Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
Sajnos elírtam egy mondatot, nem tudtam már javítani, s mertem remélni, hogy a priviben megkért modi időben korrigálja, mielőtt reagálnál rá, de nem így történt.
Szóval a mondat helyesen: ''a This upgrade will remove the following functions kitétel csak és kizárólag a 3.1-es verzió 4.0-ra cserélésénél van írva, a 3.0-nál nem, tehát csak arra a vonatkozik, hogy akinek 3.1 verziója volt, az azzal kreált workspace jelszót, stb. visszafejtését elveszíti.''
Engem az ''upgrade will remove [...] the ability to encrypt backups with Client Security Solution'' rész szúrja a szemem
Hmm... Igen, ez furi. Igazság szerint a CSS és az R&R kapcsolata kissé bonyolult, ennek még utána olvasok. -
Shadowfax
addikt
Consider the following before installing this code:
Rescue and Recovery 4.0 can only upgrade version 3.1. Rescue and Recovery 4.0 is only compatible with Client Security Solution 8.0 or later.
Installing on a computer with Rescue and Recovery 3.1
This upgrade will remove the following functions: Rescue and Recovery workspace authentication, the ability to recover forgotten passwords, and the ability to encrypt backups with Client Security Solution. These features will not be available after the upgrade process is complete. Any backups encrypted using Client Security Solution will be inaccessible.
Installing on a computer with Rescue and Recovery 3.0
Before you upgrade to Rescue and Recovery 4.0, you must first complete the following steps: (...)
Egy mondatot kiragadva a szövegkörnyezetből, valóban félreérthető. De ha megnézed, a 'This features will not be available after the upgrade process is complete.'' kitétel csak és kizárólag a 3.1-es verzió 4.0-ra cserélésénél van írva, a 3.0-nál nem, tehát csak arra a vonatkozik, hogy akinek 3.1 verziója volt, az azzal kreált workspace jelszót, stb. visszafejtését elveszíti.
Readme file-ban olvasható::
Major features
==============
Some features of the Rescue and Recovery program might vary, depending on the
version you have; however, major features include the following:
- Full and incremental hard disk recovery using backup files created by the
Rescue and Recovery program. Backup files can be stored on your hard drive,
on recordable CD or DVD media, on a network drive, or on a USB device.
- Recovery of individual files from a Rescue and Recovery backup file.
- Restoration of the hard disk to the same state it was in when the computer
was manufactured [selected NetVista(TM), ThinkCentre(TM), and ThinkPad(R)
computers only].
- Access to the Internet for e-mail, file downloads, and other uses.
- Ability to create a migration file to migrate your settings and information
to a new computer.
- Protect the Rescue and Recovery workspace with a password or passphrase.(...) (kiemelés tőlem.)
A másik installerben kiírt figyelmeztetés (and the ability to encrypt backup files with the TPM) a CSS (Client Security Solution) programmal van összefüggésben, nem ebben az R&R leírásban található.
Valóban félreérthetően fogalmaztak, jobb lett volna, ha kicsit bővebben kifejtik az elején.
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
Innen másoltad ki, ugye? [link]
Akkor légyszí' a readme file-t is olvasd el.
Arról van szó, hogy ha 3.1 verziójú R&R-t letörlöd, s a 4.0-át felteszed, akkor az előző verzióval készített R&R workspace jelszavak ill. az azzal a verzióval készített TPM-ben titkosított backup fájlok visszafejtését elveszíted.
Szó nincs arról, hogy a 4.0 verzióban nincsenek meg ezek a fícsőrök.
Korábban már említettem, hogy lehetőleg mindenki maradjon meg az R&R azon verziójánál, amit gyárilag kapott, mert problémái lehetnek. Pl. aki az előző verzióval backupokat csinált, azt esetleg nem tudja visszaállítani az újjal... -
Cathfaern
nagyúr
Nem sajna.
Nekem a Symantic ugrott ma, egyrészt néha elszállt tőle a net (ping ment, de semmi más), meg érezhetően vissza is fogta a gépet.
Amennyire hardverileg meg vagyok elégedve a géppel, szoftverileg...hát nem tudom, kicsit érdekes helyenként, bár vannak benne nagyon jó dolgok is.
Memory Stick-es dolog azóta se oldódott meg, pedig próbáltam más kártyával is már. -
Shadowfax
addikt
Ha megnézed, eléggé kihangsúlyoztam rögtön az elején hogy kizárólag a saját t43-amról írom, azt, amit.(...)Nem hiszem hogy bárki, aki akár csak átlagos figyelmességgel olvasná végig a hsz-emet, félre lenne tájékoztatva.
Ha elolvasod N hszét ezután, látod, hogy nem így jött le, hanem általánosításként: ha egynek nem kemény a kijelzője, akkor a többinek sem az... Értem én a jószándékodat, csak sajna kevesen fogják végigolvasni, s helyesen értelmezni, amit írtál.
Az USB kérdés szerintem elég objektív dolog a T43 és az R60 összehasonlítása során. Ebben a relációban nem releváns, hogy a többi T-ben és a régebbi R-ekben is csak kettő van/volt.
De igen, releváns, mert a T43-mat max. az R52-vel lehetne összehasonlítani, az lenne a tisztességes, kb egyidőben dobták a piacra őket, kb hasonló konfigban. Az R60 1 évvel fiatalabb, azt csak a T60-nal érdemes összehasonlítani (s azon is már 3 USB-s csati van).
Előbb azt veted a szememre, hogy olyan dolgokat panaszolok föl, ami lehet hogy csak nálam van, rögtön utána meg az a baj hogy olyasmit emlegetek ami minden T-nek sajátja?
Lásd előző bekezdés.
a T sem mindig fenékig tejföl, (...)szerintem bármennyire is respektáljuk a Thinkpadek kvalitásait, igenis szólni kell a negatív tapasztalatokról is, akár általánosak, akár egyedi (vagy legalábbis nem általános) jelenségek.
Egyetértek. Arra szoktam kérni az embereket, hogyha tehetik, kukkantsanak be az angol Thinkpad fórumba is, mert ott tényleg rengeteg tapasztalat van, s ha már 10-15 ember számol be ugyanarról a hibáról, akkor ott tényleg gond lehet.
ui: Ja igen, említettem már, hogy ideiglenes rossz pixeleim is szoktak lenni? Egyszer csak megjelennek, és a következő bootolásig nem is tűnnek el.
Ultranav driver hiba, olvass vissza légyszíves. -
Shadowfax
addikt
Egy darab T43 alapján elég messzemenő következtetéseket vonsz le...
Ennyi erővel én is írhatnám, hogy a T43 nem hangos, nem sípol, hiszen én nem tapasztaltam.
Ha valakinek van kedve, végigolvashatja az angol Thinkpad fórumot, ahol nagyon sok tapasztalat gyűlt össze, többek közt arról is, hogy a T43 valóban egy kicsit hangosabb, mint a T42, ugyanakkor általánosítani nincs semmi értelme, mert jócskán írnak más ún. ''hangos'' gépekről (R51, 52, T42p, sőt a csendesnek mondott T42 esetén is többen beszámolnak arról, hogy az anyjukat is eladnák, csak végre kussoljon a venti stb.). Ez a ventizés persze még mindig messze nem olyan zajos, mint mondjuk más ''márkáknál'' .
Az, hogy Te kicsit megszívtad a T43-maddal, még nem jelenti azt, hogy az összes szar.
A T43-nak USB terén gyengécske a csatlakozófelhozatala, össze-vissza 2 db, az is kissé szerencsétlen elhelyezéssel
Ahogy az összes T4x és R5x esetén.
(Ezt csak azért írtam le, mert aki a hszedet végigolvassa, kicsit félre lesz tájékoztatva.) -
N
csendes tag
''Ha nem haragszol, belekotyognék én is.''
Ezért írok a fórumra
Ritka kivétel lehetsz, aki hajlandó egy T-t cserélni egy R-re. (Lexusból visszaülni Toyotába?) Nekem az jött le mindenféle más fórumok olvasgatása során, hogy akinek egyszer T volt, annak már csak olyan lesz. Azt is írták, hogy míg egy T-n szinte nem látszik meg a használat, addig az R-en sajnos igen. Nekem még nem volt egyik se, szóval csak a netes véleményekre hagyatkozhatom, amik alapján jó notesz ugyan az R, de a T messze ver mindent.
-
Shadowfax
addikt
Olyankor elég gyorsan leesik jópár százalékot (nem valami fényes az akkus üzemidő ), mittudomén, 5-öt, 20-at, aztán már rá is tölt, aztán két nap múlva megint.
Ja, vagy úgy. Nekem nem esik olyan gyorsan a töltöttségi szint, ezért javasoltam a 90%-ot, de a leírásod alapján valóban megfontolandó a 30-40%-os töltési küszöb.
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Macbook White 13" unibody
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged