- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hívószám-hamisítás
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
Aktív témák
-
fotel
aktív tag
Első naptól ilyen? Én már rég szervizbe vittem volna. Közben olvastam, hogy nem. Ez hibás, semmi kétség.
Egyébként nekem németországi lokalizácival rendelkezik a T500, de az otthoni szerviz és az itteni is simán ellátta. Tipus alapján (pl2082-5BG-ből a 2082) határozza meg azt, hogy érvényes-e rá az IWS. Én inkább EU-s eBay-en vásárolnék egyébként.
-
_ak_
addikt
Nem csak a parketta recseg alatta?
Amúgy valóban ijesztőnek tűnik, így már értem, h miért nem vagy oda annyira a notidért.
Más. Nem tudjátok, h külföldről vett lenovot garanciáját itthon is ki lehet terjeszteni iws-re vagy azt még kint kéne úgy megvenni? (nem sikerült beregelnem az ebayre h ezt az eladótól kérdezzem meg, ezért kuncsorgok mindenhol egy kis info morzsáért, h hogy is megy ez ilyenkor.)
-
TOZ
addikt
T61 vs. D630:
Hogy a D630 nagy? Emlékeim szerint szinte teljesen egy méret (14.1" kijelzovel szamitom a T61-et). Talan sulyban 1-2 dkg-mal mintha nehezebb lenne a Dell a specifikacio szerint, de en probalgattam anno az otthonikat emelgetni, bevallom nem erzem itt sem a kulonbseget. Ha van igeny este lefenykepezem oket egymas melle rakva.
Nekem a D630 kicsit hangosabbnak tunik, de mintha jobban ossze lenne illesztve. Ugyanakkor a T61 meg "masszivabb" erzetet kelt. A D-nek szamomra nagy hibaja, hogy a pocoknek nincs gorgetoje es nem clikkelheto.
D630bol nem log ki a 6 cellas akku, T-bol meg kilog.
Amig nem volt T61-em csodalattal neztem az asszony D630-at, amiota van, azota egy jo gepnek tartom, de nem adnam oda erte a T-t. (De ez mar szubjektum)Thinklight:
Ez a vakitos, nem jo helyre vilagatos problema fel sem tunt, igazat megvallva nem is hasznalom. Talan mert gepeles kozben nem nezem a billentyuzetet?! -
Nand_i
tag
-
Dottore
addikt
Ezen a fórumon arról írnak, hogy ha feljebb emeli a szemét a billentyűzetről akkor a thinklight zavaróan bele világít a szemébe. Viszont gépeléskor jobban megvilágítja a munkaterületet.
Összefoglalva. Ha belenézel akkor az szar, de eközben nem arra használod amire való, így nem nagyon kellene belenézni. Ellenben ha gépelsz akkor a fényerő jobb mint a többi széria esetében.
-
Tim82
félisten
Rendben, akkor legyen tervezési hiba. Ezen kívül?
Dottore: bevallom, T61-et én csak Thinkpad-találkozón láttam eddig (fórumtársakét), nem fogott meg, de azért, mert alapvetően idegenkedem a wide-tól (4:3-os, SXGA+-os T61-et viszont bevállalnék). Viszont valóban masszívabb, mint a T4x.
-
Tim82
félisten
Két ember szerint szembevilágít, egy szerint nem, ez még kevés reprezentatív mintának ahhoz, hogy elfogadjuk konstrukciós hibának. Na jó, az egyik, a topikban korábban idézett review szerint sem ideális az elhelyezése.
Egyéb hiba?
Nem vagyok HP-ellenes (sőt, az üzleti szériái igen kellemes gépek, bár én az NC4xxx és 6xxx-sorozat gépeit fogtam eddig, az újabbakat nem), csak nem látom be, hogy mivel gyengült volna a T sorozat minősége. Ha az összerakást vesszük, ahogy Dottore is említette korábban, az régen sem volt "tökéletes", a T41p-m sem az. Sőt, a T30 masszívabb az összes T4x-nél pl.
-
Dottore
addikt
Részemről havi pár ezressel beszállok, de jobbat mondok, csináljuk kollektíve. Szóval nyiss egy számlát evone és ha itt mindenki így gondolja, össze is fog jönni. Bár így az a fura és meglehetősen perverz helyzet fog előállni, hogy egy Thinkpad fórumnak lesz egy közös HP notija ahogy látom.
-
_ak_
addikt
Jelenleg van egy egész talpraesett asztali konfigom, de arra gondoltam, h ez menne az öcsémnek én meg beszereznék egy xbox360at, ezért szerettem volna alapjáraton egy kicsit izmosabb lapit, h legalább a fullhd filmeket megtudjam nézni, ha meg támad némi kedvem vmi játékhoz, akkor úgy is boxoznék.
-
_ak_
addikt
Hmm ez most akkor más megvilágításba helyezi a noti vásárlást, coreavc-t vágom sajnos 1.9es athlon x2höz is szükségem van rá, h 1080p-t tudjak nézni.
Azt látod nem figyeltem h mekkora a d630, valóban subnotit kerestem először, de ezt tudom a leghamarabb feladni, ha csak 15ös jó lapit találok, akkor legyen. akármennyivel kényelmesebb egy 12-13-14-os, más kérdés, h a 14es lenovok is legalább 1kg-al nehezebbek, mint ez az msi. Na mind1 köszönöm a tippeket, elolvasom a HP tesztet is. Ha vmi még valakinek eszébe jut, ne tartsa vissza magát.
Btw ha el tudok netezgetni vagy ebook-ot olvasni 3-4óráig, nekem az már elég, nem fontos, h ultra portable legyen, csak viszonylag sűrűbben szoktam buszozgatni, de oda-vissza 3-4 óra alatt megjárom az utat.
-
_ak_
addikt
HP-t ajánlani egy Thinkpad helyett? attól tartok tényleg nem haladok a korral, de most tényleg, ennyire nem számít már minőséginek egy T-s thinkpad?
Az h évek múlva recsegni fog az talán ok, de ez az msi még nincs 4 hónapos
Mindegy igazából nem lenne baj az, h kicsi, mert a mostani is egy 12.1"os, de az 1.2es proci az nagyon negatív, azzal sztem még 720p-t sem tudok nézni, nekem pedig az kéne, h 1080p is valahogy le tudjam játszani, de a 720p az a nagyon minimum, ezért ha van egy "jobb" lenovo (t61/t400nál) ami kb ennyibe van (200-250k) még talán feladnám a fullhd-t.
Esetleg D630as Dell?
-
Dottore
addikt
Hát igen, ezeket az "apróságokat" én sem értettem soha, hisz semmibe nem kerülne egy kicsit figyelni. Ami engem a leginkább bosszant az viszont az, hogy a gép első részére tették a fejhallgató kimenetet. Ez nagyon gyermeteg dolog, kíváncsi lennék melyik mérnöküknek jutott eszébe ez a baromság.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Itt egy kép, nekem így világítja meg:
Megvilágítás
A billentyűzet és a monitor közti szög kb 100° lehetett...
Látszik hogy ahol a space van ott kapja a legtöbbet, de a gép bal oldala többet kap ez meg egyértelmű mert kicsit balra van a led nem középen. Amúgy szerintem használható esetleg a jobb felső 6 os billentyű csoport ami kevésbé látszik. -
gecsoz
aktív tag
magyarul akkor van egy használhatatlan billentyűzet világításom?!
hmm.. lehet azért rákérdezek a szervízben..vagy szedjem szét, és egy T400 -on álljak neki barkácsolni, hogy más szögbe állítsam a kis ledet??? nem hiszem, hogy nehéz munka lenne, de gondolom ezzel a garinak fuccs lenne..
-
pepe76
csendes tag
Azt nem tudom, hogy van-e itt n-es wifi, de mindig van 10-20 másik wifi is a láthatáron. A router-em b/g mixed-et használ. Viszont most próbaképpen másolgattam LAN-on egy 100 megás filet ide-oda, és nem fagyott le. Valószínű reggel egy másik hálózattal akadt össze, mert azóta kerestem egy olyan csatornát ahol egyedül vagyok, és így most jónak tűnik. Egyébként meg WPA2-es kódolás van beállítva bazi hosszú key-el, de nem hiszem, hogy ez itt számítana.
-
Sipi
addikt
Nekem is furcsa, hogy kicsit lötyög, de.
De szedtem már szét pár IBM/Lenovo laptopot, és mindenütt pontos illesztéseket, precíz mérnöki munkát találtam. Nem hiszem, hogy kizárólag az akkunál végeztek volna hanyag munkát.
Valaki nemrég linkelt egy jó cikket, miért is nem egyenes az új sorozatok kijelző-fedele. Ránézésre az is olyan, mint ha gagyi lenne az összerakás - de elmagyarázták, hogy ez direkt van így, nagyobb a teherbírása. Szerintem az enyhén lötyögő akku is ilyesmi lehet, pl. az akku jobban hőtágul, mint a többi alkatrész, és kell neki egy kis hely. A T42-esemben is picit lötyög, de nem tudom elhinni, hogy ha az egész gép kompletten fájintos, akkor az akkut valahol egy dzsunkán faragták volna bele.
Üdv,
Sipi -
Dottore
addikt
Nem figyelsz. Nem azt írtam, hogy nem jó, azt írtam nekem nem. Másrészt nem a Vistás frissítésre céloztam hanem a Thinkpad programjainak frissítéseire. Ez az én hibám (itt meg én nem figyeltem) mivel nem fogalmaztam érthetően.
Bár pár rendszergazdát azért megkérdezhetsz, hogy nagyobb vállalati környezetben miért nem kapcsolják be az akár XP, akár Vista automatikus frissítéseit.
-
fotel
aktív tag
Naja, nekem 6 cellás van. A T500 is reccsen ha elementális erővel nyomkodom, de mielőtt ezt ovlastam, még sosem produkálta, pedig szoktam úgy felkapni, hogy csak a palmrest egyik felénél fogom. Nálam egyébként a pöcökegér volt az, ami miatt csak thinkpad jöhetett szóba, nomeg a thinkvantage programok sem rosszak, megszoktam őket.
Egyébként az a HP egyáltalán nem is rugalmas? Mert ha nem rugalmas, akkor persze kevésbbé hajlamos recsegére de törésre annál inkább.
-
Dottore
addikt
Korrekt is. Én egy 6910p és a T61 között döntöttem a T61 javára. Ha mást kellene vennem kizárólag csak a 6910p jöhetne szóba.
Azért nem lett HP, mert ellene szólt a nekem kicsit fura billentyűzete, és, hogy a design sem tetszett annyira. Inkább a Thinkpad, még ha néhol recseg, ropog is.
-
zkv
csendes tag
Hi,
Köszi a gyors választ.
Bios volt már frissitve, de megnézem amit irtál. Mire gondolsz reinstall alatt? Teljesen analfabéta user vagyok... Vistás gép volt, de a rendeléskor XP-vel kértem - viszont recovery vagy install CD-m nincs. Hogy tudom reinstallálni?
És hogy megy a memtest? Mit kell figyelni
bocs de tényleg user vagyok...:-))) nagyon le vagyok maradva...
Nagyon köszi
Otthon megnézem amit kérdeztél...
-
Dottore
addikt
Úgy van ahogy Shadowfax írja.
Tehát ha valakinek kell egy nagyobb, jelentkezzen. Gyakorlatilag alig használtam az enyémet, 2x volt feltöltve, nem hinném, hogy nagyon használtnak lehetne tekinteni.
Bár max. eladom, ha valakinek nincs egy 4 cellás cserébe, de így egyszerűbb lenne.
-
SNor
tag
A hdapst-ról nincs infóm, de pár hete cseréltem egy seagate momentus 7200.3-ra. Igaz 320Gb-os, amire nem nagyon van szükségem, de ártani nem árt.
Eddig egy Hitachi 5K100 volt benne. Annál fényévekkel gyorsabb. Igaz ram is került a gépbe a winyó mellé így az is szerepet játszik a gyorsulásban. A fogyasztásról nem tudok mit mondani, mert az akksim halott. Hangosabb viszont üresjáratban, de ha ír-olvas akkor a hitachi kerreget nagyon, ezt meg nem is hallom, csak a ledből látom. Ennyi. -
Dottore
addikt
Samsungot vettem. (120GB 7200rpm 16MB SATA). Sokkal gyorsabb, halkabb mint az eredeti, de term többet is fogyaszt egy picit. Teljesítmény tekintetében azonnal észrevenni a különbséget.
-
gecsoz
aktív tag
fedett helyen, a munkahelyen vagyok.
Első körben mikor csatlakoztam kb. 5 perc volt mire beazonosította a pozíciómat.
Utána ha kikapcsoltam a GPS szoftvert, majd újra bekapcsoltam, akkor pár másodperc alatt felállt a műholdakkal.
Megjegyzem a céges Mio P350 ugyanitt ülve, az asztalra letéve nem talált műholdakat.Hivatalosan budapesti vagyok, csak Debrecenbe jöttem főiskolára egy nő miatt, aztán itt ragadtam
-
-
tabrev
aktív tag
Én eddig ennél jobb bill-t még nem érintettem - (Dell, Fusi, Alba, Ibm) - amik voltak az ujjaim alatt.
Az első lapim Alba volt (céges) cerka, 256mb, 40gb, majd vettem egy noname-t de 2 mag, 2gb, 120gb szal jól ment, ezután lett a T60 maga a csoda ezek után (főleg, hogy feltuningoltam mondhatni asztali kétmagos gyorsaságú lett Vista Ulti 64bit-tel)akkor már tudtam a következő is az lesz és az lett
szeretem. Az apróbb bizonytalanságok ellenére is.
-
szpeet
csendes tag
Szia Evone!
Ne szaladj a szervízbe, mert az enyém is olyan. A kijelző lötyög, a kkumulator lötyög, a kéztámasz nyekereg, a billentyűzet enter alatti része zörög. Olyan mint ha nem feküdne fel rendesen a vázra. Szóval a régi R50e sokkal jobb minőségű, szívesebben is használom. Egyébként 5 hónapos a T61-esem.
-
Dottore
addikt
na megnéztem én is(nekem is t61 van). annyit tudok mondani, hogy a space billentyűnek kifejezetten más hangja van ha leütöm. a nyomáspont is más, mondhatni ez természetes, hiszen nagyobb felület, ergo más hang, más mechanikai tulajdonságok. a széleinél viszont nekem is működik. nincs különbség, hogy hol nyomom meg.
-
Scraffy
csendes tag
Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Videószerkesztés
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- BestBuy topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- MSI GP66 Leopard 10UE 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest