- Magisk
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz
Dottore #6642 üzenetére
Szintén DTP (meg fotó): s-ips (1400x1050) T60, azóta tudom, hogy asztaliban primary monitor csak CRT vagy IPS. IPS pedig köztudottan nincs wide-ban.
Ha majd csereérett lesz a T60, akkor csak ilyenre.A túl széles desktop problémájára is megtaláltam a megoldásomat: Thinkpad billentyűzet pöcökegérrel (USB Traveller Keyboard w. Ultranav), Wacom rajztábla és Logitech MarbleMouse Trackball: 3000x1200 pixeles desktopból 3 virtuális egymás mellett, trackball nélkül kezelhetetlen lenne.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Dottore #6489 üzenetére
Köszi!
Kipróbáltam előtte hogy mivan ha nyomok egy visszaállítást a "kék gombossal" működött visszarakta a rendszert aztán elkezdte felrakni a dolgokat, aztán megcsináltam a cd-t ahogy a lap írta de nekem csak ilyen 370 megát ír rá, szóval maga a rendszer lehetetlen hogy fullra rajta legyen.
Aztán újratelepítettem, partícionáláskor a rejtettet nem töröltem le a biztonság kedviért...
Saját xp felment, pár driverrel szívtam egy sort de végül minden meglett és jó lett, szerintem sokkal gyorsabb és használhatóbb rendszert raktam össze mint ami gyárilag volt rajta ennyi... szóval jó lett az egész megérte vele szenvedni...
Azon filóztam még, hogy micsinálna ha most nyomnák egy kék gombot és megint visszaállíttatnám, akkor rájönne hogy melyik partícióra kéne telepítenie a rendszert mert most csináltam a C ből 4 etmeg nem tudom ez hogy telepíti de ghost-os visszaállításnál az xp nagyon nem szerette nálam ha közbe variáltam a partíciókat.
-
Szőröstalpú
tag
válasz
Dottore #6492 üzenetére
A memóriateszt három órája fut, úgyhogy szeritnem nem az lesz a baja (csak 1.65-öt találtam hirtelen, amit cd hiányában tudtam usbről bootolni).
Viszont az event logban lemezhibás bejegyzések vannak. Ahogy elindítottam egy hibaellenőrzést, egyből elszállt (aztán utánna pesze kétszer is lefutott, csak hogy ne legyen biztos).
Most hdsentinel-lel nézem, és nekem nem tűnik nagyon egészségesnek a lemez:Kondíció: 58% Kiváló :U
A lemez felületén található 33 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 8 hibás szektort.
Az szektorok javításának számából ítélve a hibás szektorok összefüggő területet alkothatnak.
A lemez felületén található 8 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).Szóval szerintem kinéz egy vinyócsere
-
evone
őstag
válasz
Dottore #6432 üzenetére
nem tudom / nem hiszem
elegge osszevagyok most zavarodva.
csak akkor lehetne x200 hogyha eloben is megfogdosnam es latnam hogy teljesen korrektul van osszerakva, es ez aksi se mozgolodna ( marpedig ez meglett cafolva fentebb ) akkor talan maradnek lenovonal. de majd meglatom milesz.
-
Tim82
félisten
válasz
Dottore #6410 üzenetére
Nem ad le elég áramot, nem lesz elég a vinyónak. Viszont erre gondolva egyes gyártók két db usb kivezetéssel ellátott kábelt is mellékelnek. Úgy elvileg működik, hiszen ez a célja. A mobil töltése az arra alkalmas telefonnál nem jár semmi negatívummal.
Nekem X20-nál anno ment gond nélkül USB 1.1-gyel a külső vinyó és nem Y-kábelt (tehát a két USB-kivezetésest), hanem szimplát használtam. De mindenképpen ajánlott az Y-kábel.
X23-nál kell lennie egy UltraPort aljzatnak, ami plusz egy USB-csatlakozóként használható, így gyakorlatilag két USB-portja van.
-
evone
őstag
válasz
Dottore #6399 üzenetére
en odaig jutottam hogy soha tobbet nem akarok thinkpadet venni. megfogok ettol a geptol valni az fix. es legkozelebb sokkal jobban megnezem hogy mit veszek.
a 2510p nagyon durvan tetszik. tenyleg akarhol nyomkodtam meg, sehol nem recsegett vagy ropogott mint a t61. raadasul ott sokkal jobban tetszik hogy teljesen hardveresen tortenik mindennek a beallitasa, tehat pl a fenyeronek, suspendnek, meg minden, meg a tacspad kikapcsolasa is, tehat ha masik ost rakok fel ami nem windows, ezekkel nem kell majd bajlodni. raadasul ami a legjobb volt hogy az aksija egyaltalan nem mozgott, teljesen durvan stabilan allt a gepben. 1000x jobban ossze van rakva mint egy t61. sajnos ezt kell mondjam.
amugy ennek a 6910p-nek tenyleg nincs valami szep designja.
a hpban egyedul annyi zavar hogy hogy a pocok eger nem tul kenyelmes. de ellentetben a lenovoval, a 12" gepben is van dvdrom, se semmivel nem nagyobb mint egy x200.
-
Nand_i
tag
válasz
Dottore #6399 üzenetére
Én nc6400 (6910p előd) után váltottam t61re. Pöcökegere számomra használhatatlan volt (nincs középső scroll gomb), billentyűzete rosszabb volt mint a thinkpad-nak, de még mindig jobb mint az átlag. Külső fény érzékelő engem kiidegelt, az első dolgok között volt amit kikapcsoltam ugyanis mindig sötétebbre állította a képet mint kellett volna. Miután kitömtem
a t61et a palmrest alatt most már az összerakottság-érzet is ugyan olyan. Hp-nál nincs billentyűzet világítás, és a t61 sokkal csendesebb is, és persze szebb is. Amiben a HP jobb az a beépített SD olvasó, de azt egy expressCard kártyaolvasóval gyorsan lehet pótolni a t61nél.
Természetesen ha valakinek a fentiek nem okoznak problémát, akkor vitathatatlanul jó alternatíva a HP.
-
fotel
aktív tag
-
zkv
csendes tag
válasz
Dottore #6319 üzenetére
Másik kérdésem, hogy a net, stb beállitásokat honnan tudom kiirni?
Ha ne adjsten az újratelepitést kell csinálni - ami szerintem amugy is ráférne, mert nagyon lassú a rendszer - akkor hogy tudom utána visszaállitani, hogy a netet lássa a gép, wirelesst, stb. Gondolom a lassuságon ez segíthet - meg talán az ujraindulásokon is.
Persze csinálom amit javasoltok és abban a sorrendben :-)
köszi
-
zkv
csendes tag
válasz
Dottore #6315 üzenetére
Dottore
Ez nem müxik.
Felirtam, restart, de megy tovább a windowsba.
Nyomtam thinkwantage-t, kiválasztom, boot from another source, kiirja hogy honnan bootoljon 3 választás, cd-ről az első. kiválasztom, megint windows.
f12-belépek a setupba
ott is ugy látom hogy boot a cd-rol.
lehet hogy a cd-vel van gond?
nem hinném.
kicsit kezd idegesiteni a dolog...:-)
-
zkv
csendes tag
válasz
Dottore #6307 üzenetére
Sziasztok,
1. evone: A válasz - még fekete. :-)
másik hogy irtad hiogy visszaállít - mikori státuszra, ill. milyen beállitásokra? Én nem csináltam recovery-t eddig...mire állit vissza? Ha reinstallálok - gondolom erről beszélsz :-) - akkor pl a net beállitásaim elvesznek? Hol tudom ezeket megnézni, kiirni, hogy mit kell beállitanom, hogy az itthoni netem mukodjon (nem a postafiokra, meg a wireless kodra gondolok, hanem a network dolgokra, már ha van ilyen)Sorry ha hülye a kérdés.
2. Dottore
Megnéztem az error-okat. Ha jol sejtem ezt kellene látnod:
Legutobbi system error (tobbszor ugyanez a tartalom):
Error code 10000050, parameter1 d7546008, parameter2 00000000, parameter3 805058f2, parameter4 00000000.
Találtam egy ilyet is, bár ez nem error, csak information: Save Dump
The computer has rebooted from a bugcheck. The bugcheck was: 0x10000050 (0xd7546008, 0x00000000, 0x805058f2, 0x00000000). A dump was saved in: C:\WINDOWS\Minidump\Mini121008-01.dmp.
Ez lenne az?
Nagyon köszönöm
-
Kobak77
aktív tag
-
SNor
tag
válasz
Dottore #5946 üzenetére
Köszi a segítséget, a Partition Magic jónak bizonyult. Én sem rajongok az utólagos átméretezésért, de most ez tűnt a legegyszerűbbnek.
Most hogy már minden szép és jó, három dolgot megállapíthatok.
1. A sok ram sokat javít a tempón.
2. A Hitachi 5K100-as merevlemeze hangos, és lassú.
3. A Seagete 7200.3-asa suttogó, és gyors.Ui kérdés: Az USB-s hangszórót miért nem tudom a dedikált gombokkal hangosítani, halkítani? A némítás megy!
S!
-
jtrompi
csendes tag
válasz
Dottore #5942 üzenetére
Alátámaszthatom: van ízlése,a TP szerinte nem nőies de utálja a csilli-villi xarokat és ez legalább gépnek néz ki.Egyébként ha elmondhatom,eddig három fővel szaporítottam a genetikai állományt de a véleményük még megkérdőjelezhető mert kettő közülük három éves egyikük pedig másfél. A negyedik nem saját ,tehát az ő véleménye nem mérvadó. Hú ezért s*ggbe rúgna,ha olvasná!
-
SNor
tag
válasz
Dottore #5932 üzenetére
Helló, és köszi. Másik CD író progi (PC doctor) se volt hajlandó írni. Holnap rákötök USB-n egy írót. Meglátom azzal mit kezd. Addigis nem tudja valaki, hogy mit telepítsek újra, ami a vezérlést felülírja? Hátha megoldja...
A visszaállítást még elvetem... elég ritkán írok CD-t, és ~2 hónapig van backupom. Azóta meg annyiminden történt!
-
SNor
tag
válasz
Dottore #5924 üzenetére
Nos, lehiggadási fázis 1. Megvolt. Gép újra bekapcs, nero elindít, CD írás... kész! Sikerült... eddig hibát jelzett. OK! Intéző, mappa megnéz, a felírt fájl sehol... Hmmm. Na újra... és ismét lelkesen közli velem hogy elvégzett egy olyan feladatot, amit el se végzett. Nem szép, nem szép.
Szerintem amúgy a hardver jó, szoftveresen tehet valami keresztbe... Ötlet?
-
i400
senior tag
válasz
Dottore #5917 üzenetére
én nem vagyok grafikus csak a minimál stílusú csicsamentes dolgokat szeretem... a kékledektől meg a kályhaezüsttől hányok meg az ibm-eknek legalább rendese billzete van nem össze-vissza elszórt ins-del és társai bill-ekkel (a'la msi katasztrófa) ja meg hát melyik másik gépen van pöcökegér.. a lééényeg
(#5919) gecsoz: sikerült is megfertőznöm vele 1-2 embert eddig
Aktív témák
Hirdetés
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Dell Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 512GB NVMe gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Dell G3 3500 Gamer laptop szép állapotban dobozával. (i7 10750h, Gtx 1660ti, 16GB ram, 1TB ssd)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest