- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Kobak77
aktív tag
válasz
BobChemistry #9663 üzenetére
Hmmm. Nekem nincs itthon kompresszorom, a sűrített levegős spay meg már kifogyott, de nem is sokat használt. Elővettem a porszívót, és a szellőzőrácsokon keresztül szívtam ki vele a port. Látni ugyan nem láttam, hogy mi jött ki belőle, de ha lehet hinni a hőmérséklet szenzornak, akkor sokkal többet ért a dolog, mint a sűrített levegős spay!
Nomeg nem még beljebb akarom küldeni a port, hanem kiszedni
!
-
Kobak77
aktív tag
válasz
Napfénysüti #9527 üzenetére
Hova írtál? Én ide: info@lenovo.hu
-
Kobak77
aktív tag
válasz
Gondwana #9521 üzenetére
Tesóm gépét anno (elég régen!) ellopták. Egy R30-as volt, még az IBM időben. Jó néhány telefon után eljutottam oda, hogy egy konkrét tel. számon kellett volna lejelenteni. Akkor más módon lopott gépet nem lehetett lejelenteni náluk még.... Na azt a számot hívogattam vagy 1,5 hétig, aztán meguntam
. Az R30-as azóta sincs lejelentve lopottnak.
Mondjuk azóta tuti javult a helyzet, meg valószínű, hogy megy e-mailen is a jelentés.
-
Kobak77
aktív tag
válasz
Napfénysüti #9507 üzenetére
Nekem egy Lenovo Ideapad S10e-hez kellett a recovery. Mondjuk első körben kérdés volt, hogy le tudom-e magam gyártani, de ez a funkció a nem TP-hez nem jár, így mindenképp rendelnem kellett. Mivel a kérdés volt az első, ezért arra kb 24 órán belül válaszoltak, majd következő nap jelezték, hogy postázták a lemezt (ez péntek volt). Hétfőn jött is a postás az ajánlott, tértivevényes cuccal
!
-
Kobak77
aktív tag
válasz
Rez_Grof #9475 üzenetére
Valószínű, hogy a forgalmuk alapján nem ugyanazt az árat látják, mint én. Azért szoktam megnézni a CHS árat is, mert legalább van viszonyítási alapom. Mondjuk azért a 10e-ért nekem nem érné meg átfuttatni a gépet a könyvelésen... Apám gépét is közvetlenül az USANotebookban vettük.
-
Kobak77
aktív tag
válasz
Atikusz #9466 üzenetére
jó gép, jó áron. A procija jobb, mint a 3000-eseknek, meg a kijelzője is (én nemigen szeretem a csillogót, bár elviselni azért el lehet). A wifit meg megmondják a többiek
szerk.: mondjuk azért árban sem egy kategória a 3000 N500 meg a TP R500. Nálunk adott volt az ár, de ha nálad belefér, én is inkább a TP-t venném... bár én inkább R400-at, de ez az R500-as tényleg jó áron van TP-hez képest!
-
Kobak77
aktív tag
válasz
Atikusz #9463 üzenetére
vistát raktam rá, szerintem gyors, bár nem lesz túlzottan terhelve (fut a win, word, excel, mail, web, skype, meg egy virtual pc w2k-val, könyvelőprogival)
órajel: alacsonyabb fsb-t szoroz ugyan, de nagyobb szorzóval... ergo a proci önmagában gyorsabb lesz, de a külső kommunikáció (pl a memóriával) meg lassabb, de szerintem ezen 2 proci esetében ezek az eltérések max mérhetők, de nem érezhetők.
Szerintem vedd azt, amit kinéztél, de ne a proci meg az fsb miatt, hanem az 1x 2GB RAM miatt! Lesz 2 gigád, és még marad 1 slot üresen
.
-
Kobak77
aktív tag
nem azért írtam, hogy baj lenne, de szerintem azért a tp felhasználók között is a felső 10%-ban lehetsz kb. Ott meg szerintem belefér, hogy garira kicseréljék...
Nekem vmiért a BT döglött meg, úgyhogy majd nekem is mennem kell... de a kora miatt én az akksit már zsebből állom
.
-
Kobak77
aktív tag
válasz
Atikusz #9457 üzenetére
van a gép elején egy kapcsoló, az hardveresen lekapcsolja az összes rádiót (bt+wlan). ezen kívül az Fn+F5-el lehet ki-be kapcsolni a wlan-t, ahogy a tp-ken, viszont nincs menüje - ugye, mint ahogy a tp-n van - és nemigazán jöttem rá, hogy hogy lehetne külön ki-be kapcsolgatni a bt-t. Ezt a sw-t is felraktam a tp-sek közül, de ez sem működött a 3000-n.
-
-
Kobak77
aktív tag
válasz
Atikusz #9453 üzenetére
Na az a tesója [apám gépének]! A különbség, hogy apáméban más a proci (667 FSB, 2,16 GHz), meg gyárilag 1G RAM volt benne (persze már 2 van).
Az jó gép, én is el tudtam volna fogadni, ha nincs már saját
.
Tapasztalat: a gép típusa alapján elég kevés szoftvert hoz fel a lenovo oldal, jellemzően csak a drivereket. Próbáltam néhány számomra fontos dolgot felrakni rá, ami amúgy thinkpados, de nem igazán működtek. A leginkább fájó az, hogy az akksi állapotát sehogy sem jelzi a gép (a töltöttséget igen, de a wear level, gyártó, gyártási idő, stb. sehogy sem). A battery maximizer szépen felment, meg is jelent az elem az óra mellett de nagy x volt benne.
.
No, hát ezért nem thinkpad!
Ja, és elvileg tud olyat, hogy a kamerával felismeri az arcodat és azzal léptet be a win-be, de nem találtam ilyen szoftvert a letölthetők között (ugye a miénk is dos licensz-es
). Pedig az előtelepített win-eseken elvileg fenn van.
-
Kobak77
aktív tag
válasz
marcitp #9449 üzenetére
X60 nálam is megy... meg ment előtte a T23 is. 3000 meg szerintem nem abban gyengébb, hogy menni nem tud folyamatosan, hanem szerintem a háza kevésbé bírja/bírhatja a "kiveszem/beteszem/hozzáütöm/leejtem/lekoccolom" dolgokat. Asztalon használva szerintem nem szabad különbségnek lennie!
Amúgy X60-at már rántotta le a kisfiam az ágyról úgy, hogy ki volt nyitva, és ment a gép. Parkettára esett, felvettem, aztán használtam tovább, még a win se fagyott bele az esésbe, a gépen természetesen nyoma sem maradt a dolognak
-
Kobak77
aktív tag
válasz
Atikusz #9424 üzenetére
Kb.2 hete vettem édesapámnak egy 3000 N500-at (nekem X60 van). Tapasztalatom az, hogy ha asztali gép helyett kell (nekünk arra kellett), akkor tökéletesen megfelel. Az összeszerelési minőség az Lenovo, az anyagok persze nem, de asztali használatra bőven elég. Hordozni viszont nem szívesen hordoznám, persze itt a napi hurcibálásról beszélek, nem az évi 1-2 nyaralásról.
Leginkább 2 dolog hiánya volt nekem zavaró:
- nincs Thinklight, ez este baromi kényelmetlen
- nincs retesz ami rögzítené a fedelét (a tudat, hogy bármi becsúszhat a kijelző és a bill. közé, az zavar!) -
Kobak77
aktív tag
Meg tudná mondani vki, hogy melyik az a program, ami az Fn-es gombok funkcióit kirakta osd-re? Régen fenn volt és tetszett, most meg system update nélkül nem tudom, mit kell letölteni
-
Kobak77
aktív tag
Ajaj! Garis még 2010 márciusig, de nem örülnék neki, ha ilyen gond lenne!
Nincs vki, aki budapesti, X60-asa van, és hajlandó lenne egy talira konnektor közelben a teszteléshez?
Előre is köszi!!!
-
Kobak77
aktív tag
Sziasztok!
Van egy x60-asom, nagy akksival. Az akksi állapota kb 70%-os, és kb. 150 ciklus van benne. Tegnap azonban az egyik pillanatról a másikra meghalt az akksi, nem veszi fel a töltést. A kérdéseim a következők:
- mitől lehet ez, lehet-e vele vmit kezdeni és egyáltalán reális-e egy 150 ciklust futott akksinál, hogy tönkremenjen
- kit ajánlotok, honnan vennétek új akksit?Köszi: Kobak
-
Kobak77
aktív tag
felemás a helyzet, mert WWAN antennám van, kábel is, SIM foglalatot viszont nem találok (de a [Hardware Maintance Manual]-ban sem találtam rá info-t, hogy hol találom, pedig - mégha az enyém nem is olyan - X60-asban egyébként létezett WWAN-os modell!!!)
Inkább az lenne a kérdés, hogy miben más, mint az X60-asba rakott WWAN kártyák, illetve működhet-e benne, mert a támogatott gépek listáján nincs rajta az X60, viszont az X60-ba való eleve 2x ennyibe kerül, plusz még GPS sincs benne...
[X60-ba való WWAN adapterek]
[Az Usanotebookos WWAN kártya által ismert típusok] -
Kobak77
aktív tag
Sziasztok!
[Ez] jó lehet Thinkpad X60-hoz is? Hivatalosan nem kompatibilis, de nem tudok rájönni, hogy mi a különbség a támogatott gépek és az X60 között (csatolófelületre gondolok, mini pci-e).
Köszi: Kobak
-
Kobak77
aktív tag
Naja, ez az! Az X60-nál, ha nincs WWAN, akkor hiányzik a kijelző oldaláról az antenna, sőt még a WWAN nélküli palmrest is más! Egyszóval, ezek a módosítások elvileg a WWAN-hoz járnának. Sőt, még az eszközök között is ott a
WAN miniport, viszont SIM kártya helyet nemhogy az akksi alatt, de sehol sem találok a gépen
!!!
-
Kobak77
aktív tag
-
Kobak77
aktív tag
Sziasztok!
A tegnapi nap egy hosszú - Thinkpad mentes - időszak zárult le az életemben. A régi T23-asom még a nyáron megadta magát, tegnap pedig meglett az utódja, egy X60-as személyében. [1706-BS8]
Két kérdésem is volna rögtön.
- A gépben van bluetooth, de Fn+F5-re nem jön föl a listában. Mit kell tenni, hogy használni is tudjam? A gép infoja szerint van benne, a clearplate-en is ott az ikonja, illetve a biosban is lehet ki-be kapcsolgatni (természetesen ott be van kapcsolva)
- Elvileg van a gépben WWAN csatoló is. Ezt onnan gondolom, hogy ott van a kijelző oldalán a WWAN antenna, illetve biosban ezt is lehet ki-be kapcsolgatni, sőt a windowsos eszközkezelőben is ott van. Viszont nem tudom, hogy tudnám használni. Ez vmi 3G, vagy HSDPA modem volna? Ha igen, hol kell belerakni a SIM kártyát?És a végére egy kérés: Tudna vki másolni hozzávaló magyar, XP-s Recovery Disk-et? A recovery partició ugyanis nincs már meg rajta... (ja és angol billentyűzettel hogy lehet hosszú "i"-t irni? A többi ékezetes megvan
)
Köszi: Kobak
Aktív témák
Hirdetés
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest