- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
Adataimnál lévő géphez vettem külső monitort és billt, most arról használom. Nincs is semmi gond vele, az egyetlen problémám az lenne, hogy nem lehet-e megoldani valahogy, hogy a gépet lecsukott állapotban is be lehessen kapcsolni, ne kelljen csak emiatt mindig kinyitni?
Az is megoldás lenne, ha készenlétből fel tudnám ébreszteni, viszont ahogy lemegy készenlétbe, leveszi az áramot az usb portokról, így értelemszerűen ez se megy. Valami ötlet erre?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
mikoljan #2514 üzenetére
Nálam mindig elég erős a zaj, akkor ha képernyőfelbontást váltok (csak amíg vált, utána megszűnik), vagy ha a vga állít vmi módot (pl. futó játék mellett bekapcsolom az AA-t).
Amúgy az én ötletem az, hogy próbáld meg megszokni, bár nem tudom mennyire erős nálad, de szerintem pár hét és fel se fog tűnni
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
venember83 #2478 üzenetére
Nekem mondjuk sony féle memory stickem van több mindenhez, PSP-hez nem adtak átalakítót, de W810i-hez és a külön vásárolt memóriához igen. De ismerősömnek Nokia telefon microSD-jéhez ugyancsak nem kapott. Ki érti mi alapján csomagolják ezeket?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
venember83 #2476 üzenetére
Ja értelek már. Nekem eddig amihez ilyen kicsi memóriakártyát adtak (vagy ha ilyet vettem), akkor ahhoz adtak átalakítót, s nem az olvasóhoz.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
mikoljan #2467 üzenetére
Akkor nem, viszont ha valamit gyorsan és folyamatosan kell frissítenie a képernyőn (pl. mozgatok egy ablakot), akkor én is hallok.
Shadowfax: köszi az elérhetőségeket, remélem azért nem lesz szükségem rá
Memória olvasó: nem teljesen értem mire gondoltok, de nem kaptam hozzá, s így is tökéletesen működik.
-
Cathfaern
nagyúr
Valami nincs rendben a ventillátorommal
Hideg indítás problémás főleg, amikor bekapcsolom a gépet, a ventillátor megpróbál felpörögni, azonban olyan hangja van, mintha valami drót belelógna, majd utána le is áll, s bios kiírja, hogy fan error és el se indul a gép. Pár indítás után azonban oks, utána windows alatt egy fél percig ugyanúgy ez a hang, de utána megjavul, s eltűnik. (bár utána se marad teljesen 100%-os a venti hangja, de azt már csak akkor lehet észrevenni, ha direkt azt figyelem).
Gépet felső részét leszedtem, amennyire hozzáfértem, a ventit kitisztítottam, megnéztem belelóghat-e valami, de semmi, s sajnos a tisztítás se segített. Garancia nincs már a gépre, így a szervízbevivés nem túl jó opció. Valaki találkozott már ilyennel vagy van valami ötlete?
Illetve ha minden kötél szakad, lehet alkatrészeket rendelni lenovo-tól? Inkább beszerelném én egy pár óra alatt, mint hogy 2 hétig szervízbe álljon a gép és még súlyos pénzeket is fizessek érte.Ami kimaradt: z61m-ről van szó.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Shadowfax #2258 üzenetére
Igen, ezt használom, igazából sok különbséget nem vettem észre
Pontosabban annyi van, hogy ki lehet pakoltatni óra mellé egy ikont, ami mutatja mi az aminek a legmagasabb a hőmérséklete, s az mennyi.
Mod: Sikerült közben Rescue disk-et szereznem, szóval a korábbi hsz-em már tárgytalan.
-
Cathfaern
nagyúr
Még korábban eltüntettem az előre felrakott rejtett partíciót a thinkpad z61m-emről, s recovery disk-et se írtam ki, gondolván nem lesz rá szükségem. Azonban a sors úgy adta, hogy most mégis kéne. Tudom, Lenovo-tól lehet rendelni, viszont jó lenne ezt a macerát kihagyni. A kérdésem az lenne, hogy nem rendelkezik valaki ilyen géppel, amiről egy recovery disk-et ki tudna írni nekem? Persze nem ingyen, alapanyagárat minimum fizetném. Előre is thx
-
Cathfaern
nagyúr
Én játszok nekem azért kell a VGA
Amúgy az "igazi" DTR-ek 17"-os monitorral is szoktak lenni. Mondjuk ott már tényleg nagyon necces a hordozhatóság, bár kocsival az se gond, de nekem vonaton már érdekes lenne
De szerintem az alapvető probléma, hogy túlbonyolítod a dolgotIgazából a "sima" laptop és a DTR között nincs éles határvonal, messze nincs annyi mint a sima és a subnotebook között. Én olvasatomban DTR = olyan laptop, ahol nem az akuidő és a hordozhatóság a fő szempont, hanem a teljesítmény (pontosabban, hogy hozza egy asztali gép teljesítményét). Abban mondjuk teljesen igazad van, hogy a DTR jelentősége napjainkra eléggé lekorlátozódott, azonban 2-3 évvel ezelőtt a sima laptop közelébe se ért az asztali gépeknek, pl. az integrált vga-k 3d-t gyakorlatilag nem tudtak, hangkártyák nagyon zajosak voltak, stb.
-
Cathfaern
nagyúr
"DTR szinte pont ezeknek nem tesz eleget, mert piszok nagy és a laptopokhoz képest sokat fogyaszt"
2Ghz-es CoreDue2-es CPU, 200gB-os 7200rpm-s hdd, 2gB ram, Radeon 1400x VGA, 15,4"-os monitor, több mint 3kg súly. Azt hiszem ez kimeríti a DTR kategóriát nem?S ez a gép elfér egy A4-esnél kicsit nagyobb területen, és kevesebbet fogyaszt mint egy 60W-os izzó. Bár tény, jóval nagyobb, mint egy subnoti, de mégis több nagyságrenddel kisebb mind méretben, mint fogyasztásban, mint egy asztali gép.
Másrészt mivel ingázok időnként, ezért ezt fogom berakom a táskámba és tudom vinni magammal, heti - kétheti hurcolászás nem jelent gondot. Ellenben egy asztali gép esetén...
Mindemellet hozza azt a teljesítményt, mint egy asztali gép. Tehát egyetlen hátrány az ár, viszont ezért olyan dolgokat kapok, amit asztalitól semmiképp. Szerintem igenis van jogosultságaMod: most látom legutóbbi hsz-ed:
HDD-k terén erős tévedés amit írsz, ugyanis USB2-es külső hdd-k 35mB/s-nél többet semmilyen körülmények között nem hoznak, Firewire se jobb sokkal. Ellenben a legújabb generációs 5400rpm-es 2,5"-os hdd-k is kiadják magukból a 40-45mB/s-et, a 7200-esek pedig 60-70mB/s-et is. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Shadowfax #2217 üzenetére
Csak mert abban a helyzetben vagyok, hogy hdd-t cseréltem, a régit (amin a rejtett rész van), usb rackbe raktam. Viszont most jöttem rá, hogy jó lenne ha lenne recovery cd, biztos ami biztos alapon, így arról ki kéne írnom. S gondoltam megúszom annyival, csak visszadobom a régi hdd-t, beboot róla, és kiír, de akkor látom nem úszom meg ennyivel.
-
Cathfaern
nagyúr
Egy jótanács azoknak, akik windowst újra akarják rakni, és SATA-s HDD-jük van: BIOSban kapcsolják át Compatible módra a sata vezérlőt, és akkor a sima sp2-es win xp telepítő is felismeri. Amúgy viszont bármit is csinálsz, nem.
-
Cathfaern
nagyúr
Azért ennyi eszem van még
Másik kérdés, hogy mennyire könnyű hűtőrendszerhez hozzáférni? Sajna ahol lakok, ott elég jelentős mennyiségű por van, így jó lenne időnként kipucolni, csak nem tudom mennyire egyszerű szétszedni a gépet...manualt néztem már, szóval nem a konkrét lépések érdekelnének, hanem hogy gyakorlatban ez mennyire könnyen és hibamentesen megvalósítható
Más: Recovery Cd-t még korábban kissé szerencsétlenül sikerült kiírnom, ezért most jópár CD-n terpeszkedik. Működőképes az a megoldás, ha a rajtuk található fájlokat (az első bootot leszámítva persze) csak simán összemásolom és úgy kiírom DVD-re? Vagy pedig így jártam? (mivel újra kiírni nem engedi)
-
Cathfaern
nagyúr
Kösz, ránézek majd
Amúgy aki próbálta előretelepített Xp-vel, majd utána "szűzen" rakottal, az tapasztalt jelentős sebesség, memóriafoglalási különbségeket? Egyelőre csak elvi kérdés nálam a win újrarakás (azaz ha majd egyszer újra kell raknom, akkor ne az előretelepítettet rakjam fel), de ha érezhető különbség, akkor lehet megfontolom a dolog minél hamarabbi realizálástAmúgy a Synaptic volt az első dolog amit leszedtem, lévén elég érdekes dolgokat művelt
-
Cathfaern
nagyúr
Első kérdésem igazából inkább Windows-os topichoz tartozna, de itt se off:
Ha a géphez kapott XP által használt serialt használom, de nem az előre telepített wint (azaz, külön rakom fel CD-ről), akkor továbbra is legális marad, vagy pedig nem?Másik:
Nincs arra valami beállítás, hogy a touchpad/trackpond más sebességgel működjön, mint a külső egér? Mivel elég nagy dpi-s a külső egerem, ha azt beállítom normálisra, akkor a touchpad lesz nagyon lassú, ha pedig azt állítom be, akkor az egér használhatatlanul gyors...sajna használnám mindkettőt egyszerre így az állítgatás semmiképp se jó (na meg kényelmetlen is)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Akheron #1982 üzenetére
Oh, vak vagyok
nekem igazából kényelmi szepontból lenne jó, shift+ akármi kombinációkkal tudom helyettesíteni ami kell, szóval valahogy túlélem
Amúgy thinkpadnak nincs is hagyományos értelemben vett BIOS beállítója? Gondolott itt arra a probléma, amit írtak páran, hogy ha venti egyszer felkapcsol, nem veszi vissza magát. Ez Clevo-mnál a BIOS-ban lehetett állítani. -
Cathfaern
nagyúr
Nem sajna.
Nekem a Symantic ugrott ma, egyrészt néha elszállt tőle a net (ping ment, de semmi más), meg érezhetően vissza is fogta a gépet.
Amennyire hardverileg meg vagyok elégedve a géppel, szoftverileg...hát nem tudom, kicsit érdekes helyenként, bár vannak benne nagyon jó dolgok is.
Memory Stick-es dolog azóta se oldódott meg, pedig próbáltam más kártyával is már. -
Cathfaern
nagyúr
Memory Stick. Szóval elvileg csak annyi lenne hogy bedugom és megjelenik mint új meghajtó?
Bt: hát én néztem mindent amit csak találtam, de akkor úgylátszik átsiklottam valami felett
Numbill:
jap, Clevo volt előtte. Ez a fn/shift + num lock-os dolog oks, megtaláltam (ez volt a clevon is), csak nekem 1-1 gomb erejéig kéne csak, úgy meg kapcsolagatás nem túl célszerűDe akkor majd átszokok. A *-ot thx, ha ütnek se vettem volna észre
-
Cathfaern
nagyúr
A 15''-os 1680*1050 esetén nagyobb a pixelméret, mint a 14''-os 1400*1050, mivel az első megfelel egy 15''-os 4:3 arányú 1400*1050-esnek (tapasztalat, ilyenem volt és most z61m-re váltottam). Szerintem amúgy teljesen jól látható és használható, de például apám semmit nem lát belőle, ez is tény.
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy kártyaolvasót hogy lehet használni? Ha csak simán bedugom a mem kártyát nem történik semmi, és ezzel kapcsolatos beállítást se sikerült találnom.
Amúgy nagyon tetszik a gép, de szoftverileg van néhány logikátlanság szerintem. Bluetooth-nál is eltartott egy ideig mire rájöttem, hogy hol lehet bekapcsolni
Ja és még egy dolog:
régi gépemen numerikus billenytűzet részt lehetett úgy használni, hogy FN + megfelelő gomb (szóval fn + O a numerikus 6-nak felelt meg). Itt erre nincs lehetőség? Csak mert így pl. *-t elég nehéz beírni.
Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Macbook White 13" unibody
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest