- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10965 üzenetére
Még valami: én is a 2023.4-nél tartok, stabil és jól működik.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10965 üzenetére
Szia!
Milyen beállításokra célzol?
Néhány általam használt (az "Admin access"-ben nem ezt a portot használom természetesen).
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10718 üzenetére
De a static dhcp alkalmazásával "fix" lesz a kamerák IP címe.
Szívesen!
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10716 üzenetére
Ok, szuper!
Saját meglátásom szerint belső hálózatban érdemes az eszközöket (laptopok, asztali gépek, kamerák, TV, egyéb IoT cuccok, stb.) mindig DHCP-re rakni: egyrészt a DHCP szerveren (jelen esetben a Tomato-s router-n) mindig látni fogod, hogy mikor kért utoljára IP címet, tehát lehet látni, hogy az adott eszköz mikor volt még elérhető.
Másrészről ha máshova (más helyszínre) telepíted, akkor ott nem kell bajmolódni a fix IP cím átállításával, hiszen a helyi DHCP szervertől fog kérni IP címet és csak azt kell ellenőrizni, hogy mi lett az új címe.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10714 üzenetére
Szia!
"(tomato osztja ki a 3-as és a 2-es tartományt is)"
Ez azt jelenti nálad, hogy létrehoztál 3x bridge-t? (Basic - Network - LAN-nál van ez beállítva)
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10473 üzenetére
Igen, amikor a telefonod szeretné (név) feloldani xx.synology.me címet, akkor az "address" után beírt (lokális) IP címet adja neki vissza a dnsmasq (DNS és dhcp funkciók), nem pedig a publikus IP-t.
Alapértelmezetten ha egy belső kliensed a dnsmasq-hoz fordul (név feloldás ügyben), akkor a dnsmasq a Basic - Network - WAN settings - DNS Server-nél beállított név szerverekhez fordul, ennél a példánál viszont nem.
-
sztanozs
veterán
válasz
Lasersailing #10465 üzenetére
A routerben, vagy ami a dhcp-t szolgáltatja be kell fixálni a xxx.synology.me címet a belső IP-re
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10465 üzenetére
Én már régen teszteltem ezt (belső IP címről elérni a DDNS néven keresztül a router-t), ezért most kipróbáltam és bizony nálam sem működött.... Sem wifi-ről, sem kábeles kliensről nem értem el a tomato-s routerem webes felületét.
Nekem 2 net előfizetésem van, ezért letiltottam az elsődlegest (Telekom), és megpróbáltam ugyanezt a másodlagoson (Hír-Sat 2000 - FaluNet). Ott meg működött. Tehát szerintem ez a "hiba" net szolgáltató függő ez.
Egyébként tapasztaltam már ilyet, egyik ügyfélnél R-Lan a szolgáltató, egy SXT eszköz van felrakva, az néz a tornyukra, mögötte DMZ-ben van az én router-em. Ott sem működött a DDNS-es elérés, de én akkor a DMZ-s megoldásra fogtam ezt (ráadásul én itthon is DMZ-s megoldást használok).
-
SztiviVander
addikt
válasz
Lasersailing #10460 üzenetére
Ja bocs akkor félreértettem. Akkor viszont én is elvesztettem a fonalat hogy ki kivel van
Majd este gépről elolvasom mert telon ph appbol nehéz sok hszt egyben átlátni. De az is kehet ez a dvr valami hujesege lesz és nem a routere.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10460 üzenetére
Ok, tehát a DVR-t eléred közvetlen IP címmel ha 1 hálózatban van a mobiloddal?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10457 üzenetére
Hát ez egyre misztikusabb nekem.
Ahogy SztiviVander is írta, a nat loopback-et rakd vissza "All"-ra.
Abban viszont igazad van, hogy ha 1 hálózatban van a kamera és tetszőleges kliens, akkor el kellene, hogy érd. Ilyen esetben a mobilról közvetlen IP címmel sem éred el a kamerát?
-
SztiviVander
addikt
válasz
Lasersailing #10457 üzenetére
Könnyen kiprobalhatod ha atrakod a kamerakat a Z hálózatba ahol a dvr meg normal esetben a telefonod is van, ha ott működnek akkor pedig a vlanok kozti atjarassal van a gond. Nem tudom hogy az appod mikor hova kapcsolodik (kamerakra vagy a dvt-re) de en pl hasznalom a kamerak direkt rtsp stream-jet is, az siman megy net nelkul a masik vlanba. Az app viszont csak akkor kapcsolodik hozzajuk ha van internet. Ha atrakom oket egy vlanba a telefonnal akkor az app is megtalalja (gondolom szor egy broadcastet) oket net nelkul is. A regi, mas tipusu kinai kameram is igy mukodott.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Lasersailing #10454 üzenetére
Az advanced/lan access alatt fel van véve hogy a te vlan-odból bele láss a vendég/kinai vlan-ba? Nekem úgy hangzik hogy nincs.
A nat loopback-et meg tedd vissza all-ra.
Nekem is külön vlan-ban (vendég wifi + egy router port) vannak a kinai ip kamerák. -
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10454 üzenetére
nslookup mit mond vendég ill. saját wifi-n ezekre: xxxx.synolgy.me, ill. xxxx.provision-isr-dns.com ?
Azt a címet adja vissza, ami a tényleges publikus IP címed? (tehát amit a tomatos routered kap)
"ha a wifit kikapcsolom" : ez azt jelenti, hogy a router-en letiltod a wifi-t és ekkor egy "madzagos" kliensről azonnal működik?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10452 üzenetére
Ok. Amikor otthonról akarod elérni az otthoni kamerát, akkor privát IP címmel próbálod vagy valami publikus IP címmel vagy valami dyndns-es névvel?
Hogyan van megoldva a net elérésed? A router-ed közvetlenül kap publikus IP címet, esetleg dhcp-dmz-vel egy szolgáltatói eszköz mögött van? -
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10450 üzenetére
Szia!
A kamera hogy csatlakozik a router-edhez? Wifi-n? Ha igen, akkor jó eséllyel be van kapcsolva az "AP isolation" (ilyenkor a wifi kliensek nem látják egymást).
Advanced - Wireless - Wireless Settings-nél keresd.
NAT loopback nálam "All"-ra van állítva, kívülről/belülről elérek mindent mindig.
-
Dzsekó
addikt
válasz
Lasersailing #10394 üzenetére
Ja igen, Te írtad régebben, hogy nálad megy. Érdekes, hogy normál beállítással Neked meg jó. Akkor ez valami Digi körzetes gond lehet. petir-nek nem jó. Kíváncsi lennék, hogy neki redial interval 70-el megjavul-e.
-
Dzsekó
addikt
válasz
Lasersailing #10379 üzenetére
És ha átállítod a Redial interval-t 70-re, akkor nem javul meg a freshtomato?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10379 üzenetére
A CTF nekem is be van kapcsolva, mert enélkül alig 300-al ment (próbáltam). CTF-vel ment 600/600-al. A DMZ vagy "PPPoE passthrough" tesztelésbe azért mentem bele, mert kíváncsi voltam, hogy van-e sebesség különbség közöttük. De úgy tapasztaltam, hogy nincs.
Amikor a Telekom-nak említettem, hogy bocsesz, de "csak" 600/600 van, akkor azt mondták erre, hogy ez több, mint a garantált (nagyon jó pofák). Mindegy, ezen a 240 Ft-on nem múlik, illetve az eddig 300/75-höz képest mindenesetre jobb.
-
Dzsekó
addikt
válasz
Lasersailing #10350 üzenetére
Valószínű, hogy a gond a rezes diginél van csak, ha a diginél van a gond egyáltalán.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10228 üzenetére
77 fok teljesen ok.
Volt egy korábbi cikk egy másik fórumon, sajnos a fotók eltűntek, de szererncsére nekem még megvannak ezért felrakom ide. Igaz, ez egy N66U, de N18U-hoz is jó lehet.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10222 üzenetére
Szia!
75 fok körüli a normális. Vagy valami nagyon számolós dolgot bíztál rá? (pl. torrent, vpn)
Nekem egy ugyanilyen router van a padlásomon, nyáron egy kicsi külső ventillátor hűti (oldalról fújja rá a levegőt), akkor kb 70-72 fokos. Most amikor nincs ventillátor (csak hideg padlás) 61 fokos.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10128 üzenetére
A tablet a vendég hálózatról SOHA nem fogja megtalálni a nyomtatót (mivel vendég hálózatról nem látható a belső hálózatod). Tehát konkrétan meg kell neki mondani (a tablet-nek), hogy milyen IP-n üldögél a nyomtatód.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10126 üzenetére
És bár tudod ping-elni, a nyomtatás nem megy? Windows-ban a nyomtató beállításokon belül a port-nál mi van beállítva? A nyomtató IP címe VAGY valami más?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10124 üzenetére
És amikor ezeket a screenshot-okat csináltad, akkor nem volt bekapcsolva a LAN Access-nél semmi????
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10117 üzenetére
Amikor külön hálózaton van a laptop és a nyomtatót, akkor a tracert "nyomtató ip címe" mit ad vissza?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10121 üzenetére
Mikor volt utoljára újraindítva a router-ed? Illetve 0-ról kezdted ennek a beállítását?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10119 üzenetére
Meg tudjuk próbálni 2019.4-essel?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10117 üzenetére
Ez hányas verziójú Tomato?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10115 üzenetére
És milyen IP címet kapott a laptopod?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10113 üzenetére
Amikor kikapcsolod a LAN Access fülön mind2 szabályt, akkor milyen IP-n van a laptopod? Nem lehet, hogy ugyanabban a hálózatban?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10111 üzenetére
"Ami érdekes, hogy a LAN access nevű fülön ha kikapcsolom mindkettőt, akkor is van ping-re válasz." Valami tényleg nem kerek.
Laptopod DHCP-n keresztül kap IP címet? A nyomtatód? Ha nem DHCP-sek, akkor milyen fix IP-vel és milyen mask-al mennek? -
Lasersailing
senior tag
válasz
Lasersailing #10110 üzenetére
Sajnos nem működik
És nagyjából most már semmit sem értek,mert akárhogyan is nézem nem látom, mi a gond.
A nyomtató fix ip címe: 192.168.3.104 (áttettem a belső alhálózatra)
ping-re válaszol de a nyomtatás csak akkor jön ki, ha azonos alhálózaton van a laptop és a nyomtató
Beállításaim:Ami érdekes, hogy a LAN access nevű fülön ha kikapcsolom mindkettőt, akkor is van ping-re válasz.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10105 üzenetére
Ami itt látható, az azt jelenti, hogy
1. sor = LAN1-ből elérsz minden eszközt a LAN2-ben
2. sor = LAN2-ből 192.168.2.101-es eszköz elér minden eszköz LAN1-benTehát ez nem jó, ez nem az, amit akarsz.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10103 üzenetére
"a 2-es alhálózaton lévő nyomtatót lássa az 1-es alhálózat és a 2-es alhálózaton lévő minden eszköz,"
Ezt úgy kell, hogy legyen 1 sorod:
1.
- on
- Src=LAN
- src address= üres
- Dst=LAN1
- Dst Address=nyomtatód IP címeutána "Add" gomb, végül "Save"
2-es hálózaton belül az eszközök szabadon fogják látni egymást (a beállításaiktól függően természetesen)
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Lasersailing #10104 üzenetére
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Lasersailing #10103 üzenetére
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Lasersailing #10101 üzenetére
Most, hogy gondolkodom, attól tartok, hogy amit akarok az logikailag nem lehetséges:
- a 2-es alhálózaton lévő nyomtatót lássa az 1-es alhálózat és a 2-es alhálózaton lévő minden eszköz,
- de közben a 2-es alhálózaton lévő többi "kiváncsi okos eszközeim" el legyenek zárva az 1-es alhálózattól, csak a WAN-t lássákSzerintem ez így logikai bukfenc, nem?
Esetleg a nyomtatót át kellene tenni egy 4-es alhálózatra, amit láthat 1-es és 2-es alhálózat is? vagy e nélkül is megoldható, hogy mindenki nyomtathasson?szerk2:
LAN br0: ez az 1-es alhálózatom
LAN br1: ez a 2-es alhálózatom -
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10101 üzenetére
Szia!
Küldj ide a fórumba egy screenshot-ot az Advanced - Lan access beállításaidról (itt lehet beállítani, hogy melyik lan-ból melyik lan-t hogyan érd el).
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #10099 üzenetére
Szia!
AP Isolation hogy van beállítva? (Advanced - Wireless)
Illetve ha az 1-es wifi-n van a laptopod és 2-esen pedig a nyomtató, akkor ping-elni tudod a nyomtatót a laptopról?
-
czaki
tag
válasz
Lasersailing #9972 üzenetére
Tíznél biztosan több van, redukálom a számukat, bár nem futnak párhuzamosan és nem is százával.
Van erre valami aranyszabály egyébként?
-
z123456789
addikt
válasz
Lasersailing #9924 üzenetére
Nálam szerverről megy a torrent. Úgy értetted korábban, hogy torrentre akkor nem elég a router, ha a routert használod egy rákötött HDD-vel? Egyébként NAS-sal meg elég lenne?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9914 üzenetére
#9912: ok, te tudod, csak ugye azt írtad, hogy a "rokon" hálózat végén is lesz egy router.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9911 üzenetére
LAN Access: igen, itt tudod beállítani, hogy vlan-ból ki és mit lásson.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9901 üzenetére
Szia!
Ha az a kérdésed, hogy 1 port-hoz több VLAN-t is rendelj, akkor a válaszom: igen. Nekem van is több ilyen ügyfelem, akiknél ezt alkalmazom (és tökéletesen működik).
Az egyik helyszínen 1 port-hoz 2 tagged vlan van rendelve, ezen port másik végén szintén egy tomato-s router van, ami gyakorlatilag szétbontja ott a vlan-okat.
A másik helyszínen pedig 1 port-hoz 1 tagged és 1 sima vlan van rendelve. A tagged-es lenne a távolabbi helyszínre (is) elvitt vendég wifi.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9893 üzenetére
Én FreshTomato 2019.4-et használok egyelőre, van benne frissítési figyelmeztetés (ott, ahol Intruder2k5 is írta), ugyanakkor csak arra figyelmeztet, hogy 2020.2 jelent meg (pedig van már 2020.3-as is).
-
válasz
Lasersailing #9893 üzenetére
Korábban az Administration -> Tomato Anon oldalon lehetett aktiválni ezt a fícsört. [link]
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Lasersailing #9860 üzenetére
Pontosítok:
Tesztoldal szépen kijön, de más semmi... -
válasz
Lasersailing #9858 üzenetére
Üdv!
Igazán nincs mit, ráfért már, a 132-es build már sok éves. Ha más nem, ennyi hasznod mindenképp lett a cseréből.
-
válasz
Lasersailing #9850 üzenetére
"igaz WIN10 helyett WIN7 alatt"
Szerintem inkább ez lehet a megoldás kulcsa.
-
válasz
Lasersailing #9848 üzenetére
Üdv!
Mindenképp érdemes, bár azt nem gondolom, hogy a printer problémára megoldást hozna, mert nem is router oldali hibának gondolom. Egyébként igen, ARM verzió kell rá.
freshtomato-RT-N18U-ARM-2020.2-AIO-64K-NOSMP.zip
És a csere után én mindenképp javasolnám a teljes NVRAM törlést, és a manuális beállítást.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Lasersailing #9846 üzenetére
Szerintem még ezzel is inkább csak esélyes, hogy működni fog. Nekem is volt ilyen próbálkozásom. Nem jött be.
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Lasersailing #9842 üzenetére
Ma reggel ismét nyomtatni akartam, ismét egy oldal helyett amíg van papír nyomja ki. Viszont ami érdekes:
A nyomtató kikapcs + USB kihúz a routerből + bekapcs: nem nyomtat
visszadugom a routerbe az USB-t: folytatja ugyanannak az egy oldalnak a kinyomását.Szerintem ez azt jelenti, hogy a router hülyíti meg a nyomtatót...
Szerk: még a router újraindítása sem segített.
Más megoldás után kutatok:
https://nyomtatoszerver.arukereso.hu/tp-link/tl-ps110u-p38251959/
Szerintetek ezzel működne? -
válasz
Lasersailing #9842 üzenetére
Sajnos passzolom, én régebben egy HP LaserJet 6L-t használtam az akkori Tomato-s routeremen, azzal nem volt semmi gond, igaz ott nem is kellett ilyen firmware a printerhez, csak egy USB -> LPT átalakító kábel.
-
válasz
Lasersailing #9839 üzenetére
Hálózati nyomtatóként biztosan nem, inkább helyi nyomtatóként standard tcp/ip porton.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Lasersailing #9834 üzenetére
Egyszerű, annyi példányban kell akarnod ahányban nyomtatja.
Viccet félre téve, régebben nekem is így volt az akkori legegyszerűbb HP nyomtatóm hálózatosítva. De nagyon megbízhatatlan volt a működése, majd egy költözés után ahol tényleg semmi nem változott csak a postai cím (az is kb. légvonalban 1 km-el került csak arrébb) már nem is tudtam normálisan installálni, nekem is ez volt a problémám. Inkább elajándékoztam és vettem egy legegyszerűbb hálózati lézer AIO nyomtatót.
-
válasz
Lasersailing #9834 üzenetére
Csak tipp, de próbáld meg Windows-ban a nyomtatóra jobb klikk, Nyomtató tulajdonságai -> Portok -> Port beállítása, és ott kapcsold át RAW-ról LPR-re.
-
válasz
Lasersailing #9820 üzenetére
Egyébként, hogy próbáltad beállítani a nyomtatót? Csak mert találtam egy ilyet is...
https://bitbucket.org/padavan/rt-n56u/issues/113/connect-hp-p1102
Igaz nem Tomato hanem Padavan, de szerintem ez részletkérdés. -
válasz
Lasersailing #9820 üzenetére
A routeren nem fogsz tudni forrásból fimware-t fordítani, ehhez egy asztali Linuxos környezet kellene.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9814 üzenetére
A root-ba szeretnéd letölteni a csomagot, ahova eleve nem tudod (szerintem). Így nem fog menni. Kövesd Intruder2k5 leírását:
1. Putty a router-re, majd add ki ezt a parancsot (mappa létrehozás): mkdir -p /jffs/opt
2. Webgui-n JFFS-nél ezt rakd be (nem a wget-et!): mount -o bind /jffs/opt /opt
3. Putty-ban add ki ezt a parancsot: mount -o bind /jffs/opt /opt
4. Putty-ban add ki ezt a parancsot (mappába lépés): cd /opt
5. Putty-ban add ki ezt a parancsot (letöltés): wget ......
Jöhetnek a screenshot-ok!
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9810 üzenetére
Küldj screenshot-t! (ide a fórumba!)
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9808 üzenetére
Router újraindítás után mit mutat "Administration -> JFFS"-nél?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9805 üzenetére
Itt van egy jó leírás a JFFS használatról. Köszönet érte Intruder2k5-nek!
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9805 üzenetére
Igen, a JFFS-t formázni kell.
Router console: putty programot letöltöd, a "host name"-hez beírod a router-ed IP címét, majd "open" gomb. "Login as"-nél root, password-nél a jelszót add be.
-
válasz
Lasersailing #9802 üzenetére
-
sztanozs
veterán
válasz
Lasersailing #9802 üzenetére
HP nyomtatókhoz valami külön driver kell, ha jól rémlik.
Lehet mégse, nézd meg azt a linket, ha még működik: [link]
Én nem tudtam csekkolni a céges proxy miatt. -
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9749 üzenetére
Ez így tökéletes. Más lehet a gond.
Régebben olvastam valahol, hogy ha sokat torrentezel, akkor tomato-ban érdemes levenni a TCP timeout értékét. Advanced - Conntrack - TCP Timeout - Established: 300. Elvileg gyorsít. Én mindig így használom, soha nem volt gondom.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9746 üzenetére
Szia!
Ha minden igaz (és jól emlékszem), akkor 192.168.1.x volt a ZTE belső hálózata, ugye?
A tomato-n LAN irányba milyen IP cím tartományokat állítottál be végül? -
zsolt_64
senior tag
válasz
Lasersailing #9743 üzenetére
Ez szép menet volt és tanulságos gratula mindkettőtöknek
És akkor itt a bónusz
Bandwith limiter használatára példa:
A felküldött példámhoz illeszkedve:
1. a freefresh24 szabad felhasználású wifi ami a br2-höz csatlakozik, le van limitálva
2. a 192.168.1.3 as ip cím maximális prioritást élvez.A freefresh24 limitje kipróbálva mobilról speedtest.net-el Szóval a bulikázók nem lesznek elkényeztetve
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9741 üzenetére
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9739 üzenetére
Szuper hír! Örülök neki!
"ha egy hálón lévő eszközt nem tudok a vendég felhasználóval ping-gel elérni"...
Nem ettől függ. DE! Ha Advanced - Lan Access-nél nincs semmi bekapcsolva, akkor védett vagy.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9737 üzenetére
Lehet static is. De jobb a DHCP.
Maradjon 0.0.0.0
KIemelt érték: tomato ezt le tudja kezelni. De jogos, érdemes átrakni a 192.168.3.100-ra. Egyre figyelj: nehogy legyen olyan cuccod, ami fix IP címmel működik (mert akkor mind 192.168.1.x-es IP-vel nem fogja elérni a router-ed) ill. a static DHCP táblában a 192.168.1.x-es értékeket írd át 192.168.3.x-re.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9733 üzenetére
Ha tényleg a (sárga) WAN port-ba van bedugva a szomszédtól jövő UTP kábeled:
- akkor miért van az 1. képen tiltva a WAN/Internet? Engedélyezd és állítsd át DHCP-re!
- br0-nak engedélyezed a DHCP-t (1. kép) -
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9730 üzenetére
Jöhetnek a screenshot-ok:
1. a VLAN beállításokról: Advanced - VLAN
2. a bridge + wifi beállításokról: Basic - Network (teljes oldal)
3. wifi beállításokról (3 fül!): Advanced - Virtual wireless -
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9728 üzenetére
Ok és ez az UTP a router-ed WAN portjába van dugva?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9726 üzenetére
A szomszédod routerével hogyan vagy összekötve? UTP kábel?
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Lasersailing #9722 üzenetére
Csak 1 ötlet. azok az eszközök amik felcsatlakoznának hogyan vannak beállítva ?
Nincs véletlenül fix ipc cím ? Mert az okozhat kavart... -
tjsz
Topikgazda
válasz
Jelen esetben a netmask nem befolyásolja a net elérésed.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
A netmask ebből a szempontból irreleváns, csak a tartományban kiosztható ip címek számát határozza meg. Egyébként Shibby-nél nem tudom, de a Freshtomato-ban már be sem kell írni a kezdő - vég ipcímeket, magától kiszámolja.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9718 üzenetére
Nincs mit. Ide a fórumba rakd fel, hogy tanuljunk belőle!
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Lasersailing #9718 üzenetére
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9715 üzenetére
Na, akkor egyesével nézzük végig!
Küldj egy aktuális screenshot-ot
1. a VLAN beállításokról: Advanced - VLAN
2. a bridge + wifi beállításokról: Basic - Network (teljes oldal)
3. wifi beállításokról (3 fül!): Advanced - Virtual wireless -
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9711 üzenetére
A 132-es még jó volt, abban nekem működött a vendég wifi. De azt hiszem csak úgy, ha 1-es VLAN-ban volt a WAN, 2-esben a br0 (belső hálózat), 3-asban pedig a br1. Szerintem ezt leírtam, keress vissza a fórumban.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9709 üzenetére
Az About-on belül látod azt, hogy hányas Shibby-vel dolgozol. És ha visszalapozol ebben a fórumban, akkor látni fogod, hogy többen jelezték, miszerint a Shibby féle firmware-eknél nem mindegyikben működött jól a VLAN. Sőt, még FreshTomato-ban sem. De a legutolsóban szuperul megy. Szóval: hányas Shibby-d van?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9707 üzenetére
132 és 140-es Shibby között voltak olyan verziók, ahol ez nem ment.....
Frissíts be FreshTomato-ra! És kezdd 0-ról a configot.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9705 üzenetére
Overview fülön állítsd át a Tomato24-es sorban a bridge-et br0-ra.
Vendég wifi-d maradjon br1-es. -
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9703 üzenetére
Ha a saját wifi-d a Tomato24 lenne, akkor a Virtual Wireless Interface-nél kell átállítanod a bridge-et br1-ről br0-ra.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9700 üzenetére
Szia!
Advanced - VLAN - Wireless - Bridge eth1 to "LAN (br0)" legyen. Szerintem.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9285 üzenetére
Köszi! Én nem használom ezt (még), de hátha segít valaki másnak!
-
golya87
őstag
válasz
Lasersailing #9283 üzenetére
Én az NFS-t választottam. Azt alapból tudja a Linux és ha be van állítva beton biztos. Természetesen a kliensnek is tudnia kell kezelni.
-
mr.perfect
tag
válasz
Lasersailing #9280 üzenetére
Az NFS általános célú file megosztásra való.. ha kimondottan filmeket szeretnél lejátszani a routerre dugott HDD-ről akkor a DLNA ajánlott ami kimondottan erre való..
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Lasersailing #9280 üzenetére
Szia!
Nfs beállítási tapasztalataidat szívesen olvassuk....
-
akom
őstag
válasz
Lasersailing #9276 üzenetére
Szia!
Miért nem DLNA-t használsz?
-
válasz
Lasersailing #9185 üzenetére
Így van, én egyebet nem tudok már tanácsolni.
Szívesen!
-
válasz
Lasersailing #9182 üzenetére
Esetleg még próbáld meg ugyanezt nullával, tehát...
nvram set wl0_txpwr=0
nvram commit
rebootEgyéb ötletem nincs, ha így sem jó, akkor két lehetőség maradt. Egy, hogy tényleg irreálisak az elvárásaid, kettő, hogy valami külső tényező gátolja a WiFi zavartalan működését, vagyis zavarja azt.
-
válasz
Lasersailing #9180 üzenetére
Próbáld meg ezt lefuttatni a Tools -> System Commands menüben:
nvram set wl0_txpwr=1000
nvram commit
rebootÚjraindulás után ellenőrzés:
wl txpwr
Aztán nézd meg így a WiFi-t, változott-e valamit.
-
nyikszi
őstag
válasz
Lasersailing #9167 üzenetére
Nálam 5 GHz-en:
2,4 GHz-en:
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Én pontosan erre használom az enyém. Úgy 6 MB/s körül tetőzik Wifi-n az átvitel. Viszont nekem 300 Mbit-re áll be a kapcsolat sebessége és másfél méterre van a laptop a routertől.
Van, hogy 20-30 gigás filmeket nézek róla és nem szokott akadozni. Jó nagy puffert kell beállítani a lejátszóban!
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Szia!
Nekem is N18U-m van, rajta 140-es Shibby féle tomato-val, rákötve egy ezer éves 2.5" laptop hdd (log tárolási célokból kizárólag).
Csináltam egy gyors file másolásos tesztet (kábelen keresztül):
- amikor erre másoltam a laptopomról, akkor eleinte 20MByte/s volt az írási sebesség, aztán beállt 15Mbyte/s-re (120Mbit/sec sebességnek felel meg)
- amikor erről másoltam a laptopomra, akkor eleinte 20Mbyte/s volt az olvasási sebesség, aztán beállt 23Mbyte/s (184Mbit/s sebességnek felel meg)
-
mobilizmo
addikt
válasz
A zavarmentes környezet azt is jelenti gondolom, hogy egyébként a sivatag közepén vagy.
Lehet ennél jobb sebességeket is elérni természetesen, de az egész bizonytalan és állandóan változik a környezeti feltételek függvényében. Ez egy fájl másolásánál annyira nem zavaró, de film nézésnél, vagy zenehallgatásnál eléggé az lehet. Szóval én erre nem bíznám. Egyébként én jóval korábban még nagyjából hasonló eszközökkel kábelen nyomultam és volt olyan amikor a letöltést és a seed-et le kellett állítani egy 720p film nézése közben. Egy nem atomerőmű routert már néhány aktív torrent is leterhelheti annyira, hogy a fájl másolás lassabban megy, mint a 720p bitráta megkívánná.
A következő kérdéseddel kapcsolatban meg szinte ugyanaz a helyzet. Nagyjából mindegy hol van a wifi a kapcsolati sorban.
Egyébként kérdésed nem pont ebbe a topikba való, ezért írtam off-ba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen autót vegyek?
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- VR topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged