- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
2007ath
aktív tag
Sziasztok! T42-essel kapcsolatban kérdeznék. Normális-e, hogy ha a WIFI a setupban be van kapcsolva, a bootolás (vagy a kikapcsolás) 2-3 perccel is meghosszabbodik? A bootolásnál kb. 2 percig csak a teljesen üres Windows asztal látszik és utána jelennek meg az ikonok.
Már telepítettem a legfrissebb (WIFI + LAN) drivereket, de nem változott a helyzet. Valószínű az IP címet adja ki borzasztó lassan, de nem igazán szeretnék fix címet beállítani.
Van erre valamilyen megoldás?
-
2007ath
aktív tag
Sziasztok! Megosztom veletek a T42-essel kapcsolatos legújabb tapasztalatom, illetve majd lenne egy kérdésem.
A #3757-ben írtam le kálváriámat a használtan vett notebook-kal kapcsolatban. (Kijelző mozgatásakor fagyás, majd boot-oláskor nem töltődik a Windows, helyette sötét képernyő, gyakran 1 hosszú 2 rövid sipolás ...)
Gondoltam egyet és kivettem a gépből a 2. memóriamodult (a gép aljáról) és a hibák nagy része egy csapásra megoldódott. Most is előfordul, hogy a boot-olás nem indul el vagy nem fut végig - sötét képernyővel leáll - de jóval ritkábban (kb. 15-ből egyszer), és az is általában akkor, ha hosszabb ideig (több óra hosszat) használaton kívül volt a gép. Működés közben (ha betöltődött az operációs rendszer) már fagyást nem tapasztalok.
A kérdésem: mit tegyek (tehetek), hogy ez a bizonytalan bootolási probléma megoldódjon?
-
2007ath
aktív tag
válasz
2007ath #3757 üzenetére
"További érdekesség, hogy a külső monitoros használat után általában elindul a notebook kijelzője is"
Később kiderült, hogy ez csak a véletlen műve volt. Ma már egyátalán nem kapcsol be a saját kijelzője, külső monitorral viszont hibátlanul működik a gép.
Ha saját kijelzővel indítom, egy hosszú és két rövid hanggal indul, a kijelző pedig sötét marad. Külső monitorral rendesen működik. Mi lehet a hiba oka? Az alaplap hibája kizárható-e?
-
2007ath
aktív tag
Sziasztok! Egy tegnap már jelzett - T42 (kijelző?) - hibával kapcsolatban kérdeznék, mivel vannak újabb tapasztalatok.
A jelenség - ahogy már tegnap is írtam -, hogy egy idő után bevibrál a képernyő, majd lefagy a gép. Csak a kikapcsoló gombra reagál. Úgy tűnik, hogy a kijelző mozgatása vagy bizonyos helyzete esetén jelentkezik a hiba. Ha ezután újra be akarom kapcsolni a gépet, nem tölti be a Windowst, csak a sötét képernyő marad, és a ventillátor működik. Többször, kisebb-nagyobb szünet (van, hogy fél napos) után megpróbálom újraindítani, de szinte mindig úgyanez a helyzet. Nagyon ritkán viszont hajlandó betölteni a Windowst is, de hamarosan újra fagyás lesz a vége.
Ma megpróbáltam külső monitorral használni, azzal úgy tűnik hibátlanul működik.
A fenti leírás alapján milyen hibára tippeltek? Én a kijelző szalagkábelének kontakthibájára. Viszont ma telefonon megkérdeztem egy notebook szervizeléssel foglalkozó céget, ahol a szervízes azt mondta, hogy szalagkábel hiba esetén nem fagy le a gép, Ő inkább az alaplap hibájára gyanakszik. További érdekesség, hogy a külső monitoros használat után általában elindul a notebook kijelzője is, bár azzal hamarosan ismét fagyás következik.
Help!
-
2007ath
aktív tag
válasz
Gondwana #3711 üzenetére
Nem a háttérvilágítás a hibás. A kijelző elsötétülése előtti bevibrálást úgy kell érteni, hogy a rendes fényerő mellett a képenyő 1 -2 vizszintes csíkban beremeg. Pl. ha egy szöveg van a képenyőn, annak egy vagy két sorában az alsó és a felső része egy pillanatra gyorsan elmozog egymás felett. Bocs, de ennél plasztikusabban nem tudom leírni a jelenséget.
-
2007ath
aktív tag
Sziasztok! Előre is elnézést az amatőr kérdésért. A ThinkPad-eknél az LCD összekötő kábel egybe van építve a kijelzővel, vagyis csak azzal együtt lehet cserélni? (T42-esről van szó)
A hibajelenség a következő: A gép egészen addig normálisan működik, amíg meg nem mozdítom a kijelzőt. Utána a kijelző bevibrál (néha többször is), majd elsötétül. Ezután egy ideig (talán fél óra) bekapcsolni sem lehet, pontosabban a gép elindul, de a kijelző sötét marad. (Jól sejtem-e, hogy az elektronikus védelem a zárlat miatt egy időre lekapcsol?)
Cáfoljatok vagy erősítsetek meg, én arra tippelek, hogy az LCD összekötő kábele a bűnös (kontakthibás). Gondolom, a javítás költsége (ha egyátalán érdemes javítani) horrorisztikus lehet.
Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- One mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Használt 2022-es MacBook Air 13 - M2-es processzor, 8GB RAM, 256GB SSD
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 224 ciklus / 88% - 1 év garancia
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest