- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Joelmail95 #10219 üzenetére
Automata: próbál keresni egy csatornát, ami kevésbé foglalt. Azt nem tudom, hogy ha egy csatorna később foglaltá válik, akkor a router/telefon vált-e csatornát, szerintem igen, ami bezavarhat. Ezért jobb fix csatornával dolgozni.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Joelmail95 #10217 üzenetére
És ha nem scannelés után állítanád be? Hanem csak simán beírva az SSID-t és a jelszót? Akkor lehet látni a telefonon ill. a router-en, hogy csatlakozott?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Joelmail95 #10202 üzenetére
Melyik beállításnál mi volt a problémád?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Joelmail95 #10200 üzenetére
Egy mobil hotspot-ját nem tekintenék "atomstabil" megoldásnak. Milyen beállításokkal próbálkoztál?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Joelmail95 #10198 üzenetére
Hello!
Eddig mivel próbálkoztál ami nem működött? (feltételezem, hogy nem működött, mert akkor nem kérdeznéd).
Volt egy hasonló, de sajnos nem igazán működő "megoldás":
1. router: Wireless mode - Access Point (erre csatlakozott a 2. router)
2. router: Wireless mode - Wireless Ethernet BridgeNekem az 1. router is és a 2. router is FreshTomato-s Asus RT-N18U volt. A gond az volt, hogy az 1. router-re nem csak a 2. router csatlakozott wifin keresztül, hanem egyéb wifi kliensek is (laptop, okos telefon). A wifi kapcsolat rendszeresen szakadozott, ledobálta a klienseket stb.
Nálam az lett a megoldás, hogy dedikált eszközöket használok: tehát az 1. routerre KIZÁRÓLAG a 2. router csatlakozik ill. mivel a nemzetközi Tomato-s fórumon is sokan panaszkodtak az bridge üzemmódra, ezért nem Tomato-val csináltam meg.
-
Dzsekó
addikt
válasz
Joelmail95 #10094 üzenetére
Akkor én értettem jól, hogy mit szeretnél. E3200-nak nagyon gyenge a belső antennája. Ha nem tudod a forrás jelet erősíteni (pl. a wifit szóró routerre hosszabb külső antenna szerelése), akkor azt nézd meg, hogy ahol van a Linksys router, ott telefon fogja-e azt a wifi jelet, és ha igen (nem szakadozik le), akkor stabilan hozza-e az egy félköríves jelerősséget? Ha hozza, akkor hosszabb antennájú TP-link-el megoldható, hogy rácsatlakozzon a wifi jelre, aminek LAN portját tovább adva TP-link LAN portjára tovább tudod osztani a jelet. Ha nem ragaszkodsz Tomato-hoz, akkor igazából a Linksys nem is kell. Ezt a stick-es dolgot nem biztos, hogy össze lehet hozni Tomato-val. Még azt lehet, hogy ha van rá lehetőség, akkor a TP-linket közelebb viszed a forrás jelhez (pl. ablak mellé) és kábellel elvezeted a TP-linket a Linksys-hez, és így megoldott lesz a jelfolyam.
-
Dzsekó
addikt
válasz
Joelmail95 #10090 üzenetére
Olcsó TP-link-ekben van már WDS, ezzel rá tudsz csatlakozni 2.4-es Wifi-re, és így a TP-link LAN portját összekötve a Linksys LAN portjával működhet a dolog. WAN port nem jó, csak akkor, ha modem üzemmódban van az előtte lévő eszköz. Vagy linksys Tomato-jában a WAN-nál belövöd, hogy disabled és alatta megjelenik, hogy bridge WAN to LAN port, az is tökéletes megoldás. Itt azt kell megnézned, hogy ahol rá szeretnél csatlakozni wifire, ott egy mobillal legalább egy wifi ívnek meg kell jelennie, különben gyenge lesz a jel és erősebb forrás wifi antenna szükséges vagy köztes jelerősítő kell.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Joelmail95 #10090 üzenetére
Jó kérdés. Sokkal egyszerűbb megoldás lenne, ha egy külön eszközöd (egy olcsó AP) csatlakozna a wifi hálózatra (amire "dugni" szeretnéd a Linksys-t), majd ennek az AP-nek az LAN portját összekötnéd a Linksys-ed WAN portjával.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Joelmail95 #10088 üzenetére
stick szóra keress. De ha jól látom, akkor te egy wifi stick-et akarsz? Nem 3G-eset?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Joelmail95 #10086 üzenetére
Hello!
Igen, keress vissza a fórumban, hogy milyen USB stick-et szeret a Tomato.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Joelmail95 #9951 üzenetére
Igen, de a wifi sebességed ezáltal csökkeni fog. Gondold végig logikusan: wifi-n keresztül veszi a továbbítandó adatcsomagokat, majd azokat ismételve kiküldi. Nem tudom, hogyan van megoldva a router-edben a wifi rész, ezért nem tudom, hogy hogyan befolyásolja a 2.4-en való vételt és 5-ön való kiküldést. Milyen router-ről is beszélünk?
A hatótávot nemcsak a teljesítmény folyásolja be, hanem a maga a környezet is (pl. épület anyaga, fák, bokrok, falak helyzete, stb.)Én úgy csinálnám a helyedben, hogy egy másik eszközt (AP-t vagy router-t) wireless client-ként állítanék be (ez lenne a felelős a vételért), majd annak az egyik LAN portját összekötném a fő routereddel.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Joelmail95 #9949 üzenetére
Sajnos abban nincs tapasztalatom.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Joelmail95 #9947 üzenetére
Szia!
Újraindulás: tápegység volt a ludas? Azt cserélted?
Net bontás: Basic - Network - MultiWAN - Check connections every "1 minute"-el próbálkozz. Target 1-hez pedig írd be a google.com-t. Ez talán segít.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Joelmail95 #9931 üzenetére
Nincs véletlenül beállítva, hogy adott időpontok között kapcsoljon ki a wifi? (access restriction-ben lehet beállítani)
Milyen firmware-t használsz most? Esetleg upgrade után is csinálja?
Milyen wifi beállításaid vannak? (screenshot-ot tölthetsz fel)
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Joelmail95 #9905 üzenetére
Igen, az lehet!!!!
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Joelmail95 #9903 üzenetére
Nem, nekem Asus RT-N18U-m van.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Joelmail95 #9900 üzenetére
Akkor próbáld meg 2019.4-essel. Én ezt használom jelenleg, az uptime 71 nap, de nem volt szakadásom eddig.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Joelmail95 #9898 üzenetére
Szia!
Milyen verziót használsz? Amikor frissítetted a firmware-t, akkor töröltél minden beállítást és 0-ról kezdted a beállításokat?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Joelmail95 #9887 üzenetére
Szia!
Tippem nincs mi lehet az oka, de a helyedben egy pár száz Ft-os pendrive-ra log-olnék, aztán komolyabban megnézném, hogy mitől hasalhat el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Tesla topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged