Hirdetés
- Kompatibilis lett az Android Quick Share és az Apple AirDrop
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- A középkategória egyik legjobb vétele - Dreame L40 Ultra AE
- Erőpróbán a Samsung Galaxy A57, és úgy tűnik, visszatér az A70-es sorozat
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Arany-fekete színben is elérhető a profi dínó
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagymolnar
tag
válasz
mikrofon
üzenetére
Mikrofon! Látod ezért panaszkodik egy fórumon az ember. Mondtál egy megoldást, köszi! Ha angolra állítom, akkor valóban keres a Googli, sőt ha azt mondom neki open play store, ott az eldugott áruház is.
Annak idején sokan csináltak főzött romokat telókra. Lehet hogy erre is ráférne gey-két szakértői kéz, csak szerintem a bootloader zárva van, a telókon is elkoptak az okosítások, mert az Android is sokat fejlődött és lezárták a bootloadereket
-
nagymolnar
tag
válasz
mikrofon
üzenetére
Titanic...
Csak egy mondat (vagy kettő) és én lezártnak tekintem az ügyet.
- Ha a TCL és az összes többi gyártó nem fejleszt(ráigazítja a saját vasára az oprendszert):
* akkor miért a TCL oldaláról akarsz firmware-t letölteni és miért nem a Google TV oldaláról töltöd le az alap androidot?
-
pepimama
tag
válasz
mikrofon
üzenetére
Szia! Bocs, de ezt nem értem miért jobb a Fire stick (vagy Xiaomi box), ha azon is Android van és ugyanazon alkalmazásokat lehet rá leszedni? (alap 65p635-öm van) Más írta, hogy a tartalom a lényeg, de azt nem mindegy hogy rakom rá, streamelve alkalmazással, vagy letöltve (2160 - as HDR-ként)? Előre is KÖSZ a választ
-
boxmaci
tag
válasz
mikrofon
üzenetére
Azt, hogy ez mennyire igaz, mi sem példázza jobban mint a Samsung helyetti TCL választásom. Még jobb képminőséget kaptam kb 200 ezerrel kevesebbért. Most mondanám, hogy igen azért került annyiba a Samsung mert jobb szoftverben, de ez sajnos nem fedné a teljes igazságot. Ugyanis ott is voltak szoftveres és firmware problémák, elég csak utánnaolvasni más fórumokon.... Nem véletlen, hogy a Samsung azóta jelentősen csökkentett a termékei árazásán, a TCL 835 meg tartja az 500 ezret. És a képminőség és játék funkciók miatt vettem a megjelenítőt, de ha TV műsort néznék rajta is neten keresztül tenném. És igen, ha valaki többet akar szoftveresen, vehet hozzá 30-50-ért külső egységet.
-
nagymolnar
tag
válasz
mikrofon
üzenetére
Mielőtt agyonköveztek leírom, mert demokrácia van:
-olvasgathatsz mindent, milyen szuper a képe, hangja, kinyalja a popsit is, de használni a Google TV-t csak otthon fogod. Én nem megyek el egy áruházba nyomkodni, meg nem is lehet, hiszen a puding próbája az evés. (ráadásul lehet, hogy többet olvastam utána, mint te)
- Google TV, amikor azt hiszed, hogy az a Google bűne, akkor tévedtél olyan nagyot, mint a Titanic kapitánya. Az androidot megkapja minden gyártó hiszen az ingyenes -az egy mag- ők abból építkeznek, azt húzzák rá a TV-re. (kikapcsolnak bekapcsolnak funkciókat, azért ülnek ott a kínai kommunistapárt programozói) Ha van otthon Google TV-d (NEM android) légyszíves keress rá a nyitó képernyőn az alkalmazásoknál egy alkalmazásra. Azután írd meg a tapasztalatodat. (Számszing vent vrong, vicces)
Szerinted a Google hány androidos telefonra fejleszt szoftvert? Elárulom egyre. (Google Pixel) az összes többi a telefon gyártójának a bűne/erénye. Ezért is mondtam, hogy pl. a Sony TV jobban kihasználja az android lehetőségeit és felhasználó barátibb.
- De nem fuss messzire, Ha olyan jók a programozóik, akkor miért van, hogy egy magasabb fw számban elrontanak korábbi működő és jól működő funkciókat és kikapcsolnak/eltüntetnek/ gombokat.
- A tartalom etetésénél pedig hidd el van mivel etetnem, a túrónak magyarázom neked: a PS5 miatt is ezt választottam, nem csak a M1-M5 etető csatornák miatt.
- A topikba nem beleszarni szerettem volna, hanem megosztani problémámat, ha van valaki aki arra vetemedik mint én, hogy műszakilag ki is nézi a TV-t , akkor tudja meg a szoftveres gyengeséget is.
Azt fel sem merem fogni, hogy miért zavar, hogy leírtam ezeket. Ha nem hiszed, gyere el magad és győződj meg róla. -
SztiviVander
addikt
válasz
mikrofon
üzenetére
Azért hadd legyen másnak is véleménye, egy 500k+-os tv mellé szerintem ne kelljen már sticket vagy boxot venni hogy használható legyen. Egy legalsó kategóriásnal oké, de ennyiért tegyen már a szoftverbe is munkát -bármelyik gyártó, nem csak a tcl- ne csak hw-be. Az meg bocs de hülyeség hogy azért ilyen mert készen kapják az androidot és nem rajtuk múlik hogy működik. Hisense is androidot használ, csak épp nem látsz belőle semmit mert a gyártó rárakta a saját felületét (azt most hagyjuk hogy ez jó ötlet e vagy sem) és kikapcsol a tv bedugott cam modullal is. Van annak is pár hulyesege de 215-ert elnezem, 5-700e -ért viszont biztos nem nézném el és vennék inkább mást. Ilyeneknek meg hol nézel utána előre? Írta itt bárki is ezeket a hibákat? Hát nem... Vagy mert nincs másnál, vagy mert más beletorodott hogy "ez ilyen".
-
Stealth
senior tag
-
vottokar
senior tag
válasz
mikrofon
üzenetére
Azt gondoltam, mert olvastam, hogy sokkal" fentebbi" tv kategóriában is csak 100Mbites a lan általánosan. Viszont a "drótos" hálózatban jobban bízok.
Csak arra lennék kíváncsi, hogy mennyi a wifi sebesség így, hogy az 5G-t is "csak" N-esnek írják. Ahova költözünk főképp családiházas környék, nincs agyonszemetelve az éter még 2,4G-n sem. 5G-n meg csak egykét routert látok -80-90dBm-el a sajáton kívül. -
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon
üzenetére
Firestick 4k Maxra a hbomax apk atv verzió kell. (52.10.0). Az magyar, vagy ha nem akkor csináld meg és az lesz.
-
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon
üzenetére
Nekem úgy áll ahogy írtam, de volt már 7-esen is a csúszka, de akkor már zavaró lehet a "búrásodás". A foltcsökkentés nálam nem nagyon hozott semmit azért hagytam 0-n.
Ezt a te szemedre kell állítani. Francia fórumokon láttam 10-10-es értékeket is...
Nézz meg több különböző 24-es videót, hd-t hdr-t dv-t és azokhoz lődd be.
Sajnos pont a hmax nem valami jó erre a tesztre mert hol 25- hol 23.9xx. Ott nagyon kevés a dv.. talán 10-12 film.
A netfix meg szinte mindig pont 24.
Esetleg kölcsönözz pár filmet a virágboltból..
-
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon
üzenetére
Az ami itt érdekes lehet, hogy ki és mit néz, és honnan.
Én pl. a tv-n elérhető a beépiített streaming appokat nem nézem mert mindent 60 hz-en tolnak ki.
Számomra ez nogo.
Ergo aki ezeket nézi 60 hz-en, nincs szüksége pl. a mozgások folyamatossá tételére.
Firestick 4K max megy, ha csak a tv-n nézek streaminget, vagy kodit, mert ott megy a 24 fps váltás. Viszont oda már kell a mozgáskompenzáció (nekem). Ill. Házimozi erősítő nvidia shieldel vagy coreeleccel, ami szintén normális frame-rate váltással megy, ergo a 24 hz-et a tv-n is annyival tolja, amihez szintén nem árt a mozgáskompenzáció. Aki nem érti miről beszélek nézzen megy pár videót pl. [link] [link] belső váltás nélküli youtubeon 60 hz-en, vagy a smarttube app-al ami helyes frekin játssza le ezeket, mozgáskompenzációval, vagy anélkül.... just my 2c -
Rafter75
junior tag
válasz
mikrofon
üzenetére
C73 és C83-as szériák 144Hz kepfrissitèssel bírnak, új középső talpat is kapnak ahogy láttam elég jól néz ki. Új generációs Miniledek lesznek, direct drive eljárásnak hívják, aminek a lényege hogy a zónák és a ledek is egyszerre reagálnak a változásokra, így elkerülve a szellemkèpes képet a magas képfrissítés miatt.
-
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon
üzenetére
Én kb ugyanezeket gondolom, mióta rajta van a V414. Azért a V083 közel sem adott ilyen minőségű feketét dv ill hdr nél. A fényerőt én is leveszem mert kiégeti a retinát.
Egyedül az amazon prime, ami Hdr10+, ott van hogy full a fényerő mert ők valamiért sötéten adják a formátumot. -
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon
üzenetére
Biztos a Google alkalmazás okozza mert ha kényszer leállítást valasztom akkor is elalszanak a LEDek de csak egy rövid időre azután minek újra elindul az alkalmazás és világítanak a LEDek. Viszont mióta tiltottam azóta nem világítanak.
Viszont nagyon vicces dolog ez az OK Google asszisztens. Minden kérdésre válaszol. Még viccet is mesél ha megkéred. Nagyon jól elszórakoztunk a gyerekekkel és az OK Google-lel.
-
Lordus
senior tag
válasz
mikrofon
üzenetére
koszi a reakciot!
nalam jelenleg az a helyzet, hogy 2 het telt el frissites utan. volt arambol kihuzos unrainditas - nem.oldotta meg. sima ki/bekapcsolas 100x - nem.oldotta meg. mikrofon ki-bekapcsolas 200x - nem oldotta meg.
most ott tartok, hogy ket het alatt neha eltuntek, neha csak ketto vilagitott, neha csak 1, rovid ideig egy sem, de mindig visszajott a 4.
az engedelyeknel a mikrofontol minden appot tiltottam, de akkor sem akarom bekapcsolni. szoval varok...
sajnos a szoftveres gondot azert nem hinnem, mert nullara volt gyalulva (frissites, reset all, reset shop) es indulas utan barminek a telepitese nelkul jottek a sarga ledek...
es nem ertrm, hogy miert joforman csak nalam, mert a kollega hajszalra ugyan ilyen keszulekenel ugyanezzel a frissitessel meg csak nem is latta a sarga ledeket... szoval ez teljesen kaosz...gyuru: koszi, ez mar volt, frissites elott, amikor nem volt hangja a moziverzumnak. azt megoldotta. de meg ezzel varnek.
-
Dzsekobsz
csendes tag
-
Eagl3
veterán
válasz
mikrofon
üzenetére
Köszönöm.
Majd lehet beleásom magam a kép beállításokba, egyelőre Mozi mód aztán jónapot
nem nagyon értek hozzá. Vhiktor által leírt beállításokat majd lehet végigzongorázom, de laikusként úgy gondolom, hogy ahány panel annyi külön kalibráció kell, nincs két egyforma, ami az egyik TV-n tökéletes, ugyan azokkal a beállításokkal egy másik ugyan olyan típusú készüléken már mást mutat. -
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon
üzenetére
Persze, az is pont ugyanolyan mint a 2 milliós sony oled.. Szoftver szempontból.
Marad mind a 2 box, a shield pro, meg a CoreElec-es box..
Persze aki elvan a gyári appokkal, és nem kell neki semmi plusz, csak a streaming, meg valami bögrehangszórós csík a tv alá, annak nem kell dedikált lejátszó
Egyébként is az a jövő, a konzerv mindenegybe..
-
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon
üzenetére
Hivatalos appba sehol se lehet feliratot tenni. Ahhoz kodis kiegészítő kell, a Kodi meg nem megy kadenciahelyesen semilyen androidos tévén.
Prime-ot kipróbálhatod 1 hétig ingyen, play storból telepíthető, nekem nagyon gyenge volt. NF jó. HGO 2 hét alatt végignézhető, olyan kevés a tartalom, ha ez a maxnál is így lessz akkor az is kuka. Boxot nem úszod meg sehogy... Csak akkor ha jó neked a konzerv.. -
MEXX_85
tag
válasz
mikrofon
üzenetére
Értem... Hát nemhiszem hogy faterom.. Ennyire vágná.. Hogy elbabralja.. 🤣🤣 En meg foleg hogy meg a frissítéstol is paraztam... Szerviz nek elerhetoseget tudsz adni esetleg.. Bar megprobalom majd az img telepítést... Aztán kiderul...
AMÚGY mi mindennel pechessek vagyunk.. Alig merünk vasarolni, szervizelni mert mindenhol csak szarba nyúlunk.. Egész család elvan atkozva szerintunk.. -
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon
üzenetére
Sehogy... Android 11 után ez zárolt mappa. Amúgy sem jó a tv-s kodi..
A kodi belső fájlkezelőjével viszont az userdata mappa elérhető, tehát ha a kiegészítőket telepíted, utána a kiegészítőbeállításokat így már be tudod másolni, mert azok az userdata/addondata mappában vannak..
Ezt nem próbáltam még de szerintem megy:
.. a kodi beépített backup addonjával csinálsz egy backupot, és azt telepíted a tv-n levő kodi backup addonjával (restore from backup), csak az a fontos hogy ugyanolyan verziók legyenek.. -
Imike_80
aktív tag
válasz
mikrofon
üzenetére
Köszi szépen!
A "gyári vissza" az csak az Android menüből volt? Vagy újból nyomtál egy szerviz menüs resetet?
@mikrofon Osztom a véleményt, tényleg sokkal fogyaszthatóbb, emberbarátabb a Google TV UI, mint a sima Android TV volt.
PVR-t megértem. Nekünk is csak 1-2 műsor van, amit szeretünk visszanézni reklám nélkül. Ezen kívül gyakorlatilag nagyon keveset - klasszikus értelemben vett - TV-zünk.
Amúgy itt kerestem rá erre a témára, de még nincs előrelépés, úgy tudom. -
Imike_80
aktív tag
válasz
mikrofon
üzenetére
Köszi szépen!
Most ugye beállítottam a 407-est. Most kellene egy reset, igaz? Hogy normálisan felmenjen a 414.
Beállítások/Kép/Fényerő-beállítások majd a Kontrasztra kell navigálni és a nagy távirányítón meg kell nyomni a 6425-öt aztán baloldalt felugrik a szervízmenü majd resett all és reset shop.
BTW: PVR nekünk rohadtul hiányzik. Találtam valami Project ID dolgot. Erről tudunk-e valamit? -
rajzinho
csendes tag
válasz
mikrofon
üzenetére
sziasztok!
Kedden az asszony idegesen rámírt míg fociztam, hogy hogyan tudja elindítani a HBO GO-t, így megvettem ezt az appot én is (Button Mapper), hogy csak egy gombot kelljen megnyomnia (nameg gondoltam akkor már beállítok pár dolgot magamnak is). Az HBO-t sikerült is hozzáadni az egyik teletext gombhoz, a kérdésem az lenne, hogy a sport módot is hozzá tudom-e valahogy társítani? Nem nagyon találtam ilyen beállítást.
Illetve az Amazon és TCL gombok esetleg cserélhetők valahogy? Mert plusz gombként nem engedte hozzáadni.Köszi szépen a választ!

-
-
szasanyi
félisten
válasz
mikrofon
üzenetére
Én konkrétan ezt a verziót néztem aminél jobb nincs, hiszen ez érintetlen UHD BluRay vagyis nem a filmmel van gond. Mondhatnátok, hogy akkor a szememmel de az meg azért nem igaz, mert jó tévén láttam kiváló minőségben.
csƵ - azt nem tudtam. Itt tesztelték, de az IPS miatt nem brillírozott az sem. Ráadásul a SAMUéknál valami ismeretlen okból nem támogatják a Dolby Vision-t sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE65LS03B) 165CM Q-LED FRAME PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75LS03FW) 190CM NEO QLED FRAME SMART UJ MODELL! AKCIŐ
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG 47LM660S Full HD 3D LED SMART televízió 47" (119cm) Magic Remote
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852, 100% Akkumulátor
- DELL Thunderbolt TB16 Dock (ELKELT)
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 440 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

)
Vhiktor