- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
-
-
mobilizmo
addikt
válasz
Intruder2k5 #8194 üzenetére
A bétával néhány óra után megrogyott, majd teljesen lehalt a router. Áramtalanítás segített csak. Ment fel rá a 2017.2 stabil, remélem az jobban beválik.
-
-
mobilizmo
addikt
válasz
Intruder2k5 #8194 üzenetére
Köszi, kipróbálom a bétát. És a hálózaton keresztüli upgrade (tomato saját felületéről)?
-
válasz
mobilizmo #8193 üzenetére
Szia!
A 132-es tuti stabil, de én már hosszú ideje - mióta megjelent - használtam a 140-est is, elégedetten. Ezek viszont most nem elérhetők, két napja nem megy a tomato.groov.pl oldal, így ha csak nincsenek meg neked valahol, akkor felejtősek.
Van viszont annak egy forkja, a kille72 mod, ebből a 2017.2 stabil verziót is használtam pár hete folyamatosan, semmi gond nincs vele, így azt is bátran ajánlom. De a minap feltettem a legújabb béta verziót, nekem eddig ez is gond nélkül megy.
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
ARM-ből (N18U-ra) még mindig a 132-es az ajánlott verzió, vagy van esetleg újabb ami már probléma mentes? Nagyon gáz szerintetek, ha megpróbálom az upgradet hálózaton keresztül?
-
-
Roland-87
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #8185 üzenetére
Időközben kiderült a turpisság, valamiért megsérült a pendrive fájlrendszere és újra kellett formázni azóta újra működik. Egyébként a forgalmi adatok mentésével küzdök, ha beállítom hogy mentse le akkor a következő restartnál nem válaszol az IP traffic menüpont... most talán az is jó de már nem bízok benne.
-
válasz
Én kipróbálnám de tartok tőle , hogy ezzel is csak Neked lenne munkád
-
-
golya87
őstag
válasz
MIPS-re várható szerinted frissítés Tomato-ból?
-
-
Ha valakit esetleg érdekel egy béta jelölésű, de állítólag már végleges állapotú kille72 féle Tomato fw, akkor itt megtalálja.
-
Roland-87
aktív tag
Üdv!
Van egy kis probléma. Tomato 1.28 alatt Samba sharing funkciónál nem enged írni a megosztott pendrive-ra mióta újraindítottam a routert, a megosztásokat látja de azóta semmit nem tudok ezen kívül csak olvasni. Már kipróbáltam mindent, újramount, restart, újra beállítani az engedélyeket, ki-be kapcsolni a funkciókat de semmi eredménye továbbra is csak olvasni tudom a fájlokat. Valami ötlet esetleg?
-
kojak27
csendes tag
Sziasztok!
ASUS RT-N18U-n ez alapján lett telepítve: http://asusrouterforum.besaba.com/index.php?topic=126.0
Az rtorrent elindul, de ezt a hibaüzenetet írja:[22.10.2017 10:31:21] WebUI started.
[22.10.2017 10:31:22] Bad response from server: (404 [error,getplugins]) <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en"> <head> <title>404 - Not Found</title> </head> <body> <h1>404 - Not Found</h1> </body> </html>
[22.10.2017 10:31:22] Bad response from server: (404 [error,getuisettings]) <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en"> <head> <title>404 - Not Found</title> </head> <body> <h1>404 - Not Found</h1> </body> </html>Melyik konfigban lehet a hiba?
Köszi!
-
kojak27
csendes tag
-
válasz
kojak27 #8175 üzenetére
"Majdnem minden rendben volt, de jött a /nas/optware-install.sh parancs aztán a hátradőlés nem tartott sokáig."
De a leírásban nem ez van, hanem:
cd /tmp
wget http://asusrouterforum.besaba.com/files/arm/optware-install-arm.sh
chmod +x /tmp/optware-install-arm.sh
/tmp/optware-install-arm.shSzerk.: na látom hol csúszott el a dolog, neked a fenti ARM leírás kellene, de te a régi, MIPS alapút használtad, az nem lesz jó neked.
Én egyébként a beépített /usr/sbin/optware-install.sh scriptet használtam, annak feltétele csak annyi hogy legyen /opt (ez lehet jffs vagy külső USB eszköz is).
A leírás egyébként 2014-es, nem tudom mennyire aktuális, majd jön a topicgazda és megválaszolja, lévén ő írta
-
kojak27
csendes tag
Szia!
Ez alapján csinálom a telepítést: http://asusrouterforum.besaba.com/
Ez egy szűz router, szűz winchesterrel.A kimeneteim a következőek:
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 20.1M 20.1M 0 100% /
devtmpfs 124.8M 0 124.8M 0% /dev
tmpfs 124.8M 2.3M 122.5M 2% /tmp
devfs 124.8M 0 124.8M 0% /dev
/dev/mtdblock5 64.0M 1.6M 62.4M 3% /jffs
/dev/sda3 915.5G 1.1G 867.9G 0% /nas
/dev/sda1 965.1M 22.1M 893.9M 2% /optrootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on / type squashfs (ro,relatime)
devtmpfs on /dev type devtmpfs (rw,relatime,size=127708k,nr_inodes=31927,mode=755)
proc on /proc type proc (rw,relatime)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw,relatime)
devfs on /dev type tmpfs (rw,noatime)
sysfs on /sys type sysfs (rw,relatime)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,relatime,mode=600)
/dev/mtdblock5 on /jffs type jffs2 (rw,noatime)
usbfs on /proc/bus/usb type usbfs (rw,relatime)
/dev/sda3 on /nas type ext3 (rw,noatime,barrier=1,nodelalloc,data=ordered)
/dev/sda1 on /opt type ext3 (rw,relatime,barrier=1,nodelalloc,data=ordered)Kojak
-
válasz
kojak27 #8175 üzenetére
Először is a Tomato-nak van saját optware-install.sh parancsa:
/usr/sbin/optware-install.sh
Ehhez azonban először kell lennie egy /opt/ könyvtárnak, vagy az USB HDD-ről, vagy jffs-ből bemountolva.
Van ilyened?root@tomato:/opt# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 19.8M 19.8M 0 100% /
devtmpfs 124.8M 0 124.8M 0% /dev
tmpfs 124.8M 3.1M 121.7M 3% /tmp
devfs 124.8M 0 124.8M 0% /dev
/dev/mtdblock5 64.0M 7.1M 56.9M 11% /jffs
/dev/mtdblock5 64.0M 7.1M 56.9M 11% /opt
/dev/sda1 986.2M 166.1M 770.1M 18% /tmp/mnt/sda1
root@tomato:/opt# mount
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on / type squashfs (ro,relatime)
devtmpfs on /dev type devtmpfs (rw,relatime,size=127708k,nr_inodes=31927,mode=755)
proc on /proc type proc (rw,relatime)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw,relatime)
devfs on /dev type tmpfs (rw,noatime)
sysfs on /sys type sysfs (rw,relatime)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,relatime,mode=600)
/dev/mtdblock5 on /jffs type jffs2 (rw,noatime)
[B]/dev/mtdblock5 on /opt type jffs2 (rw,noatime)[/B]
usbfs on /proc/bus/usb type usbfs (rw,relatime)
/dev/sda1 on /tmp/mnt/sda1 type ext3 (rw,nodev,noatime,barrier=1,nodelalloc,data=ordered)
root@tomato:/opt#Az a /nas/optware-install.sh honnan van? Volt előtte bármilyen optware verzió fent?
-
kojak27
csendes tag
Sziasztok!
Ismét elakadtam a telepítésben, kis segítségre szorulok.
Asus RT-N18U és 1TB winch.
Majdnem minden rendben volt, de jött a /nas/optware-install.sh parancs aztán a hátradőlés nem tartott sokáig.
Ezt dobta hibaként:root@unknown:/# ipkg update
/opt/bin/ipkg: line 1:EL@4▒: not found
/opt/bin/ipkg: line 2: syntax error: unexpected "("
root@unknown:/#Mi baja az ipkg-nek?
Kojak
-
válasz
sztanozs #8171 üzenetére
Gyorsan megkerestem egy részt ami kb. leírja:
4.4.1 Kábelcsatornák felszerelése
A kábelcsatornát úgy kell telepíteni, hogy az adott kábelre megszabott
hajlítási sugarat ne lépjük túl. Ez az érték változó. Üvegkábel esetén 10-
17cm közé esik, FTP kábelnél pedig 45-50mm, de alapszabály, hogy
legalább 8-szor legyen nagyobb mint a kábel átmérője. A megengedett
hajlítási sugár alatt a csavart érpáras kábel szálai szétcsúszhatnak, így a
kábel zavarvédettsége csökkenhet. Üvegkábelek esetében felmerülhet a
kérdés, hogy az üvegszál hajlékony, akkor miért nem lehet kisebb ívben
hajlítani telepítéskor. Ennek is megvan a fizikai magyarázata. A fény egy
része az üvegszálból bizonyos hajlítási sugár alatt kilép, így az üvegszál
által átvitt fényenergia csökken. Ha csökken, akkor a fogadó berendezés
oldalán a jelek vétele lehetetlenné is válhat.
A telepítés kapcsán figyelembe kell venni a kábelek körül elhelyezkedő
fémtárgyak hatását az átviteli paraméterekre. A hálózati kártyák által
generált elektromos jelek ideális esetben teljesen szimmetrikusak. Ezek a
jelek az átvitel során csak akkor nem torzulnak, ha az FTP kábelek
impedanciája az egész kábel hosszúságában egyenletes. Ez csak
tökéletesen homogén földelési rendszerrel és a fémtárgyak,
nagyfeszültségű kábelek megfelelő távolságon kívül történő tartásával
biztosítható. Az UTP kábeleknél elmondottakkal ellentétben az FTP
kábelek jóval kevésbé érzékenyek a környezetükben levő egyéb vezetők
jelenlétére. A 220V-os külön nem árnyékolt hálózati kábel és az FTP kábel
minimális távolsága 5 cm lehet az EIA/TIA 569 szabvány szerint. -
tjsz
Topikgazda
A kiegyenesítés ilyenkor már nem segít. Ha egyszer "megtörted" a kábelt, akkor azon már nem fogsz soha valódi 100 Mbit/s (vagy 1 Gbit-es) sebességet elérni. Ugyanakkor ez az inverter nem egy file szerver, hogy ekkora ("nagy") sebességgel elérd, tehát monitorozásra elég lesz az a sebesség, amit ezen a hajlított kábelen keresztül elérsz.
-
csixy
addikt
Köszi! Csak azért tettem ,hogy ne lehessen a helyéről véletlenül kitépni. Ha majd nem lesz sávszélessége akkor kiegenyesítem. De mindenütt ívesen van hajtva. A látszólagos gombóc az nem csombék rajta , hanem hozzáfogtam két kis kábelrögzítő műanyag bizb@szt és így beszigetelőszalagoztam, hogy retesz legyen belőle.
-
csixy
addikt
& (#8156) tjsz:
Köszi mindkettőtöknek! Így kötöttem be.
A switch valószinüleg ugyanaz , mint amit ajánlottatok, csak nincs rajta főkapcsoló. Egyenlőre addig pihen kikapcsolva, amíg az ÉMÁSZ áldását nem adja rá. -
intensa_man
tag
válasz
Intruder2k5 #8164 üzenetére
Nem, de az ötlet jó. 😊
-
válasz
intensa_man #8163 üzenetére
itg-t nem kérdezted, hogy nem tud-e valamit a recovery módról? Ha jól látom neki is ilyen routere van már.
-
intensa_man
tag
válasz
Intruder2k5 #8162 üzenetére
Azt is próbáltam, de úgy sem. Folyamatos újraindulás.
-
válasz
intensa_man #8161 üzenetére
Szia!
Ha reset gombot lenyomva tartva kapcsolod be? Akkor sem változik semmi?
-
intensa_man
tag
Sziasztok!
Hát ez nem jött össze. Van egy 40k értékű téglám. Bootloop, nem reagál sem a resetre, sem a kikapcsolásra.
R6400v2, élt 3 hónapot... -
válasz
intensa_man #8152 üzenetére
-
csixy
addikt
Reménykedem, hogy így lesz!!
Már vége a teszt üzemnek, most már addig nem kapcsolhatom be , amíg az ÉMÁSZ az új óráját be nem köti és aláírjuk a szerződést. Utána meglátjuk.
Kellene még egy új switch 100as UTP kábelhez . Mert szerencsés módon ott van az UTP toldó az inverter közelében , ennek a helyére tenném a switch-et. Mit vegyek? Nem baj, ha gigabitet tud , mert később jó lehet máshová is. -
tjsz
Topikgazda
-
csixy
addikt
Szia!
A prospektus szerint ez a LANos IP címe,ha én akaszkodok DHCP-ző notival rá, de akkor lehet hogy LAN-on mégis DHCP-zik és kijut és ezért találáltam felkülldött adatokat a Fronius központban. ??Csak ha DHCP-zik , akkor miért nem láttam őt a tomatos menüben a kliensek között??
Na kezd összeállni a kép nekem.
A menüjébe én eddig nem tudtam bejutni.
-
csixy
addikt
Sziasztok! Forwardokból teljesen buta vagyok , kérlek segítsetek. !!
Lett ma egy Fronius inverterem, ezt valahogy csatlakoztatni lehet a NET-hez. Arról már letettem, hogy wifin akasszam rá a hálózatomra. Mit kell beállítani a tomatós asus rtn18-asom menűjében hogy a LAN kábelre dugott Fronius a 169.254.0.180 IP-címével a LAN-interfészen keresztük kijusson a NET-re a 192.168.2.x alhálózatot kezelő routeremen keresztül ???
Amúgy is kijut valahogy a drágám , de szeretném, ha ezt úgy tenné, hogy én is értsem.
-
intensa_man
tag
Bocsánat, lehet hogy félreérthető volt a kérdésem. Amikor a DD-WRT-re próbáltam PuTTYval transmissiont hegeszteni, létrehoztam opt partíciót. A kérdés arra vonatkozott, hogy ezt a partíciót a csatlakoztatott HDD-n, vagy a router belső tárhelyén hozza-e létre. Természetesen ha a csatlakoztatott merevlemezen, akkor nincs okom aggódni a flasheléssel.
És igen, megértettem, hogy a Tomatoban benne van a TM.
-
válasz
intensa_man #8150 üzenetére
Ezek szerint azt a HDD-n hozza létre? Nem a router belső tárhelyén?
Mit?
Tomato-ban van beépített Transmission, nem kell külön telepítened. Használhatod azt, nem a HDD-n levőt.
-
intensa_man
tag
válasz
Intruder2k5 #8149 üzenetére
Ezek szerint azt a HDD-n hozza létre? Nem a router belső tárhelyén? Akkor rendben van.
Tudom. Ezért akarom Tomatora cserélni. Minden más szempontból jó lett volna a DD-WRT...
-
válasz
intensa_man #8148 üzenetére
A HDD tartalma a firmware csere miatt nem változik meg. De egyébként Tomato-ban van integrált Transmission.
-
intensa_man
tag
válasz
Intruder2k5 #8147 üzenetére
Köszönöm, hogy utána néztél.
Amikor a DD-WRT transmission aplikálásával szenvedtem, PuTTY-val létrehoztam pl opt partíciókat. Azok törlődnek, ha flashelek? Vagy hogyan tudom ellenőrizni, hogy miket garázdálkodtam? Ezt csináltam, és írom is, hogy hol akadtam el. Ha jól láttam korábban, Te vágod a parancssoros dolgokat... -
válasz
intensa_man #8146 üzenetére
Úgy néz ki, hogy abban is van TFTP mint az ASUS-okban.
-
intensa_man
tag
válasz
Intruder2k5 #8145 üzenetére
Lövésem sincs. Hol tudok utána nézni?
-
válasz
intensa_man #8143 üzenetére
Szia!
Végülis lehetséges, a SoC is majdnem ugyanolyan bennük. Van abban a routerben valami recovery mód? Mert ha igen, akkor nyugodtan ki is lehet próbálni.
-
szuszinho
őstag
Milyen usb modemeket használtok?
-
intensa_man
tag
válasz
Intruder2k5 #8097 üzenetére
Szia!
Nézd, ezt találtam. https://www.myopenrouter.com/downloads/tomato-r6400r6400v2 Ez alapján nekem úgy tűnik, hogy a V2-höz is jó ugyanaz a build, amit a v1-hez használnak. Szerinted? -
adorjant
őstag
válasz
scarbantia #8140 üzenetére
Kicsit off, de átérzem, nálam is hasonló,max 15/1-es net lenne kábelen, 4G-n meg 60/35 alatt ritkán van, felette annál inkább
Örülök hogy sikerült!
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #8139 üzenetére
Megvan! Tudtam, hogy valami lúzerség lesz, de túlságosan biztos voltam a dolgomban, mert nem állítottam át semmit, és most ugyanazokat a beállításokat írtam be újra(természetesen rosszul
). Szóval a telenornál az esetemben az APN nem "online", hanem "net"...
Hát így lett Tomato fw-em, azért köszönöm mindenkinek a segítséget! (remélem gyors lesz és stabil, és akkor megérte a kört!)
adorjant: Nálam a sebesség eleve max. 30mbit/s, az előfizetés miatt is, de a hálózat itt nem is tud sokkal többet(
egyelőre, max 35-40mbit/s, hopp, speedtest szerint 50mbit/s a netem!). De még így is az egyik legjobb netszolgáltatás, teljesen korlátlan vállalati net kb. 3e Ft-ért. Itt kétszer ennyiért van ugyanilyen sebességgel ADSL, meg hasonlók... -
válasz
scarbantia #8137 üzenetére
Mobilnet kérdésben sajnos nem nagyon fogok tudni segíteni, mert még sosem használtam a routeren stick-et. Annyit érdemes lenne megnézni, hogy a log-ban van-e valami arról, hogy felismerte a modemet. Mondjuk dugd rá a működő router USB portjára, aztán néz meg mit írt a log végére.
Status - Logs
Illetve az USB and NAS -> USB Support oldalon be van kapcsolva az USB támogatás, és a 3G modem support?
-
adorjant
őstag
válasz
scarbantia #8132 üzenetére
Már nem emlékszem pontosan melyik verzióval kezdtem, de nálam mindegyik problémamentesen működött, NAS funkciókat nem sokat használtam, de amit a HW bírt, azt hozta
Nekem a 4G volt a legfontosabb, és a gyári szoftver ebből a szempontból nem volt a legjobb,25-30 megabites max letöltést tudott, a Tomato meg amit a hálózat elbírt, 60-90mbit csúccsal. Nekem nagyon bevált, soha nem volt problémám vele, nem kellett hozzányúlni, újraindítgatni, stb.
Igazából az N18U óta csak olyan routert veszek, amire van TomatoBeállítani csak a 4G/LTE módot kell ,,apn-t beírni, és kb ennyi.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
scarbantia #8136 üzenetére
Na, a fw egy szempillantás alatt felment, kis ismerkedés után be is állítottam mindent, de az USB modem nem akar felcsatlakozni...
Nem tudom mit rontok el, a gyári fw alatt se állítottam át semmit, csak egy hétre áramtalanítottam a routert, és magammal vittem a modemet. Laptopba közvetlen rákötve pillanatok alatt felcsatlakozik.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #8135 üzenetére
Köszönöm, ez így(elsőre) egyszerűnek néz ki.
Nekilátok, remélem nem akadok el. -
válasz
scarbantia #8134 üzenetére
Nem kell terminál, csak egy fix IP cím a gépnek.
Firmware feltöltése ASUS routerre
Ha a 3/2-es pontban írt webes felület nem jönne be böngészőben, akkor csináld a 3/1-es pontban írt módszerrel.
Persze, az fw cseréhez nem kell internet.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #8133 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ööö... Biztos én vagyok vak, de van valahol valami leírás a telepítésről?
Kiteszem valami pendrive-ra, elindítom a routert valami szerviz módban? (valamit hosszan kell nyomni asszem) Megadom neki a fájlt, aztán nextnext oké? Vagy valami terminálszerű ügymenet? Ó jaj...
Ja, és netkapcsolat nélkül menni fog?
-
válasz
scarbantia #8132 üzenetére
Próbáld meg ezt:
tomato-RT-N18U-ARM--2017.2-kille72--AIO-64K-NOSMP.zipAz AIO az "All In One" rövidítése, vagyis ebben a buildben minden benne van, ami csak lehetséges.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
adorjant #8131 üzenetére
A sebesség terén leginkább azzal van gondom, hogy lassan csatlakozik fel, a bejelentkezés is bugos(frissíteni kell, hogy betöltse az oldalt a jelszó beírása után), stb.
Melyiket érdemes feltenni? A legújabb eredetit, vagy valami moddoltat? (mi az AIO rövidítés?)
A legfontosabb, hogy a mobilnet menjen minél stabilabban, meg legyen gyors a kapcsolat a NAS-al. -
adorjant
őstag
válasz
scarbantia #8130 üzenetére
Ugyanez a páros ment nálam egy évig,Tomatoval sokkal gyorsabb volt a 4G.
Mindenképpen szánd rá az időt a felrakására! -
scarbantia
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ASUS RT N18U routerem. Legfontosabb funkciója egy USB LTE modem megosztása (Huawei E3276s), valamint egy NAS elérése két további gépről. Eddig simán ment a gyári fw-ről automatikus beállításokkal a netmegosztás, de egy hétig használaton kívül volt, és most sehogy se működik. (már reseteltem és újrakonfiguráltam a routert, a modem rendben van, külön működik) Segítene rajtam egy Tomato fw? Egységsugarú júzer vagyok, korábban egy RT-N65u routerem volt, padavan fw-el. Eddig lusta voltam firmwaret cserélni, de egyrészt most nem működik vele a mobilnet, másrészt minden beállításnál nagyon tetű a gyári fw. (minden módosítás percekbe kerül, a padavan sokkal gyorsabb volt a korábbi routeremmel)
Mennyire felhasználóbarát a tomato? Nekem semmi kedvem matatni ezzel, csak működjön minél stabilabban, de egyszeri pár órás szívást most kényszerből rászánnék, ha megoldást jelent...
Köszi mindenkinek!
-
akom
őstag
válasz
Intruder2k5 #8127 üzenetére
Én is szemezgettem vele, majd kérlek írd meg a tapasztalataidat.
-
Azt hiszem a hétvégén megpróbálom ezt a kille72 modot feltenni.
-
TCr
veterán
válasz
Intruder2k5 #8125 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen!
-
-
TCr
veterán
Sziasztok!
ASUS RT 12N+ gyári rendszert érdemes lecserélni ilyen Tomato FW-re?
Egy D-Link wifi-s AP is van a hálózatban, az továbbra is működne ezzel gond nélkül?
-
válasz
Intruder2k5 #8122 üzenetére
köszönöm
tjsz-nek is. -
Fentebb írtam, hogy nem használom, tehát így néz ki.
-
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #8116 üzenetére
"Create backups"-ot nem használod?
-
Gyurka6
őstag
válasz
Köszi, benéztem az openwrt-s változatra gondoltam...
-
válasz
az ip traffic monitoring alatt hogy néz ki nálad?
-
-
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5 #8104 üzenetére
Szevasz!
Ez a bandwidthd mentés érdekelne, esetleg tudnád bővebben? -
szuszinho
őstag
Szia,
Mivel olyan kicsit ez a pendrive, hogy másra nem tudom használni, így most arra mennek a log-ok. Ha behalna, kidobom.
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8110 üzenetére
Ok, köszönöm!
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #8108 üzenetére
Köszi szépen!
-
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8103 üzenetére
Köszi. Megpróbálom és....izé....mi alapból a screen neve?
-
Ja igen, az email... Ehhez entware-t használok, pontosabban msmtp csomagot. A script amit meghívok minden WAN UP eseménykor, az alábbi:
#!/bin/sh
sleep 5
CURRENT_IP=`nvram get wan_ipaddr`
ROUTER_NAME=`nvram get router_name`
MODEL_NAME=`nvram get t_model_name`
FIRMWARE_VERSION=`nvram get os_version`
UPTIME=`uptime`
DATE=`date`
echo "Content-Type: text/plain; charset=us-ascii" > /tmp/email.txt
echo "Subject:" $ROUTER_NAME "status information message" >> /tmp/email.txt
echo "" >> /tmp/email.txt
echo "------------------------------------------------" >> /tmp/email.txt
echo $ROUTER_NAME "status information message" >> /tmp/email.txt
echo "------------------------------------------------" >> /tmp/email.txt
echo "Model name: " $MODEL_NAME >> /tmp/email.txt
echo "Firmware version: " $FIRMWARE_VERSION >> /tmp/email.txt
echo "Report date & time: " $DATE >> /tmp/email.txt
echo "Current WAN IP address: " $CURRENT_IP >> /tmp/email.txt
echo "Time, uptime, and CPU load: " $UPTIME >> /tmp/email.txt
sleep 30
cat /tmp/email.txt | msmtp emailcim@outlook.comÉs ezzel egy ilyen email-t kapok:
-
Szia!
Persze, egy routerről beszélünk. Igazából 4 van használatban, 2-t én használok, 2-t a fiam, és 1-1 pedig tartalék, ezek vannak másik szolgáltatónál, ha az első behalna. A 4 élesben működő pedig azért kell, mert a routeren futó lighttpd webszerverben vannak felvéve virtual host-ok, így a meghívott címtől függően más-más tartalmat szolgál ki a szerver.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #8087 üzenetére
Szia!
Azt szabad megkérdeznem, hogy hova kell 6 DDNS név? 1 routerről beszélünk? A 2 szolgáltató miatt miért nem elegendő 2 DDNS ?
Az e-mail-es értesítést hogyan oldottad meg? Gondolom scripttel (Administration-on belül)? Szerintem szívesen fogadnánk ezen megoldásod megosztását! Előre is köszi!
Üdv: Szabi
-
tjsz
Topikgazda
válasz
szuszinho #8102 üzenetére
Szia!
Ebben a fórumban, áprilisban írtam, hogy én pl. korábban egy pendrive-ra mentettem a log-okat (bandwidth, iptraffic, syslog, webmonitor). Egy ideig bírta a pendrive (8 hónapot), aztán bemondta az unalmast.
Én akkor arra gondoltam, hogy a sűrű írás miatt van ez így, ugyanakkor mások jelezték, hogy nekik semmi gondjuk nincs a pendrive-okkal, ugyanezen célokra használva.
Én mindenestre vettem egy USB-s mobil hdd keretet, beleraktam egy 40GB-os notebook vinyót és arra log-ol mindent (április vége óta). Eddig nem volt gondom.
Üdv: Szabi
-
-
Szia!
Az rTorrent parancsokat pl. itt is megtalálod, de elsőként be kell lépni a SCREEN-be, amiben fut az rtorrent.
screen -R screen_neve
-
szuszinho
őstag
Háj,
IP trafficot hova érdemes menteni? (Linksys E3200) Mehet a JFFS-re, vagy inkább egy nem használt régi 256 MBos
pendrive-ra?
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
ASUS RT-N10U routeren hogyan tudom leállítani a torrenteket parancsból? Ne legyen le-illetve feltöltés, de a programot elérjem böngészőből. Letöltöttem egy UHD torrent fájlt, de csak a samplet töltöttem le. A többi fájlnál bejelöltem a kihagyást. Viszont a routert újraindítottam és most valószínűleg ellenőrzést végez. Ilyenkor a teljes állományt leellenőrzi. Na most ez 53 Gb és a kis routernek ez nem kis falat és nem kevés idő. A böngészőben az rtorrentet meg sem nyitja, mindig időtúllépést ír. Jó lenne parancssorból leállítani és utána max. törölném és újra hozzáadnám seedelésre. Sajnos ez többször előfordulhat, így jó lenne rá megoldás. Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest