Aktív témák
-
Dottore
addikt
Nálam ezek vannak fenn, ezeket kell letöltened ha új Wint szeretnél (nem pedig a backupot visszaállítani, már ha van):
Audio Driver
Fingerprint Software
Intel chipset support
Intel PRO/1000 LAN adapter software
Intel Wireless LAN (11abgn, abg, bg)
Microsoft Bluetooth Support
Modem software
Display (nVIDIA Quadro NVS 140)
Power Management Driver
UltraNav Driver
ThinkPad Monitor INF file
Power Manager Utility
Active Protection SystemHa nem Nvidia kártyád van akkor term. nem ezt a drivert kell, hanem a saját gépednek megfelelőt.
-
Dottore
addikt
Mindenképpen jó lenne egy Memtest. Mondom én is kiírtam, nálam működik, mert működnie kell. Valamit sajnos nem jól csináltál.
A következő az lenne, hogy én új Windowst tennék fel, csak a legszükségesebb driverekkel amik a Thinkpad megfelelő működéséhez kellenek. Nem vagyok a híve az automatikus frissítéseknek. Csak akkor frissítek ha valami probléma van az adott driverrel, vagy az új verziója esetleg tartalmaz egy olyan fícsört amire feltétlen szükségem van.
-
Gondwana
addikt
Ha senki, akkor majd én válaszolok valamit, hátha előremozdít:
Net beállítások (én nem mentenék semmit, mindent újraírnék az új rendszeren):
modemes net - telefonszám, usernév, jelszó
pppoe ADSL - usernév, jelszó
automata IP címes hálózat (DHCP) - itt nem kell semmit lementened
wifi cuccok: ha valamelyik AP-hez jelszóval férsz hozzá, kimásolni nem tudod a jelszót, de legközelebb majd újra beírod.Mit értesz STB beállítás alatt? Amint egyenként meg tudod fogalmazni, hogy mit akarsz lementeni, részben már benne lesz a válasz is, hogy hogyan (mondjuk, Outlook Expressből az Identities folder lementése gugglizható, de a saját file-okat magadtól is ki tudod rámolni)
-
Dottore
addikt
Pedig kell. Az előbb csináltam végig. Nézzük:
Fájl letölt. memtest86-3.4a.iso.zip. Ez egy zip (lehet nem csomagoltad ki).
Kicsomagol. memtest.iso (ISO)
Nero, vagy bármi más. Image vagy képfájl írása (ISO fájl megkeres, memtest.iso).
Írás kész, lemez benn marad, restart.
F12, optikai meghajtó kiválaszt, és Memtest.Így csináltad?
-
Dottore
addikt
Remek. ill. nem remek, de ez kell.
A 0x50 az memóriahiba. Ezt nem 100%, de nagyon érdemes lenne egy memtest.Töltsd le a Memtest86 v3.4a ISO image fájlt. Ez egy ISO lesz, amit kiírsz CD-re. Gépet újraindít, lemez a meghajtóban. A BIOS-ban a boot legyen a CD, bár ha nem állítottad át akkor alapban az ha jól emlékszem. A megjelenő DOS ablakban elindítod a tesztet, és vársz... vársz...
Még ne állíts vissza semmit, előbb a Memtest!!!
-
Dottore
addikt
Ha blue screen (BSoD) akkor a hibakódot kellene felírnod. Valami hasonlót kell látnod:0x0000004E (0x00000099, 0x00000000, 0x00000000, 0x00000000). Elég az első számsor (példánál maradva a 0x0000004E), ebből lehet következtetni a hiba okára. Ahhoz, hogy ne induljon automatikusan újra a gép, és legyen időd lejegyezni. kattints a Vezérlőpult, Rendszer, Speciális fül, Indítás és helyreállítás mezőben látható "Beállítások" gombon. Itt az automatikus újraindítás előtti pipát vedd, ki és kattints az "Ok" gombon. Most már nem fog újraindulni a gép hibaüzenet esetén.
A másik megoldás, hogy megnézed a eseménynaplóban. Futtatás (Win bill.+R), beírod, hogy eventvwr.exe, és enter. A rendszer ikont kijelölve láthatod a jobb oldalon a hibalistát, megkeresed a bejegyzést, és szépen leírod nekem a hibakódot, hogy utána tudjunk nézni.
Különben 80%, hogy hibás eszközillesztő, ill. driver miatt van. Nálam is különben.
Köszi Evone a Bios frissítés tippet!
-
evone
őstag
szia, biost frissits ha meg nem tetted majus ota, mindenkeppen.
http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-68451
hatha segit, ha pedig nem akkor reinstall, ha az se segit, akkor probald ki memtest86ot. ha hibat jelez akkor memoria csere.
egyebkent neked a billezt mien allapotban van? enis majusban vettem, kivancsi lennek a tapasztalataidra... ha benezl a billentyuk ala , mindenhol matt feket feluletet latsz? nem latsz valahol csillogast?
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E-roller topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Yettel topik
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 224 ciklus / 88% - 1 év garancia
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest