- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joelmail95
csendes tag
Na ez az amire nem jöttem rá...
Ha átállitottam bridge módra a 2.4 és hálózatot, akkor a csatorna beállítás áll megjelent egy scan gomb, amire ha rányomtam meg is találta az éppen sugárzó hálózatokat, így a telefont is, de amikor kiválasztottak, nem történt semmi, a hálózat nevét is próbáltam átirva, semmi, jelszó eggyezéssel is semmi... -
Joelmail95
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Kérdésem lenne hátha valaki tud segíteni, hogy e3200 on freshtomaton kellene valahogyan wifi hidat beállítási, hogy 2.4 én átvegyen netet, és 5 ghz en lássam telefonnal, mint hálózati tárolo(nas), esetlegesen bittorent kliensként müködne Pl.
Valakinek van ezzel tapasztalata hogy tudnám beállitani?
Előre is köszönöm a segítséget -
Joelmail95
csendes tag
Ez egy nyílt közösségi wifi, amin vannak olyan korlátozás amiket nem tudok pontosan, de régebben egy tenda volt nekem, az jelismétlő módban vette 32% on a netet, és arra tudtam itthon csatlakozni telefonnal, de ha egynél több eszköz csatlakozik, akkor a régebbi ledobta, és ez nem a tenda hibálya volt, hanem a forrás hálózaton van valami, hogy nem engedi szerintem tovább hidalni, esetleg eszköz korlát, vagy valami...
Úgy tudtam megoldani 2 eszközzel akkor hogy a telefon felment a saját tendára ami ismételte a netet, és a telefont rátettem a gépre usb megosztással, így ment mindkettő, de ha még egy eszköz felment a wifire, akkor dobta azelefont, meg a gépet is...
Az eredeti ruter 172.x.x.x és ipvel dolgozik talán...
Úgy gondoltam megoldani, hogy ha direktbe a ruter nem viszi a wifi stikket, akkor a gép osztaná lanon a vett wifi netet, de nem tudom hogy úgy is lessz e eszköz dobálás, mert ugye ha a gép felcsatlakozik, az már 1,ha osztja a ruternek lanon az már megint 1 eszköz.... Vagy Mac clon segítene valahogyan,?
Ja és az eredeti hálózatra még be is kell loginolni böngészőből .... -
Joelmail95
csendes tag
Van egy nyílt wifi, ami szabadon vehető, de kB 5-600 méterre van, a linksys pont nem éri el...
Ezért szereztem be egy USB wifi vevőt, aminek nagyobb a hatotávolsága, és így már 40 %a vétele a hálózatnak, és ezt a hálózatot szerettem volna tovább vinni, mert vannak korlátok az eredeti hálózaton.... -
Joelmail95
csendes tag
-
Joelmail95
csendes tag
Üdvözletem mindenkinek.
Lenne egy olyan kérdésem a hozzáértő kollégákhoz, hogy egy linksys e3200 on freshtomato rommal lehet e használni külső usb vevőt úgy, hogy azt használnám wan bemenetnek amit aztán a ruter osztanak lanra, és saját wifire.
Lehetséges a romba implementálni az esetleges Linux drivereket hozzá? -
Joelmail95
csendes tag
Cisco e3200 az alany,és ki tudnám tenni szabad térbe,ahol nincs fal,maximum fák ágai zavarnak be,és kb 5-600 méterre lenne egy wifi amit vennem kellene. Van még egy tp link amin dd van most,azt tudom kliensként használni,de nem tudom azt sem közelebb elhelyezni a forráshoz. Esetleg van még egy tenda kéznél,de azon csak a gyári rom van,arra nem találtam jobbat még.
De az így is tudja a wds t,csak annak sem jobb a hatótáv ja,és nem lehet antennát sem cserélni mert mindkettő fix,a Cisco meg belső. -
Joelmail95
csendes tag
És esetleg olyanná tudsz segíteni,hogy wifi repeterként hogyan tudom beállítani a romot? Müködik úgy hogy 2,4 én veszi,és aztán szorja tovább 2,4 en és 5 ön is?
Vagy akkor csak 2,4 en vesz és ugyanazon szórja tovább?
Esetleg a rádió teljesítményével növelhetö minimálisan a hatótáv is? -
Joelmail95
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Kérdésem az lenne hogy freshtomato alatt hogyan lehet az usb modemet állítani,hogy ne változtassa a hálózatot hspa és wcdma között?
tjsz : az urjaindulás már megoldódott,de most a netet bontja,a telefon azt írja hogy nincs elérhető wifi internettel,csak nélküle,illetve még azt hogy nem lúd csatlakozni másik hálózathoz.
A modem indikátora szerint viszont a neten van és kapcsolódik.
Ilyenkor csak a reboot segít.
Esetleg valami megoldás van erre? -
Joelmail95
csendes tag
9931 re: minden alap beállitáson van,nincs beállítva ütemezett wifi kikapcsolás sem. Freshtomato 2020.01
-
Joelmail95
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Tjsz,köszi a tippet a táp is kevesebb volt,de most még olyat csinál hogy random módon elmegy a net,a teló azt írja hogy nincs elérhető wifi néztél,csak net nélkül sugároz,de az admin felületen azt írja hogy csatlakoztatva van a mobil modem.
Illetve a minap arra keltem hogy nem volt wifi a telefonon,és nem is találtam a hálózatot.ez mitöl lehet? -
Joelmail95
csendes tag
Esetleg lehet tápegység gond is az ujraindulás?
-
Joelmail95
csendes tag
Most tettem fel a 2020.02es verziót,de ez mégsürübben indul újra. A freshtomato alól tettem fel,és töröltem az nvram beállításokat is.
Ezelött dd volt fent,de az még sehogy nem kezelte le a 3g modemet.
Jelenleg csak így oldható meg a wan oldal.
Vagy esetleg wifin tudnék bridge elni még,de a környezeti viszonyok(fa,távolság) nem optimális.
Egy nyílt hálózat pl egy tenda F3 al bejön néha,de csak 12-24 % a jel,és eldobálja. Van egy távolabbi ami családtagé,azt tudnám hidalni,de az is kb 500 méter légvonalban,plusz tereptárgyak(ház,fa) is van benne. -
Joelmail95
csendes tag
Üdv mindenkinek. Nekem is lehet az a probléma hogy túl friss a rom,és azért indul újra?
Eddig azt tapasztaltam hogy 3 wifi eszköz lan nélkül 3g modemmel használva gyakori ujraindulás,esetenként 1 lan 1 wifi ugyanez,de van amikor 2 wifi egész nap megy,van amikor csak a netet dobja el,pedig a modem jelzése szerint fent lóg a neten -
Joelmail95
csendes tag
Nekem tetszik,eddig dd wrt párti voltam,még van olyan ruterem is,de ez most mindent visz...
-
Joelmail95
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Szeretnék kérdezni hogy hogyan lehet beállítani egy Cisco e3200 at 3g modemes wifi osztoként?
Aktuális firmware egy 2020 03 as freshtomato.
Félig sikerült már,de folyamatosan vagy ledobja a wifi eszközöket,vagy reboot után nincs net mert nem csatlakozik a modem vissza a mobilhálozatra.
A reboot is magától random történik...
Ha valaki tudja a megoldást az jól jönne nekem....
Köszönöm szépen a segítséget...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest