Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Joelmail95
üzenetére
Hello!
Eddig mivel próbálkoztál ami nem működött? (feltételezem, hogy nem működött, mert akkor nem kérdeznéd).
Volt egy hasonló, de sajnos nem igazán működő "megoldás":
1. router: Wireless mode - Access Point (erre csatlakozott a 2. router)
2. router: Wireless mode - Wireless Ethernet BridgeNekem az 1. router is és a 2. router is FreshTomato-s Asus RT-N18U volt. A gond az volt, hogy az 1. router-re nem csak a 2. router csatlakozott wifin keresztül, hanem egyéb wifi kliensek is (laptop, okos telefon). A wifi kapcsolat rendszeresen szakadozott, ledobálta a klienseket stb.
Nálam az lett a megoldás, hogy dedikált eszközöket használok: tehát az 1. routerre KIZÁRÓLAG a 2. router csatlakozik ill. mivel a nemzetközi Tomato-s fórumon is sokan panaszkodtak az bridge üzemmódra, ezért nem Tomato-val csináltam meg.
-
Joelmail95
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Kérdésem lenne hátha valaki tud segíteni, hogy e3200 on freshtomaton kellene valahogyan wifi hidat beállítási, hogy 2.4 én átvegyen netet, és 5 ghz en lássam telefonnal, mint hálózati tárolo(nas), esetlegesen bittorent kliensként müködne Pl.
Valakinek van ezzel tapasztalata hogy tudnám beállitani?
Előre is köszönöm a segítséget -
tjsz
Topikgazda
válasz
w.miki
üzenetére
A "frame burst"-ot érdemes bekapcsolni, nekem (is) segített. Ezenkívül a channel width legyen 40Mhz, a channel pedig egy olyan csatorna legyen, amit a lakás/ház környékén senki nem használ (ennek meghatározási módjáról a [wifi] topic-ban lehet olvasni). A "transmit power"-el a wifi teljesítményét lehet felhúzni, de nem minden esetben jó a max. érték. Szóval: ez egy csomó tesztet igényel.
-
Dzsekó
addikt
válasz
w.miki
üzenetére
Szerintem amit tjsz írt 1. pontban, az nem fog menni. Legalábbis nálam router kiírta a tomato trx-re ellenőrzés után, hogy nem jó fájl vagy nem firmware fájl.
Szóval csak a restoration utility-vel fog menni szerintem. A leírást meg Te magad linkelted, szó szerint úgy kell csinálni. Hosszan kell nyomni a resetet, hogy mentési módba lépjen a router. Ne felejts el fix ip-t állítani mielőtt elkezded, de minden szépen le van írva a linken.
Ez a wifi erősítés nem tudom mennyire megy 1 routerrel. Van egy afterburner funkció, de sosem próbáltam. Advanced->Wireless->Afterburner->Enabled. De ha van még egy router, akkor ki lehetne próbálni a WDS-t, azzal többre mennétek. (annyit lehet itt módosítani, hogy mind a két routeren mehet az Access Point + WDS ugyanazzal az SSID-vel és jelszóval, de eltérő csatornán, és akkor amelyik routerhez közelebb van a wifis eszköz, arra hangol rá). -
w.miki
veterán
át fogok menni hozzá majd valamikor, csak szeretnék előre felkészülni a feladatra.
Kell valami gombkombinációt nyomni a feltöltéskor, vagy csak LAN-on rádugom a routert, és mehet a restoration?
Ha felment, melyik a wifi erősítő opció? -
tjsz
Topikgazda
válasz
w.miki
üzenetére
A zip file-t ki kell csomagolni, az abban lévő trx file-t kell feltölteni a router-re. 2 lehetőség van:
1. belépsz a gyári Asus menübe (web-es felület), majd ott megkeresed a firmware cserét, ahol kitallózod ezt a trx file-t.
2. ahogy korábban említették, van egy Asus restoration tool, azzal töltöd fel ezt a trx file-t.
Ha jól érzékelem, akkor az ismerősödnek nem sok IT tapasztalata van, ezért akarod te csinálni távolról. A gond az, hogy távolról majd nem tudod, hogy éppen hol tart a folyamat, mit kell(ene) tenni éppen stb., ebből gond lehet. Az ország melyik részében van az ismerősöd? Nem lenne jobb, valami helyi IT-ssal ezt megoldani?
-
w.miki
veterán
Köszönöm srácok!
freshtomato-K26-NVRAM32K_RT-N5x-MIPSR2-2020.6-Max.zip file-t próbáljam meg akkor feltenni?
RT-N12 D1 MSQ-RTN12D Broadcom 32 8 SoC b/g/n - - - 4 LAN / 1 WAN 12/0.5Bonyolítja az ügyet, hogy nincs nálam a router, vidéki ismerősnél kellene wifi-t erősíteni.
A telepítésről, és a wifi jel erősítéséről van egy kis leírás? -
Dzsekó
addikt
Igen, ez egy hasznos lépés. Bár én is 5db fw-t rátoltam a 68U-ra, az meg csak újraindulgatott. Már majdnem belevágtam a kalapácsot, mire rájöttem, hogy E1 verzióm van. Rátéve az E1-et rögtön elindult, azóta az van rajta hiba nélkül. Szóval a lényeg, hogy elrontani nem tudja azért, de tény, hogy egyszerűbb, ha megnézi, mert még 60k-t is látni a fw-ek között.
Nem inkább ez kell? A linkelt router hátoldalán nem igazán láttam USB portot.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
w.miki
üzenetére
Azért nézd meg, hogy mennyi NVRAM van a router-edben!! Az említett hozzászólásban már írták hogy 64K, de hardver eltérések lehetnek! A routered alján van írva, hogy melyik verzióról van szó, az alapján ki tudod google-zni, hogy mennyi van benne. És az alapján már ki tudod találni, hogy melyik lesz jó.
-
-
w.miki
veterán
ASUS RT-N12D1 Routeren szeretnék wifi-t erősíteni.
Tudtok ehhez a routerhez való letöltési linket, és telepítési leírást is adni? -
StevieWonder
tag
OK, köszi a helpet mindenkinek. Végülis mivel nem futott le, keresgéltem a Windowsos Transmission kliensben és megtaláltam hogy tudom manuálisan átírni. Volt időm, átírtam egyesével

-
válasz
StevieWonder
üzenetére
Szerintem próbáld meg WSL-ből, ha windows-on vagy, ne a routeren.
A router linuxa eléggé lebutított. -
StevieWonder
tag
Köszi, pont ennyire kell a számba rágni

Szóval ezt dobta a "system commands":find: unrecognized: -type BusyBox v1.25.1 (2020-09-23 00:26:31 CEST) multi-call binary. Usage: find [-HL] [PATH]... [OPTIONS] [ACTIONS] Search for files and perform actions on them. First failed action stops processing of current file. Defaults: PATH is current directory, action is '-print' -L,-follow Follow symlinks -H ...on command line only Actions: ! ACT Invert ACT's success/failure ACT1 [-a] ACT2 If ACT1 fails, stop, else do ACT2 ACT1 -o ACT2 If ACT1 succeeds, stop, else do ACT2 Note: -a has higher priority than -o -name PATTERN Match file name (w/o directory name) to PATTERN -iname PATTERN Case insensitive -name If none of the following actions is specified, -print is assumed -print Print file name -print0 Print file name, NUL terminated -exec CMD ARG ; Run CMD with all instances of {} replaced by
Gondolom akkor nem futott le, nem?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
StevieWonder
üzenetére
2 féle lehetőséged van:
1. Tools - System commands - és begépeled a fenti parancssort (vagy beilleszted)
2. letöltöd a "putty"-ot, host name-he beírod a routered IP címét (pl. 192.168.1.1), kiválasztod, hogy Telnet vagy SSH utána pedig "Open". A felugró ablakban beírod, hogy "root", a jelszóhoz pedig a jelszavad, ezek után kapsz egy prompt-ot és ott gépeled be a parancsot (vagy beilleszted CTRL gombot nyomva a billentyűzeten nyomsz egy jobb click-et az egereden).
Bocs, ha túlságosan szájbarágós volt, de nem tudom, hogy mennyire vagy ezekben jártas.
-
StevieWonder
tag
Freshtomato 2020.6 fut a routeremen. Felhasználó vagyok.
Valaki le tudná esetleg írni, hogy tudnám lecserélni a Transmissionben futtatott torrentek trackerjét egy scripttel?
Linuxra ezt a scriptet ajánlották nekem, de fogalmam sics, hogy ezt hol kellene beadni:find . -type f -name "*.torrent" -exec sed -i 's/régi tracker címe/új tracker címe/g' {} \;
Előre is köszi, ha valaki segít a megoldásban
-
tjsz
Topikgazda
-
tjsz
Topikgazda
Sziasztok!
Használ valaki MultiWAN-t? Mi a tapasztalat?
-
Dzsekó
addikt
válasz
SztiviVander
üzenetére
Amikor feltettem, akkor még pont nem volt kint a 2020.5. Elolvastam a fórumot, és mindenki panaszkodott a wifi driver hibára a .3 és .4-nél. Elolvastam a freshtomato log-ot, és írta a .2-nél, hogy New GUI, azaz új felületet kapott, ezért ezt nem szerettem volna feltenni a fenti screenshot megtekintése után. Mivel nem tettem fel, ezért nem tudom/tudtam, hogy ki lehet választani benne a régi felületet, de ezt jó tudni. Illetve barátom Netgear R7000-én régóta fent van a 2020.1, és azt mondta, hogy atom stabil. Így esett a választás a 2020.1-re.
2020.6-ra megint hallottam panaszokat, ezért egy darabig nem tervezek frissítést, nem generálnám magamnak a gondokat.Ha már írtad, hogy ki lehet választani a régi felületet az új GUI helyett, akkor megkérdezném, hogy az összes régi szín benne van? Én a kéket használom. Esetleg egy kinyitott legördülő menüs screenshot-ot beillesztenél ide? Köszi!
Ha nem lehet kiválasztani, akkor .css színsémát be lehet neki tallózni? A mostaniban van custom (ext/custom.css). Előző routernél ezt használtam, mert ott ki lett szedve a kék, én meg még a nagyon régi Shibby firmware-ből kiszedtem az összes css-t anno. Köszi ha megnézed. -
SztiviVander
addikt
válasz
Dzsekó
üzenetére
Egy hónapja hogy esett a választás a januárban kijött 2020.1 -re?

A 2020.2 is stabil, a gondok az új WL driverekkel kezdődtek a 3-astól. Illetve a 2-től már nincs is külön-külön build a b/c/e hw verziókra. És amúgy az 5-ös is stabil. Az "új" téma pedig régóta benne van a freshtomato-ban csak annyi változott hogy pár build óta az lett az alapértelmezett a régi helyett
-
Dzsekó
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Lehet, nem tudom, mert nem tettem fel. A 2020.1-es tökéletesen működik, az újakra meg elég sok a panasz (wifi driver, stabilitás, stb.). Nekem amire kell, arra tökéletesen megfelel. Lehet, hogy soha nem fogom már frissíteni, csak ha valami durva hiba kijönne, de szerintem nem fog.
-
-
Dzsekó
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Bakker de vak vagyok, a tetején az Asus felirat és a típus körül néztem végig tüzetesen. De mivel megsaccoltam, hogy újabb verzió, ezért rátoltam és bejött. Fene gondolta, hogy az alján van. No meg a régi 6 éves Asus-nál fent volt a típus mellett. Legalább már ezt is tudom.
Az új felület ilyen: Dark és Light
A régi meg ilyen és ilyen -
Dzsekó
addikt
válasz
zsolt_64
üzenetére
Nekem AC68U van, de az újabb C1-es, erre az újabb freshtomato kell. Nem jelzik a router hátlapján sehol a verziót az AC68U-nál, ezért rátoltam Asus Restoration Utility-vel a B1-eset, amitől folyamatosan újraindult. Azt hittem gyártottam téglát, de az Asus Restoration Utility-vel még ilyenkor is lehet firmware-elni. Miután rátoltam vele a 2020.1 C1-et, azóta stabil a router több mint 1 havi uptime-al. Bekonfigolás után még nem indítottam újra soha. Lényeg, hogy AC66U és AC68U között nincs túl sok különbség, és 2020.1 stabil rajta. Netgear R7000-en is stabil a 2020.1. Arra számíts, hogy ennek még a régi felülete van, de nekem ez jobban tetszik.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
SztiviVander
üzenetére
Abban nem vagyok biztos hogy minden ac66u_b1 en fordul elő anomália. lehet hogy csak az én példányom ilyen. Addig amíg valaki meg nem erősíti, vagy cáfolja addig ????
-
SztiviVander
addikt
válasz
zsolt_64
üzenetére
ac68u-n a 2020.2 atomstabil volt, a 2020.3-al az új wl driverek miatt állandóan szakadoztak le az 5G-t használó cuccok, arról vissza is mentem a2-re. aztán a 2020.4 megint egy határ szar lett, de egy héten belül jött a javított 2020.5, na azóta azzal nekem nincs bajom. olyan stabil mint előtte a kettes volt, 78 nap után most hétvégén kapcsoltam ki hogy kivigyem kifujni belőle a port. a 2020.6-ot már inkább fel se tettem amikor megjelent, egy hét múlva elolvastam a linksysinfo-s hsz-eket róla és azok alapján úgy döntöttem inkább maradok a stabil 5-ösön
arra nincs ötletem hogy neked a 66-oson mitől lehetnek ezek az anomáliák. -
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Tomato alatt tűzfal beállításában kérhetnék segítséget. Esetleg van valakinek valami leírás, hogy hol mit mikor érdemes beállítani?
Köszönöm,
Üdv. -
zsolt_64
senior tag
válasz
sztanozs
üzenetére
Olvasd el az előző posztomat, nincs most tomato-m és nem is tudom mikor lesz, ha lesz egyáltalán... de emlékeim szerint további vlan(okat) vettem fel és a virtual wireless interface-ban adtam meg melyik interface kapcsolódjon így értem el hogy a wifi-re kapcsolódó kliensek a 192.168.2.** tartományból kapjanak ip címet
-
zsolt_64
senior tag
Megjelent a freshtomato 2020.6 kipróbáltam , katasztófális eredménnyel. Kb. be sem tudtam fejezni a felkonfigurálást és összeomlott. Nem tudom hogy az én routerem "spciális"-e , de mindenki figyelmébe ajánlom történetem: [link]
Villámgyorsan visszaálltam merlin-re. A merlin 29 napos hibamentes uptime-ét szakítottam meg ezzel a balul sikerült kisérlettel...
Ha valakinek hibamentesen és stabilan működik a 2020.6 az ejelezze kérem. -
zsolt_64
senior tag
lehet másik ip tartományt csinálni és azt lehet pl 255.255.255.240 re venni.
aztán a static dhcp-vel mac adress alapján hozzárendelni ? talán..
én csak wifi -vel csináltam ilyent, a vendéghálózat volt a 192.168.2.xxx és annak 255.255.255.248 maskja volt, így nem sokan fértek el benne...
ha jól emléxem max 6 -
tjsz
Topikgazda
Sziasztok!
Szerintetek lehet olyat csinálni a tomato dnsmasq-al, hogy egy adott MAC address-re a hálózati mask ne az alapértelmezett adott hálózatbeli legyen, hanem más?
Tehát pl. van egy 192.168.1.0 hálózat 255.255.255.0 mask-al, de az aa:bb:cc:dd:ee:ff mac címhez a mask 255.255.255.240 legyen?
-
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Csak 1 net szolgáltató mellett használtad? (nekem dupla net előfizetés mellett nem igazán akar működni). Nincs véletlenül képernyőmentésed az akkori beállításaidról?
-
-
tjsz
Topikgazda
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata ill. esetleg használja valaki a Bandwidth limiter-t?
-
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Peterhappy
üzenetére
Asztali géphez van USB-s wifi adapter, tehát ha 5 méterrel arrébb raknád az E1200 router-ed, akkor onnan nem kellene visszafele kábelezned. De azt hiszem ezzel a témával már egy hálózatos fórumba lenne érdemes átmenni (mondjuk ha oda egy alaprajzot is feltöltesz, akkor az jó segítség lenne).
-
Kábellel sajnos nem megoldható.
A gond, hogy hülye helyen jön fel a lentil lakásból az internet. És onnan nem messze, a lakás egyik végében van az asztali számítógép (wifi sajnos nincs), abba madzaggal megy be a net és még nem is lenne gond, de a hülye lakás hülye elrendezése miatt a home office szó szerint a lakás másik végében kapott helyet, ami egy helyiséggel, kb. tizenöt méterrel van odébb légvonalban, ami épp annyira elég, hogy ott már nincs jelerősség.A megoldás egy új router lenne, de ha már veszek, akkor komolyabb AC-st vennék, arra viszont hónapokat kellene várnom, dolgoznom pedig most kellene - ezért jött az ötlet, hogy a régi antennás routert átmenetileg beállítom repeaterként. Így pont félúton lenne a két gép között, viszont az antennákkal rámutatna épp a céges notira és általában a szobára, ahol már a mobilok is megszenvednek a wifi jellel.
(hiába ugyanis a szomszédos helyiség, légvonalban belelóg a fürdőszoba, ami két vastag falat + kémények jelent. Így mindezt megkerülném).
Az a baj, az E1200 jóval gyorsabb, jelerősségben viszont szerintem a WRT54GL sokkal jobb volt. A sebességfelezés meg nem okozna gondot, mert a céges gépen alapvetően pár dolog fut csak (Office 365 asztali és online appok, plusz egy-két vastagkliensű rendszer), plusz a mobilokon megint csak nincs szükség sok Mbps-re.
Szerk: a sebesség kvázi egyetlen esetben érdekes, az asztali gépnél, de az a gyorsabb routerről kapja kábelen a netet. Szóval itt a lehetséges legjobb variációról beszélhetünk, itt azonban mind a gép és így sajnos a router helye egyaránt fix.
Még arra gondoltam, esetleg egy ötméteres UTP kábellel el tudnám messzebb vinni a routert, majd egy másik ötméteressel vissza, de elég abszurd megoldásnak tűnik... -
tjsz
Topikgazda
válasz
Peterhappy
üzenetére
Én nem látom értelmét annak, hogy 5 méteren belül legyen egy repeater. Gondold végig: a repeater bridge módban csatlakozik egy adott sebességel a fő router-re, majd ismétli az onnan jövő adatokat. Ez kapásból sebesség felezést jelent. Mivel a WRT54GL wifi sebessége ténylegesen (és jó esetben) kb. 20Mbps, vagyis ezt még tovább felezni......
Kábelt nem tudsz elvinni arra az 5 méterre?
-
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Peterhappy
üzenetére
Szia!
Szerintem ha mind2 router-edet sikeresen reset-elted, akkor mind2 a 192.168.1.1-re állt vissza.
Repeater beállítás: hogy fog a WRT54GL csatlakozni E1200-asra? Kábelen?
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sikerült
Vagyis félsiker.
A wifi nem ment, vagyis ment, de valószínűleg nem nyomtam elég sokáig, így nem nyílt meg a backdoor.Végre sikerült, így tjsz múltkori javaslatával ment egy erase+reboot
"mtd-erase -d nvram - reboot"
Az E1200 192.168.1.34-ként látja a WRT54GL-t, de legalább már látja,
és átdugdosás után a WRT54GL-be is be tudok lépni (akkor ő az 192.168.1.1).És nagyon jó, hogy írtad a root/admin-t, mert eddig többször próbáltam, de most lehet, hogy nem jutott volna eszembe - azzal sikerült bejutnom

Köszönöm szépen a segítségedet!!!
Akkor már csak az a feladat, hogy a WRT54GL-ből repeatert készítsek.
Ezeket a hozzászólásokat találtam: 1és 2Ezek segítségével meg fogom tudni egyedül is csinálni, ugye?
Kicsit sokat bénáztam már itt nektek és nem szeretnék még egyszer idekullogni, hogy már megint hülye voltam...
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
De egyébként kéri a jelszót csak nem fogadja el? A WiFi megy, SSID-i szór a router?
Esetleg a root / admin párost is próbáld meg!
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ

Sajnos nem megy. Így próbáltam korábban is, most megpróbáltam még egyszer, mindent pontosan úgy csinálva, ahogy írtad, de semmi. Nem működik az alap admin/admin

Az nem tudom, számít-e, a reset után percekig villogott a power és csak akkor hagyta abba a villogást, amikor csatlakoztattam a számítógépet.
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
Pedig szerintem Tomato-ban a reset gombnak minden körülmények között működnie kell. Tehát húzz ki minden kábelt a Linksys-ből, csak a táp maradjon. Ezután kapcsold be, és adj neki 1-2 percet, hogy elinduljon. Utána a hátulján nyomd be a reset gombot, és tartsd nyomva 5-10mp-ig, majd engedd el. Közben és utána figyeld a LED-eket, hogy a router újraindul-e. Ezután fogd a géped / laptopod, kösd össze LAN kábellel a Linksys egyik LAN portjával, de a gépen eközben ne legyen más hálózati kapcsolat, tehát ne csatlakozzon másik routerre, netre, másik LAN porton esetleg, illetve ne legyen WiFi kapcsolata se, csak az ami a Linksys-el kábelen van. Szerintem ekkor el kell érd a Linksys-t a default 192.168.1.1 címen, az alap admin / admin párossal.
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
Elnézést, még annyi, hogy rövid resetelés után böngészőben most be lehetne jelentkezni a routerre, csak az user/pass páros nem megy. És erre nem megy a putty sem.
EZT a megoldást találtam (bár életemben nem csináltam még soha ilyesmit), ez működhet?
Vagy elegendő lenne csupán az elsődleges routerben valamit máshogy állítani?
-
Sziasztok.
Nem hiszem el, hogy megint itt, de megint itt.
Linksys WRTL54GL v1.1. Szintúgy Tomato 1.28-ról ment rá friss FreshTomato.
Mentségemre váljék, ezt igazából aznap sikerült elkövetnem, amikor a másik routert is, csak eleddig nem volt időm foglalkozni vele és most látom, hogy nem látom.
Egy ideig IP cím nélkül futott a készülék, sehogy sem tudta a gép felismerni. Közvetlen a számítógépre dugva most sem.
A másik routerre kötve már látszódik, egy ideig ott sem mutatott IP-t, most osztott neki - 192.168.1.34De elérni, belépni a routerbe sehogy sem tudok - sem közvetlen a gépre kötve, sem kábelesen, a másikon keresztül. Így beálíltásokat sem tudok eszközölni rajta.
Próbálkoztam 5 és 10 másodperces resetekkel, a 30-30-30 módszerrel, de egyelőre semmi, nem tudom Puttyban kinyerni a szükséges backdoor adatokat.
Ahogy nézem, lehet hogy szét kell szednem a routert, azt viszont nagyon-nagyon szeretném elkerülni, mert ennyire nem (sem) vagyok expert informatikus (sem).
Van esetleg ötletetek, mit volna még érdemes kipróbálni?
Előre is köszönöm szépen a türelmeteket és a segítségeteket!
-
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Értem, köszönöm. Telefont szoktam romolgatni és abból indultam ki - azt hittem olyan, mintha egyik custom romból telepítenék egy másikat - nem bíztam benne annyira

@tjsz: Röstellem, azt sem tudtam, hogy van Tomato topic, de most már figyelemmel fogom kísérni és köszönöm!
-
Dzsekó
addikt
Nálam eddig működött mindig. Annyira legalábbis biztos, hogy utána be tudtam lépni az új fw felületére böngészőből. Ott meg úgyis az az első lépés, hogy törlöm az nvramot, majd újraindulás után kezdem konfigolni az újat.
Peterhappy: nem mindig jó az új fw. Nálam is sokáig volt fent az előző és most is 2020.1 van fent, mert ez az utolsó, aminek még a régi a felülete. Utána voltak wifi driver gondok, amit elvileg a 2020.5-re javítottak. A fw frissítős emberkéknek is javasolt 1-2 hónapot várni az új fw kijövetele után, hogy kijöjjenek fórumon a hibák. Aki azonnal frissít, azzal könnyen megesik, hogy downgrade-elnie kell, mert hibás az új. Ha meg valami jól működik, mint a 2020.1, akkor minek frissíteni? Én így gondolom. Nyilván, ha valami nem működik megfelelően, akkor addig keresgél az ember fw-t, amíg nem talál jót.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Peterhappy
üzenetére
Itt a fórumban mindig jelezni szoktuk, hogy ha megjelenik újabb verzió FreshTomato-ból (a legutolsó 2020.5) Mindig meg kell nézni a changelog-ban, hogy az újabb kiadásban történt változások a te router-ed működését mennyire befolyásolják. Tehát ha pl. wifi driver csere van, akkor érdemes kipróbálni.
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
A FreshTomato csak egy név, hogy a "sok" branch közül felismerhető legyen miről is van szó, de olyan lényegi különbség nincs egyik Tomato firmware-ben se, ami miatt ne lehetne bármelyik másikra ráflashelni. Az persze előfordulhat, hogy a konfigurációs beállítások megváltozása miatt nem fog tudni elindulni az új rendszer, bár ez is csak ritkán, és amint a mellékelt ábra is mutatja, egy reset mindent megold. A szóban forgó "pipa" egyébként ugyanazt csinálja, amit a reset gomb is, törli íz NVRAM-ot, csupán az egy lépésben a flasheléssel.
-
válasz
Dzsekó
üzenetére
Köszönöm a tippet, fél percig álltam a négyzet fölött, bepipáljam-e, végül nem mertem, mert féltem, hogy két szék között a pad alá esek, ha nem sikerül Tomato-ról FreshTomato-ra váltani, vissza se tudok menekülni a régihez.
@tjsz: lehet, hogy hülye kérdés, de érdemes rendszeresen FW-t cserélni? Vagy elegendő pl. évente?
A Tomato 1.28 szerintem 4-5 évig lehetett fent a routeren, amire lehet, hogy nem kellene büszkének lennem, de egy ideig figyeltem, hogy van-e (nincs újabb), utána nem foglalkoztam vele. -
tjsz
Topikgazda
-
Dzsekó
addikt
válasz
Peterhappy
üzenetére
Máskor fw frissítéskor pipáld be az erase all data in nvram-ot a fw tallózó ablaknál.

-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ez működött!
Nem akarom elhinni. Én meg már mindent próbáltam itt a 30-30-30-tól kezdve.
Köszönöm szépen!
És @tjsz Neked is hálásan köszönöm, esküszöm sajnálom, hogy nem azt próbáltam ki előbb, nagyobb sikerélmény lett volna Putty-ban megcsinálni...

Néha jobb kérdezni. Próbáltam izomból, saját erőből, amivel csak azt értem el, hogy elszúrtam három órát az életemből és tönkretettem az estét, tök idegesen feküdtem le aludni.
Még jó, hogy nem hagyott nyugodni a dolog és még félálomban ránéztem, kaptam-e itt esetleg választ. Így azért jobb lesz eltenni magam holnapra
Még egyszer köszönöm és további szép estét nektek!
-
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Peterhappy
üzenetére
Szia!
Ha ssh-n vagy telnet-en be tudsz jutni, akkor adj ki egy "nvram erase" parancsot, utána pedig "reboot"-ot. Ez töröl minden beállítást, utána 192.168.1.1-en "root" - "admin" párossal már be tudsz lépni web-es felületen.
-
Sziasztok,
Linksys e1200 v2-n próbáltam fw-t frissíteni. 1.28 Tomato-ról a legújabb FreshTomato-ra.
Most nem tudok belépni a routerbe semmilyen user/pass kombóval. Kicsit utánajártam a dolognak és értem, mi és miért történt, de a megoldás nem akar működni. Hiába sikerült kinyernem Putty-ból az user-pass-t, nem akar működni és gyanús, hogy elszúrok valamit, mert user-re nem ad semmit, pw-re pedig simán admin-t.

Van esetleg ötletetek?
Létezik, hogy ennél a routernek nem lehet, vagy nem így kell kinyitni a backdoort?Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Lasersailing
senior tag
Igen, megadtam neki a fix belső IP címet, de úgysem találta meg a brother iprint alkalmazás. Amikor áttettem belsőre a tabletet, rögtön minden működött. Mindegy, nem a tablet miatt van a vendég hálózat, így maradnak a gyerekek tabletjai a belső hálón. Iskolabezarasra felkészültünk. Sajnos szükség lesz rá szerintem...
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing
üzenetére
A tablet a vendég hálózatról SOHA nem fogja megtalálni a nyomtatót (mivel vendég hálózatról nem látható a belső hálózatod). Tehát konkrétan meg kell neki mondani (a tablet-nek), hogy milyen IP-n üldögél a nyomtatód.
-
Lasersailing
senior tag
Valószínűleg igazad van, és a windows beállítások is gondot okoznak. Gondoltam, hogy megpróbálom a tableten 0-ról telepíteni a megfelelő alkalmazást, de az sem találja a nyomtatót ha másik alhálózaton van.
Köszönök minden segítséget, de itt és most feladom: átteszem a tableteket a belső alhálózatra, ahol a nyomtató is van úgy minden működik tökéletesen.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing
üzenetére
És bár tudod ping-elni, a nyomtatás nem megy? Windows-ban a nyomtató beállításokon belül a port-nál mi van beállítva? A nyomtató IP címe VAGY valami más?
-
Lasersailing
senior tag
De, mindkettő be volt kapcsolva, magyarán így néz ki.
Szerk:
Kikapcsolás után pedig ez a válasz (nem vártam meg 30 alkalmat, kiléptem korábban):
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing
üzenetére
És amikor ezeket a screenshot-okat csináltad, akkor nem volt bekapcsolva a LAN Access-nél semmi????
-
Lasersailing
senior tag
Tegnap este, de most ismét újraindítottam, hátha ez a gond, de sajnos nem.
"0-ról kezdtem a beállítást" az mit jelent pontosan?
Szerintem gyakorlatilag igen, hiszen a tegnap linkelt kép alapján nem volt beállítva semmi, máshol pedig nem változtattam. -
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing
üzenetére
Amikor külön hálózaton van a laptop és a nyomtatót, akkor a tracert "nyomtató ip címe" mit ad vissza?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing
üzenetére
Mikor volt utoljára újraindítva a router-ed? Illetve 0-ról kezdted ennek a beállítását?
-
Lasersailing
senior tag
minden másban elégedett vagyok ezzel, firmware-t nem szeretnék változtatni. Akkor lehet, hogy inkább beengedem az eszközöket akik nyomtatnának a belső hálózatra, ahol a nyomtató is van.
Nem lehet, hogy a nyomtatón kellene valamit állítani? Hiszen ping-re válaszol a nyomtató, akkor a router átengedi (vagy ez nem ilyen egyszerű?)Amit végképp nem értek:
most 20 perc elteltével már nem válaszol a pingre a 192.168.2.xxx-es ip címről... -
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing
üzenetére
Meg tudjuk próbálni 2019.4-essel?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing
üzenetére
Ez hányas verziójú Tomato?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing
üzenetére
És milyen IP címet kapott a laptopod?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing
üzenetére
Amikor kikapcsolod a LAN Access fülön mind2 szabályt, akkor milyen IP-n van a laptopod? Nem lehet, hogy ugyanabban a hálózatban?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing
üzenetére
"Ami érdekes, hogy a LAN access nevű fülön ha kikapcsolom mindkettőt, akkor is van ping-re válasz." Valami tényleg nem kerek.
Laptopod DHCP-n keresztül kap IP címet? A nyomtatód? Ha nem DHCP-sek, akkor milyen fix IP-vel és milyen mask-al mennek? -
Lasersailing
senior tag
válasz
Lasersailing
üzenetére
Sajnos nem működik

És nagyjából most már semmit sem értek,mert akárhogyan is nézem nem látom, mi a gond.
A nyomtató fix ip címe: 192.168.3.104 (áttettem a belső alhálózatra)
ping-re válaszol de a nyomtatás csak akkor jön ki, ha azonos alhálózaton van a laptop és a nyomtató
Beállításaim:
Ami érdekes, hogy a LAN access nevű fülön ha kikapcsolom mindkettőt, akkor is van ping-re válasz.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing
üzenetére
Ami itt látható, az azt jelenti, hogy
1. sor = LAN1-ből elérsz minden eszközt a LAN2-ben
2. sor = LAN2-ből 192.168.2.101-es eszköz elér minden eszköz LAN1-benTehát ez nem jó, ez nem az, amit akarsz.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing
üzenetére
"a 2-es alhálózaton lévő nyomtatót lássa az 1-es alhálózat és a 2-es alhálózaton lévő minden eszköz,"
Ezt úgy kell, hogy legyen 1 sorod:
1.
- on
- Src=LAN
- src address= üres
- Dst=LAN1
- Dst Address=nyomtatód IP címeutána "Add" gomb, végül "Save"
2-es hálózaton belül az eszközök szabadon fogják látni egymást (a beállításaiktól függően természetesen)
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Lasersailing
üzenetére
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Lasersailing
üzenetére
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Lasersailing
üzenetére
Most, hogy gondolkodom, attól tartok, hogy amit akarok az logikailag nem lehetséges:
- a 2-es alhálózaton lévő nyomtatót lássa az 1-es alhálózat és a 2-es alhálózaton lévő minden eszköz,
- de közben a 2-es alhálózaton lévő többi "kiváncsi okos eszközeim" el legyenek zárva az 1-es alhálózattól, csak a WAN-t lássákSzerintem ez így logikai bukfenc, nem?
Esetleg a nyomtatót át kellene tenni egy 4-es alhálózatra, amit láthat 1-es és 2-es alhálózat is? vagy e nélkül is megoldható, hogy mindenki nyomtathasson?szerk2:
LAN br0: ez az 1-es alhálózatom
LAN br1: ez a 2-es alhálózatom -
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing
üzenetére
Szia!
Küldj ide a fórumba egy screenshot-ot az Advanced - Lan access beállításaidról (itt lehet beállítani, hogy melyik lan-ból melyik lan-t hogyan érd el).
-
Lasersailing
senior tag
Szia!
Előre is köszönöm, hogy ismét segítesz!AP isolation: Disable
1-es wifin nem tudom pingelni a 2-esen lévő nyomtatót. (request timed out)
Viszont rosszul írtam: 1-es etherneten sincs válasz a pingre (gondolom tegnap azért volt válasz mert wifi be volt kapcsolva és 2-eshez kapcsolódott laptopMagyarán az 1-esről semmit nem látok a 2-es hálózatról.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Gyúrósok ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hardcore café
- Milyen házat vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- VR topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
- iPhone 12 64GB 95% (3 hónap Garancia)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ha jól emléxem max 6