetek maximum mennyit fogok tudni kihozni belőle?
-
Alien4
tag
válasz
woodworm
üzenetére
hát, elveszekedtünk volna pár kommentben, hogy nincs... mert adblock valamiért megfogta nekem

na hát most így egy éjszakás műszak után konstatálva, hogy megdupláztak mindent, folytatva azzal, h 2 hónapja kötöttem alap csomagot, ami láthatóan nem duplázódott meg... :/

van az a rossz érzésem, hogy nem is fog megduplázódni?!
/bár tényleg nem ettől fogok fenékre ülni...de azt hiszem mindenki átérzi ezt/
MOD: azt írják, duplázták... hm, akkor türelem... nekem jó éjt, nektek szép napot!
-
válasz
Gyuree91
üzenetére
Szia!
Alapszabály:
WiFi-n nincs garantált sebesség, ez a routeren kívül múlik a kliensen, és a környezeten is!Első körben jó lenne tudni, hogy a sajátodon kívül van-e más WiFi hálózat, ami esetleg zavarhat...? Erre, egy az inSSIDer programmal készült, ehhez hasonló screenshot erre megteszi!
Másrészt biztosnak kellene lenni benne, hogy a kliens alkalmas 300Mbps linksebességre!
Harmadrészt meg lassan megyek aludni, majd valaki mással folytatod, vagy ma, vagy holnap...

-
Gyuree91
tag
Sziasztok!
Olvasok mindenféle topicot, és azokban mindenféle dolgot. Egy dolog érdekelne végre! WR1043ND v1-ből kilehet csikarni wifin a 100megabitet, ha igen hogy? Sajnos nálam se megy feljebb 65-75mbit-nél a letöltés a speedtest szerint. (Gyári FW, volt jó pár áramtalanítás, admin reboot stb.)Szóval?

-
coolrob
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi szépen!

-
válasz
coolrob
üzenetére
Android-ot nem használok, így abban nem fogok konkrét tanácsot adni, de a router sima samba megosztást produkál, amire minden fellelhető rendszer alá van kliens megoldás!
https://play.google.com/store/search?q=samba%20client&c=apps&hl=hu
-
coolrob
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi a gyors választ

Nagyon bonyolult? Valami külön androidos program kell majd az eléréshez, vagy kliens? -
-
coolrob
aktív tag
Hello!
Érdeklődni szeretnék hátha tudtok segíteni. Gondolkozom egy ilyen router beszerzésén, + mellé egy 500 as winchester sorozatoknak stb.
Meglehet oldani a 1043-al hogy ezt elérjem hálózatba? Tehát pl. tabletről, telefonról eltudom érni, és filmezni róla?
Bocs ha hülye kérdés, de nem vagyok túlságosan otthon routerekbe.
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
1. A led_set_attr függvény ott van definiálva
2. A - t - vel együtt elhagyható, de bármi más is írható helyette. Illetve, ha nem kell log (mert pl. úgysincs file-ba irányítva, azaz a reboot miatt elveszik) el is hagyható a teljes sor
3. Azt hiszem, hogy /sbin/reboot, de most csak mobilról vagyok, így mindenképpen ellenőrizd! -
suste
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
ok, köszi!
még 3 kérdés:
1:ez minek bele, mit csinál?:
. /etc/diag.sh2: ezekből elhagyható a "qssbutton":
logger -t qssbutton "$PROG leall."
logger -t qssbutton $i umounted
logger -t qssbutton "swapoff $PARTITION"
logger -t qssbutton "Most ujraindul!"3: a rebbot elég lesz a végére?
nem kell valami paraméter, vagy útvonal?köszi!
-
suste
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
biztos jó lesz ez így nekem?
nálam nem lesz gombnyomás
az elkészült scriptet a cron-nal akarom időzíteni
a cél az, hogy hetente csináljon egy szabályos reboot-ot (szolgáltatások leállítása, swapoff, umount, reboot)valamiért a 842v2-nek ugyan az a baja, mint régen a 1043v1-nek volt, hogy kb egy hét után majdnem hogy elérhetetlen a router
ha be is jön a luci, akkor is iszonyat load-ok vannak (3-4), lassú a rendszer nagyon
reboot után viszont tök jól működik egy pár napigszóval józan paraszti logikával ennyi kéne csak:
#!/bin/sh
. /etc/diag.sh
sysfs=$(uci get system.led_usb.sysfs)
PROGS="minidlna samba transmission vsftpd"
for PROG in $PROGS; do
logger -t qssbutton "Stopping $PROG."
/etc/init.d/$PROG stop
done
for i in `mount | grep "/dev/sd" | cut -f 1 -d " "`; do
umount $i
done
for PARTITION in `tail +2 /proc/swaps | awk '{ print $1 }'`
do
swapoff $PARTITION 2>&1
done
logger -t qssbutton "Most újraidnul!"
led_set_attr $sysfs brightness 0
reboot -
-
Joke21
aktív tag
válasz
woodworm
üzenetére
Már megduplázták a sávszéleket a kisebb csomagokon. A topnet-nél még sajnos nem, ott egyelőre a 80-t megemelték 100-ra. Most már így néznek ki a csomagok: 50/30, 100/50 200/50 (kivéve a 200/50-t, mert az is csak 100 egyelőre.)
Intruder2k5: nyilván. Én azért időben fel szeretnék készülni.

-
válasz
Alien4
üzenetére
Szerintem ez már ott van a DIGI honlapon [KÉP], mindjárt megnyitáskor megjelenik!
A szerződéseket tudtommal már július 15.-től kötik!
Ettől függetlenül én is azt mondom, hogy nem kell elkapkodni, a DIGI hálózatának nagy része jelenleg úgyis alkalmatlan még erre a sebességre, sőt a gerinchálózat nagy rész is állítólag 2.4Gbit/sec sebességre van kiépítve, ami ugye 2,5 ilyen előfizetést jelent, mondjuk háztömbönként, aztán elfogyott az összes rendelkezésre álló kapacitás!
-
Alien4
tag
én nem azért, mert nagyon okoskodni akarok, de most a digi még csak tudtommal be sem jelentette itthon a dolgot.
oké, máshol, más honlapon jelent meg, de na...először legyen meg, aztán meglátod mit tud a hálózat meg a vas is...
és ne aggódjatok, szerintem amint van lehetőség köttetni, elsők között fognak az itteni emberek kommentelni erről.
/kedves hangvételű megszólalásnak szántam, nem kioktatásnak/
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Így néz ki a script:
#!/bin/sh
. /etc/diag.sh
sysfs=$(uci get system.led_usb.sysfs)
PROGS="minidlna samba transmission ushare vsftpd"
ENABLED=1
if [ "$BUTTON" = "wps" ] ; then
if [ "$ACTION" = "pressed" ] ; then
if [ $ENABLED -ne 0 ]; then
for PROG in $PROGS; do
logger -t qssbutton "Stopping $PROG."
/etc/init.d/$PROG stop
done
for i in `mount | grep "/dev/sd" | cut -f 1 -d " "`; do
umount $i
done
for PARTITION in `tail +2 /proc/swaps | awk '{ print $1 }'`
do
swapoff $PARTITION 2>&1
done
logger -t qssbutton "Most mar lehuzhatod a vinyot!!!"
else
logger -t qssbutton "/etc/hotplug.d/button/10-qssbutton script not enabled. Please change ENABLED value to 1 in script for enabling."
fi
fi
fiEgyszerűen változtasd meg a PROGS változó tartalmát a nálad szükségesekre. Majd mehet a
sor után egy reboot is.
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Engem is érdekelne, hogy a 1043-as v1-s routerem milyen sebességet képes átadni? Kezd lényeges lenni, most, hogy a digi sávszélességet növel.

Másrészt... Tudok valahogyan magából a routerből sebességtesztet indítani? Ne kelljen ilyen kérdés felmerülése esetén közvetlenül a gépre kötni, és úgy méregetni.
Harmadrészt... Ki lehet valahogyan préselni vargalex féle firmware-ből 5ghz-es wifit? Mintha ilyesmit említenétek, de ilyet nem találok.
Vagy a v1 erre nem alkalmas?Köszönöm!

-
lalamper
csendes tag
Sziasztok,
1043ND v2 routerrel van némi problémám.
Adott egy 1043NDv2 legújabb DD-WRT-vel felszerelve, melynek IP címe 192.168.1.1. Ez kapcsolja össze a LAN-omat az internettel, így DHCP be van kapcsolva, a wifi pedig le van tiltva.
Mivel nagyobb a terület, ahol szeretnék wifi elérést biztosítani, ezért még két Access Pointot (AP) akarok beüzemelni a LAN-on. Ehhez kísérleti jelleggel össze is raktam a teszt hálózatot.
AP1: 192.168.1.2
AP2: 192.168.1.3Mindkét AP (melyek szintén 1043NDv2-k) esetén ki van kapcsolva a DHCP és le van tiltva a WAN port. Mindkét AP a fő router LAN portjára csatlakozik közvetlenül. Az eszközök az asztalaon, egymás mellett vannak.
A következő furcsaságot vettem észre.
Ha egy klienssel felcsatlakozok az AP1-re, akkor általában ez gond nélkül megtörténik, a fő routertől az AP1-en keresztül kapok IP címet is. Ilyenkor ha pingelni kezdem mindhárom eszközt, akkor mindegyik válaszol is. Ez így normális is.
Viszont, ha közben átváltok AP2-re, akkor szintén jól felcsatlakozik, azonban az AP1 pingelése megszűnik a kliensről.
Ugyanez a helyzet, ha előbb az AP2-re csatlakozom, majd onnan át az AP1-re. Amelyik AP-t elhagytam, azt továbbá már nem lehet pingelni.
További érdekesség, hogy ez után ha újraindítom a fő routert, akkor minden ping helyreáll.
Tehát valami olyasmi van a dologban, mint ha az a nyomorult fő router switchében valami kavar lenne. Azt olvastam hogy a V2-ben valami szoftveres megoldás van (CPU switch), szerintem ez kavarja a szart.
Van valakinek ötlete?
Köszi! -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
842v2-ről van szó, így ha akarnék sem tudnék vargalexet tenni rá, de egyébként az övében tényleg van ilyen
valaki nem másolná be ide a tartalmát?
köszi! -
-
suste
veterán
Valaki meg tudja mondani nekem, hogy egy openwrt-s (TM+miniDLNA) router rendes újraindítását elvégző script mit tartalmazna?
kill all
sleep 10
rebootvagy egyesével kellene kilőni az extra folyamatokat?
jó lenne kímélni a HDD-t......
-
poffsoft
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
kicsit updatelniük kellene az openwrt wikit :[link]
Ha jól értem, megszűnt az ip-aliases, helyette a virtual interface működik.
Persze ettől még fogalmam sincsen mi is volt az.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ASUS routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung kuponkunyeráló
- Gaming notebook topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Apple Macbook Pro 15.2- A1989 - 13" CORE I5 8259U
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Vagy a v1 erre nem alkalmas?