- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
válasz
Cathfaern #2465 üzenetére
A Lenovo/IBM oldalán a parts lookup-ban vagy a system service parts-nál, esetleg a gép kézikönyvében nézz utána a fan FRU-jának.
Ha megvan, ezt a számot hívd fel:IBM Spare Stock Request Handler
1117.Budapest, Budafoki út 60.
tel : ( 00-36-1 ) 481-0532
fax : ( 00-36-1 ) 382-0285 -
Sipi
addikt
válasz
Cathfaern #2236 üzenetére
Köszi, végre valaki, aki elhozta a fényt!
CPU-val még mindig úgy vagyok, hogy 1,8GHz és 2GHz között szerintem nincs számottevő különbség, ha pedig kell a kraft, olyan agyonoptimalizált kódot használok, ami úgyis állva hagyja a 2GHz-es cuccodat, a "gagyi" tömörítőddel együtt.
A memória sem nagy cucc, annyira olcsón bővíthető.A HDD, azt végre értem. Szóval ez a nagy titok... A VGA nem tudom, mihez kell. (Tudtommal csak játéknak kell ekkora teljesítmény, egyedül 3D-szerkesztés utolsó fázisában _lehet_ rá szükség. Bár... Itt is úgy vagyok, hogy szarfos programot én is tudok írni, a quake1 engine-t meg igazán felhasználhatnák már a modellezők, hogy a renderelt képet megjelenítse...)
Mondjuk... Az a megállapításod, hogy hozza azt a teljesítményt, mint egy asztali... Épp ezeket írtam, hogy egy átlagos asztalit bármelyik mai, modern noti processzora meg tud verni. Kivétel a VGA, a legdrágább notis VGA sem éri utol a drága asztalit. A HDD viszont fájó pont. Ha ez számít, akkor megértem. De hogy ehhez minek kell azt a sok marhaságot mellépakolni...
Köszönöm!
Sipi
-
Rick4
félisten
válasz
Cathfaern #2108 üzenetére
de ha elveszem a pipár a monitorbeállításoknál a "a monitor által meg nem jeleníthető üzemmódok elrejtése" elől, akkor akár 1600X1200as felbontást is be tudok állítani, sőt megy is vele rendesen a gép, csak ha mindent akarok látni ,akkor huzigálnom kell a képet jobbra- balra- fel-le, hogy mindent lássak..
-
Shadowfax
addikt
válasz
Cathfaern #2094 üzenetére
nem a konkrét lépések érdekelnének, hanem hogy gyakorlatban ez mennyire könnyen és hibamentesen megvalósítható
Szerintem nem vészes, a manualt kell követni. De csak óvatosan.
A Recovery cd-k összefésülése nem fog menni, de ha a gyári állapotot visszaállítod, akkor megint ki lehet írni egy recovery set-et.
-
bbazsy
őstag
válasz
Cathfaern #2085 üzenetére
volt jelentősebb növekedés, de ez valszeg annak köszönhető, h nagyon sok dolgot nem rakok fel új rendszerre, amiket nem használok(norton, r&r, ...).
ugye ha mindent visszaraksz, akkor ...másik dolog amiért szűzet jó használni, h az nem pusztítja le a teljes winchestert.
-
Sipi
addikt
válasz
Cathfaern #2085 üzenetére
Némileg korlátozottan ugyan, de próbáltam. A sebességet nem néztem, de vagy 100-150 megával kevesebb memóriát fogyasztott közvetlenül boot után. Egy fullos recovery utáni állapotban 300 mega felett volt, "szűz" esetén 150-200 között. (Igaz, ekkor csak a driverek voltak fent, ez kicsit még nőhet, hiszen egy-két hasznos eszköz is van a recovery készletben.)
Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
Cathfaern #2082 üzenetére
Ja, juteszembe. A gépen a gyökérben lévő i386 mappa az eredeti telepítőkészlet. Ezzel, plusz nlite segítségével gyárthatsz magadnak komplett XP-cédét, frissítésekkel, driverekkel. (Amelyeket egyesével leszedsz.) Ez is legális lesz, és nem lesz fent annyi szar, mint a recovery esetén.
Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
Cathfaern #2082 üzenetére
Legális marad. OEM esetén a gépen lévő matrica (és esetleg a számla) igazolja az eredetiséget. Csak arra ügyelj, hogy ez OEM serial, így Corporate Edition XP valószínűleg nem fogadja el.
A géphez adott Synaptic driver (vagy mi a szösz) emlékeim szerint olyan, hogy egyik ablakában legördőlő menüben választhatod, melyik "egér" adatait állítgatod.
Sipi
-
Akheron
senior tag
válasz
Cathfaern #1981 üzenetére
Igen, írtam is, hogy nem ThinkPad-em van.
Mindenesetre én összesen három alkalmazásban akartam használni ezt a funkciót, és abból kettőben nem működik, úgyhogy nagyjából ugyanúgy jártunk.
Ha találnék valamilyen ingyenes hotkey-kezelő programot, azzal is boldog lennék, de eddig csak fizetőseket láttam. (Hotkeycontrol 5-öt használtam, ami tökéletes erre, és sok egyébre is - csak lejárt a próbaidőszak sajnos.) -
Lenovo
tag
válasz
Cathfaern #1946 üzenetére
Milyen kártyát akartál olvasni? (Amiket ismer azok ezek: MultiMediaCard, Memory Stick, Secure Digital, xD PictureCard) Elvileg semmilyen kunszt nem kell hozzá ...
A Bluetooth-ról egy örök igazság jutott eszembe. ''Ha már napokat eltöltöttél egy nem működő berendezés életrelehelésével és mégsem volt sikerélményed, akkor nézd meg a használati utasítást!''
A numerikus billentyűzetről:
A régi géped ezek szerint nem ThinkPad volt ...
Shift+NumLk és már megy is. Ez fixen átváltja a gombokat. (Ismételve kikapcsol.) Igaz ez macerásabb, mint egy gombot nyomni. A ''*'' egyébként AltGr+''-'' jel (a magyar klavon).
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bestbuy játékok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Elektromos autók - motorok
- Milyen légkondit a lakásba?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 1 / 2
- Anime filmek és sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- E-roller topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest