- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
Aktív témák
-
pepe76
csendes tag
Azt nem tudom, hogy van-e itt n-es wifi, de mindig van 10-20 másik wifi is a láthatáron. A router-em b/g mixed-et használ. Viszont most próbaképpen másolgattam LAN-on egy 100 megás filet ide-oda, és nem fagyott le. Valószínű reggel egy másik hálózattal akadt össze, mert azóta kerestem egy olyan csatornát ahol egyedül vagyok, és így most jónak tűnik. Egyébként meg WPA2-es kódolás van beállítva bazi hosszú key-el, de nem hiszem, hogy ez itt számítana.
-
pepe76
csendes tag
Köszi, pontosan ez volt a problémám (Atheros wifi kari). Csak most néztem vissza, és már megtaláltam én is ezt a linket, sőt egész nap a wireless+linux témakörben okosítottam magam, ez a terület eddig homályos volt. Most már megy a wifi LEDje is, de az előlapi kapcsolót még nem sikerült aktivizálnom.
A lefagyás ma többet nem jött elő, és ahogy nézem a 2.6.28-as kernellel már az új atheros drivert lehet majd használni (ath5k), remélem azzal megoldódik ez is.
Sajna trackball ügyben nem tudok segíteni, nem igazán használom, ezért nem is állítgattam.
-
pepe76
csendes tag
Hali!
Tudja vk lehet-e és hol egy T61-esben levő WLAN a/b/g firmware-ét frissíteni? Bár lehet, hogy inkább linuxos problémám van. Az a gond, hogy amikor teljes sebességgel megy a net, például az asztali gépre másolok valamit LAN-on, egy idő után lefagy az egész gép. Ilyenkor a CAPS LOCK-nak megfelelő LED gyorsan villog a notin, és teljesen lefagy a gép, csak a hard reset segít. A legutolsó Ubuntu van fenn, frissítve. Érdekes, hogy sima webes netezésnél ezt nem csinálja. De nem csak a LAN-on csinálja, hanem viszonylag gyors letöltéseknél is.
De ha már linux, nektek sleep után visszajön a wifi kapcsolat? Nekem eltűnik a wifi0 interface, és nem is tudom hogy kell visszahozni, ilyenkor is csak a reset segít..
Thx.
-
pepe76
csendes tag
Még valami, a Roll Cage-et csak a drágább T61-nél írják, de lehet, hogy csak kifelejtették.
Ja igen, és ezt a kisebb T61-es modellt az istennek sem találom a Lenovo oldalán. Mivel nem a modell van megadva, hanem a part number (7661ZTN), ezért a Support / Downloads oldalon kerestem, ahol találtam is 7661-eset, de ZTN végződésűt nem.
-
pepe76
csendes tag
Üdv szakik!
2 napja a netet bújom, előtte nem tudtam semmit a notebook-okról, mostanra eljutottam odáig, hogy ThinkPad..
14"-es méret kell, e 2 között ingadozok:
Windows nem kell, ez az R61 felé húz, viszont a dedikált grafikus kártya sem kell igazán (nekem ne melegedjen), az erősebb proci és a nagyobb felbontás viszont bejönne. De ha a T61-es minőségben sokkal veri az R61-et akkor inkább T61. Esetleg érdemesebb még rápakolni 20-at, és
ezt a T61-et
megvenni? A legjobb az lenne, ha ez utóbbihoz nem lenne Win, és annyiba kerülne mint a másik kettő, de ilyen modelt sehol nem találok.Még egy kérdés, az R400-ra érdemes várni? Kb. ugyanilyen árban lesz egy hasonló konfiguráció, vagy mivel új model, drágább lesz még hónapokig?
Köszi!
Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest